Genova Diagnostics

Genova Diagnostics Via Ergomax
 

Genova Diagnostics uit Asheville in de Verenigde Staten is een wereldwijd georiënteerd en erkend klinisch laboratorium dat hun pionierende “hele systeem” aanpak beschikbaar stelt om uw gezondheid te ondersteunen. Het menselijke lichaam is een complex geheel van systemen en de analyses van Genova Diagnistics proberen hier zoveel mogelijk aansluiting bij te vinden. Door in systemen te denken in plaats van losse gebieden kunnen professionals en particulieren een goede inzicht krijgen in hun persoonlijke situatie waardoor een gericht en effectief vervolgtraject mogelijk is. De eenvoudig af te lezen analyserapporten geven direct bruikbare informatie en faciliteren een goede communicatie tussen professionals en hun patiënten.
 

Genova Diagnostics: Een Gerenommeerd Laboratorium Met De Hoogste Standaarden
 

Genova Diagnostics is een volwaardig gecertificeerd medisch laboratorium en richt zich op klinische chemie, bacteriologie, mycologie, parasitologie, virologie, microbiologie,algemene immunologie, hematologie, toxicologie en moleculaire genetica. In het assortiment zitten meer dan 125 gespecialiseerde diagnostische testen die een breed scala van fysiologische gebieden omvatten. U kunt hierbij denken aan het spijsverteringsstelsel, immuunsysteem, metabolisme en hormoonstelsel. Door nauw samen te werken met meer dan 8000 medische professionals en specialisten, gecombineerd met ruim 20 jaar ervaring, maakt Genova Diagnostics één van de marktleiders.

 
Standaard Bloedwaardebepalingen
 

Voor relatief eenvoudige, maar evengoed belangrijke, testen zoals een serum vitamine B12 bepaling, Methylmalonic acid (MMA) B12 test, holotranscobalamin (holoTC) B12 bepaling, Vitamine D3, 25 OH test, Actief Vitamine D 1,25-di-Hydroxy actief vitamine D, ijzerserumwaarde bepaling, NIPT bloedonderzoek (veilig alternatief voor vruchtwaterpunctie of vlokkentest), cholesterol, hsCRP etc.. Kunt u uw huisarts raadplegen of zelfstandig via bloedwaardentest.nl bestellen.
 

Genova Diagnostics Testprofielen Bestellen
 

Voor het bestellen van testen kunt u een e-mail sturen naar [email protected]. Geef duidelijk aan om welke test(en) het gaat en dan ontvangt u vervolgens van ons verdere instructies en een prijsopgave. Eerst informatie inwinnen of een prijsopgave aanvragen is uiteraard ook mogelijk. Alle testen van Genova Diagnostics zijn in de volgende link te vinden en kunnen op aanvraag besteld worden. Link: https://www.gdx.net/uk/tests/alphabetical


Populaire Testen Van Genova Diagnostics
 
 


Adrenal Stress Plus Profile – Bijnier Stressprofiel Plus


 

Methode: Speeksel

Analyten: Anti-gliadine IgA, Cortisol (4-punts meting), DHEA (2-punts meeting, gemiddelde waarde), Secretoir IgA.

Informatie:
Een verhoogde cortisolspiegel, een verlaagde DHEA-S niveau, of een verlaging van de DHEA-S cortisol verhouding is een aanwijzing van chronische fysieke of mentale stress.De Adrenal Stress Plus Profile is een individueel overzicht van de reactie op stress en een belangrijk instrument om een onbalans van de bijnieren te bepalen.

Wanneer de bijnier Stressprofiel een ongepaste hormonale reactie op stress laat zien is het noodzakelijk om dagelijkse stressoren te verminderen door middel van bijvoorbeeld dieet, suppletie en levensstijl aanpassingen. Het adresseren van de bijnieren, het centrale zenuwstelsel en eventueel leaky gut (lekkende darm) zijn belangrijke invalshoeken.
 

