Turkey Tail Capsules

 • Categorie: Paddenstoelen & Immuunsysteem
 • Elfenbankje (Trametes versicolor)
 • Gevriesdroogd myceliumpoeder
 • Met PolySacharide-Peptide (PSP)
 • Bevat PolysSacharide-Kucha (PSK)
 • Ondersteunt het immuunsysteem*
 • Zonder GMO’s of pesticiden
 • 60 vegetarische capsules
Niet op voorraad
SKU
HD-06
EUR  41,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Turkey Tail Capsules van Host Defense

Turkey Tail Capsules van Host Defense is een paddenstoelen supplement op basis van de paddenstoel Turkey Tail (Trametes versicolor), in Nederland beter bekend onder de naam Elfenbankje. Het is een paddenstoel die van nature voorkomt in Noord-Amerika en Europa en die zowel door oosterse als door westerse traditionele volken al eeuwenlang wordt geroemd vanwege haar bijzondere eigenschappen. De aanbevolen hoeveelheid voor volwassenen is twee capsules per dag. De Turkey Tail Capsules kunnen bij een goede gezondheid over het algemeen veilig gebruikt worden en werken goed in combinatie met andere paddenstoelen, bijvoorbeeld met de Reishi Capsules van Host Defense.

De kracht van het Elfenbankje

Het Elfenbankje trekt veel aandacht van onderzoekers en is dan ook al jarenlang één van de meest bestudeerde paddenstoelen. Bekend is dat de paddenstoel rijk is aan unieke stoffen als PolySacharide-Peptide (PSP) en PolysSacharide-Kucha (PSK), maar ook aan antioxidanten, enzymen, B-vitaminen, bèta-glucanen, arabinoxylanen, ergosterolen, coriolan en andere myco-nutriënten. Deze Host Defense® Capsules worden uiterst zorgvuldig samengesteld met warmtebehandeld en gevriesdroogd myceliumpoeder en bestaan uit niets anders dan plantaardige pullulan capsules, organische bruine rijst en het mycelium van streng gecontroleerde, organisch gekweekte Elfenbankjes.

De Europese geschiedenis van de paddenstoel

Er is weinig bekend over het gebruik van paddenstoelen als voedsel in de prehistorie, omdat voedsel in die tijd weinig afval heeft opgeleverd waardoor het voor archeologen moeilijk te onderzoeken is. Toch is men zeker van het feit dat paddenstoelen al minstens vanaf de oude steentijd werden verzameld om te gebruiken voor diverse doeleinden. Een interessante vondst is die van Ötzi, de gletsjermummie die in 1991 werd gevonden en ongeveer 5.000 jaar oud bleek te zijn. Het unieke was dat zowel de man als zijn uitrusting in bijzonder goede staat verkeerden en dat er ook resten van paddenstoelen werden gevonden, die deze oermens waarschijnlijk bij zich had om zijn wonden mee te verzorgen en om vuur mee te maken. Er zijn de afgelopen 150 jaar ook op grote schaal fossielen ontdekt die erop wijzen dat de aarde zo’n 400 miljoen jaar geleden waarschijnlijk vol stond met reusachtige paddenstoelachtigen die wel 8 meter hoog konden worden! Hoewel wetenschappers het er nog altijd niet over eens zijn of dit daadwerkelijk zo was, is men er zeker van dat schimmels aan de wieg stonden van de ontwikkeling van de eerste planten en bomen, aangezien schimmels ook al in hun oervorm in staat waren allerlei grondstoffen af te breken en om te zetten in een voedzame, vruchtbare bodem waarin uiteindelijk planten en bomen zich konden gaan vestigen.

Het Wood Wide Web

Steeds meer onderzoekers houden zich bezig met het ‘Wood Wide Web’: de ondergrondse verbinding van schimmels, bacteriën en plantenwortels waarmee zo ongeveer al het leven op aarde in verbinding staat met elkaar. Met name onderzoek naar schimmelsporen, ook wel ‘mycelium’ genoemd, leidt tot fascinerende ontdekkingen. Mycelium is één van de oudste levensvormen op aarde. Een myceliumsoort bestaat uit een wirwar van schimmeldraden die slechts één cel dik zijn, maar ondanks die kwetsbare vorm kunnen ze honderden, ja zelfs duizenden jaren oud worden. Het grootste bekende mycelium dat uit de draden van een enkele schimmel bestaat omspant een oppervlakte van een indrukwekkende 9.7 km2 en is naar schatting meer dan 2000 jaar oud.

Het belang van schimmels

Paddenstoelen zijn de vruchtlichamen van schimmels en hoewel ze vaak maar kortstondig leven, verspreiden ze de voortplantingscellen van schimmels en zo zorgen ze ervoor dat het onderliggende mycelium kan blijven voortbestaan. Schimmels fungeren als de vuilnismannen van onze wereld, doordat ze biologische stoffen afbreken en vervolgens opnemen als voedingsstof. Maar wellicht nog belangrijker is hun netwerkfunctie en hun essentiële rol binnen de communicatie tussen planten en dieren. Zonder schimmels zouden veel plant- en diersoorten niet kunnen voortbestaan en omgekeerd zouden schimmels zonder deze planten en dieren ook niet kunnen blijven leven. Ze hebben elkaar nodig. Het is dan ook niet voor niets dat schimmels al miljoenen jaren aan de basis staan van de creatie van een zo groot mogelijke biodiversiteit: hun eigen voortbestaan hangt er immers mee samen. Zonder schimmels, geen gezonde bodem. Het Wood Wide Web is dus letterlijk de voedingsbodem voor de biodiversiteit van onze wereld, voor de gezondheid van onze ecosystemen en voor het voortbestaan van al het leven op aarde.

