Reishi Capsules

 • Categorie: Paddenstoelen & Immuunsysteem
 • Gesteelde lakzwam (Ganoderma lucidum s.l.)
 • Één van de bekendste paddenstoelen
 • Ondersteunt immuunsysteem en bloeddruk*
 • Bron van polysachariden en triterpenen
 • Rijk aan vitaminen en mineralen
 • Zonder GMO’s of pesticiden
 • 60 vegetarische capsules
Niet op voorraad
SKU
HD-04
EUR  41,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Reishi Capsules van Host Defense

Reishi Capsules van Host Defense is een paddenstoelen supplement op basis van de Reishi paddenstoel (Ganoderma lucidum s.l.), die ook onder vele andere namen bekend is. Zo wordt de paddenstoel in Nederland Gesteelde lakzwam genoemd, terwijl hij in China respectvol ‘Lingzhi’ heet, wat ‘Goddelijke of Heilige paddenstoel’ betekent. De paddenstoel kent verder bijnamen als ‘Paddenstoel der Onsterfelijkheid’, ‘Paddenstoel van spirituele potentie’ en ‘10.000 jaar oude paddenstoel’. Reishi is één van ’s werelds bekendste en meest gebruikte paddenstoelen, die in Azië al meer dan 3.000 jaar wordt geroemd vanwege haar veelvoudige eigenschappen. Reishi groeit het liefst in vochtige, warme gebieden in Europa, Azië en Noord-Amerika. Ze leeft als parasiet op loofbomen, maar kan ook op afgestorven boomstammen groeien en de paddenstoel is te herkennen aan haar bruinrode, glimmende hoed. Omdat ze vrij zeldzaam is, wordt de paddenstoel tegenwoordig vaak op natuurlijke wijze gekweekt op hardhout of, zoals in het geval van Host Defense, op organische bruine rijst.

De bijzondere eigenschappen van Reishi

In verschillende oosterse culturen wordt de Reishi al duizenden jaren in verband gebracht met gezondheid, geluk, succes en een lang leven. Van oudsher wordt de paddenstoel gebruikt door er een thee van te maken. De kracht van de Reishi paddenstoel komt voort uit de rijkdom aan antioxidanten, sporenelementen, polysachariden, bèta-1,3-glucanen, vitaminen en mineralen en die ze bevat. Zo is Reishi een bron van de mineralen ijzer, magnesium, kalium, calcium en zink en van de vitaminen C, B, D, E en foliumzuur. B-vitaminen, vitamine C, koper, zink en ijzer ondersteunen het immuunsysteem en kalium is gunstig voor de bloeddruk. Ook staat de paddenstoel bekend om de hoge hoeveelheden triterpenen en germamium. De werkzame stoffen bevinden zich in de gedroogde vruchtlichamen en in het mycelium van de paddenstoel.

East meets West

Het begrip ‘immuunsysteem’ is nog niet zo oud en wordt met name in het Westen gebruikt, in tegenstelling tot veel oosterse tradities, waar termen als ‘lang leven’ en ‘onsterfelijkheid’ nog altijd populair zijn. Het zijn termen die al eeuwen worden gebruikt om een indicatie te geven van de werking van een plant of kruid. Met name planten die veelvoudige eigenschappen hebben, zoals onder meer Reishi, zijn vaak zeldzaam en kregen vroeger al bijnamen waarbij het begrip ‘onsterfelijkheid’ werd gebruikt. Zo wordt ook Reishi ‘Paddenstoel der onsterfelijkheid’ genoemd. Er zijn met name de laatste twintig jaar talloze onderzoeken uitgevoerd in China, Japen, de Verenigde Staten en andere landen om de toepassingen en samenstelling van de Reishi paddenstoel beter te kunnen begrijpen. Inmiddels is de paddenstoel ook in het Westen populair als zijnde een veelzijdige ‘Power Mushroom’. 