 


Amino Acids Analysis – Aminozuur Analyse


 

Methode: Urine

Analyten: 1-Methylhistidine , 3-Methylhistidine, Alanine, Alpha-amino-N-butyric acid, Alpha-aminoadipic acid, Ammonia, Anserine (dipeptide), Arginine, Argininosuccinic acid, Asparagine, Aspartic acid, Beta-alanine, Beta-aminoisobutyric acid, Carnosine (dipeptide), Citrulline, Creatinine, Cystathionine, Cysteine, Cystine, Ethanolamine, Gamma-aminobutyric acid, Glutamic acid, Glutamine, Glycine, Histidine, Homocysteine, Hydroxyproline, Isoleucine, Leucine, Lysine, Methionine, Ornithine, Phenylalanine, Phosphoethanolamine, Phosphoserine, Proline, Sarcosine, Serine, Taurine, Threonine, Tryptophan, Tyrosine, Urea, Valine.

Informatie:
Aminozuren zijn essentieel voor het leven en functioneren in hun vrije vorm en als peptiden in biologische processen zoals

 • Neurotransmitter functioneren
 • Pijnregulatie
 • pH regulatie
 • Ontgiften
 • Cholesterol stofwisseling
 • Controleren van ontstekingen

De aminozuren analyse helpt bij het identificeren van disbalans in de stofwisseling die ten grondslag liggen bij veel chronische stoornissen. Deze test evalueert niet alleen of er voldoende eiwitten gegeten worden maar ook of ze goed worden opgenomen. Daarnaast zijn bepalingen van de hoeveelheid aminozuren, de juiste onderlinge verhoudingen, de conversiecapaciteit en ammoniavergiftiging van groot belang. De meer dan 40 analyten verschaffen precieze informatie over eventuele voedingstekorten, stofwisselingsbeperkingen en aminozuur transportafwijkingen.

Suggesties voor aminozuur suppletie wordt met het analyse rapport meegeleverd op basis van de resultaten.
 

 


Bacterial Overgrowth of the Small Intestine – Bacterie Overgroei van de Dunne Darm


 

Methode: Adem

Analyten: Waterstof, Methaan

Informatie:
Deze eenvoudige, niet-invasieve, test detecteert bacteriële overgroei in de dunne darm. Dit staat ook wel bekend als BOSI of SIBO – Small Instestine Bacterial Overgrowth . Deze verstoring ligt vaak ten grondslag aan chronische maag- en darmproblemen zoals absorptie- of verteringsstoornissen waaronder ook een opgeblazen gevoel, gasvorming, diarree, onregelmatige stoelgang en buikpijn toe behoren.

Normaalgesproken bevinden er zich veel minder bacteriën in de dunne darm dan in de dikke darm. De productie van maagzuur en de darmperistaltiek houden de dunne darm normaalgesproken relatief bacterievrij.

Echter, een breed spectrum van abnormaliteiten en slechte werking kan er toe leiden dat bacteriën gestimuleerd worden om in de dunne darm te vermenigvuldigen en dit resulteert in SIBO.

Een verminderde productie van maagzuur en alvleesklierenzymen zijn de meest voorkomende oorzaken hiervan.

Deze test is geschikt voor mensen met:

 • IBS - Irritable Bowel Syndrome
 • Onverklaarbare symptomen zoals gasvorming en een opgeblazen gevoel.
 • Het onvermogen om zoet of zetmeelrijk voedsel, vezels of probiotica supplementen te tolereren.
   

 Bisphenol A Profile - Bisfenol A Profiel


          

       Methode: Urine

Analyten: 4-Nonylphenol, Bisphenol A, Triclosan

Informatie:
Het Bisphenol A Profile helpt bij het bepalen van de blootstelling aan de hormoonverstorende chemische stoffen Bisfenol A (BPA), triclosan en 4-nonylfenol.

Hormoonverstorende stoffen binden zich aan de oestrogeenreceptoren en beïnvloeden daarmee o.a. de hormoon, zenuw en immuunsystemen maar het blokkeert bijvoorbeeld ook de werking van de schildklierhormonen. Deze stoffen staan ook wel bekend als xeno-oestrogenen.

Wat zijn Bisfenol A, Triclosan en 4-nonylfenol?

Bisfenol A
Bisfenol A (BPA) wordt voornamelijk gebruikt in plastic producten met de recycling codes 3 of 7. BPA is een hoofdbestanddeel in de productie van polycarbonaat plastic. Deze vorm van plastic is meestal doorzichtig en niet breekbaar. Ook de binnenkant van conserven blikken worden bedekt met een laagje epoxyverbindingen die BPA bevatten. Blootstelling aan BPA gebeurd voornamelijk door de inname van BPA in voedselproducten die worden bewaard, of opgewarmd, in plastic materialen.

