Sophrosyne BRAIN
EUR  59,95

Sophrosyne BRAIN

 • Gebalanceerde mix van natuurlijke nootropica
 • Draagt bij aan de bescherming van gezonde cellen en weefsels
 • Ondersteunt de hersenen
 • Bevat Ashwaganda wortel, Kurkuma en Bacopa
 • 90 capsules
Op voorraad
SKU
JS-01
EUR  59,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Sophrosyne: De nieuwe nootropic in het assortiment van Ergomax

Ergomax heeft een nieuw hoogstaand product in het assortiment opgenomen: Sophrosyne. Zuivere ingrediënten die stuk voor stuk hun werkzaamheid in de loop der jaren hebben bewezen. Bijzonder aan dit product is de samenstelling volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. De componenten zijn uitgebalanceerd en op basis van onderlinge afstemming gemixt tot een optimale en veilige formule. Dit in tegenstelling tot de zogenaamde 'kitchen sink-formules' die tegenwoordig overal worden aangeboden.

Neurowetenschapper Dr. Jones ontwikkelde na uitgebreid onderzoek een natuurlijke formule volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Dr. Jones is universitair docent Geneeskunde en neurowetenschappen (alumnus van de Mayo Clinic). 'Sophrosyne Brain' is een gebalanceerde mix van natuurlijke nootropica en draagt bij aan de bescherming van gezonde cellen en weefsels. Met name die van de hersenen.

Waarom Sophrosyne

De ingrediënten van Sophrosyne zijn aanwezig in dezelfde zinvolle hoeveelheden gebaseerd op beschikbare wetenschappelijke data. Dit is bij lang niet alle supplementen het geval en maar al te vaak wordt er een samenstelling gefabriceerd op een volstrekt onwetenschappelijke en onnavolgbare wijze. Alle componenten staan bekend om hun bijdrage aan de ontwikkeling van de hersenen, bevordering van het concentratievermogen, verbetering van het geheugen, meer geestelijke energie en geestelijke veerkracht.

Voordelen Sophrosyne

 • Samengesteld volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten
 • Draagt bij aan de bescherming van gezonde cellen en weefsels
 • Draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen, bevordering van concentratievermogen en verbetering van het geheugen
 • Geeft meer energie
 • Gebalanceerde mix van natuurlijke nootropica

Ashwaghanda

Andere namen: Winter Cherry, Indiase Ginseng, Ayurvedische Ginseng

Ashwagandha is een traditioneel Indisch kruid dat al meer dan 4000 jaar gebruikt wordt voor verschillende toepassingen. Het wordt ook wel de Indische ginseng genoemd. De letterlijke vertaling van het woord is ‘de geur en kracht van een paard’. De plant bevat hoge concentraties van actieve stoffen als withanoliden, tropine, pseudotropine, isopelletrine, anaferine, en diverse saponinen (alkaloïden). Deze stoffen helpen bij een zenuwachtig gevoel en maken minder stressgevoelig, het versterkt de levenskracht en geeft meer energie.

Curcumine

Andere namen: Curcuma Longa, geelwortel, turmeric of curcuma. Wellicht het meest onderzochte plantaardige ingrediënt ter wereld. Er bestaan verschillende vormen van curcumine en het geheel staat bekend als curcuminoïden. De verschillende namen worden vaak door elkaar heen gebruikt bij supplementen. Technisch gezien is turmeric de gele poeder die gebruikt wordt in de keuken om gerechten op smaak te brengen, terwijl curcumine de natuurlijke geconcentreerde stof uit turmeric is die de basis van voedingssupplementen vormt. Het is een van nature voorkomende stof en behoort tot de groep der fenolen. Curcumine staat ook bekend vanwege zijn werking met betrekking tot de concentratie en het geheugen.

Bacopa monnieri

Andere namen: Brahmi, Herb of Grace, Waterhyssop, Aziatische Waternavel.

In de Ayurvedische geneeskunde, staat het bekend als tonicum voor de hersenen. De werkzaamheid en kennis erover wordt al meer dan 3.000 jaar gedeeld en uitgedragen. Het verbetert het geheugen, bevordert concentratie, houdt de geest helder en heeft een algehele gunstige invloed op de gezondheid.

Hericeum erinaceus

Andere namen: Lion's Mane, Old Man's Beard, Bearded Tooth, Pom Pom Mushroom, Pruikzwam.

De kunstuiting op de verpakking van Sophrosyne is opgedragen aan deze prachtige, haarachtige paddestoel, beter bekend als Lion's Mane.

