Chaga Capsules

 • Categorie: Paddenstoelen & Antioxidanten
 • Berkenweerschijnzwam (Inonotus obliquus)
 • Gekweekt in de Verenigde Staten
 • Gevriesdroogd myceliumpoeder
 • Polysachariden, plantensterolen & betulinezuur
 • Helpt tegen vrije radicalen*
 • Zonder GMO’s of pesticiden
 • 60 vegetarische capsules
Niet op voorraad
SKU
HD-09
EUR  41,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Chaga Capsules van Host Defense

Chaga Capsules van Host Defense is een paddenstoelen supplement op basis van de paddenstoel Chaga (Inonotus obliquus), in Nederland beter bekend onder de naam Berkenweerschijnzwam. De paddenstoel groeit primair op berkenbomen in de Noordelijke bossen van Rusland, Korea, Noord-Europa, Noord-Amerika en Canada. Zowel in Europa als in Azië wordt de paddenstoel al eeuwenlang gebruikt vanwege haar veelvoudige eigenschappen. De aanbevolen hoeveelheid voor volwassenen is twee capsules per dag. De Chaga Capsules kunnen bij een goede gezondheid over het algemeen veilig gebruikt worden en werken goed in combinatie met andere paddenstoelen, bijvoorbeeld met de Reishi Capsules van Host Defense.

Eigenschappen van de Berkenweerschijnzwam

Chaga, ook wel Berkenweerschijnzwam genoemd in het Nederlands, is één van de paddenstoelen die al eeuwenlang wordt gebruikt in verschillende delen van de wereld. Momenteel is het één van de meest bestudeerde paddenstoelen in de wetenschap. De Berkenweerschijnzwam wordt gekenmerkt doordat ze rijk is aan fytonutriënten, waaronder polysachariden, betuline, betulinezuur, melanine en steroïden zoals lansterol, inotodiol, ergosterol, fecosterol en episterol. Bovendien is de paddenstoel een bron van B-vitaminen en zink, stoffen die onder meer het immuunsysteem ondersteunen en goed zijn voor het geheugen en het concentratievermogen. Deze Host Defense® Capsules worden uiterst zorgvuldig samengesteld met warmtebehandeld en gevriesdroogd myceliumpoeder en bestaan uit niets anders dan plantaardige pullulan capsules, organische bruine rijst en het mycelium van streng gecontroleerde, organisch gekweekte Chaga paddenstoelen.

De Europese geschiedenis van de paddenstoel

Hoewel Griekse en Romeinse schrijvers paddenstoelen beschreven als bron van voedsel en ze soms zelfs, zoals Hippocrates dat deed, voorschreven als medicijn werden paddenstoelen in de Middeleeuwen juist met argusogen bekeken, omdat ze in die tijd in verband werden gebracht met de duivel en met hekserij. Het bos kon, alsof het magie was, ineens uit het niets vol staan met deze gekke, kleurrijke hoedjes en er deden dan ook allerlei verhalen over de ronde. Zo zouden de voetstappen van de duivel volgroeien met paddenstoelen, zouden er magische wezens of kabouters in huizen en zouden heksen ze gebruiken voor hun toverdranken, aangezien zij als enige wisten welke paddenstoelen eetbaar en welke giftig waren. Het is pas sinds ongeveer 500 jaar dat de mystiek waarmee paddenstoelen eeuwenlang werden omhuld afnam, doordat mycologen er onderzoek naar begonnen te doen en hun kennis mede dankzij de uitvinding van de boekdrukkunst konden verspreiden. Sindsdien worden paddenstoelen weer op grote schaal gegeten en begrijpt men steeds beter wat een paddenstoel is en welke belangrijke rol het mycelium verricht in de natuur.

Het Wood Wide Web

Onder de grond helpen planten, bacteriën en schimmels elkaar in een complexe, synergetische verbinding die bekend staat onder de naam ‘Wood Wide Web’: een netwerk waarin al het leven op aarde met elkaar verbonden is. Met name schimmels, ook wel mycelium genaamd, spelen een cruciale rol in het voortbestaan van al het leven op aarde. Mycelium is één van de oudste levensvormen die onze planeet kent en bestaat uit een wirwar van minuscule schimmeldraden die enorm groot en duizenden jaren oud kunnen worden. Zo beslaat de oudste bekende myceliumsoort (bestaande uit de draden van één schimmel) een oppervlakte van wel 9.7 km2 en is het netwerk naar schatting meer dan 2000 jaar oud.

Het belang van schimmels

Paddenstoelen zijn de vruchtlichamen van schimmels en ze zijn belangrijk voor het voorbestaan ervan, omdat ze tijdens hun kortstondige leven de voortplantingscellen van de schimmel verspreiden. Echter, het is het gehele ecosysteem van leven dat essentieel is voor het voortbestaan van schimmels. Schimmels leven immers van biologische reststoffen die ze afbreken en als voedingsstoffen opnemen; ze zijn dus gebaat bij een zo groot mogelijke biodiversiteit en bij gezonde ecosystemen. Feitelijk is er dan ook sprake van een bijzondere, cruciale wisselwerking. Schimmels zijn al miljoenen jaren niet alleen de vuilnismannen van onze aarde, maar ook letterlijk de voedingsbodem voor de biodiversiteit op aarde, voor het in stand houden van onze ecosystemen en daarmee voor het beschermen van de gezondheid van al het leven op aarde.

