Breathe Capsules

 • Categorie: Paddenstoelen & Longen
 • Blend van Chaga, Reishi & Cordyceps
 • Ondersteunt de energiestofwisseling*1
 • Helpt het immuunsysteem*2
 • Antioxidanten, triterpenen & polysachariden
 • Zonder GMO’s of pesticiden
 • 60 vegetarische capsules
Niet op voorraad
SKU
HD-03
EUR  41,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Breathe Capsules van Host Defense

Breathe Capsules van Host Defense is een paddenstoelen supplement dat drie paddenstoelsoorten bevat die in gelijke mate in het supplement voorkomen. Het gaat om Chaga, ofwel Berkenweerschijnzwam (Inonotus obliquus), Cordyceps, die in Nederland bekend is als Rupsendoder (Cordyceps militaris) en Reishi, die ook wel Gesteelde lakzwam (Ganoderma lucidum s.l.) wordt genoemd. De soorten zijn geselecteerd vanwege het feit dat ze vaak al honderden jaren in diverse oude tradities worden gezien als heilzaam middel voor de luchtwegen. Deze eeuwenoude kennis over paddenstoelen, die vaak afkomstig is uit het verre Oosten, wordt door steeds meer wetenschappers onderzocht en baant zich zo langzaam meer zeker een weg naar het Westen.

Krachtige drie-eenheid

Chaga, ook wel Berkenweerschijnzwam genoemd in het Nederlands, is één van de paddenstoelen die al eeuwenlang wordt gebruikt in verschillende delen van de wereld. Momenteel is het één van de meest bestudeerde paddenstoelen in de wetenschap. Naast Chaga bevat dit supplement ook Cordyceps (Cordyceps militaris). Traditioneel gezien is er in China veel aandacht voor de deze veelzijdige padenstoel. Diverse onderzoeken hebben de samenstelling en veelvoudige toepassingen van Cordyceps onder de loep genomen en ook in het Westen krijgt de paddenstoel steeds meer naam. Ten slotte is ook Reishi toegevoegd, één van de meest vooraanstaande, beroemde Oosterse paddenstoelen die al honderden jaren voor diverse toepassingen wordt gebruikt in met name Azië.

Paddenstoelen met inhoud

Chaga bevat hoge doseringen S.O.D.(Super Oxide Dismutase)-antioxidanten en is rijk aan fytonutriënten, steroïden, B-vitaminen en zink. Eén van de bioactieve componenten van Cordyceps is cordycepine (3’-deoxyadenosine). Andere inhoudsstoffen van deze paddenstoel zijn B-vitaminen en zogenaamde cordycepszuren, welke bestaan uit D-mannitol, een isomeer van chinazuur met een polyolstructuur. Reishi ten slotte is een bron van vitaminen (C, B, D, E en foliumzuur) en van mineralen als ijzer, magnesium, calcium en zink. Verder bevat Reishi onder meer polysachariden, triterpenen, organisch germanium en de sporenelementen mangaan, selenium, chroom, koper, molybdeen en borium. B-vitaminen, die van nature aanwezig zijn in alle drie de soorten, ondersteunen de energiestofwisseling en het immuunsysteem. Het immuunsysteem wordt verder ondersteund door het in Reishi aanwezige vitamine C, koper, zink en ijzer.

De Europese geschiedenis van de paddenstoel

Net als in de Middeleeuwen, toen paddenstoelen nog in verband werden gebracht met de duivel en hekserij en er allerlei mysterieuze verhalen over de ronde deden, spreken paddenstoelen nog altijd tot de verbeelding. Het is pas sinds de laatste paar honderd jaar dat we beter begrijpen wat een paddenstoel is en welke belangrijk functie schimmels hebben in de natuur. Zo wijzen archeologische vondsten uit dat paddenstoelen al zo’n 400 miljoen jaar geleden de aarde bevolkten en dat ze er met hun kracht om grondstoffen af te breken en om te zetten in een voedzame bodem, voor hebben gezorgd dat de eerste planten en bomen zich konden voeden en konden wortelen. Er zijn ook fossielen gevonden die erop lijken te wijzen dat er in die tijd reusachtige paddenstoelachtigen van wel 8 meter hoog bestonden, maar onderzoekers zijn het nog altijd niet eens over de interpretatie van deze fossielen. Grottekeningen en andere archeologische vondsten laten wel zien dat al in de prehistorie paddenstoelen werden gebruikt als voedsel, als medicijn en als hallucinerend middel. Door steeds uitgebreider wetenschappelijk onderzoek kunnen we langzaam maar zeker de niet te onderschatten rol begrijpen die paddenstoelen al miljoenen jaren spelen binnen het wereldecosysteem.