Lion's Mane, of Hericeum erinaceus, is de hersen-paddenstoel bij uitstek. Het wordt al duizenden jaren in Japan gebruikt waar het bekend staat als Yamabushitake. Niet al te lang geleden is men in de Westerse wereld ook erg geïnteresseerd geraakt in de werking van deze mooi gevormde paddenstoel vanwege zijn unieke effecten in het brein.

In de meeste traditionele gezondheidssystemen hebben paddenstoelen altijd een belangrijke rol gespeeld. Dit loopt uiteen van hallucinerende paddenstoelen tot voedingsstofrijke paddenstoelen in de meest uiteenlopende verschijningsvormen. In het westen is dit ook al honderden jaren het geval, maar toch lopen we hieromtrent enigszins achter op de Aziatische landen. Paddenstoelen hebben een zeer complexe samenstelling met soms wel honderden verschillende stoffen.

Gebruik van  noötropica

Hersensupplementen kunnen een waardevolle toevoeging zijn voor professionals, ouderen, sporters of iedereen die opzoek is naar optimaal presteren. De term 'noötropica' werd bedacht door de Roemeense arts Dr. Corneliu Giurgea. Hij gebruikte een samentrekking van de Griekse woorden 'nous' (geest) en 'trepein' (buigen). De stofjes zouden letterlijk in staat zijn de geest te buigen en/of om te vormen.

Over Dr. Jones

Dr. Jones PhD combineerde zijn ervaringen in Neurologie en Gastro-enterologie om de verbanden tussen het darmkanaal en de hersenen bij neurodegeneratieve aandoeningen te zoeken. Tijdens zijn carrière publiceerde hij meer dan 30 wetenschappelijke tijdschriften, tijdschriftartikelen en onderzoeksuittreksels.

Dr. Jones is CEO van Jonescientific, neurowetenschapper en universitair docent geneeskunde, (Mayo Clinic alumnus). Hij startte zijn onderzoeksloopbaan in Londen, Verenigd Koninkrijk, en ontwikkelde een experimentele behandeling voor de menselijke vorm van BSE ook wel bekend als de gekke koeienziekte. Voor dit werk verklaarde Nobelprijswinnaar dr. Stanley Prusiner dat Dr. Jones "zeker een van de toponderzoekers op het gebied van neurowetenschap is".

Dit prestigieuze werk leidde Dr. Jones naar Mayo Clinic, waar hij twee Fellowships ondernam op het gebied van Neuroscience en Gastroenterology. Na talloze gesprekken over voeding en welk soort voedsel te eten, zag Dr. Jones een dringende behoefte om de wetenschappelijk bestudeerde ingrediënten van de natuur direct in één capsule voor het publiek toegankelijk te maken. Zodoende werd na vele jaren onderzoek -in samenwerking met een indrukwekkend team van specialisten- en de wetenschappelijke literatuur, Sophrosyne geboren.

Quantum in ons brein

Over de enorme capaciteit van ons brein ontstaan steeds nieuwe inzichten. De laatste daarvan berust op inzichten uit de quantummechanica. Eerder werd gedacht dat onze hersenen werken enkel op basis van biochemische en -elektrische processen. Nu is er bewijs dat ook dit orgaan werkt op basis kwantummechanica. Dit zorgt voor een ongekend vermogen. De nieuwe ontdekking laat zien dat we tot wel tien keer meer geheugencapaciteit hebben dan we eerder dachten.

De werking van kwantumprocessen is zo complex dat we veel nog niet begrijpen. Zo is het exacte functioneren van synapsen nog steeds een mysterie. Aan de andere kant komen we steeds meer te weten van de basale en fundamentele processen. Zo zijn herinneringen en gedachtes het resultaat van elektrische en chemische patronen in het brein.

De kracht van onze hersenen is enorm. Door de nieuwe inzichten weten we dat dit gelijk staat aan 1 petabyte,  terwijl het slechts de energie gebruikt van één zwakke gloeilamp.

 

Meer informatie
Product Naam
Sophrosyne BRAIN
Merk
Jonescientific
Inhoud
90 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 2 capsules per dag, bij voorkeur tijdens een maaltijd.

Ingrediënten per dosering
Hoeveelheid per portie% DV
Ashwagandha wortel poeder (Withania somifera) 500 mg  **
Hericium Erinaceus 500 mg **
Bacopa Monnieri Herb Poeder 300 mg **
Kurkuma Wortel Extract (Curcumin, 95% Curcuminoïden) 180 mg **

** Referentie-inname (RI) niet vastgesteld.

Overige Ingrediënten

Gelatine capsule, cellulose en magnesiumstearaat.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Sophrosyne BRAIN
Uw waardering