Lion's Mane Capsules

 • Categorie: Paddenstoelen & Noötropica
 • Pruikzwam (Hericium erinaceus)
 • Draagt bij aan een heldere geest*
 • Bevat neuro-actieve componenten
 • Bron van antioxidanten en polysachariden
 • Zonder GMO’s of pesticiden
 • 60 vegetarische capsules
Niet op voorraad
SKU
HD-07
EUR  41,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Lion’s Mane Capsules van Host Defense

Lion’s Mane Capsules van Host Defense is een paddenstoelen supplement op basis van de paddenstoel Lion's Mane (Hericium erinaceus), die in Nederland bekend is onder de naam Pruikzwam. De zwam is zeldzaam in Europa en heeft in Nederland en België zelfs een bedreigde status. In Noord-Amerika, Europa en Azië komt de zwam meer voor en daar is hij ook wel bekend onder namen als Monkey’s Head, Bearded Tooth Fungus en het mooie Yamabushitake, dat ‘Bergpriester’ betekent in het Japans. De Pruikzwam groeit vooral op loofbomen en heeft een bijzonder, exotisch en zacht uiterlijk. In Azië wordt de paddenstoel al honderden jaren gebruikt vanwege haar bijzondere, veelvoudige eigenschappen en wegens haar aangename, kreeftachtige smaak wordt de paddenstoel er ook als heuse delicatesse gezien.

Kenmerken van de Pruikzwam

Lion’s Mane of Pruikzwam wordt in Azië al eeuwenlang geroemd vanwege haar veelzijdige toepassingen. Deze traditionele kennis trok de aandacht van veel moderne wetenschappers in het Westen, waardoor de plant inmiddels wereldwijd ook steeds bekender wordt. De paddenstoel is te herkennen aan de witte buisjes die een beetje doen denken aan door cheerleaders gebruikte pompons of aan leeuwenmanen (vandaar ook de naam Lion’s Mane). De vezelrijke Pruikzwam is onder meer rijk aan mineralen als kalium, magnesium, zink, koper en calcium en aan de vitaminen B1 en B2. Van vitamine B1 en magnesium is bekend dat ze bijdragen aan een heldere geest, koper, zink en B-vitaminen ondersteunen het immuunsysteem en zink draagt bij tot een normale cognitieve functie. Niet voor niets wordt de paddenstoel al tradities lang door Boeddhistische monniken gebruikt bij hun strenge dagelijkse fysieke, mentale en spirituele praktijk. Wat echter met name de interesse wekt van onderzoekers, zijn de in de Pruikzwam aanwezige bestanddelen hericenones en erinacines. Dit is natuurlijk een goede zaak omdat men zo nog meer te weten kan komen over de uiteenlopende toepassingen en biochemische samenstelling van de Pruikzwam.

De Europese geschiedenis van de paddenstoel

Net als in de Middeleeuwen, toen paddenstoelen nog in verband werden gebracht met de duivel en hekserij en er allerlei mysterieuze verhalen over de ronde deden, spreken paddenstoelen nog altijd tot de verbeelding. Het is pas sinds de laatste paar honderd jaar dat we beter begrijpen wat een paddenstoel is en welke belangrijk functie schimmels hebben in de natuur. Zo wijzen archeologische vondsten uit dat paddenstoelen al zo’n 400 miljoen jaar geleden de aarde bevolkten en dat ze er met hun kracht om grondstoffen af te breken en om te zetten in een voedzame bodem, voor hebben gezorgd dat de eerste planten en bomen zich konden voeden en konden wortelen. Er zijn ook fossielen gevonden die erop lijken te wijzen dat er in die tijd reusachtige paddenstoelachtigen van wel 8 meter hoog bestonden, maar onderzoekers zijn het nog altijd niet eens over de interpretatie van deze fossielen. Grottekeningen en andere archeologische vondsten laten wel zien dat al in de prehistorie paddenstoelen werden gebruikt als voedsel, als medicijn en als hallucinerend middel. Door steeds uitgebreider wetenschappelijk onderzoek kunnen we langzaam maar zeker de niet te onderschatten rol begrijpen die paddenstoelen al miljoenen jaren spelen binnen het wereldecosysteem.

Voordelen

 • Natuurlijk supplement op basis van het mycelium van organisch gekweekte Pruikzwam (Hericium erinaceus)
 • Wordt al honderden jaren gebruikt in met name oosterse culturen
 • Rijk aan antioxidanten, polysachariden, triterpenen, natrium, kalium, fosfor, magnesium, zink, koper, B-vitaminen, hericenones en erinacines
 • Koper, zink en B-vitaminen ondersteunen het immuunsysteem
 • Vitamine B1 en magnesium dragen bij aan een heldere geest
 • Zink draagt bij tot een normale cognitieve functie
 • Duurzaam gekweekt onder strenge supervisie van (Hon.)D.Sc. Paul Stamets
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten en voor mensen met een glutenallergie

Het Wood Wide Web

Steeds meer onderzoek laat zien dat bomen en planten onder de grond met elkaar verbonden zijn via een complex netwerk van wortels, bacteriën en schimmelsporen. Dit ondergrondse netwerk is meer dan 500 miljoen jaar oud en is bekend onder de naam ‘Wood Wide Web’. De schimmels, ook wel mycelium genaamd, zijn één van de oudste levensvormen op aarde. Paddenstoelen zijn de vruchtlichamen van schimmels en door het verspreiden van voortplantingscellen zorgen ze mede voor het voortbestaan ervan. Mycelium voorziet al millennialang bomen en planten van nutriënten. Omgekeerd worden de organische reststoffen die planten en dieren produceren weer door het mycelium opgeruimd en als voedingsstoffen gebruikt.