Triclosan
Triclosan is een antibacterieel en conserveringsmiddel dat in verzorgingsproducten wordt gebruikt. Tandpasta,handzeep en schoonmaakmiddelen zijn hier veel voorkomende bronnen van. Blootstelling aan triclosan gebeurd grotendeels binnenshuis en het is bekend dat triclosan zich opstapelt in het lichaam.

4-Nonylfenol 
4-Nonylfenol is een oppervlakteactieve stof en komt voor in oplosmiddelen, schuimende producten en emulgatoren. De blootstelling gebeurd door contact met, en opname via de huid. 
 

 


Complete Hormones™ - Complete Hormonen


     
       Methode:
24-uurs urine

Analyten: 11-Hydroxy-androsteron, 11-Hydroxy-etiocholanolon, 11-Keto-androsteron, 11-Keto-etiocholanolon, 16 alpha-hydroxyestron, 2-Hydroxyestron, 2-Methoxyestron, 4-Hydroxyestron, 4-Methoxyestron, Androstanediol, Androsteron, Creatinine, DHEA, Estradiol, Estriol, Estrone, Etiocholanolon, Pregnanediol, Pregnanetriol, Specific Gravity, Testosteron, Tetrahydrocortisol, THF, Tetrahydrocortison, THE, Tetrahydrodeoxycortisol, allo-Tetrahydrocortisol, a-THF.

Informatie:
Complete Hormones ™ is de meest uitgebreide evaluatie van het hormoonmetabolisme van vrouwen. Deze test helpt bij het inzichtelijk maken van hormoongerelateerde symptomen zoals menstruatie, menopauze, vruchtbaarheid etc.
 

 


Complete Male Hormones™  - Complete Mannelijke Hormonen


 

Methode: 24-uurs urine

Analyten: 11-Hydroxy-androsteron, 11-Hydroxy-etiocholanolon, 11-Keto-androsteron, 11-Keto-etiocholanolon, 16 alpha-hydroxyestron, 2-Hydroxyestron, 2-Methoxyestron, 4-Hydroxyestrone, 4-Methoxyestron, Androstanediol, Androsteron, Creatinine, DHEA, Estradiol, Estriol, Estrone, Etiocholanolon, Pregnanediol, Pregnanetriol, Specific Gravity, Testosteron, Tetrahydrocortisol, THF, Tetrahydrocortisone, THE, Tetrahydrodeoxycortisol, allo-Tetrahydrocortisol, a-THF.

Informatie:
De Complete Male Hormones™ test geeft inzicht in de mogelijke oorzaken van een brede reeks van verstoringen van een gereduceerde libido en spiermassa tot en met de huidige cardiovasculaire status.Deze test is ideaal voor het in kaart brengen van de mannelijke hormonen, hieronder vallen

 • Androgenen en metabolieten
 • Bijnier hormonen en metabolieten
 • Anabole/Catabole Balans
 • Oestrogenen
   

 


Comprehensive Melatonin Profile – Uitgebreid Melatonine Profiel


 

Methode: Speeksel

Analyten: Melatonine

Informatie:
De Comprehensive Melatonin Profile is een praktische, niet-invasie hormoontest die het circadiaanse productiepatroon van melatonine in kaart brengt door middel van een drie puntsmeting. De melatonine productie en de synthese kunnen sterk beïnvloedt worden door o.a. de lengte van de dag, blootstelling aan kunstmatig licht, elektromagnetische straling, sport en de leeftijd. Het natuurlijke productiepatroon en de hoeveelheid van geproduceerde melatonine kunnen gemakkelijk verstoort worden dus een accurate bepaling van de melatonine status is cruciaal.

De rol van melatonine

 • Instrueert de complexe interacties tussen geest, lichaam en omgeving
 • Beïnvloed het grootste deel van de autonome, hormonale en gedragsfuncties in het menselijke organisme
 • Beïnvloed slaapkwaliteit en duur
 • Moduleert bioritmes
 • Reguleert de lichaamstemperatuur
 • Reguleert het immuumsysteem
   

 


Comprehensive Thyroid Assessment – Uitgebreide Schildklier Beoordeling


 

Methode: Bloed

Biomarkers: Anti-TG (antistoffen tegen thyreoglobuline), Anti-TPO (antistoffen tegen thyroperoxidase), Vrij T3, Vrij T4, Reverse T3 (rT3), TSH.