Voordelen:

 • Natuurlijk supplement op basis van het mycelium van organisch gekweekte Chaga (Inonotus obliquus)
 • Al eeuwenlang gebruikt in oosterse en westerse tradities vanwege de bijzondere eigenschappen ervan
 • Rijk aan fytonutriënten als polysachariden, betuline, betulinezuur en melanine
 • Bron van steroïden zoals lansterol, inotodiol, ergosterol, fecosterol en episterol
 • Rijk aan B-vitaminen en zink; stoffen die het immuunsysteem ondersteunen en goed zijn voor het geheugen en het concentratievermogen
 • Duurzaam gekweekt onder strenge supervisie van (Hon.)D.Sc. Paul Stamets
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten en voor mensen met een glutenallergie

Host Defense & Fungi Perfecti

Host Defense Mushrooms is een lijn van paddenstoelen supplementen die door moederbedrijf Fungi Perfecti worden ontwikkeld. Dit familiebedrijf werd in 1980 opgericht door (Hon.)D.Sc. Paul Stamets, een ervaren mycoloog en onderzoeker die wereldwijd wordt gezien als autoriteit op het gebied van paddenstoelen en mycelium. Hij verricht al jarenlang baanbrekend onderzoek naar paddenstoelen en deelt zijn kennis hierover via boeken en lezingen. Stamets is overtuigd van het idee dat er momenteel een zesde grote massa-extinctie plaatsvindt die de ecosystemen aantast die de basis vormen voor al het leven op aarde. De technieken en producten die Fungi Perfecti tot nu toe heeft ontwikkeld zijn erop gericht om paddenstoelen en mycelium in te kunnen zetten bij de bescherming van onze planeet en van de gezondheid van de wereldbevolking. Zijn filosofie ‘MycoDiversity is BioSecurity’ stelt dat het behoud van de vele oeroude paddenstoel- en myceliumsoorten van essentieel belang is voor de bescherming van de biodiversiteit van ecosystemen wereldwijd.

De missie van Host Defense

Het is niet alleen het streven van Host Defense en van moederbedrijf Fungi Perfecti om hoogwaardige supplementen met paddenstoelen te produceren, het is bovenal hun missie om hun kennis en ervaringen in te zetten om de natuur en al haar bewoners te beschermen. “Het pad naar de toekomst is het pad van mycelium” is een mooie uitspraak daarover van oprichter (Hon.)D.Sc. Paul Stamets. Ze houden onder andere zich bezig met het opleiden en voorlichten van groepen mensen over het kweken van eetbare paddenstoelen en doen onderzoek naar de ontwikkeling van natuurlijke, niet-toxische bestrijdingsmiddelen, waterfiltermethodes en biobrandstoffen met schimmels en paddenstoelen als basis. Ze pionieren bovendien met hun strategie om paddenstoelen in schimmels in te zetten bij het redden van de honingbij en stimuleren onderzoek naar de inzet van nuttige schimmels bij het gezonder maken van bos- en landbouwgrond.

Paddenstoelen supplementen van kwaliteit

Host Defense Mushrooms vindt het erg belangrijk dat haar producten van een zo hoog mogelijke kwaliteit zijn en gaat dan ook zeer precies om met de ingrediënten die gebruikt worden. Iedere paddenstoelsoort die in het onderzoekscentrum in Washington State wordt onderzocht en gekweekt, wordt door oprichter (Hon.)D.Sc. Paul Stamets zelf zorgvuldig en op duurzame wijze geoogst in één van de oerbossen die de Pacific Northwest nog telt. Daarbij wordt geen schade aangericht aan het ecosysteem of de aldaar groeiende paddenstoelensoorten. Samen met zijn team van experts ontwikkelt Stamets vanuit deze geoogste weefselmonsters onder strikt gecontroleerde omstandigheden nieuwe paddenstoelculturen. Zo hebben ze controle over alle ingrediënten van de Host Defense producten en kunnen ze garanderen dat de supplementen vrij zijn van GMO’s (genetisch gemanipuleerde organismen), pesticiden en andere vervuilende stoffen. De Washington State Department of Agriculture heeft de producten dan ook aangemerkt als zijne ‘certified organic’.

Over Host Defense

Host Defense is in 2009 opgericht door (Hon.)D.Sc. Paul Stamets en zijn vrouw Carolyn Dusty Wu Yao. Stamets is een gerenommeerd mycoloog die wereldwijd erkenning krijgt met zijn onderzoek naar en boeken over eetbare en functionele paddenstoelen. Hij stond als pionier aan de wieg van vele nieuwe technieken op het gebied van de cultivatie van diverse functionele paddenstoelen en houdt zich al meer dan 40 jaar met het onderwerp bezig. Zijn ervaring wordt aangevuld door Yao’s kennis over het preparen van kruidenextracten. Hun gezamenlijke passie voor het begrijpen en onderzoeken van de natuurlijke wereld leidde tot urenlange wandeltochten door de oudste bossen van Noord-Amerika en uiteindelijk ook tot de oprichting van Host Defense en haar unieke productlijnen.

* Zink, dat van nature aanwezig is in Berkenweerschijnzwam (Inonotus obliquus), werkt als antioxidant en helpt tegen vrije radicalen

Meer informatie
Product Naam
Chaga Capsules
Art.nr.
HD-09
Merk
Host Defense
Inhoud
60 capsules
Ingrediënten per dosering

RI niet vastgesteld

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Chaga Capsules
Uw waardering