CordyChi® Capsules

 • Categorie: Paddenstoelen & Energie
 • Cordyceps & Reishi
 • Gevriesdroogd myceliumpoeder
 • Ondersteunt de energiestofwisseling*1
 • Helpt het immuunsysteem*2
 • Bron van cordycepszuren en polysachariden
 • Zonder GMO’s of pesticiden
 • 60 vegetarische capsules
Niet op voorraad
SKU
HD-10
EUR  41,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

CordyChi® Capsules van Host Defense

CordyChi® Capsules van Host Defense is een paddenstoelen supplement dat voor de helft bestaat uit Cordyceps (Cordyceps militaris), een paddenstoel die in Nederland bekend is onder de naam Rupsendoder. De andere helft van het supplement bestaat uit de Reishi paddenstoel (Ganoderma lucidum s.l.), die ook onder vele andere namen bekend is. Zo wordt Reishi in Nederland Gesteelde lakzwam genoemd, terwijl hij in China respectvol ‘Lingzhi’ heet, wat ‘Goddelijke of Heilige paddenstoel’ betekent. De CordyChi® formule van Host Defense werd geïnspireerd door het eeuwenoude oosterse principe om de ‘Qi’, ofwel levensenergie, te activeren.

Combi voor je 'Qi'

Cordyceps militaris is het Europese neefje van de zeldzamere Cordyceps Sinensis, die van nature voorkomt in de hooglanden van China, Nepal en Tibet. Cordyceps is een verzamelnaam voor diverse parasitaire paddenstoelsoorten die op insecten, spinnen en de poppen van nachtvlinders groeien. Cordyceps is een kostbare paddenstoel die in China en andere Aziatische landen al meer dan 2000 jaar wordt gebruikt voor uiteenlopende toepassingen. Reishi is de koningin onder de paddenstoelen en in verschillende traditionele oosterse culturen wordt de paddenstoel al duizenden jaren in verband gebracht met gezondheid, geluk, succes en een lang leven.

Paddenstoelen met potentie

Het bijzondere potentieel van deze twee iconische paddenstoelen is met name terug te voeren op de biochemische samenstelling ervan. Zo is Reishi rijk aan B-vitaminen, vitamine C, koper, zink en ijzer - stoffen die het immuunsysteem ondersteunen - polysachariden en triterpenen. Triterpenen worden vooral gewaardeerd vanwege het adaptogene effect ervan en polysachariden vanwege de essentiële suikers die ze bevatten. Zowel Reishi als Cordyceps zijn breed inzetbaar en kennen een lange gebruikstraditie. In China is Cordyceps bijvoorbeeld populair onder topsporters, onder meer omdat Cordyceps een bron is van de vitaminen B1, B2 en B12: vitaminen die de energiestofwisseling ondersteunen. De paddenstoel is bovendien rijk aan cordycepine, cordycepszuren, nucleotides, polysachariden, sterolen, spoorelementen en mineralen.

De Europese geschiedenis van de paddenstoel

Hoewel Griekse en Romeinse schrijvers paddenstoelen beschreven als bron van voedsel en ze soms zelfs, zoals Hippocrates dat deed, voorschreven als medicijn werden paddenstoelen in de Middeleeuwen juist met argusogen bekeken, omdat ze in die tijd in verband werden gebracht met de duivel en met hekserij. Het bos kon, alsof het magie was, ineens uit het niets vol staan met deze gekke, kleurrijke hoedjes en er deden dan ook allerlei verhalen over de ronde. Zo zouden de voetstappen van de duivel volgroeien met paddenstoelen, zouden er magische wezens of kabouters in huizen en zouden heksen ze gebruiken voor hun toverdranken, aangezien zij als enige wisten welke paddenstoelen eetbaar en welke giftig waren. Het is pas sinds ongeveer 500 jaar dat de mystiek waarmee paddenstoelen eeuwenlang werden omhuld afnam, doordat mycologen er onderzoek naar begonnen te doen en hun kennis mede dankzij de uitvinding van de boekdrukkunst konden verspreiden. Sindsdien worden paddenstoelen weer op grote schaal gegeten en begrijpt men steeds beter wat een paddenstoel is en welke belangrijke rol het mycelium verricht in de natuur.

