Cordyceps Capsules

 • Categorie: Paddenstoelen & Energie
 • Rupsendoder (Cordyceps militaris)
 • Gevriesdroogd myceliumpoeder
 • Ondersteunt de energiestofwisseling*
 • Bron van cordycepszuren en polysachariden
 • Rijk aan vitaminen en aminozuren
 • Zonder GMO’s of pesticiden
 • 60 vegetarische capsules
Niet op voorraad
SKU
HD-11
EUR  41,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Cordyceps Capsules van Host Defense

Cordyceps Capsules van Host Defense is een paddenstoelen supplement op basis van de paddenstoel Cordyceps (Cordyceps militaris), die in Nederland bekend is onder de naam Rupsendoder. Het is het Europese neefje van de zeldzamere Cordyceps Sinensis, die van nature voorkomt in de hooglanden van China, Nepal en Tibet. Cordyceps is een verzamelnaam voor diverse parasitaire paddenstoelsoorten die op insecten, spinnen en de poppen van nachtvlinders groeien. De Cordyceps Sinensis is in China zo schaars dat de soort in de oudheid de bijnaam ‘Keizerlijke Paddenstoel’ heeft gekregen, omdat in die tijd alleen het keizerlijk hof de paddenstoel kon betalen. Gelukkig kan men tegenwoordig varianten van de soort (CS-2 en CS-4 genaamd) in laboratoria kweken. Ook doen experts sinds een aantal jaren onderzoek naar de in Europa in het wild voorkomende variant Cordyceps militaris, die gebruikt werd in dit supplement.

Verhalen uit het Verre Oosten

In het Westen is steeds meer belangstelling voor de eeuwenoude traditionele kennis uit oosterse landen inzake de eigenschappen en toepassing van paddenstoelsoorten als Chaga, Maitake, Reishi en Cordyceps. In het Oosten staat de Cordyceps al eeuwenlang bekend als mysterieus organisme, omdat de parasitaire paddenstoelsoort zowel een dierlijke gedaante als een plantaardig uiterlijk kan hebben. De paddenstoel kreeg in China dan ook de naam ‘Dong chong xia cao’, dat ‘winterworm zomergras’ betekent en naar de verschillende gedaantevormen van de paddenstoel verwijst. Hoewel de wilde variant nog altijd zeer zeldzaam en kostbaar is, hebben moderne teelttechnieken ervoor gezorgd dat de paddenstoel inmiddels wel op grote schaal gekweekt kan worden. Host Defense vond zelfs een mogelijkheid om de paddenstoel te kweken zonder dat het leven van nachtvlinders of insecten in gevaar komt, door een voedingsbodem van organische bruine rijst te creëren voor de paddenstoel. Hierdoor is het supplement ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

De kracht van Cordyceps

In de jaren negentig kwam de paddenstoel in het nieuws toen een groep Chinese atleten tijdens de Nationale Spelen met onwaarschijnlijk snelle tijden een aantal records braken. Hun coach wijdde het succes van de atleten aan een dieet met Cordyceps als hoofdbestanddeel. In China gelooft men dat de paddenstoel de ‘qi’, ofwel de levenskracht kan versterken en er is dan ook al veel onderzoek naar de paddenstoel gedaan. Helaas is veel Chinees en Japans wetenschappelijk onderzoek nog niet vertaald, maar de onderzoeken die inmiddels ook in het Westen zijn uitgevoerd laten zien dat Cordyceps rijk is aan eiwitten, polysachariden, glycoproteïnen, spermine, spermidine, peptiden, sterolen, nucleosiden, vetzuren, aminozuren, vitamine E en K en de B-vitaminen B1, B2 en B12, die de energiestofwisseling ondersteunen. Het mycelium van de paddenstoel bevat de meest actieve stoffen en is dan ook de basis voor dit supplement van Host Defense.