Het belang van schimmels

Schimmels fungeren als de vuilnismannen van onze wereld, maar wellicht nog belangrijker is hun netwerkfunctie en hun essentiële rol binnen de communicatie tussen planten en dieren. Het is dit netwerk dat wereldwijd al het leven met elkaar verbindt en in stand houdt en dus letterlijk de voedingsbodem is voor een grote biodiversiteit, voor gezonde ecosystemen en voor het beschermen van de gezondheid van al het leven op aarde. We beginnen deze fascinerende wereld en het belang ervan voor de ecosystemen van onze planeet pas langzaam steeds beter te begrijpen; kennis die onder meer van cruciaal belang is in de strijd tegen klimaatverandering.

Host Defense & Fungi Perfecti

Host Defense Mushrooms is een lijn van paddenstoelen supplementen die door moederbedrijf Fungi Perfecti worden ontwikkeld. Dit familiebedrijf werd in 1980 opgericht door (Hon.)D.Sc. Paul Stamets, een ervaren mycoloog en onderzoeker die wereldwijd wordt gezien als autoriteit op het gebied van paddenstoelen en mycelium. Hij verricht al jarenlang baanbrekend onderzoek naar paddenstoelen en deelt zijn kennis hierover via boeken en lezingen. Stamets is overtuigd van het idee dat er momenteel een zesde grote massa-extinctie plaatsvindt die de ecosystemen aantast die de basis vormen voor al het leven op aarde. De technieken en producten die Fungi Perfecti tot nu toe heeft ontwikkeld zijn erop gericht om paddenstoelen en mycelium in te kunnen zetten bij de bescherming van onze planeet en van de gezondheid van de wereldbevolking. Zijn filosofie ‘MycoDiversity is BioSecurity’ stelt dat het behoud van de vele oeroude paddenstoel- en myceliumsoorten van essentieel belang is voor de bescherming van de biodiversiteit van ecosystemen wereldwijd.

De missie van Host Defense

Het is niet alleen het streven van Host Defense en van moederbedrijf Fungi Perfecti om hoogwaardige supplementen met paddenstoelen te produceren, het is bovenal hun missie om hun kennis en ervaringen in te zetten om de natuur en al haar bewoners te beschermen. “Het pad naar de toekomst is het pad van mycelium” is een mooie uitspraak daarover van oprichter (Hon.)D.Sc. Paul Stamets. Ze houden onder andere zich bezig met het opleiden en voorlichten van groepen mensen over het kweken van eetbare paddenstoelen en doen onderzoek naar de ontwikkeling van natuurlijke, niet-toxische bestrijdingsmiddelen, waterfiltermethodes en biobrandstoffen met schimmels en paddenstoelen als basis. Ze pionieren bovendien met hun strategie om paddenstoelen in schimmels in te zetten bij het redden van de honingbij en stimuleren onderzoek naar de inzet van nuttige schimmels bij het gezonder maken van bos- en landbouwgrond.

Paddenstoelen supplementen van kwaliteit

Host Defense Mushrooms vindt het erg belangrijk dat haar producten van een zo hoog mogelijke kwaliteit zijn en gaat dan ook zeer precies om met de ingrediënten die gebruikt worden. Iedere paddenstoelsoort die in het onderzoekscentrum in Washington State wordt onderzocht en gekweekt, wordt door oprichter (Hon.)D.Sc. Paul Stamets zelf zorgvuldig en op duurzame wijze geoogst in één van de oerbossen die de Pacific Northwest nog telt. Daarbij wordt geen schade aangericht aan het ecosysteem of de aldaar groeiende paddenstoelensoorten. Samen met zijn team van experts ontwikkelt Stamets vanuit deze geoogste weefselmonsters onder strikt gecontroleerde omstandigheden nieuwe paddenstoelculturen. Zo hebben ze controle over alle ingrediënten van de Host Defense producten en kunnen ze garanderen dat de supplementen vrij zijn van GMO’s (genetisch gemanipuleerde organismen), pesticiden en andere vervuilende stoffen. De Washington State Department of Agriculture heeft de producten dan ook aangemerkt als zijne ‘certified organic’.

Over Host Defense

Vanuit hun gezamenlijk passie voor paddenstoelen en het onderzoeken van de natuurlijke wereld richtten (Hon.)D.Sc. Paul Stamets en zijn vrouw Carolyn Dusty Wu Yao in 2009 Host Defense op. Al meer dan 40 jaar houdt Stamets zich als gerenommeerd mycoloog bezig met het onderzoek naar en de cultivatie van eetbare en functionele paddenstoelen. Hij schreef vele boeken over het onderwerp en kreeg hier diverse awards en onderscheidingen voor, waaronder de National Award van de North American Mycological Association (namyo.org) voor het uitbreiden van het kennisveld over mycologie voor zowel amateurs als professionals. Zijn ervaring wordt perfect aangevuld door Yao’s begrip van het preparen van kruidenextracten en hun gezamenlijke schat aan kennis en ervaring staat aan de basis van de mooie, unieke productlijnen die Host Defense rijk is.

*Pruikzwam (Hericium erinaceus) bevat van nature magnesium en thiamine (vitamine B1), stoffen die allebei bijdragen aan een heldere geest.

Meer informatie
Product Naam
Lion's Mane Capsules
Art.nr.
HD-07
Merk
Host Defense
Inhoud
60 capsules
Ingrediënten per dosering

RI niet vastgesteld

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lion's Mane Capsules
Uw waardering