Gefosforyleerde Serine - Seriphos®
EUR  36,95

Gefosforyleerde Serine - Seriphos®

 • Met gefosforyleerde serine
 • Effectiever dan fosfatidylserine
 • Adaptogeen
 • Serine/Ethanolamine
 • 100 capsules
Op voorraad
SKU
IP-01
EUR  36,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Seriphos® gefosforyleerde serine - adaptogeen en bijnier formulering

Seriphos® bevat pure gefosforyleerde serine en ethanolamide fosfaten (magnesium en calcium). Deze stoffen zijn bouwstenen voor de aanmaak van de fosfolipiden in celmembranen: fosfatidylserine en fosfatidylethanolamine. Het synergisme van deze ingrediënten zorgt voor een optimale opname en biologische beschikbaarheid. Seriphos® is een krachtig adaptogeen en is fysiologisch actief in de hersenen.

Seriphos® helpt bij het sneller in slaap vallen en bevordert een natuurlijke en gezonde nachtrust als het wordt ingenomen in de avonduren of voor het slapen gaan. Bij inname overdag bevordert Seriphos® de lichamelijke en geestelijke balans.

Voordelen Seriphos®

 • Bevat pure gefosforyleerde serine en ethanolamide fosfaten
 • Krachtig adaptogeen
 • Fysiologisch actief in de hersenen
 • Helpt sneller in slaap te vallen en bevorderd de nachtrust
 • Effectiever dan fosfatidylserine

Gefosforyleerde serine versus fosfatidylserine

De opname van gefosforyleerde serine is, in tegenstelling tot fosfatidylserine, niet afhankelijk van enzymen in het maag- en darmstelsel. Het is daarom effectiever en beter opneembaar. Gefosforyleerde serine is tevens de actieve vorm en geen voorloper waardoor het lichaam er direct gebruik van kan maken. Doorgaans leveren fosfatidylserine producten per capsule slechts 20 mg geactiveerde serine op. Seriphos® levert echter 90 mg actieve serine per capsule.

Gefosforyleerde serine  als adaptogeen

Adaptogenen zijn stoffen die bekend staan om hun vermogen de homeostase (de lichamelijke balans) positief te beïnvloeden. Ze passen zich aan de behoeften van het lichaam aan. Een kenmerk van adaptogenen is dat de werking zich niet richt op slechts één specifiek orgaan of een specifiek onderdeel van het lichaam. De werking is breed: net zoals een hagelshot dat meerdere delen van het lichaam tegelijkertijd raakt. Het unieke van een adaptogene stof is dat het zich aanpast aan de toestand die op dat moment in het lichaam speelt en daarop inspringt.

Hersenen versus bijnieren

De bijnieren zijn verantwoordelijk voor de productie van belangrijke hormonen, waaronder cortisol, aldosteron, DHEA, adrenaline en noradrenaline. Deze hormonen spelen een specifieke rol in het zenuwstelsel. De hippocampus, een gebied in de hersenen, stuurt de bijnieren aan en bepaalt het afgifteritme van bijvoorbeeld cortisol. Het focussen op beide gebieden is effectiever dan het kiezen voor de een of de ander.

Wat is L-Serine?

Serine is een niet-essentieel aminozuur dat (per definitie) wordt geproduceerd uit andere aminozuren, met name glycine. Ondanks dat het al ruim 150 jaar geleden is ontdekt, is de kennis over dit aminozuur vrij beperkt. Er zijn sleutelfuncties van L-serine in kaart gebracht maar er is nog veel te ontdekken. Wel is bekend is dat L-serine een rol speelt in bijvoorbeeld de hersenen, het zenuwstelsel en in de stofwisseling in het algemeen. Serine werkt veelal als voorloper van lichaamseigen stoffen of als bouwsteen voor cellen en vetzuren. Een goed voorbeeld hiervan is de formatie van fosfatidylserine uit serine en glycerol.

Wat is ethanolamine?

Ethanolamine is zowel een primaire amineverbinding als primaire alcoholverbinding. De biologische rol van ethanolamine in het lichaam is erg interessant en goed gedocumenteerd. Het is essentieel voor het leven en is in iedere cel van het menselijke lichaam aanwezig, in het bijzonder als kopgroep van fosfoethanolamine en andere vetten. In variërende hoeveelheden door het lichaam heen is het tevens aanwezig als vrij ethanolamine. Zoogdieren kunnen ethanolamine niet zelf aanmaken. Het lichaam is aangewezen op inname van ethanolamine via de voeding.

Meer informatie
Product Naam
Gefosforyleerde Serine - Seriphos®
Merk
InterPlexus
Inhoud
100 capsules
Gebruiksaanwijzing
Neem dagelijks 1 capsule met water 15 minuten vóór een maaltijd of zoals voorgeschreven door uw arts.
Ingrediënten per dosering
1000 mg gefosforyleerd serine/ethanolamine†. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.
Overige Ingrediënten
Cellulose, plantaardige capsule (cellulose).
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gefosforyleerde Serine - Seriphos®
Uw waardering