MycoBotanicals® Stress Decompress™ Capsules

 • Categorie: Paddenstoelen & Stress
 • Blend van paddenstoelsoorten & kruiden
 • Bij spanning en inspanning*1
 • Helpt evenwichtig te zijn in stresssituaties*2
 • Reishi, ashwagandha & citroenmelisse
 • Rijk aan polysachariden, vitaminen & mineralen
 • Zonder GMO’s of pesticiden
 • 60 vegetarische capsules
Niet op voorraad
SKU
HD-14
EUR  40,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

MycoBotanicals® Stress Decompress™ van Host Defense

MycoBotanicals® Stress Decompress™ Capsules van Host Defense is een blend van de paddenstoelen Reishi (Ganoderma lucidum s.l.) en Pruikzwam (Hericium erinaceus) en van de kruiden citroenmelisse, ashwagandha en glidkruid. Deze fascinerende soorten worden stuk voor stuk al eeuwenlang gebruikt in diverse wereldse tradities vanwege hun bijzondere eigenschappen. Voor de blend is gebruikt gemaakt van het gecertificeerd organisch gekweekte mycelium van paddenstoelen, dat een breed spectrum aan nutriënten bevat. Door aan de blend gecertificeerd organische kruiden toe te voegen die met zorg zijn geselecteerd, worden de mooie eigenschappen van de paddenstoelen gecomplementeerd met de natuurlijke krachten van de kruiden, waardoor het beste van twee werelden samenkomt.

Reishi & Pruikzwam

De bijzondere eigenschappen van de Reishi paddenstoel zijn te danken aan de rijkdom aan sporenelementen, polysachariden, bèta-1,3-glucanen, antioxidanten, vitaminen en mineralen en die de paddenstoel bevat. Zo is Reishi een bron van de mineralen ijzer, magnesium, kalium, calcium en zink en van de vitaminen C, B, D, E en foliumzuur. Reishi is één van ’s werelds bekendste en meest gebruikte paddenstoelen, die in Azië al meer dan 3.000 jaar wordt toegepast binnen allerlei traditionele gebruiken. De paddenstoel wordt in China dan ook respectvol ‘Lingzhi’ genoemd, wat ‘Goddelijke of Heilige paddenstoel’ betekent. Ook de Pruikzwam of Lion’s Mane wordt in Azië al eeuwenlang geroemd vanwege haar veelvoudige toepassingen. De paddenstoel lijkt een beetje op door cheerleaders gebruikte pompons of leeuwenmanen (vandaar ook de naam Lion’s Mane). De vezelrijke Pruikzwam is een bron van mineralen als kalium, magnesium, zink, koper en calcium en van de vitaminen B1 en B2. De B-vitaminen in deze paddenstoelen dragen bij aan de geestelijke veerkracht en zijn gunstig voor een goede geestelijke balans, terwijl het zink in beide soorten evenwichtig is in stresssituaties en helpt bij geestelijke druk en inspanning.

Eeuwenoude kruidenkennis

Ashwagandha is één van de belangrijkste kruiden binnen de Ayurvedische traditie en wordt al duizenden jaren gebruikt. De belangrijkste stoffen in ashwagandha zijn withanolides en van alle planten bevat ashwagandha hiervan de grootste en meest veelzijdige verzameling. Het kruid wordt ook wel ‘Indiase ginseng’ of ‘Koninklijk kruid’ genoemd. Ashwagandha zorgt voor evenwicht in stresssituaties*3, is een natuurlijke rustgever*3 en helpt bij een goede geestelijke balans*3. De blend bevat ook citroenmelisse, een kruid dat oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komt. Hoewel het kruid voornamelijk bekend is vanwege haar naar citroen smakende blaadjes, werd citroenmelisse al door de Grieken en Romeinen gebruikt voor diverse verzorgende doeleinden. Citroenmelisse draagt namelijk bij aan een goede gemoedstoestand*3, helpt evenwichtig te zijn in stresssituaties*3, helpt bij een goede, gezonde nachtrust*3 en werkt ontspannend*3. Ten slotte is ook glidkruid toegevoegd: een veelvuldig onderzochte plant die van nature voorkomt in Noord-Amerika. Daar wordt de plant al meer dan 200 jaar traditioneel gebruikt door de oorspronkelijke bewoners van het land.