Voordelen:

 • Natuurlijk supplement op basis van het mycelium van de drie organisch gekweekte paddenstoelen Chaga, Cordyceps en Reishi
 • De paddenstoelen worden al eeuwenlang binnen diverse tradities gebruikt voor allerhande toepassingen gebruikt
 • De blend is rijk aan antioxidanten, polysachariden, triterpenen, ijzer, magnesium, koper, calcium, zink en de vitaminen C, B, D, E en foliumzuur
 • Zink, koper, ijzer, vitamine C en B-vitaminen in Reishi helpen het immuunsysteem
 • B-vitaminen in Chaga, Cordyceps en Reishi ondersteunen de energiestofwisseling
 • Duurzaam gekweekt onder strenge supervisie van (Hon.)D.Sc. Paul Stamets
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten en voor mensen met een glutenallergie

Het Wood Wide Web

Steeds meer onderzoek laat zien dat bomen en planten onder de grond met elkaar verbonden zijn via een complex netwerk van wortels, bacteriën en schimmelsporen. Dit ondergrondse netwerk is meer dan 500 miljoen jaar oud en is bekend onder de naam ‘Wood Wide Web’. De schimmels, ook wel mycelium genaamd, zijn één van de oudste levensvormen op aarde. Paddenstoelen zijn de vruchtlichamen van schimmels en door het verspreiden van voortplantingscellen zorgen ze mede voor het voortbestaan ervan. Mycelium voorziet al millennialang bomen en planten van nutriënten. Omgekeerd worden de organische reststoffen die planten en dieren produceren weer door het mycelium opgeruimd en als voedingsstoffen gebruikt.

Het belang van schimmels

Schimmels fungeren als de vuilnismannen van onze wereld, maar wellicht nog belangrijker is hun netwerkfunctie en hun essentiële rol binnen de communicatie tussen planten en dieren. Het is dit netwerk dat wereldwijd al het leven met elkaar verbindt en in stand houdt en dus letterlijk de voedingsbodem is voor een grote biodiversiteit, voor gezonde ecosystemen en voor het beschermen van de gezondheid van al het leven op aarde. We beginnen deze fascinerende wereld en het belang ervan voor de ecosystemen van onze planeet pas langzaam steeds beter te begrijpen; kennis die onder meer van cruciaal belang is in de strijd tegen klimaatverandering.

Host Defense & Fungi Perfecti

De paddenstoelen supplementen van Host Defense Mushrooms worden ontwikkeld door Fungi Perfecti, een familiebedrijf opgericht in 1980 dat gewijd is aan de promotie en cultivatie van eetbare en functionele paddenstoelen. Het bedrijf is van cruciaal belang geweest voor het ontwikkelen van technologieën en markten voor deze relatief nieuwe industrie. (Hon.)D.Sc. Paul Stamets staat aan de basis van het bedrijf en wordt als auteur, spreker, mycoloog, entrepreneur en medisch onderzoeker wereldwijd gezien als autoriteit op het gebied van paddenstoelen en mycelium. Met zijn inzet probeert hij een dieper begrip te creëren en respect te kweken voor de organismen die een belangrijk deel uitmaken van de grond onder onze voeten. Zijn jarenlange onderzoek is gewijd aan de inzet van paddenstoelen bij het veiligstellen van de gezondheid van mens en planeet. Zijn filosofie ‘MycoDiversity is BioSecurity’ stelt dat het behoud van de vele oeroude paddenstoel- en myceliumsoorten van essentieel belang is voor de bescherming van de biodiversiteit van ecosystemen wereldwijd.

