Multi-Mineralen complex zonder Ijzer

 • Krachtige Multi Mineralen
 • Synergetische formule zonder ijzer
 • TRAACS®
 • Langdurig gebruik
 • 100 capsules
Niet op voorraad
SKU
KL-225
EUR  19,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Multimineralencomplex zonder ijzer van Klaire Labs

Het multimineralen complex zonder ijzer is een breed spectrum, hypoallergeen mineraalsupplement. Het is speciaal ontwikkeld voor personen die geen ijzersuppletie nodig hebben. Deze formule bevat een reeks essentiële sporenelementen, aangevuld met kleine hoeveelheden belangrijke mineralen. Twee capsules per dag bieden 100% of meer van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor elk mineraal en spoorelement. Voor de beste opname moeten de capsules bij het eten worden ingenomen.

Essentiële voedingsstoffen

Mineralen zijn anorganische verbindingen die het lichaam nodig heeft als essentiële voedingsstoffen om goed te kunnen functioneren. Mineralen vormen één van de vier groepen essentiële voedingsstoffen, samen met vitamines, essentiële vetzuren en essentiële aminozuren. Mineralen zijn betrokken bij talrijke biochemische processen in het lichaam. Zonder mineralen kunnen vitaminen niet functioneren. Deze formule bevat onder meer calcium, magnesium, zink, selenium en andere mineralen.

Voordelen:

 • Een complex van essentiële sporenelementen en mineralen
 • Kan langdurig worden gebruikt
 • Bevat geen ijzer en is hypoallergeen
 • Bevat geen allergenen zoals gluten, caseïne, vis, schaaldieren, noten, pinda’s en soja
 • Geschikt voor veganisten en vegetariërs
 • Bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen

TRAACS®  van het laboratorium van ALBION®

Veel van de mineralen in dit complex zijn gepatenteerde mineralen van het handelsmerk TRAACS®. TRAACS® staat voor The Real Amino Acid Chelate System en is de handelsnaam van het merk Albion® Human Nutrition voor een reeks exclusieve gepatenteerde producten. Albion® Human Nutrition is koploper op technologisch gebied van minerale aminozuurchelatie zoals productie, onderzoek, documentatie en patenten. Het aantal patenten en gepubliceerde onderzoeken met betrekking tot minerale aminochelaten van Albion loopt tot ver in de honderden. Producten van Albion zijn dus gevalideerd en uitstekend gedocumenteerd.

Mineralen en spoorelementen

We onderscheiden macromineralen, waarvan we dagelijks een grotere hoeveelheid nodig hebben, en micromineralen of spoorelementen, die in kleine hoeveelheden in het lichaam voorkomen. Daarvan hebben we dagelijks een kleine hoeveelheid nodig. Net zoals vitaminen, kunnen mineralen en spoorelementen niet gesynthetiseerd worden in het lichaam. Daarom worden ze essentieel genoemd. Mineralen halen we uit plantaardige of dierlijke voeding of uit drinkwater. Een multi-mineralencomplex van Klaire Labs kan een passende aanvulling zijn.

Een volwaardig mineralencomplex met macro- en micromineralen

Belangrijke mineralen in het menselijk lichaam zijn calcium, fosfor, kalium, natrium en magnesium. De resterende elementen die voorkomen in het lichaam worden spoorelementen genoemd. De spoorelementen en ultraspoorelementen die specifieke biochemische functies in het lichaam hebben, zijn onder meer koper, zink, chroom, selenium, mangaan en molybdeen. Het mineralencomplex van Klaire Labs is een volwaardige en effectieve formule waarin alle relevante mineralen zijn samengevoegd.

De functie van mineralen: elektrolyten en katalysator van enzymsystemen

Mineralen spelen een belangrijke rol bij de groei, instandhouding en herstel van weefsels. Mineralen zijn in het lichaam ook betrokken bij het samentrekken van spieren, in de geleiding van zenuwprikkels, bij de energiehuishouding, de vochtbalans en de regulering van de PH. Voor een deel zijn mineralen ingebouwd in cellen, enzymen, weefsels, vitamines en hormonen. Daarnaast doen ze als losse componenten hun werk. Ze vervullen zogenoemde structurele en functionele rollen, in de vorm van elektrolyten. Spoorelementen fungeren voornamelijk als katalysator in enzymsystemen.

Zijn alle spoorelementen essentieel?

Spoorelementen of spoormetalen zijn in kleinere hoeveelheden aanwezig in ons lichaam aanwezig dan macromineralen. Of ook alle spoor- en ultraspoorelementen essentieel zijn, staat nog ter discussie. Van sommige is bekend dat ze essentieel zijn. Andere kunnen essentieel zijn, maar hiervoor is nog onafdoende bewijs. Ook bestaan er verschillende meningen over de essentiële aard van verschillende ultraspoorelementen, zelfs op basis van dezelfde gegevens. Er bestaat bijvoorbeeld geen wetenschappelijke consensus over de vraag of chroom een essentieel spoorelement is bij mensen. De Verenigde Staten en Japan zien chroom als essentiële voedingsstof, maar de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) heeft chroom in 2014 als niet-essentieel beoordeeld.

Over Klaire Labs

Klaire Labs™, onderdeel van Soho Flordis International een mondiale organisatie voor natuurlijke gezondheidszorg, biedt een assortiment premiumkwaliteit nutraceuticals aan. Zij ondersteunen hulpverleners met producten voor hun klanten, zoals innovatieve probiotica, enzymen en speciale producten voor gastro-intestinale en immuunondersteuning. Een bijdrage leveren aan een optimale gezondheid, dat is waar Klaire Labs™ voor staat. De producten van Klaire Labs™ bevatten hoofdzakelijk actieve, zuivere ingrediënten met een hoge biologische beschikbaarheid. Ze zijn zorgvuldig onderzocht, gedocumenteerd en gebaseerd op veiligheid. Klaire Labs™ hanteert de richtlijnen voor Good Manufacturing Practices (GMP's) en kwaliteitscertificeringen van derden.

Meer informatie
Product Naam
Multi-Mineralen complex zonder Ijzer
Art.nr.
KL-225
Merk
Klaire Labs
Inhoud
100 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 2 capsules per dag bij het eten of zoals voorgeschreven door je arts of therapeut.

Ingrediënten per dosering
Hoeveelheid per 2 capsules% ADH
Calcium (34% als microkristallijn hydroxyapatiet en 66% als calciumcarbonaat) 122 mg 9%
Fosfor (als microkristallijn hydroxyapatiet) 18 mg 1%
Magnesium (87% als magnesiumcarbonaat en 13% als magnesiumaspartaatcomplex) 60 mg 14%
Zink (als zinkcitraat) 15 mg 136%
Selenium (als L-selenomethionine) 100 µg 182%
Koper (als kopergluconaat) 2 mg 222%
Mangaan (als mangaansulfaat) 5 mg 217%
Chroom (als chroompicolinaat) 120 µg 343%
Molybdeen (als natriummolybdaat) 75 µg 167%
Kalium (als kaliumchloride) 30 mg <1%
EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Plantaardige capsule (hydroxypropylmethylcellulose, water), cellulose en L-leucine.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Multi-Mineralen complex zonder Ijzer
Uw waardering