L-Glutamine - Kyowa®

Van: Ergomax
 • Met Kyowa® Glutamine
 • Zuivere farmaceutische Japanse kwaliteit
 • Categorie: Darmen & Immuunsysteem
 • 100% ecologische verpakking
 • 400 gram
Niet op voorraad
SKU
ERG-20
EUR  22,50
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

L-Glutamine poeder Kyowa® van Ergomax

L-Glutamine is onder de aminozuren een werkelijke alleskunner en het wordt daardoor ook wel ‘the ultimate nutrient’ genoemd. Het is de meest voorkomende vrije aminozuur in het lichaam en het is bij meer stofwisselingsprocessen betrokken dan welk ander aminozuur dan ook. Sporters en mensen voor wie aanvulling van waarde is, kiezen vaak voor L-glutamine.

Voordelen:

 • Breed inzetbaar door de brede werking
 • Zuivere L-glutamine van Kyowa® farmaceutische kwaliteit
 • Vrij van allergenen en gmo
 • Geschikt voor veganisten en vegetariërs

Van farmaceutische kwaliteit

De L-glutamine van Ergomax is van farmaceutische kwaliteit van Kyowa®. De glutamine van het Japanse Kyowa wordt geproduceerd via een natuurlijk fermentatieproces. Geen synthetische toevoegingen, oplosmiddelen of dierlijke materialen worden hierbij gebruikt. Zuiverheid is een belangrijke factor voor de kwaliteit van een voedingssupplement. De zuiverheid van onze L-glutamine is uitzonderlijk hoog en deze voldoet aan de farmaceutische standaard. Hierdoor kan onze L-glutamine uitstekend hoog gedoseerd worden ingenomen.

Glutamine in het lichaam

Glutamine is een semi-essentieel of conditioneel aminozuur dat essentieel kan worden in specifieke situaties wanneer de eigen lichaamsvoorraden worden uitgeput. De meeste weefsels kunnen een beetje glutamine aanmaken. De meeste glutamine bevindt zich in de cellen. De uiteenlopende biologische functies omvatten onder andere de rol als voorloper van glutathion, als voorloper van nucleotides en als energiesubstraat.

De bouwstenen van het lichaam

L-glutamine is zo essentieel, dat bijna alle andere aminozuren uit L-glutamine gemaakt kunnen worden. In tegenstelling tot bijna alle andere aminozuren bezit L-glutamine twee aminogroepen in plaats van één. Aminozuren zijn de bouwstenen van proteïnen en zijn daardoor cruciaal voor ons lichaam. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 20% uit proteïnen. Aminozuren spelen een sleutelrol in bijna alle biochemische processen in het lichaam, zoals in het celmetabolisme, als energiemetabolieten, als essentiële voedingsstoffen en als boodschappers in celcommunicatie. Van de vijfhonderd geïdentificeerde aminozuren, komen er tweeëntwintig in menselijke eiwitten voor, de zogenoemde fundamentele aminozuren.

L-glutamine als voorloper van bijna alle aminozuren

Aminozuren worden met behulp van enzymen vrijgemaakt uit eiwitten in onze voeding. Uit de vrijgekomen aminozuren kunnen weer specifieke aminozuren worden opgebouwd. Uit L-glutamine kunnen bijna alle andere aminozuren opgebouwd worden. Het lichaam kan een aantal aminozuren dus zelf synthetiseren, de niet-essentiële aminozuren. De essentiële aminozuren kunnen uitsluitend uit voeding of suppletie worden gehaald. In specifieke situaties kunnen niet-essentiële aminozuren toch essentieel zijn.

Glutamine protocol, rustig opbouwen

Het is belangrijk om de dosering van L-glutamine rustig op te bouwen zodat het lichaam kan wennen en bijwerkingen vermeden kunnen worden. Stop of verlaag de dosering als je bijwerkingen ervaart. Bouw het vervolgens rustiger op. Langdurig gebruik van glutamine van 14 gram per dag is veilig en doseringen tot 60 gram per dag kunnen gedurende een aantal weken veilig worden gebruikt. Een einddosering van 20-40 gram per dag is vaak ideaal.

 • Dag 1 & 2: 3 gram s'ochtends en 3 gram s'avonds bij het eten
 • Dag 3 & 4:  6 gram s'ochtends en 6 gram s'avonds bij het eten
 • Dag 5 & 6: 9 gram s'ochtends en 9 gram s'avonds bij het eten
 • Dag 7 & 8: 12 gram s'ochtends en 12 gram s'avonds bij het eten
 • Dag 9 & 10: 15 gram s'ochtends en 15 gram s'avonds bij het eten
 • Dag 11 & 12: 18 gram s'ochtends en 18 gram s'avonds bij het eten
 • Dag 13 & 14:  21 gram s'ochtends en 21 gram s'avonds bij het eten

Over Ergomax

Bij Ergomax vinden wij dat iedereen een optimale gezondheid moet kunnen nastreven. Wij helpen daarbij door natuurlijke voedingssupplementen aan te bieden in combinatie met professioneel advies. Veel tijd en zorg besteden wij aan onderzoek naar nieuwe en unieke stoffen en producten met een bewezen effect. Zodat we voldoen aan de hoge verwachtingen van onze klanten. Alle producten uit de productenlijn van Ergomax zijn zorgvuldig geselecteerd en getoetst. Producten en stoffen zijn zo natuurlijk mogelijk. Moeder natuur weet het immers altijd beter.

Meer informatie
Product Naam
L-Glutamine - Kyowa®
Art.nr.
ERG-20
Merk
Ergomax
Inhoud
400 gram
Gebruiksaanwijzing

Meng 1 of meerdere maatschepjes met een vloeistof naar keuze

Ingrediënten per dosering

L-Glutamine (Kyowa®) †. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:L-Glutamine - Kyowa®
Uw waardering