Voordelen

 • Natuurlijk supplement op basis van het mycelium van organisch gekweekte Cordyceps (Cordyceps militaris) en Reishi (Ganoderma lucidum s.l.)
 • Twee befaamde paddenstoelen die al eeuwenlang traditioneel gebruikt worden in Azië
 • Rijk aan triterpenen, polysachariden, cordycepszuren, vitaminen en mineralen
 • B-vitaminen, vitamine C, koper, zink en ijzer in Reishi ondersteunen het immuunsysteem
 • Vitamine B1, B2 en B12, die van nature aanwezig zijn in Cordyceps, ondersteunen de energiestofwisseling
 • Duurzaam gekweekt onder strenge supervisie van (Hon.)D.Sc. Paul Stamets
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten en voor mensen met een glutenallergie

Het Wood Wide Web

Onder de grond helpen planten, bacteriën en schimmels elkaar in een complexe, synergetische verbinding die bekend staat onder de naam ‘Wood Wide Web’: een netwerk waarin al het leven op aarde met elkaar verbonden is. Met name schimmels, ook wel mycelium genaamd, spelen een cruciale rol in het voortbestaan van al het leven op aarde. Mycelium is één van de oudste levensvormen die onze planeet kent en bestaat uit een wirwar van minuscule schimmeldraden die enorm groot en duizenden jaren oud kunnen worden. Zo beslaat de oudste bekende myceliumsoort (bestaande uit de draden van één schimmel) een oppervlakte van wel 9.7 km2 en is het netwerk naar schatting meer dan 2000 jaar oud.

Het belang van schimmels

Paddenstoelen zijn de vruchtlichamen van schimmels en ze zijn belangrijk voor het voorbestaan ervan, omdat ze tijdens hun kortstondige leven de voortplantingscellen van de schimmel verspreiden. Echter, het is het gehele ecosysteem van leven dat essentieel is voor het voortbestaan van schimmels. Schimmels leven immers van biologische reststoffen die ze afbreken en als voedingsstoffen opnemen; ze zijn dus gebaat bij een zo groot mogelijke biodiversiteit en bij gezonde ecosystemen. Feitelijk is er dan ook sprake van een bijzondere, cruciale wisselwerking. Schimmels zijn al miljoenen jaren niet alleen de vuilnismannen van onze aarde, maar ook letterlijk de voedingsbodem voor de biodiversiteit op aarde, voor het in stand houden van onze ecosystemen en daarmee voor het beschermen van de gezondheid van al het leven op aarde.

Host Defense & Fungi Perfecti

De paddenstoelen supplementen van Host Defense Mushrooms worden ontwikkeld door Fungi Perfecti, een familiebedrijf opgericht in 1980 dat gewijd is aan de promotie en cultivatie van eetbare en functionele paddenstoelen. Het bedrijf is van cruciaal belang geweest voor het ontwikkelen van technologieën en markten voor deze relatief nieuwe industrie. (Hon.)D.Sc. Paul Stamets staat aan de basis van het bedrijf en wordt als auteur, spreker, mycoloog, entrepreneur en medisch onderzoeker wereldwijd gezien als autoriteit op het gebied van paddenstoelen en mycelium. Met zijn inzet probeert hij een dieper begrip te creëren en respect te kweken voor de organismen die een belangrijk deel uitmaken van de grond onder onze voeten. Zijn jarenlange onderzoek is gewijd aan de inzet van paddenstoelen bij het veiligstellen van de gezondheid van mens en planeet. Zijn filosofie ‘MycoDiversity is BioSecurity’ stelt dat het behoud van de vele oeroude paddenstoel- en myceliumsoorten van essentieel belang is voor de bescherming van de biodiversiteit van ecosystemen wereldwijd.

