Sophrosyne™ BRAIN

 • Categorie: Noötropica & Hersenen
 • Gebalanceerde mix van natuurlijke noötropica
 • Bevat ashwagandha & kurkuma
 • Met bacopa & pruikzwam
 • Draagt bij aan concentratie en geheugen*1
 • Ondersteunt de mentale balans*2
 • Beschermt de cellen*3
 • 90 capsules
Niet op voorraad
SKU
JS-01
EUR  59,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Sophrosyne™ Brain van Jonescientific

Ontdek nu Sophrosyne™ Brain van Jonescientific, een nieuw hoogstaand product in het assortiment van Ergomax. Het product is na intensief onderzoek ontwikkeld door neurowetenschapper en universitair docent Geneeskunde dr. Daryl Jones en zijn team. Sophrosyne™ Brain is een harmonieuze, zorgvuldig afgestemde en unieke blend van de natuurlijke ingrediënten ashwagandha, kurkuma, pruikzwam (Lion’s mane) en bacopa. De ingrediënten zijn specifiek uitgekozen, onder meer vanwege de noötropische eigenschappen die eraan kunnen worden toegeschreven*1,2,3.

Het product is volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten samengesteld en de componenten zijn dan ook met zorg op elkaar afgestemd tot een zo optimaal mogelijke formule. Sophrosyne™ Brain is het eerste breinsupplement afkomstig uit de Verenigde Staten dat door een team van neurowetenschappers is ontwikkeld en het kent een unieke combinatie van ingrediënten, wat het product tot een ‘first-of-its-kind’ maakt.

Waarom Sophrosyne™ Brain gebruiken?

De ingrediënten waaruit Sophrosyne™ Brain is samengesteld zijn goed uitgebalanceerd en op basis van wetenschappelijk onderzoek op elkaar afgestemd in de juiste hoeveelheden. Een dagelijkse dosis van twee capsules bevat 500 mg ashwagandha, 180 mg kurkuma, 300 mg bacopa en 500 mg pruikzwam.

Ashwagandha

Ashwagandha, ook bekend onder de namen Withania somnifera, Winterkers en Indiase ginseng, is een kruid dat al duizenden jaren traditioneel wordt ingezet voor talloze toepassingen. Ashwagandha zorgt voor evenwicht in stresssituaties*4, is een natuurlijke rustgever*4, draagt bij aan concentratie en geheugen*4, helpt bij een goede geestelijke balans*4 en is een antioxidant die de cellen beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf*4.

Kurkuma

Kurkuma wordt ook wel Curcuma Longa, geelwortel, turmeric of curcumine genoemd en is bekend vanwege haar actieve stoffen, de zogenaamde curcuminoïden, die voor 80% uit de fenol curcumine bestaan. Kurkuma wordt veelvuldig toegepast in de Ayurvedische wereld, onder meer vanwege het feit dat de plant een antioxidant*4 is die bovendien de mentale balans ondersteunt*4.

Bacopa

Bacopa, ook wel bekend als Bacopa monnieri, Herb of Grace en Brahmi, kent eveneens zijn oorsprong in de Ayurveda. Bacopa is een natuurlijke bron van bacosides en staat erom bekend het geheugen en de concentratie te verbeteren*4. Al meer dan 3.000 jaar wordt kennis over dit plantje wereldwijd gedeeld en uitgedragen en de laatste decennia vindt er steeds meer wetenschappelijk onderzoek plaats naar deze bijzondere plant.

Pruikzwam

Pruikzwam, Hericeum erinaceus of Lion’s Mane ten slotte wordt al duizenden jaren gebruikt in Japan, waar de paddenstoel bekend staat onder de naam Yamabushitake. De paddenstoel bevat van nature meer dan 30 verschillende bioactieve stoffen en ingrediënten, zoals de mineralen kalium, zink, ijzer en magnesium en essentiële aminozuren. Zink, ijzer en magnesium zijn goed voor het geheugen en het concentratievermogen en ze houden de geest helder.

Voordelen

 • Unieke, ongeëvenaarde blend van vier bijzondere planten die bekend staan om hun noötropische eigenschappen*1, 2, 3
 • ’s Werelds eerste supplement voor de hersenen dat is ontworpen door neurowetenschappers
 • Samenstelling en dosering is gebaseerd op intensief onderzoek door neurowetenschapper en universitair docent Geneeskunde dr. Jones
 • Bevat ashwagandha, kurkuma, bacopa en pruikzwam
 • Ashwaganda zorgt voor evenwicht in stresssituaties*4, draagt bij aan concentratie en geheugen*4, helpt bij een goede geestelijke balans*4 en is een antioxidant die de cellen beschermt tegen invloeden van buitenaf*4
 • Kurkuma is een antioxidant*4 die bovendien de mentale balans ondersteunt*4
 • Bacopa staat erom bekend het geheugen en de concentratie te verbeteren*4
 • Pruikzwam bevat meer dan 30 verschillende bioactieve stoffen, waaronder de mineralen zink, ijzer en magnesium, die goed zijn voor het geheugen en het concentratievermogen