De Europese geschiedenis van de paddenstoel

Er is weinig bekend over het gebruik van paddenstoelen als voedsel in de prehistorie, omdat voedsel in die tijd weinig afval heeft opgeleverd waardoor het voor archeologen moeilijk te onderzoeken is. Toch is men zeker van het feit dat paddenstoelen al minstens vanaf de oude steentijd werden verzameld voor diverse doeleinden. Een interessante vondst is die van Ötzi, de gletsjermummie die in 1991 werd gevonden en ongeveer 5.000 jaar oud bleek te zijn. Het unieke was dat zowel de man als zijn uitrusting in bijzonder goede staat verkeerden en dat er ook resten van paddenstoelen werden gevonden, die deze oermens waarschijnlijk bij zich had om zijn wonden mee te verzorgen en om vuur mee te maken. Er zijn de afgelopen 150 jaar ook op grote schaal fossielen ontdekt die erop wijzen dat de aarde zo’n 400 miljoen jaar geleden waarschijnlijk vol stond met reusachtige paddenstoelachtigen die wel 8 meter hoog konden worden! Hoewel wetenschappers het er nog altijd niet over eens zijn of dit daadwerkelijk zo was, is men er zeker van dat schimmels aan de wieg stonden van de ontwikkeling van de eerste planten en bomen, aangezien schimmels ook al in hun oervorm in staat waren allerlei grondstoffen af te breken en om te zetten in een voedzame, vruchtbare bodem waarin uiteindelijk planten en bomen zich konden gaan vestigen.

Voordelen

 • Natuurlijk supplement op basis van het mycelium van organisch gekweekte Cordyceps (Cordyceps militaris)
 • Kent een eeuwenlange gebruikstraditie in diverse oosterse landen
 • Rijk aan nucleosiden, polysachariden, glycoproteïnen, cordycepine, aminozuren, spermine, spermidine, peptiden, sterolen, eiwitten, vetzuren en vitamine E en K
 • Bron van vitamine B1, B2 en B12, die de energiestofwisseling ondersteunen
 • Duurzaam gekweekt onder strenge supervisie van (Hon.)D.Sc. Paul Stamets
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten en voor mensen met een glutenallergie

Het Wood Wide Web

Steeds meer onderzoekers houden zich bezig met het ‘Wood Wide Web’: de ondergrondse verbinding van schimmels, bacteriën en plantenwortels waarmee zo ongeveer al het leven op aarde in verbinding staat met elkaar. Met name onderzoek naar schimmelsporen, ook wel ‘mycelium’ genoemd, leidt tot fascinerende ontdekkingen. Mycelium is één van de oudste levensvormen op aarde. Een myceliumsoort bestaat uit een wirwar van schimmeldraden die slechts één cel dik zijn, maar ondanks die kwetsbare vorm kunnen ze honderden, ja zelfs duizenden jaren oud worden. Het grootste bekende mycelium dat uit de draden van een enkele schimmel bestaat omspant een oppervlakte van een indrukwekkende 9.7 km2 en is naar schatting meer dan 2000 jaar oud.

Het belang van schimmels

Paddenstoelen zijn de vruchtlichamen van schimmels en hoewel ze vaak maar kortstondig leven, verspreiden ze de voortplantingscellen van schimmels en zo zorgen ze ervoor dat het onderliggende mycelium kan blijven voortbestaan. Schimmels fungeren als de vuilnismannen van onze wereld, doordat ze biologische stoffen afbreken en vervolgens opnemen als voedingsstof. Maar wellicht nog belangrijker is hun netwerkfunctie en hun essentiële rol binnen de communicatie tussen planten en dieren. Zonder schimmels zouden veel plant- en diersoorten niet kunnen voortbestaan en omgekeerd zouden schimmels zonder deze planten en dieren ook niet kunnen blijven leven. Ze hebben elkaar nodig. Het is dan ook niet voor niets dat schimmels al miljoenen jaren aan de basis staan van de creatie van een zo groot mogelijke biodiversiteit: hun eigen voortbestaan hangt er immers mee samen. Zonder schimmels, geen gezonde bodem. Het Wood Wide Web is dus letterlijk de voedingsbodem voor de biodiversiteit van onze wereld, voor de gezondheid van onze ecosystemen en voor het voortbestaan van al het leven op aarde.

