Keto Collageen + MCT – Vanille

Waardering:
80% of 100
 • Categorieën: Ketogeen, Gelatine, Gewrichten & Darmen
 • 100% grasgevoerde weiderunderen
 • Collageen Hydrolysaat
 • Met MCT
 • Bevat kokos & acaciavezels
 • Goed voor skelet, gebit & spieren*
 • Ondersteunt de spijsvertering*
 • Kosher, keto & paleo
 • 400 gram
Niet op voorraad
SKU
GL-211
EUR  45,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Keto Collageen + MCT – Vanille van Great Lakes

De nieuwe KETO-categorie van Great Lakes biedt iedereen die is geïnteresseerd in een ketogene levensstijl een aantal hoogwaardige en pure MCT-producten. MCT staat voor Medium Chain Triglyceriden (triglyceriden met middellange ketens), dit is een vorm van makkelijk verteerbaar vet dat in kokosnootolie te vinden is en dat snel door het lichaam kan worden omgezet in energie. MCT-vetten ondersteunen daarmee de aanmaak van ketonen in het lichaam en passen daarmee goed in een ketogeen dieet. Keto Collageen + MCT is verkrijgbaar in een handige poedervorm en heeft de smaak van vanille, wat het poeder de perfecte toevoeging maakt voor jouw favoriete koffies, smoothies en ontbijtgerechten.

Hoe is dit product samengesteld?

Vanilla KETO Collagen + MCT van Great Lakes is samengesteld uit premium collageen hydrolysaat in combinatie met het natuurlijke MCT-poeder van Great Lakes. Aan deze mix zijn de plantaardige en natuurlijke ingrediënten monkfruit, acaciavezels en vanille-extract toegevoegd voor een lichtzoete smaak. Hiermee is het de perfectie nutriëntrijke creamer voor in je koffie of voedzame aanvulling voor je smoothie. Dit is bovendien een clean-label product dat vrij is van additieven en zuivel en dat past in een kosher, ketogene en paleo levensstijl.

De kracht van collageen hydrolysaat

Collageen Hydrolysaat van Great Lakes komt tot stand door gelatine met behulp van enzymen als het ware ‘voor te verteren’ tot peptiden, ofwel kortere aminozuurverbindingen. Dit proces zorgt voor een hogere opname en betere verspreiding. Bovendien blijft collageen hydrolysaat in tegenstelling tot gelatine vloeibaar als je het met een koude drank vermengt. Het aminozuurprofiel van collageen is bijzonder rijk en bevat met name een hoge hoeveelheid van de aminozuren alanine, glycine, glutaminezuur, hydroxyproline en proline. Bovendien is collageen hydrolysaat een bron van collageen type I en III en van magnesium, calcium en fosfor. Calcium bevordert de energiestofwisseling en ondersteunt de spijsvertering, calcium en fosfor zijn goed voor het gebit en het skelet en calcium en magnesium zijn goed voor de spieren, het zenuwstelsel en het celdelingsproces.

Voordelen

 • Unieke ketogene mix van premium collageen hydrolysaat en natuurlijk MCT-poeder van Great Lakes
 • Verrijkt met de plantaardige ingrediënten monkfruit, acaciavezels en vanille-extract voor een lichtzoete smaak
 • Calcium en fosfor in collageen hydrolysaat zijn goed voor het gebit en het skelet
 • Calcium en magnesium in collageen hydrolysaat zijn goed voor de spieren, het zenuwstelsel en het celdelingsproces
 • Calcium in collageen hydrolysaat ondersteunt het energieniveau en de spijsvertering
 • Complete proteïnebron die hoog is in glycine, proline & hydroxyproline
 • Bevat geen pesticiden, antibiotica of hormonen en is gluten-, glyfosaat en GMO-vrij

Het belang van collageen voor je lichaam

Collageen is het meest voorkomende eiwit in je lichaam, ongeveer 25% tot 35% van de eiwitten in je lichaam bestaat uit collageen. Dit collageen heeft, net als alle andere bouwstoffen in je lichaam, onderhoud nodig en het is dan ook van belang om ervoor te zorgen dat je voldoende goede eiwitten binnenkrijgt of om je inname aan te vullen met eiwitsupplementen zoals gelatine of collageen hydrolysaat. Collageen speelt een grote rol in het zelfherstellend proces van je lichaam en geeft kracht, stevigheid en elasticiteit aan de bindweefsels in onze huid, botten, spieren, pezen, kraakbeenderen, nagels en tanden. De aminozuren in collageen zijn de bouwstenen van veel van onze lichaamsstructuren. Daarnaast zijn deze aminozuren ook essentieel voor een goed verloop van vrijwel alle processen in ons lichaam. Het collageennetwerk, dat alle losse weefsels en structuren van het lichaam samenhoudt, dient bovendien als elektrisch, chemisch en energetisch communicatienetwerk dat boodschappen rondstuurt door het hele lichaam. Zonder dit netwerk zouden we niet kunnen staan of bewegen; collageen is dus echt een essentieel onderdeel van ons lichaam!