Het gebruik van noötropica

De term noötropica wordt alom gebruikt om middelen aan te duiden die het leervermogen, de concentratie of het geheugen bevorderen. De term werd bedacht door de Roemaanse arts Dr. Corneliu Giurgea, die de Griekse woorden ‘nous’ (geest) en ‘trepein’ (buigen) samenvoegde. Stoffen waar de term betrekking op heeft, zouden volgens hem namelijk in staat zijn de geest te buigen of om te vormen. Noötropica kunnen op verschillende wijzen werkzaam zijn, afhankelijk van de aard van de stof. Zo kunnen ze bijvoorbeeld het zuurstoftransport naar de hersenen beïnvloeden, bijdragen aan de energieproductie in de hersenen, zorgen dat er meer neurotransmitters beschikbaar komen of het ontstaan van stofjes bevorderen die de hersenactiviteit verhogen. Met name onder professionals, sporters of ouderen is het gebruik van noötropica populair.

Quantumkracht in ons brein

Hoewel de werking van ons brein nog altijd door mysteriën wordt omhuld, leren wetenschappers de laatste jaren steeds meer over dit bijzondere orgaan in ons lichaam. Zo ontdekten onderzoekers een paar jaar geleden dat de capaciteit van onze hersenen veel groter is dan altijd gedacht werd. Onderzoek liet zien dat ons brein werkt op basis van kwantummechanische processen. Dit idee zette de neurowetenschap letterlijk en figuurlijk ‘op zijn kop’. Eerder werd namelijk gedacht dat onze hersenen enkel op basis van biochemische en elektrische processen functioneren. De nieuwe inzichten, die gebaseerd zijn op de kwantummechanica, leveren bewijs dat we tot wel tien keer meer geheugencapaciteit hebben dan voorheen bekend was en zijn bovendien een verklaring voor het feit dat ons brein zo energie-efficiënt is. We weten nu dat de kracht van ons brein gelijk is aan die van het hele internet -dat ongeveer één petabyte beslaat- terwijl het slechts de energie van een zwakke gloeilamp gebruikt. Hoe dit precies kan, begrijpen we nog niet helemaal. De werking van kwantumprocessen is zo complex dat er nog veel door ons te ontdekken valt!

Over Jonescientific

Jonescientific werd opgericht door dr. Daryl Jones, neurowetenschapper, universitair docent Geneeskunde en alumnus van de Mayo Clinic in de Verenigde Staten. Hij is bekend vanwege zijn prestigieuze onderzoek naar behandeling van de ziekten van Creutzfield-Jakob, Alzheimer en Parkinson en zijn onderzoek naar hersenschuddingen en maagdarmstoornissen. Nobelprijswinnaar dr. Stanley Prusiner zei naar aanleiding van een door dr. Jones ontwikkelde behandeling voor de ziekte van Creutzfeld-Jakob: “Dr. Jones is absoluut één van de toponderzoekers in de huidige neurowetenschappen”.

Dr. Jones combineerde zijn kennis en ervaringen op het gebied van de neurowetenschappen en gastro-enterologie om de verbanden tussen de darmen en de hersenen te onderzoeken bij de ziekte van Parkinson. Hij publiceerde tot dusver al meer dan 30 wetenschappelijke artikelen en verslagen gedurende zijn carrière. Met name de vraag: “Wat kan ik doen om mijn hersenen te helpen beschermen?” houdt hem bezig. Volgens dr. Jones zijn beweging, slaap en voeding hierbij de belangrijkste peilers.

Sophrosyne™ Brain is ontstaan doordat dr. Jones vier van Moeder Natuur’s meest krachtige, onderzochte ingrediënten in één capsule wilde samenbrengen, zodat het gemakkelijk wordt om ons dieet aan te vullen met een natuurlijk middel dat onze hersenen ten goede komt. ‘Sophrosyne’ is een oud-Grieks begrip dat ‘gezondheid van de ziel of geest’ betekent.

*1 Ashwagandha draagt bij aan hersen- en zenuwfuncties betrokken bij concentratie en geheugen*4

*2 Kurkuma ondersteunt de mentale balans*4

*3 Kurkuma en ashwagandha zijn antioxidanten die de cellen beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf*4

*4 Gezondheidsclaims zijn in afwachting van Europese toelating

Meer informatie
Product Naam
Sophrosyne™ BRAIN
Art.nr.
JS-01
Merk
Jonescientific
Inhoud
90 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 2 capsules per dag, bij voorkeur tijdens een maaltijd.

Ingrediënten per dosering
  Hoeveelheid per portie % DV
Ashwagandha wortel poeder (Withania somifera) 500 mg  **
Hericium Erinaceus 500 mg **
Bacopa Monnieri Herb Poeder 300 mg **
Kurkuma Wortel Extract (Curcumin, 95% Curcuminoïden) 180 mg **

** Referentie-inname (RI) niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Gelatine capsule, cellulose en magnesiumstearaat.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Sophrosyne™ BRAIN
Uw waardering