check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Schildklier

De schildklier is één van de grootste hormoonklieren in het lichaam en speelt een essentiële rol in de stofwisseling. Daarnaast reguleert het ook nog eens veel verschillende lichaamsfuncties zoals bijvoorbeeld het reguleren van cholesterol. De schildklier produceert de hormonen T3, T4 en calcitonine. Iedere cel in het lichaam heeft receptoren voor de schildklierhormonen en dat benadrukt de centrale rol die deze klier heeft des te meer. Bij het testen van de schildklierfunctie kan men het beste kiezen voor een compleet overzicht met schildklier antilichamen, vrij T3, vrij T4, reverse T3, TSH en totaal T4.

4 Artikel(en)

per pagina

4 Artikel(en)

per pagina


De werking van de schildklier

De schildklier, ook wel thyroïde genoemd, bevind zich laag onder in de hals. De schildklier bestaat uit twee zogenaamde kwabben die als een soort schild om de luchtpijp heen liggen onder het strottenhoofd. De kwabben bestaan uit blaasjes die zijn verbonden door weefseleilandjes. De schildklier is nauw betrokken bij verschillende processen in het lichaam. Door de afgifte van hormonen vindt de regulatie van deze processen plaats. De schildklier kan traag of juist heel snel werken. Dit heet hypothyreoïdie of een hyperthyreoïdie.

Schildkliersupplementen

MegaFood heeft een speciale formulering voor de schildklier samengesteld. De Thyroid Strength tabletten bevatten een volledig spectrum aan natuurlijke antioxidanten. En alle ingrediënten zijn afkomstig van biologische bronnen. Diverse andere merken, waaronder Garmonia, Doctor’s Best en Ancestral Supplements, hebben ook enkele producten ontwikkeld die bijdragen aan de natuurlijke fysiologische werking van de schildklier.