De missie van Host Defense

Het is niet alleen het streven van Host Defense en van moederbedrijf Fungi Perfecti om hoogwaardige supplementen met paddenstoelen te produceren, het is bovenal hun missie om hun kennis en ervaringen in te zetten om de natuur en al haar bewoners te beschermen. “Het pad naar de toekomst is het pad van mycelium” is een mooie uitspraak daarover van oprichter (Hon.)D.Sc. Paul Stamets. Ze houden onder andere zich bezig met het opleiden en voorlichten van groepen mensen over het kweken van eetbare paddenstoelen en doen onderzoek naar de ontwikkeling van natuurlijke, niet-toxische bestrijdingsmiddelen, waterfiltermethodes en biobrandstoffen met schimmels en paddenstoelen als basis. Ze pionieren bovendien met hun strategie om paddenstoelen in schimmels in te zetten bij het redden van de honingbij en stimuleren onderzoek naar de inzet van nuttige schimmels bij het gezonder maken van bos- en landbouwgrond.

Paddenstoelen supplementen van kwaliteit

Host Defense Mushrooms vindt het erg belangrijk dat haar producten van een zo hoog mogelijke kwaliteit zijn en gaat dan ook zeer precies om met de ingrediënten die gebruikt worden. Iedere paddenstoelsoort die in het onderzoekscentrum in Washington State wordt onderzocht en gekweekt, wordt door oprichter (Hon.)D.Sc. Paul Stamets zelf zorgvuldig en op duurzame wijze geoogst in één van de oerbossen die de Pacific Northwest nog telt. Daarbij wordt geen schade aangericht aan het ecosysteem of de aldaar groeiende paddenstoelensoorten. Samen met zijn team van experts ontwikkelt Stamets vanuit deze geoogste weefselmonsters onder strikt gecontroleerde omstandigheden nieuwe paddenstoelculturen. Zo hebben ze controle over alle ingrediënten van de Host Defense producten en kunnen ze garanderen dat de supplementen vrij zijn van GMO’s (genetisch gemanipuleerde organismen), pesticiden en andere vervuilende stoffen. De Washington State Department of Agriculture heeft de producten dan ook aangemerkt als zijne ‘certified organic’.

Over Host Defense

Host Defense is in 2009 opgericht door (Hon.)D.Sc. Paul Stamets en zijn vrouw Carolyn Dusty Wu Yao. Stamets is een gerenommeerd mycoloog die wereldwijd erkenning krijgt met zijn onderzoek naar en boeken over eetbare en functionele paddenstoelen. Hij stond als pionier aan de wieg van vele nieuwe technieken op het gebied van de cultivatie van diverse functionele paddenstoelen en houdt zich al meer dan 40 jaar met het onderwerp bezig. Zijn ervaring wordt aangevuld door Yao’s kennis over het preparen van kruidenextracten. Hun gezamenlijke passie voor het begrijpen en onderzoeken van de natuurlijke wereld leidde tot urenlange wandeltochten door de oudste bossen van Noord-Amerika en uiteindelijk ook tot de oprichting van Host Defense en haar unieke productlijnen.

*1 Vitamine B1, B2 en B12, die van nature aanwezig zijn in Cordyceps (Cordyceps militaris), ondersteunen de energiestofwisseling

*2 Reishi (Ganoderma lucidum s.l.) bevat van nature stoffen die het immuunsysteem helpen, zoals B-vitaminen, vitamine C, koper, zink en ijzer

Meer informatie
Product Naam
CordyChi® Capsules
Art.nr.
HD-10
Merk
Host Defense
Inhoud
60 capsules
Ingrediënten per dosering

RI niet vastgesteld

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:CordyChi® Capsules
Uw waardering