De Europese geschiedenis van de paddenstoel

Hoewel Griekse en Romeinse schrijvers paddenstoelen beschreven als bron van voedsel en ze soms zelfs, zoals Hippocrates dat deed, voorschreven als medicijn werden paddenstoelen in de Middeleeuwen juist met argusogen bekeken, omdat ze in die tijd in verband werden gebracht met de duivel en met hekserij. Het bos kon, alsof het magie was, ineens uit het niets vol staan met deze gekke, kleurrijke hoedjes en er deden dan ook allerlei verhalen over de ronde. Zo zouden de voetstappen van de duivel volgroeien met paddenstoelen, zouden er magische wezens of kabouters in huizen en zouden heksen ze gebruiken voor hun toverdranken, aangezien zij als enige wisten welke paddenstoelen eetbaar en welke giftig waren. Het is pas sinds ongeveer 500 jaar dat de mystiek waarmee paddenstoelen eeuwenlang werden omhuld afnam, doordat mycologen er onderzoek naar begonnen te doen en hun kennis mede dankzij de uitvinding van de boekdrukkunst konden verspreiden. Sindsdien worden paddenstoelen weer op grote schaal gegeten en begrijpt men steeds beter wat een paddenstoel is en welke belangrijke rol het mycelium verricht in de natuur.

Voordelen:

 • Natuurlijk supplement op basis van het mycelium van organisch gekweekte Reishi (Ganoderma lucidum s.l.)
 • Kent een eeuwenlange gebruikstraditie in met name oosterse culturen
 • Rijk aan antioxidanten, sporenelementen, polysachariden, bèta-1,3-glucanen, triterpenen, germamium, ijzer, magnesium, calcium, kalium, zink en de vitaminen C, B, D, E en foliumzuur
 • B-vitaminen, vitamine C, koper, zink en ijzer ondersteunen het immuunsysteem
 • Kalium is gunstig voor de bloeddruk en vitamine D bevordert een normaal calciumgehalte in het bloed
 • Duurzaam gekweekt onder strenge supervisie van (Hon.)D.Sc. Paul Stamets
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten en voor mensen met een glutenallergie

Het Wood Wide Web

Onder de grond helpen planten, bacteriën en schimmels elkaar in een complexe, synergetische verbinding die bekend staat onder de naam ‘Wood Wide Web’: een netwerk waarin al het leven op aarde met elkaar verbonden is. Met name schimmels, ook wel mycelium genaamd, spelen een cruciale rol in het voortbestaan van al het leven op aarde. Mycelium is één van de oudste levensvormen die onze planeet kent en bestaat uit een wirwar van minuscule schimmeldraden die enorm groot en duizenden jaren oud kunnen worden. Zo beslaat de oudste bekende myceliumsoort (bestaande uit de draden van één schimmel) een oppervlakte van wel 9.7 km2 en is het netwerk naar schatting meer dan 2000 jaar oud.

Het belang van schimmels

Paddenstoelen zijn de vruchtlichamen van schimmels en ze zijn belangrijk voor het voorbestaan ervan, omdat ze tijdens hun kortstondige leven de voortplantingscellen van de schimmel verspreiden. Echter, het is het gehele ecosysteem van leven dat essentieel is voor het voortbestaan van schimmels. Schimmels leven immers van biologische reststoffen die ze afbreken en als voedingsstoffen opnemen; ze zijn dus gebaat bij een zo groot mogelijke biodiversiteit en bij gezonde ecosystemen. Feitelijk is er dan ook sprake van een bijzondere, cruciale wisselwerking. Schimmels zijn al miljoenen jaren niet alleen de vuilnismannen van onze aarde, maar ook letterlijk de voedingsbodem voor de biodiversiteit op aarde, voor het in stand houden van onze ecosystemen en daarmee voor het beschermen van de gezondheid van al het leven op aarde.

Host Defense & Fungi Perfecti

De paddenstoelen supplementen van Host Defense Mushrooms worden ontwikkeld door Fungi Perfecti, een familiebedrijf opgericht in 1980 dat gewijd is aan de promotie en cultivatie van eetbare en functionele paddenstoelen. Het bedrijf is van cruciaal belang geweest voor het ontwikkelen van technologieën en markten voor deze relatief nieuwe industrie. (Hon.)D.Sc. Paul Stamets staat aan de basis van het bedrijf en wordt als auteur, spreker, mycoloog, entrepreneur en medisch onderzoeker wereldwijd gezien als autoriteit op het gebied van paddenstoelen en mycelium. Met zijn inzet probeert hij een dieper begrip te creëren en respect te kweken voor de organismen die een belangrijk deel uitmaken van de grond onder onze voeten. Zijn jarenlange onderzoek is gewijd aan de inzet van paddenstoelen bij het veiligstellen van de gezondheid van mens en planeet. Zijn filosofie ‘MycoDiversity is BioSecurity’ stelt dat het behoud van de vele oeroude paddenstoel- en myceliumsoorten van essentieel belang is voor de bescherming van de biodiversiteit van ecosystemen wereldwijd.