De missie van Host Defense

Host Defense en moederbedrijf Fungi Perfecti produceren niet alleen hoogwaardige supplementen met paddenstoelen, ze voelen ook een grote verantwoordelijkheid om hun kennis en ervaringen met betrekking tot de waarde en cultivatie van paddenstoelen en mycelium met zoveel mogelijk mensen te delen. Ze houden zich dan ook onder meer bezig met het opleiden en voorlichten van mensen en gemeenschappen over het kweken van eetbare paddenstoelen en ze doen onderzoek naar diverse toepassingen van mycelium. Zo wordt onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van nieuwe biobrandstoffen, natuurlijke, niet-toxische bestrijdingsmiddelen en waterfiltermethodes op basis van schimmels en ze stimuleren onderzoeken naar de inzet van nuttige schimmels bij het herstellen van bos- en landbouwgrond. Ze zetten zich bovendien in voor de bescherming van de natuur met al haar bewoners en pionieren onder andere met hun strategie om schimmels en paddenstoelen in te zetten bij het redden van de honingbij. Zoals oprichter (Hon.)D.Sc. Paul Stamets het mooi verwoordt: “Het pad naar de toekomst is het pad van mycelium”.

Paddenstoelen supplementen van kwaliteit

De supplementen van Host Defense Mushrooms zijn van de hoogst haalbare kwaliteit. Zo worden de ingrediënten zonder uitzondering geteeld en verwerkt in de Verenigde Staten van Amerika en zijn ze vrij van GMO’s (genetisch gemanipuleerde organismen), pesticiden en andere vervuilende stoffen. De producten zijn ontwikkeld op basis van jarenlang onderzoek en de Washington State Department of Agriculture heeft de producten aangemerkt als zijnde ‘certified organic’. De ingrediënten worden bovendien onder strikt gecontroleerde omstandigheden duurzaam geteeld. Iedere paddenstoelsoort is door eigenaar (Hon.)D.Sc. Paul Stamets zelf duurzaam geoogst in één van de oerbossen in de Pacific Northwest door een klein weefselmonster te nemen en daar vervolgens een nieuwe cultuur mee voort te brengen. Dit gebeurt in een eigen onderzoekscentrum en onder streng toeziend oog van Stamets en zijn ervaren team. Bij de oogst van het monster blijven het ecosysteem en de paddenstoelsoort verder onaangetast.

Over Host Defense

Vanuit hun gezamenlijk passie voor paddenstoelen en het onderzoeken van de natuurlijke wereld richtten (Hon.)D.Sc. Paul Stamets en zijn vrouw Carolyn Dusty Wu Yao in 2009 Host Defense op. Al meer dan 40 jaar houdt Stamets zich als gerenommeerd mycoloog bezig met het onderzoek naar en de cultivatie van eetbare en functionele paddenstoelen. Hij schreef vele boeken over het onderwerp en kreeg hier diverse awards en onderscheidingen voor, waaronder de National Award van de North American Mycological Association (namyo.org) voor het uitbreiden van het kennisveld over mycologie voor zowel amateurs als professionals. Zijn ervaring wordt perfect aangevuld door Yao’s begrip van het preparen van kruidenextracten en hun gezamenlijke schat aan kennis en ervaring staat aan de basis van de mooie, unieke productlijnen die Host Defense rijk is.

*1 B-vitaminen, die van nature aanwezig zijn in Cordyceps, (Cordyceps militaris), Chaga (Inonotus obliquus) en Reishi (Ganoderma lucidum s.l.) ondersteunen de energiestofwisseling

*2 Reishi (Ganoderma lucidum s.l.) en Chaga (Inonotus obliquus) bevatten van nature stoffen die het immuunsysteem ondersteunen, zoals B-vitaminen, vitamine C, koper, zink en ijzer

Meer informatie
Product Naam
Breathe Capsules
Art.nr.
HD-03
Merk
Host Defense
Inhoud
60 capsules
Ingrediënten per dosering

RI niet vastgesteld

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Breathe Capsules
Uw waardering