Voordelen:

 • Natuurlijk supplement op basis van het mycelium van organisch gekweekt Elfenbankje (Trametes versicolor)
 • Al eeuwenlang gebruikt in oosterse en westerse tradities vanwege de bijzondere eigenschappen ervan
 • Rijk aan PolySacharide-Peptide (PSP) en PolysSacharide-Kucha (PSK)
 • Bron van bioactieve stoffen, antioxidanten, enzymen, B-vitaminen, bèta-glucanen, ergosterol derivaten en coriolan
 • B-vitaminen ondersteunen het immuunsysteem
 • Duurzaam gekweekt onder strenge supervisie van (Hon.)D.Sc. Paul Stamets
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten en voor mensen met een glutenallergie

Host Defense & Fungi Perfecti

De paddenstoelen supplementen van Host Defense Mushrooms worden ontwikkeld door Fungi Perfecti, een familiebedrijf opgericht in 1980 dat gewijd is aan de promotie en cultivatie van eetbare en functionele paddenstoelen. Het bedrijf is van cruciaal belang geweest voor het ontwikkelen van technologieën en markten voor deze relatief nieuwe industrie. (Hon.)D.Sc. Paul Stamets staat aan de basis van het bedrijf en wordt als auteur, spreker, mycoloog, entrepreneur en medisch onderzoeker wereldwijd gezien als autoriteit op het gebied van paddenstoelen en mycelium. Met zijn inzet probeert hij een dieper begrip te creëren en respect te kweken voor de organismen die een belangrijk deel uitmaken van de grond onder onze voeten. Zijn jarenlange onderzoek is gewijd aan de inzet van paddenstoelen bij het veiligstellen van de gezondheid van mens en planeet. Zijn filosofie ‘MycoDiversity is BioSecurity’ stelt dat het behoud van de vele oeroude paddenstoel- en myceliumsoorten van essentieel belang is voor de bescherming van de biodiversiteit van ecosystemen wereldwijd.

De missie van Host Defense

Host Defense en moederbedrijf Fungi Perfecti produceren niet alleen hoogwaardige supplementen met paddenstoelen, ze voelen ook een grote verantwoordelijkheid om hun kennis en ervaringen met betrekking tot de waarde en cultivatie van paddenstoelen en mycelium met zoveel mogelijk mensen te delen. Ze houden zich dan ook onder meer bezig met het opleiden en voorlichten van mensen en gemeenschappen over het kweken van eetbare paddenstoelen en ze doen onderzoek naar diverse toepassingen van mycelium. Zo wordt onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van nieuwe biobrandstoffen, natuurlijke, niet-toxische bestrijdingsmiddelen en waterfiltermethodes op basis van schimmels en ze stimuleren onderzoeken naar de inzet van nuttige schimmels bij het herstellen van bos- en landbouwgrond. Ze zetten zich bovendien in voor de bescherming van de natuur met al haar bewoners en pionieren onder andere met hun strategie om schimmels en paddenstoelen in te zetten bij het redden van de honingbij. Zoals oprichter (Hon.)D.Sc. Paul Stamets het mooi verwoordt: “Het pad naar de toekomst is het pad van mycelium”.

Paddenstoelen supplementen van kwaliteit

De supplementen van Host Defense Mushrooms zijn van de hoogst haalbare kwaliteit. Zo worden de ingrediënten zonder uitzondering geteeld en verwerkt in de Verenigde Staten van Amerika en zijn ze vrij van GMO’s (genetisch gemanipuleerde organismen), pesticiden en andere vervuilende stoffen. De producten zijn ontwikkeld op basis van jarenlang onderzoek en de Washington State Department of Agriculture heeft de producten aangemerkt als zijnde ‘certified organic’. De ingrediënten worden bovendien onder strikt gecontroleerde omstandigheden duurzaam geteeld. Iedere paddenstoelsoort is door eigenaar (Hon.)D.Sc. Paul Stamets zelf duurzaam geoogst in één van de oerbossen in de Pacific Northwest door een klein weefselmonster te nemen en daar vervolgens een nieuwe cultuur mee voort te brengen. Dit gebeurt in een eigen onderzoekscentrum en onder streng toeziend oog van Stamets en zijn ervaren team. Bij de oogst van het monster blijven het ecosysteem en de paddenstoelsoort verder onaangetast.

Over Host Defense

Host Defense is ontstaan vanuit de jarenlange expertise van oprichters (Hon.)D.Sc. Paul Stamets en zijn vrouw Carolyn Dusty Wu Yao. Stamets is al ruim 40 jaar een toegewijd mycoloog met inmiddels zes boeken op zijn naam. Hij is pionier op het gebied van de cultivatie van eetbare en functionele paddenstoelen en richt zich met name op onderzoek naar het mycelium, het ondergrondse netwerk van schimmeldraden waaruit paddenstoelen voortkomen. Zijn kennis wordt perfect aangevuld door Yao’s ervaring in het creëren van kruidenextracten. Hun gezamenlijk passie voor het onderzoeken en begrijpen van de natuurlijke wereld en hun ontelbare lange wandeltochten door Noord-Amerikaanse oerbossen leidde in 2009 tot de oprichting van Host Defense en tot de creatie van de unieke productlijnen die Host Defense rijk is.

* De van nature aanwezige B-vitaminen in het Elfenbankje (Trametes versicolor), ondersteunen het immuunsysteem

Meer informatie
Product Naam
Turkey Tail Capsules
Art.nr.
HD-06
Merk
Host Defense
Inhoud
60 capsules
Ingrediënten per dosering

RI niet vastgesteld

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Turkey Tail Capsules
Uw waardering