Gelatine versus collageen hydrolysaat

Wanneer je het collageen in dierlijke botten en bindweefsel gaat verhitten, wordt het gelatine, een makkelijk op te nemen vorm van collageen voor het lichaam. Er bestaat gelatine in supplementvorm, maar gelatine wordt voor de verwerking tot supplement ook vaak verder verwerkt tot collageen hydrolysaat, waarbij de eiwitten door middel van enzymen in kleinere stukjes zijn opgebroken, genaamd peptiden. Deze ‘voorverteerde’ vorm van gelatine is beter opneembaar, omdat de hele eiwitten zijn losgehaald en ‘losse legoblokjes’ zijn geworden. Hierdoor hebben ook mensen die moeite hebben met het verteren van hele eiwitten baat bij collageen hydrolysaat.

Een ander belangrijk verschil tussen beiden is dat gelatine dient te worden opgelost in lauw of warm water en een gelei vormt, terwijl er bij collageen hydrolysaat geen sprake is van geleivorming. Hierdoor kan dit goedje ook zonder problemen in koude dranken worden opgelost. Gelatine wordt vaak juist bewust toegepast om gerechten mee te geleren en wordt meer gebruikt voor de darmen, terwijl collageen hydrolysaat ook in een koude smoothie of yoghurt kan worden gemengd en meer wordt gebruikt voor huid, haren, nagels en gewrichten. Beide varianten hebben dus net een iets andere toepassing, maar ze zijn allebei gezond, breed inzetbaar, neutraal van smaak en qua samenstelling van het aminozuurprofiel gelijk.

Het collageenrijke dieet van onze voorouders

Hoewel onze kennis over voeding de laatste decennia in een rap tempo is toegenomen, lijkt het soms toch alsof we nauwelijks iets hebben bijgeleerd ten opzichte van de tijd van onze voorouders. Sterker nog, het lijkt soms wel alsof traditionele culturen veel meer kennis hadden over voeding. Het dieet van de meeste voorouderlijke culturen was immers over het algemeen voedzamer dan het huidige, moderne dieet. Niet alleen eten wij nu meer bewerkt voedsel dan voorheen en kennen we de bron van veel van onze voeding niet meer, ook het eten van alle delen van een dier is in onze moderne cultuur verloren gegaan. En dat is jammer, want het van kop tot staat (nose-to-tail) eten van dieren was een belangrijke reden voor het feit dat onze voorouders zo lang gezond en sterk bleven. In de huid, de pezen, het kraakbeen en andere collageenrijke stukken dierlijk vlees zitten namelijk ontzettend veel voedingsstoffen. Bovendien zorgde het hoge collageengehalte in dit dieet voor een evenwichtige opname van aminozuren, die van belang zijn voor het opbouwen en in stand houden van alle essentiële menselijke lichaamsstructuren. Dit zogenaamde collageennetwerk in ons lichaam werd met het dieet van onze voorouders dan ook veel beter in stand gehouden.

Over Great Lakes

Met de slogan “The highest quality gelatin in the industry” als leidraad houdt Great Lakes Gelatin Company zich al sinds 1922 bezig met haar missie: mensen helpen gezonder te leven door het bieden van betaalbare, collageenrijke supplementen van topkwaliteit. Door zelf onderzoek te doen naar collageen, hoge kwaliteitseisen te stellen en een zorgvuldig productieproces na te streven, hebben ze inmiddels een goede reputatie weten op te bouwen. De producten bestaan uit collageen dat voor 100% afkomstig is van grasgevoerde runderen, er wordt goed gecontroleerd op herkomst en kwaliteit en geen van de product bevat hormonen, antibiotica, herbiciden of pesticiden. Met haar specialisatie in hoogwaardige, pure supplementen van gelatine en collageen hydrolysaat hebben ze een wereldwijde reputatie en fanschare weten op te bouwen.

*Collageen hydrolysaat is een bron van de mineralen calcium, magnesium en fosfor. Calcium ondersteunt het energieniveau en de spijsvertering, calcium en fosfor zijn goed voor het skelet en het gebit en calcium en magnesium goed zijn voor de spieren.

Meer informatie
Product Naam
Keto Collageen + MCT – Vanille
Art.nr.
GL-211
Merk
Great Lakes
Inhoud
400 gram
Gebruiksaanwijzing

Voeg 2 maatschepjes (16 g) toe aan uw koffie of favoriete drank.

Koffie: Voeg aan je favoriete warme drank toe voor een extra energieboost.

Smoothies: Voeg een dosis extra metabolische ondersteuning toe.

Shakes: Meng voor een rijke, romige textuur.

Ingrediënten per dosering

75 calorieën, 4 g totaal vet 5%*, 4 g verzadigd vet 20%*, 2 g totaal koolhydraten <1%, 8 g eiwit 0, 25 mg natrium 1%, 9 g collageen hydrolysaat, 4,2 g middellange-keten triglyceriden (MCT)

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Collageen hydrolysaat, MCT-olie, acaciavezel, vanillesmaak, monniksvrucht.

Allergenen
Noten
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Keto Collageen + MCT – Vanille
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Keto creamer
  Algehele beoordeling
  80%
  Deze creamer is beter dan de andere van ditzelfde merk. Deze is zoet maar niet te zoet en voor een klein kopje koffie is het een prima creamer.

  Gereviewd door

  Gepost op