Host Defense & Fungi Perfecti

Host Defense Mushrooms is een lijn van paddenstoelen supplementen die door moederbedrijf Fungi Perfecti worden ontwikkeld. Dit familiebedrijf werd in 1980 opgericht door (Hon.)D.Sc. Paul Stamets, een ervaren mycoloog en onderzoeker die wereldwijd wordt gezien als autoriteit op het gebied van paddenstoelen en mycelium. Hij verricht al jarenlang baanbrekend onderzoek naar paddenstoelen en deelt zijn kennis hierover via boeken en lezingen. Stamets is overtuigd van het idee dat er momenteel een zesde grote massa-extinctie plaatsvindt die de ecosystemen aantast die de basis vormen voor al het leven op aarde. De technieken en producten die Fungi Perfecti tot nu toe heeft ontwikkeld zijn erop gericht om paddenstoelen en mycelium in te kunnen zetten bij de bescherming van onze planeet en van de gezondheid van de wereldbevolking. Zijn filosofie ‘MycoDiversity is BioSecurity’ stelt dat het behoud van de vele oeroude paddenstoel- en myceliumsoorten van essentieel belang is voor de bescherming van de biodiversiteit van ecosystemen wereldwijd.

De missie van Host Defense

Het is niet alleen het streven van Host Defense en van moederbedrijf Fungi Perfecti om hoogwaardige supplementen met paddenstoelen te produceren, het is bovenal hun missie om hun kennis en ervaringen in te zetten om de natuur en al haar bewoners te beschermen. “Het pad naar de toekomst is het pad van mycelium” is een mooie uitspraak daarover van oprichter (Hon.)D.Sc. Paul Stamets. Ze houden onder andere zich bezig met het opleiden en voorlichten van groepen mensen over het kweken van eetbare paddenstoelen en doen onderzoek naar de ontwikkeling van natuurlijke, niet-toxische bestrijdingsmiddelen, waterfiltermethodes en biobrandstoffen met schimmels en paddenstoelen als basis. Ze pionieren bovendien met hun strategie om paddenstoelen in schimmels in te zetten bij het redden van de honingbij en stimuleren onderzoek naar de inzet van nuttige schimmels bij het gezonder maken van bos- en landbouwgrond.

Paddenstoelen supplementen van kwaliteit

De supplementen van Host Defense Mushrooms zijn van de hoogst haalbare kwaliteit. Zo worden de ingrediënten zonder uitzondering geteeld en verwerkt in de Verenigde Staten van Amerika en zijn ze vrij van GMO’s (genetisch gemanipuleerde organismen), pesticiden en andere vervuilende stoffen. De producten zijn ontwikkeld op basis van jarenlang onderzoek en de Washington State Department of Agriculture heeft de producten aangemerkt als zijnde ‘certified organic’. De ingrediënten worden bovendien onder strikt gecontroleerde omstandigheden duurzaam geteeld. Iedere paddenstoelsoort is door eigenaar (Hon.)D.Sc. Paul Stamets zelf duurzaam geoogst in één van de oerbossen in de Pacific Northwest door een klein weefselmonster te nemen en daar vervolgens een nieuwe cultuur mee voort te brengen. Dit gebeurt in een eigen onderzoekscentrum en onder streng toeziend oog van Stamets en zijn ervaren team. Bij de oogst van het monster blijven het ecosysteem en de paddenstoelsoort verder onaangetast.

Over Host Defense

Host Defense is ontstaan vanuit de jarenlange expertise van oprichters (Hon.)D.Sc. Paul Stamets en zijn vrouw Carolyn Dusty Wu Yao. Stamets is al ruim 40 jaar een toegewijd mycoloog met inmiddels zes boeken op zijn naam. Hij is pionier op het gebied van de cultivatie van eetbare en functionele paddenstoelen en richt zich met name op onderzoek naar het mycelium, het ondergrondse netwerk van schimmeldraden waaruit paddenstoelen voortkomen. Zijn kennis wordt perfect aangevuld door Yao’s ervaring in het creëren van kruidenextracten. Hun gezamenlijk passie voor het onderzoeken en begrijpen van de natuurlijke wereld en hun ontelbare lange wandeltochten door Noord-Amerikaanse oerbossen leidde in 2009 tot de oprichting van Host Defense en tot de creatie van de unieke productlijnen die Host Defense rijk is.

* Vitamine B1, B2 en B12, die van nature aanwezig zijn in Cordyceps (Cordyceps militaris), ondersteunen de energiestofwisseling

Meer informatie
Product Naam
Cordyceps Capsules
Art.nr.
HD-11
Merk
Host Defense
Inhoud
60 capsules
Ingrediënten per dosering

RI niet vastgesteld

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Cordyceps Capsules
Uw waardering