Stamets 7® Capsules

 • Categorie: Paddenstoelen & Immuunsysteem
 • Blend van 7 krachtige paddenstoelsoorten
 • Helpt het immuunsysteem*1
 • Ondersteunt de energiestofwisseling*2
 • Rijk aan vitaminen & mineralen
 • Antioxidanten, triterpenen & polysachariden
 • Zonder GMO’s of pesticiden
 • 60 vegetarische capsules
Niet op voorraad
SKU
HD-02
EUR  47,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Stamets 7® Capsules van Host Defense

Stamets 7® Capsules werd door Host Defense oprichter en vooraanstaand mycoloog Paul Stamets samengesteld uit 7 krachtige paddenstoelsoorten die allemaal al eeuwenlang in met name oosterse culturen worden gebruikt vanwege hun bijzondere, veelzijdige eigenschappen. In de formule zijn de befaamde paddenstoelen Royal Sun Blazei (Agaricus brasiliensis), Cordyceps (Cordyceps militaris), Reishi (Ganoderma lucidum s.l.), Maitake (Grifola frondosa), Lion's Mane (Hericium erinaceus), Chaga (Innotus obliquus) en Mesima (Phellinus linteus) opgenomen.

Blend boordevol nutriënten

Stamets 7® Capsules zit boordevol nutriënten als polysachariden, glycoproteïnen, ergosterolen, triterpenoïden en andere myco-nutriënten. Bovendien zijn paddenstoelen rijk aan vitaminen en mineralen. Zo is Reishi een bron van de mineralen ijzer, magnesium, kalium, calcium en zink en van de vitaminen C, B, D, E en foliumzuur, is de vezelrijke Lion’s Mane rijk aan mineralen als kalium, magnesium, zink, koper en calcium en aan de vitaminen B1 en B2 en bevat Maitake de mineralen koper, zink en kalium en de vitaminen B1, B2, B3 en D. Kalium is goed voor de bloeddruk; ijzer, koper, zink, foliumzuur en de vitaminen B, C en D ondersteunen het immuunsysteem en calcium, ijzer, koper, magnesium, vitamine C en de B-vitaminen bevorderen de energiestofwisseling.

Zorgvuldige samenstelling

De formule is samengesteld uit organisch gekweekte paddenstoelsoorten waarvan het mycelium via thermische behandeling en vriesdroging tot poeder is verwerkt. Het mycelium wordt geoogst op het piekmoment van de groei, wanneer het mycelium de meeste verbindingen aanmaakt en het moment waarop veel soorten net vruchtlichamen beginnen te maken.  De poeders worden omhuld door veganistische tabletten.

De Europese geschiedenis van de paddenstoel

Er is weinig bekend over het gebruik van paddenstoelen als voedsel in de prehistorie, omdat voedsel in die tijd weinig afval heeft opgeleverd waardoor het voor archeologen moeilijk te onderzoeken is. Toch is men zeker van het feit dat paddenstoelen al minstens vanaf de oude steentijd werden verzameld voor diverse doeleinden. Een interessante vondst is die van Ötzi, de gletsjermummie die in 1991 werd gevonden en ongeveer 5.000 jaar oud bleek te zijn. Het unieke was dat zowel de man als zijn uitrusting in bijzonder goede staat verkeerden en dat er ook resten van paddenstoelen werden gevonden, die deze oermens waarschijnlijk bij zich had om zijn wonden mee te verzorgen en om vuur mee te maken. Er zijn de afgelopen 150 jaar ook op grote schaal fossielen ontdekt die erop wijzen dat de aarde zo’n 400 miljoen jaar geleden waarschijnlijk vol stond met reusachtige paddenstoelachtigen die wel 8 meter hoog konden worden! Hoewel wetenschappers het er nog altijd niet over eens zijn of dit daadwerkelijk zo was, is men er zeker van dat schimmels aan de wieg stonden van de ontwikkeling van de eerste planten en bomen, aangezien schimmels ook al in hun oervorm in staat waren allerlei grondstoffen af te breken en om te zetten in een voedzame, vruchtbare bodem waarin uiteindelijk planten en bomen zich konden gaan vestigen.