De Europese geschiedenis van de paddenstoel

Net als in de Middeleeuwen, toen paddenstoelen nog in verband werden gebracht met de duivel en hekserij en er allerlei mysterieuze verhalen over de ronde deden, spreken paddenstoelen nog altijd tot de verbeelding. Het is pas sinds de laatste paar honderd jaar dat we beter begrijpen wat een paddenstoel is en welke belangrijk functie schimmels hebben in de natuur. Zo wijzen archeologische vondsten uit dat paddenstoelen al zo’n 400 miljoen jaar geleden de aarde bevolkten en dat ze er met hun kracht om grondstoffen af te breken en om te zetten in een voedzame bodem, voor hebben gezorgd dat de eerste planten en bomen zich konden voeden en konden wortelen. Er zijn ook fossielen gevonden die erop lijken te wijzen dat er in die tijd reusachtige paddenstoelachtigen van wel 8 meter hoog bestonden, maar onderzoekers zijn het nog altijd niet eens over de interpretatie van deze fossielen. Grottekeningen en andere archeologische vondsten laten wel zien dat al in de prehistorie paddenstoelen werden gebruikt als voedsel, als medicijn en als hallucinerend middel. Door steeds uitgebreider wetenschappelijk onderzoek kunnen we langzaam maar zeker de niet te onderschatten rol begrijpen die paddenstoelen al miljoenen jaren spelen binnen het wereldecosysteem.

Voordelen

 • Natuurlijk supplement op basis van een zorgvuldige blend van vijf befaamde paddenstoelen & kruiden
 • De paddenstoelen en kruiden worden al eeuwenlang in met name oosterse tradities gezien als superfoods
 • De paddenstoelen zijn rijk aan polysachariden (bèta-glucanen, arabinoxylanen, glucose, xylose, galactose en cordycepszuren), glycoproteïnen, ergosterolen, vitaminen & mineralen
 • Ashwagandha zorgt voor evenwicht in stresssituaties*3, is een natuurlijke rustgever*3 en helpt bij een goede geestelijke balans*3
 • De B-vitaminen in Lion’s Mane en Reishi dragen bij aan de geestelijke veerkracht en zijn gunstig voor een goede geestelijke balans
 • Citroenmelisse draagt bij aan een goede gemoedstoestand*3, helpt evenwichtig te zijn in stresssituaties*3, helpt bij een goede, gezonde nachtrust*3 en werkt ontspannend*3
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten en voor mensen met een glutenallergie

Het Wood Wide Web

Steeds meer onderzoek laat zien dat bomen en planten onder de grond met elkaar verbonden zijn via een complex netwerk van wortels, bacteriën en schimmelsporen. Dit ondergrondse netwerk is meer dan 500 miljoen jaar oud en is bekend onder de naam ‘Wood Wide Web’. De schimmels, ook wel mycelium genaamd, zijn één van de oudste levensvormen op aarde. Paddenstoelen zijn de vruchtlichamen van schimmels en door het verspreiden van voortplantingscellen zorgen ze mede voor het voortbestaan ervan. Mycelium voorziet al millennialang bomen en planten van nutriënten. Omgekeerd worden de organische reststoffen die planten en dieren produceren weer door het mycelium opgeruimd en als voedingsstoffen gebruikt.

Het belang van schimmels

Schimmels fungeren als de vuilnismannen van onze wereld, maar wellicht nog belangrijker is hun netwerkfunctie en hun essentiële rol binnen de communicatie tussen planten en dieren. Het is dit netwerk dat wereldwijd al het leven met elkaar verbindt en in stand houdt en dus letterlijk de voedingsbodem is voor een grote biodiversiteit, voor gezonde ecosystemen en voor het beschermen van de gezondheid van al het leven op aarde. We beginnen deze fascinerende wereld en het belang ervan voor de ecosystemen van onze planeet pas langzaam steeds beter te begrijpen; kennis die onder meer van cruciaal belang is in de strijd tegen klimaatverandering.

Host Defense & Fungi Perfecti

De paddenstoelen supplementen van Host Defense Mushrooms worden ontwikkeld door Fungi Perfecti, een familiebedrijf opgericht in 1980 dat gewijd is aan de promotie en cultivatie van eetbare en functionele paddenstoelen. Het bedrijf is van cruciaal belang geweest voor het ontwikkelen van technologieën en markten voor deze relatief nieuwe industrie. (Hon.)D.Sc. Paul Stamets staat aan de basis van het bedrijf en wordt als auteur, spreker, mycoloog, entrepreneur en medisch onderzoeker wereldwijd gezien als autoriteit op het gebied van paddenstoelen en mycelium. Met zijn inzet probeert hij een dieper begrip te creëren en respect te kweken voor de organismen die een belangrijk deel uitmaken van de grond onder onze voeten. Zijn jarenlange onderzoek is gewijd aan de inzet van paddenstoelen bij het veiligstellen van de gezondheid van mens en planeet. Zijn filosofie ‘MycoDiversity is BioSecurity’ stelt dat het behoud van de vele oeroude paddenstoel- en myceliumsoorten van essentieel belang is voor de bescherming van de biodiversiteit van ecosystemen wereldwijd.