De missie van Host Defense

Host Defense en moederbedrijf Fungi Perfecti produceren niet alleen hoogwaardige supplementen met paddenstoelen, ze voelen ook een grote verantwoordelijkheid om hun kennis en ervaringen met betrekking tot de waarde en cultivatie van paddenstoelen en mycelium met zoveel mogelijk mensen te delen. Ze houden zich dan ook onder meer bezig met het opleiden en voorlichten van mensen en gemeenschappen over het kweken van eetbare paddenstoelen en ze doen onderzoek naar diverse toepassingen van mycelium. Zo wordt onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van nieuwe biobrandstoffen, natuurlijke, niet-toxische bestrijdingsmiddelen en waterfiltermethodes op basis van schimmels en ze stimuleren onderzoeken naar de inzet van nuttige schimmels bij het herstellen van bos- en landbouwgrond. Ze zetten zich bovendien in voor de bescherming van de natuur met al haar bewoners en pionieren onder andere met hun strategie om schimmels en paddenstoelen in te zetten bij het redden van de honingbij. Zoals oprichter (Hon.)D.Sc. Paul Stamets het mooi verwoordt: “Het pad naar de toekomst is het pad van mycelium”.

Paddenstoelen supplementen van kwaliteit

De supplementen van Host Defense Mushrooms zijn van de hoogst haalbare kwaliteit. Zo worden de ingrediënten zonder uitzondering geteeld en verwerkt in de Verenigde Staten van Amerika en zijn ze vrij van GMO’s (genetisch gemanipuleerde organismen), pesticiden en andere vervuilende stoffen. De producten zijn ontwikkeld op basis van jarenlang onderzoek en de Washington State Department of Agriculture heeft de producten aangemerkt als zijnde ‘certified organic’. De ingrediënten worden bovendien onder strikt gecontroleerde omstandigheden duurzaam geteeld. Iedere paddenstoelsoort is door eigenaar (Hon.)D.Sc. Paul Stamets zelf duurzaam geoogst in één van de oerbossen in de Pacific Northwest door een klein weefselmonster te nemen en daar vervolgens een nieuwe cultuur mee voort te brengen. Dit gebeurt in een eigen onderzoekscentrum en onder streng toeziend oog van Stamets en zijn ervaren team. Bij de oogst van het monster blijven het ecosysteem en de paddenstoelsoort verder onaangetast.

Over Host Defense

Host Defense is in 2009 opgericht door (Hon.)D.Sc. Paul Stamets en zijn vrouw Carolyn Dusty Wu Yao. Stamets is een gerenommeerd mycoloog die wereldwijd erkenning krijgt met zijn onderzoek naar en boeken over eetbare en functionele paddenstoelen. Hij stond als pionier aan de wieg van vele nieuwe technieken op het gebied van de cultivatie van diverse functionele paddenstoelen en houdt zich al meer dan 40 jaar met het onderwerp bezig. Zijn ervaring wordt aangevuld door Yao’s kennis over het preparen van kruidenextracten. Hun gezamenlijke passie voor het begrijpen en onderzoeken van de natuurlijke wereld leidde tot urenlange wandeltochten door de oudste bossen van Noord-Amerika en uiteindelijk ook tot de oprichting van Host Defense en haar unieke productlijnen.

*Reishi (Ganoderma lucidum s.l.) bevat van nature stoffen die het immuunsysteem ondersteunen, zoals B-vitaminen, vitamine C, koper, zink en ijzer. Bovendien is de paddenstoel van nature rijk aan kalium, dat gunstig is voor de bloeddruk.

Meer informatie
Product Naam
Reishi Capsules
Art.nr.
HD-04
Merk
Host Defense
Inhoud
60 capsules
Ingrediënten per dosering

RI niet vastgesteld

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Reishi Capsules
Uw waardering