Voordelen

 • Natuurlijk supplement op basis van het mycelium van 7 krachtige paddenstoelsoorten
 • De paddenstoelen worden al eeuwenlang binnen diverse tradities gezien als superfoods
 • De blend is rijk aan polysachariden (bèta-glucanen, arabinoxylanen, glucose, xylose, galactose en cordycepszuren), glycoproteïnen, ergosterolen, antioxidanten, vitaminen en mineralen
 • Zink, koper, ijzer, vitamine C en B-vitaminen in onder meer Reishi, Lion’s Mane en Maitake helpen het immuunsysteem
 • B-vitaminen in onder meer Reishi, Cordyceps, Turkey Tail en Lion’s Mane ondersteunen de energiestofwisseling
 • Duurzaam gekweekt onder strenge supervisie van (Hon.)D.Sc. Paul Stamets
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten en voor mensen met een glutenallergie

Het Wood Wide Web

Steeds meer onderzoekers houden zich bezig met het ‘Wood Wide Web’: de ondergrondse verbinding van schimmels, bacteriën en plantenwortels waarmee zo ongeveer al het leven op aarde in verbinding staat met elkaar. Met name onderzoek naar schimmelsporen, ook wel ‘mycelium’ genoemd, leidt tot fascinerende ontdekkingen. Mycelium is één van de oudste levensvormen op aarde. Een myceliumsoort bestaat uit een wirwar van schimmeldraden die slechts één cel dik zijn, maar ondanks die kwetsbare vorm kunnen ze honderden, ja zelfs duizenden jaren oud worden. Het grootste bekende mycelium dat uit de draden van een enkele schimmel bestaat omspant een oppervlakte van een indrukwekkende 9.7 km2 en is naar schatting meer dan 2000 jaar oud.

Het belang van schimmels

Paddenstoelen zijn de vruchtlichamen van schimmels en hoewel ze vaak maar kortstondig leven, verspreiden ze de voortplantingscellen van schimmels en zo zorgen ze ervoor dat het onderliggende mycelium kan blijven voortbestaan. Schimmels fungeren als de vuilnismannen van onze wereld, doordat ze biologische stoffen afbreken en vervolgens opnemen als voedingsstof. Maar wellicht nog belangrijker is hun netwerkfunctie en hun essentiële rol binnen de communicatie tussen planten en dieren. Zonder schimmels zouden veel plant- en diersoorten niet kunnen voortbestaan en omgekeerd zouden schimmels zonder deze planten en dieren ook niet kunnen blijven leven. Ze hebben elkaar nodig. Het is dan ook niet voor niets dat schimmels al miljoenen jaren aan de basis staan van de creatie van een zo groot mogelijke biodiversiteit: hun eigen voortbestaan hangt er immers mee samen. Zonder schimmels, geen gezonde bodem. Het Wood Wide Web is dus letterlijk de voedingsbodem voor de biodiversiteit van onze wereld, voor de gezondheid van onze ecosystemen en voor het voortbestaan van al het leven op aarde.

Host Defense & Fungi Perfecti

Host Defense Mushrooms is een lijn van paddenstoelen supplementen die door moederbedrijf Fungi Perfecti worden ontwikkeld. Dit familiebedrijf werd in 1980 opgericht door (Hon.)D.Sc. Paul Stamets, een ervaren mycoloog en onderzoeker die wereldwijd wordt gezien als autoriteit op het gebied van paddenstoelen en mycelium. Hij verricht al jarenlang baanbrekend onderzoek naar paddenstoelen en deelt zijn kennis hierover via boeken en lezingen. Stamets is overtuigd van het idee dat er momenteel een zesde grote massa-extinctie plaatsvindt die de ecosystemen aantast die de basis vormen voor al het leven op aarde. De technieken en producten die Fungi Perfecti tot nu toe heeft ontwikkeld zijn erop gericht om paddenstoelen en mycelium in te kunnen zetten bij de bescherming van onze planeet en van de gezondheid van de wereldbevolking. Zijn filosofie ‘MycoDiversity is BioSecurity’ stelt dat het behoud van de vele oeroude paddenstoel- en myceliumsoorten van essentieel belang is voor de bescherming van de biodiversiteit van ecosystemen wereldwijd.