Informatie:
De Comprehensive Thyroid Assessment is een hormoontest die een zorgvuldige analyse geeft van het schildkliermetabolisme. Deze test bevat een weergave van de centrale schildklierregulatie, schildklieractiviteit, schildklierproductie en afscheiding, perifere schildklier conversie en schildklier auto-immuniteit. Vanwege de centrale rol van de schildklier kunnen disbalansen een effect hebben op alle systemen in het lichaam.De Comprehensive Thyroid Assessment geeft meer beschikbare informatie dan de standaard testen die beperkter zijn waardoor sommige disbalansen niet opgespoord kunnen worden.

 

 


GI Effects® Comprehensive Profile – GI Effects® Uitgebreid Profiel


 

Methode: Ontlasting

Analyten: Acetate %, Akkermansia muciniphila, Anaerotruncus colihominis, Bacteriology, Bacteroides vulgates, Bacteroides-Prevotella group, Barnesiella spp, Beta- glucuronidase, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium spp., Butyrivibrio crossotus, Calprotectin, Cholesterol, Clostridium spp., Collinsella aerofaciens, Color, Consistency, Coprococcus eutactus, Desulfovibrio piger, Eosinophil Protein X (EPX), Escherichia coli, Faecalibacterium prausnitzii, Fecal Fat (Total), Fecal Occult Blood, Fecal sIgA, Firmicutes/Bacteroidetes (F/B Ratio), Fusobacterium spp., Lactobacillus spp., Long Chain Fatty Acids, Methanobrevibacter smithii,Mic Sensitivities, Yeast or Bacteria,Microscopic Exam Results,Mycology (Yeast/Fungi),Odoribacter spp.,Other Biomarkers, Oxalobacter formigenes, Pancreatic Elastase 1, Parasitology, Parasitology EIA Tests, Phospholipids, Prevotella spp., Products of Protein Breakdown (Total) (Valerate+Isobutyrate+Isovalerate), Propionate %., Pseudoflavonifractor spp., Roseburia spp., Ruminococcus spp., SCFA (Total) (Acetate, n-Butyrate, Propionate), Triglycerides, Veillonella spp., n-Butyrate %, n-Butyrate Concentration.

Informatie
De GI Effects Comprehensive Stool Profile is de meest complete ontlastingtest en voorziet de klant van uitgebreide en bruikbare informatie over het spijsverteringsstelsel.Identificeert 24 commensalen bacteriën
Identificatie van parasieten

Biomarkers van verstoorde spijsverteringsprocessen, ontstekingen en immunologie. 

Waarom een ontlastingtest? 
Het functioneren van het gastro-intestinale systeem in erg belangrijk bij een goede gezondheid. De darmen bevatten significante hoeveelheden aan bacteriën, die wanneer ze uit balans zijn, geassocieerd kunnen worden met verschillende aandoeningen.

Waarom is de GI Effects Comprehensive Stool Profile de beste ontlastingstest voor  gastro-intestinalediagnostiek?
Door specifieke biomarkers te meten kan de GI Effects Comprehensive Stool Profile verborgen zaken aan het licht brengen die van belang zijn bij het optimaliseren van de algemene gezondheid en in het specifiek van het gastro-intestinale systeem.


Meer bruikbare informatie
De GI Effects Stool Profielen gebruiken de beste technieken om de gezondheid van de gezondheid van de maag en darmen te managen. De “polymerase chain reaction” ofwel PCR techniek alsmede DNA-gebaseerde analyses staan hierbij aan de basis.

Additionele analyses
Er zijn 5 additionele toevoegingen voor de GI Effects Comprehensive Stool Profile: EIA assessment van pathologische bacteriën: HpSA, H Pylori, Campylobacterspp, Clostridium difficile, Shiga toxin E. coliand Fecal Lactoferrin. 

 

 


Hormonal Health™ - Hormoongezondheid


 

Methode: Bloed

Analyten: 16 alpha-hydroxyestron, 2-Hydroxyestron, DHEA-S, Estradiol, Estriol, Estrone,Estrone Sulfaat, Progesteron, Prolactin, Sex Hormone Binding Globulin (SHBG), Testosteron Informatie: Deze test geeft een gedetailleerd overzicht van de hormonale balans in zowel pre- als post menopauzale vrouwen.