De missie van Host Defense

Het is niet alleen het streven van Host Defense en van moederbedrijf Fungi Perfecti om hoogwaardige supplementen met paddenstoelen te produceren, het is bovenal hun missie om hun kennis en ervaringen in te zetten om de natuur en al haar bewoners te beschermen. “Het pad naar de toekomst is het pad van mycelium” is een mooie uitspraak daarover van oprichter (Hon.)D.Sc. Paul Stamets. Ze houden onder andere zich bezig met het opleiden en voorlichten van groepen mensen over het kweken van eetbare paddenstoelen en doen onderzoek naar de ontwikkeling van natuurlijke, niet-toxische bestrijdingsmiddelen, waterfiltermethodes en biobrandstoffen met schimmels en paddenstoelen als basis. Ze pionieren bovendien met hun strategie om paddenstoelen in schimmels in te zetten bij het redden van de honingbij en stimuleren onderzoek naar de inzet van nuttige schimmels bij het gezonder maken van bos- en landbouwgrond.

Paddenstoelen supplementen van kwaliteit

Host Defense Mushrooms vindt het erg belangrijk dat haar producten van een zo hoog mogelijke kwaliteit zijn en gaat dan ook zeer precies om met de ingrediënten die gebruikt worden. Iedere paddenstoelsoort die in het onderzoekscentrum in Washington State wordt onderzocht en gekweekt, wordt door oprichter (Hon.)D.Sc. Paul Stamets zelf zorgvuldig en op duurzame wijze geoogst in één van de oerbossen die de Pacific Northwest nog telt. Daarbij wordt geen schade aangericht aan het ecosysteem of de aldaar groeiende paddenstoelensoorten. Samen met zijn team van experts ontwikkelt Stamets vanuit deze geoogste weefselmonsters onder strikt gecontroleerde omstandigheden nieuwe paddenstoelculturen. Zo hebben ze controle over alle ingrediënten van de Host Defense producten en kunnen ze garanderen dat de supplementen vrij zijn van GMO’s (genetisch gemanipuleerde organismen), pesticiden en andere vervuilende stoffen. De Washington State Department of Agriculture heeft de producten dan ook aangemerkt als zijne ‘certified organic’.

Over Host Defense

Host Defense is ontstaan vanuit de jarenlange expertise van oprichters (Hon.)D.Sc. Paul Stamets en zijn vrouw Carolyn Dusty Wu Yao. Stamets is al ruim 40 jaar een toegewijd mycoloog met inmiddels zes boeken op zijn naam. Hij is pionier op het gebied van de cultivatie van eetbare en functionele paddenstoelen en richt zich met name op onderzoek naar het mycelium, het ondergrondse netwerk van schimmeldraden waaruit paddenstoelen voortkomen. Zijn kennis wordt perfect aangevuld door Yao’s ervaring in het creëren van kruidenextracten. Hun gezamenlijk passie voor het onderzoeken en begrijpen van de natuurlijke wereld en hun ontelbare lange wandeltochten door Noord-Amerikaanse oerbossen leidde in 2009 tot de oprichting van Host Defense en tot de creatie van de unieke productlijnen die Host Defense rijk is.

*1 Lion’s Mane (Hericium erinaceus) en Reishi (Ganoderma lucidum s.l.) zijn rijk aan B-vitaminen en zink. Zink draagt bij aan de normale weerstand tegen stress en ondersteunt bij spanning en inspanning, terwijl B-vitaminen bijdragen aan de geestelijke veerkracht

*2 Citroenmelisse (Melissa officinalis) helpt evenwichtig te zijn in stresssituaties*3

*3 Claim is in afwachting van Europese goedkeuring

Meer informatie
Product Naam
MycoBotanicals® Stress Decompress™ Capsules
Art.nr.
HD-14
Merk
Host Defense
Inhoud
60 capsules
Ingrediënten per dosering

RI niet vastgesteld

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:MycoBotanicals® Stress Decompress™ Capsules
Uw waardering