De missie van Host Defense

Het is niet alleen het streven van Host Defense en van moederbedrijf Fungi Perfecti om hoogwaardige supplementen met paddenstoelen te produceren, het is bovenal hun missie om hun kennis en ervaringen in te zetten om de natuur en al haar bewoners te beschermen. “Het pad naar de toekomst is het pad van mycelium” is een mooie uitspraak daarover van oprichter (Hon.)D.Sc. Paul Stamets. Ze houden onder andere zich bezig met het opleiden en voorlichten van groepen mensen over het kweken van eetbare paddenstoelen en doen onderzoek naar de ontwikkeling van natuurlijke, niet-toxische bestrijdingsmiddelen, waterfiltermethodes en biobrandstoffen met schimmels en paddenstoelen als basis. Ze pionieren bovendien met hun strategie om paddenstoelen in schimmels in te zetten bij het redden van de honingbij en stimuleren onderzoek naar de inzet van nuttige schimmels bij het gezonder maken van bos- en landbouwgrond.

Paddenstoelen supplementen van kwaliteit

Host Defense Mushrooms vindt het erg belangrijk dat haar producten van een zo hoog mogelijke kwaliteit zijn en gaat dan ook zeer precies om met de ingrediënten die gebruikt worden. Iedere paddenstoelsoort die in het onderzoekscentrum in Washington State wordt onderzocht en gekweekt, wordt door oprichter (Hon.)D.Sc. Paul Stamets zelf zorgvuldig en op duurzame wijze geoogst in één van de oerbossen die de Pacific Northwest nog telt. Daarbij wordt geen schade aangericht aan het ecosysteem of de aldaar groeiende paddenstoelensoorten. Samen met zijn team van experts ontwikkelt Stamets vanuit deze geoogste weefselmonsters onder strikt gecontroleerde omstandigheden nieuwe paddenstoelculturen. Zo hebben ze controle over alle ingrediënten van de Host Defense producten en kunnen ze garanderen dat de supplementen vrij zijn van GMO’s (genetisch gemanipuleerde organismen), pesticiden en andere vervuilende stoffen. De Washington State Department of Agriculture heeft de producten dan ook aangemerkt als zijne ‘certified organic’.

Over Host Defense

Host Defense is in 2009 opgericht door (Hon.)D.Sc. Paul Stamets en zijn vrouw Carolyn Dusty Wu Yao. Stamets is een gerenommeerd mycoloog die wereldwijd erkenning krijgt met zijn onderzoek naar en boeken over eetbare en functionele paddenstoelen. Hij stond als pionier aan de wieg van vele nieuwe technieken op het gebied van de cultivatie van diverse functionele paddenstoelen en houdt zich al meer dan 40 jaar met het onderwerp bezig. Zijn ervaring wordt aangevuld door Yao’s kennis over het preparen van kruidenextracten. Hun gezamenlijke passie voor het begrijpen en onderzoeken van de natuurlijke wereld leidde tot urenlange wandeltochten door de oudste bossen van Noord-Amerika en uiteindelijk ook tot de oprichting van Host Defense en haar unieke productlijnen.

*1 Reishi (Ganoderma lucidum s.l.), Lion’s Mane (Hericium erinaceus) en Maitake (Grifola frondosa) bevatten van nature stoffen die het immuunsysteem ondersteunen, zoals B-vitaminen, vitamine C, koper, zink en ijzer

*2 B-vitaminen, die van nature aanwezig zijn in onder meer Cordyceps (Cordyceps militaris), Lion’s Mane (Hericium erinaceus) en Reishi (Ganoderma lucidum s.l.) ondersteunen de energiestofwisseling

Meer informatie
Product Naam
Stamets 7® Capsules
Art.nr.
HD-02
Merk
Host Defense
Inhoud
60 capsules
Ingrediënten per dosering

RI niet vastgesteld

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Stamets 7® Capsules
Uw waardering