ESTER-C® BIO

 • Gepatenteerde formule Ester-C®
 • Categorie: Immuunsysteem, Bloedvaten & Energie
 • Categorie: Essentieel antioxidant & Celbeschermer
 • Gebufferde vitamine C met bioflavonoïden
 • 100 plantaardige capsules
Niet op voorraad
SKU
KL-217
EUR  37,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Ester-C® Bio van Klaire Labs

Ester-C® Bio is een synergetische combinatie van een ontzuurde, gebufferde vorm van vitamine C en verschillende soorten bioflavonoïden. Deze voedingsstoffen werken samen en ondersteunen een goede conditie van onder meer de bloedvaten, het bindweefsel en het immuunsysteem. We zijn niet in staat om vitamine C zelf te produceren. Hierdoor zijn we aangewezen op voldoende vitamine C in voeding of een goed supplement. Ester- C® Bio bevat een gepatenteerde vorm van vitamine C en is een krachtig supplement voor iedereen die de inname van vitamine C en bioflavonoïde antioxidanten wil verhogen om diverse functies in het lichaam te ondersteunen, zoals het immuunsysteem.

Gebufferde Ester-C® van calcium-L-ascorbaat

Calcium-L-ascorbaat is het superieure ingrediënt van deze exclusieve gepatenteerde Ester-C® formule. Ester-C® werd ontdekt in de vroege jaren 80 toen een arts op zoek ging naar de eerste maagvriendelijke vitamine C. Na veel onderzoek werd Ester-C® bekend als ‘The Better Vitamin C®’ vanwege de ondersteuning van het immuunsysteem. Aangetoond is dat Ester-C® langer in het lichaam blijft dan gewone vitamine C door de natuurlijk voorkomende metabolieten in deze formule. Ester-C® is dan ook goed gedocumenteerd vanwege deze ondersteuning van het immuunsysteem. Ester-C® is ontzuurd ofwel gebufferd, wat betekent dat het een neutrale ph-waarde heeft en mild is voor de maag.

Voordelen:

 • Krachtige formule met 540 mg vitamine C (als calcium-L-ascorbaat, Ester-C®), 60 mg calcium (als calcium-L-ascorbaat, Ester-C®), 50 mg citrus bioflavonoïden (Citrus aurantium), 75 mg rutine (Sophora japonica) en 3 mg Pycnogenol (Pinus pinaster, Pycnogenol®) per capsule
 • Ontzuurde of gebufferde vitamine C; een gepatenteerde formule met gebufferde Ester-C®
 • Vriendelijk voor de maag en hypoallergeen
 • Zeer sterke antioxidantenformule
 • Vitamine C bevordert de weerstand en het immuunsysteem tijdens en na zware fysieke inspanning, ook in een koude omgeving en tijdens en na sport of training
 • Vitamine C is goed voor de conditie van de bloedvaten en aderen
 • Vitamine C is van het belang voor sterke botten en kraakbeen
 • Vitamine C activeert de natuurlijke energie in het lichaam
 • Vitamine C draagt bij aan collageen dat helpt om de huid te versterken
 • Vitamine C bevordert de opname van ijzer in het bloed
 • Vitamine C is goed voor de conditie van het tandvlees en een sterk gebit
 • Vitamine C heeft een antioxidatieve werking en beschermt de cellen
 • Vitamine C draagt bij aan een normaal psychologisch functioneren
 • Vitamine C is goed voor de gemoedstoestand
 • Vitamine C werkt als antioxidant voor vitamine E
 • Vitamine C draagt bij aan het goed functioneren van het zenuwstelsel
 • Vitamine C is gunstig bij vermoeidheid
 • Calcium draagt bij tot een normale bloedstolling
 • Calcium ondersteunt de botten, de tanden en de energiestofwisseling
 • Calcium draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels
 • Calcium draagt bij tot een normale werking van de spieren
 • Calcium ondersteunt de spijsvertering
 • Calcium is goed voor het zenuwstelsel en de neurotransmissie
 • Bevat geen allergenen zoals gluten, caseïne, vis, schaaldieren, noten, pinda’s en soja
 • Geschikt voor veganisten en vegetariërs
 • Bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen, gmo-vrij

Krachtige combinatieformule met bioflavonoïden

Bioflavonoïden komen onder meer voor in citrusvruchten zoals citroen en sinaasappel en bevorderen de opname van vitamine C. Het tweede ingrediënt van deze krachtige formule is dan ook het citrus bioflavonoïden complex van het fruit van de Citrus aurantium, gestandaardiseerd op 50% citrusbioflavonoïden. Het derde ingrediënt is rutine, verkregen uit extract van de bloemknoppen van de Japanse pagodeboom ofwel de Sophora japonica. Het laatste ingrediënt is de gepatenteerde stof Pycnogenol®, een gestandaardiseerd schorsextract van de zeeden (Pinus pinaster). Pijnboombast extract is een krachtig antioxidant en bevat verschillende bioflavonoïden en oligomere proanthocyanidinen (OPC’s).

Vitamine C is een belangrijke antioxidant

Vitamine C is als antioxidant een belangrijke stof in het 'antioxidantennetwerk' van het lichaam. Dit is een keten van verschillende synergetische en onlosmakelijk verbonden antioxidanten. Naast vitamine C zijn bijvoorbeeld ook glutathion en vitamine E onderdeel van dit netwerk. Vitamine C ondersteunt het antioxidatieve potentieel van het lichaam en draagt bij aan het behoud van gezonde cellen en weefsels.

Vitamine C suppletie in de wintermaanden

Vitamine C wordt voornamelijk verkregen door de consumptie van fruit, groenten, supplementen, verrijkte voedingsmiddelen en dranken. Het vitamine C-gehalte in  voedsel vermindert door langdurige opslag en bij de bereiding van voedsel. In de winter zijn er minder lokale groente- en fruitsoorten beschikbaar. Gezien de vele gezondheidsclaims is vitamine C ook in de winter een zeer belangrijke vitamine.

Wat zijn bioflavonoïden?

(Bio)flavonoïden zijn plantenstoffen die als pigmenten veel fruit en groenten kleuren. De stoffen spelen een rol in de stofwisseling van planten, als groeiregulatoren en bij de bescherming tegen ultraviolet licht, oxidatie en hitte. Bioflavonoïden zijn ontdekt door Albert Szent-Györgyi, één van de toonaangevende chemici uit het begin van de twintigste eeuw. Hij kreeg in 1937 de Nobelprijs voor de ontdekking en beschrijving van vitamine C. Tijdens het isolatieproces van vitamine C ontdekte Szent-Györgyi bioflavonoïden.

De benaming bioflavonoïden of flavonoïden werd voor het eerst gebruikt in 1952 door de Duitse onderzoekers Geissmann en Hinreiner. Inmiddels zijn meer dan vijfduizend natuurlijk voorkomende flavonoïden geïsoleerd uit verschillende planten. Flavonoïden vormen de grootste groep binnen de polyfenolen.

Over Klaire Labs

Klaire Labs™ ontwikkelt hoogwaardige nutraceuticals zoals innovatieve probiotica, enzymen en speciale producten voor gastro-intestinale en immuunondersteuning. Klaire Labs™ richt zich exclusief op zorgverleners die hun klanten optimaal wensen te ondersteunen in hun gezondheid. De producten van Klaire Labs™ zijn zorgvuldig onderzocht en gedocumenteerd. De actieve ingrediënten worden geselecteerd op zuiverheid, biologische beschikbaarheid, goede documentatie en veiligheidskenmerken. Productie vindt plaats op basis van de richtlijnen voor Good Manufacturing Practices (GMP's) en kwaliteitscertificeringen van derden. Klaire Labs™ is onderdeel van Soho Flordis International, een wereldwijd premium bedrijf voor natuurlijke gezondheidszorg.

Meer informatie
Product Naam
ESTER-C® BIO
Merk
Klaire Labs
Inhoud
100 plantaardige capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 1 capsule, 1 tot 2 maal daags met voedsel of zoals voorgeschreven door je arts of therapeut.

Ingrediënten per dosering
Hoeveelheid per capsule% ADH
Vitamine C (als calcium L-ascorbaat) Ester-C® ‡ 540 mg 600%
Calcium (als calcium L-ascorbaat) Ester-C® ‡ 60 mg 5%
Citrus Bioflavonoid Complex (Citrus aurantium) (schil en fruit) 50 mg **
Rutin (Sophora japonica) (extract van Japanse pagodeboomknop) 75 mg **
French Maritime Pine Extract (Pinus pinaster) (schors) Pycnogenol® ‡‡ 3 mg **

** Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

‡ Ester-C® zijn geregistreerde handelsmerken van de Ester-C® Company. Amerikaanse octrooischriften 6.878.744 en 6.197.813.

‡‡ Pycnogenol® is een geregistreerd handelsmerk van Horphag Research Ltd. Het gebruik van dit product wordt beschermd door een of meer Amerikaanse patenten en andere internationale patenten.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Plantaardige capsule (hydroxypropylmethylcellulose, water), stearinezuur, microkristallijne cellulose en siliciumdioxide.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:ESTER-C® BIO
Uw waardering