Lugol's Jodium 5%

Van:
Waardering:
100% of 100
 • Lugol’s Jodium Oplossing 5%
 • Jodium / Kaliumjodide
 • Testrapport aanwezig
 • Inclusief pipet
 • 100 ml, 6 mg per druppel
Niet op voorraad
SKU
MD-178
EUR  35,15
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Lugol’s Jodium Oplossing 5% 

Lugol's Iodine Solution ook wel bekend als Lugol’s solution bevat een specifieke mix van elementair jodium en kaliumjodide. In totaal (100 ml) bevat dit product 4,95 gram jodium en 10 gram kaliumjodide. 1 druppel bevat ongeveer 6 mg. Dit product wordt toegepast op de huid en wordt opgenomen door de huid. Het is vanwege de hoge concentraties niet geschikt voor orale inname. 

Voordelen

 • Geschikt voor gebruik op de huid
 • Voor uiteenlopende indicaties
 • Specifieke mix van jodium en kaliumjodide
 • Farmaceutische kwaliteit
 • Testrapport aanwezig
 • Geschikt voor vegetariërs

Al bijna 200 jaar op de markt

Jodium werd voor het eerst geïsoleerd in 1811 door een Franse chemicus genaamd Bernard Courtois. Lugol’s werd niet lang daarna gemaakt in 1829 door de Franse arts J.G.A. Lugol. Deze eenvoudige en effectieve oplossing heeft zich in de loop der eeuwen bewezen bij uiteenlopende indicaties. In de negentiende eeuw werd jodium beschouwd als een wondermiddel voor de behandeling van allerlei soorten aandoeningen.

Mineraal uit de oceaan

Jodium is een element dat in de natuur aanwezig is en veelvuldig in de oceaan wordt aangetroffen. Jodium wordt erkend als onmisbaar voor het menselijk leven en is nodig in elke cel in ons lichaam. Net als veel andere mineralen is een regelmatige inname van dit element essentieel omdat jodium niet langdurig kan worden opgeslagen. 

Ondersteunt de goede werking van de schildklier

Jodium is een essentieel onderdeel van schildklierhormonen die betrokken zijn bij de regulering van verschillende vitale processen. Jodium wordt dan ook het meest geassocieerd met de schildklier. Voor een goede werking van de schildklier dienen we jodium uit onze voeding te halen. Vervolgens scheidt de schildklier jodiumhoudende verbindingen af die de hormonen T3 en T4 worden genoemd.

Deze T3 en T4 hormonen (jodiumverbindingen) zijn essentieel voor het menselijk lichaam, bijvoorbeeld voor de regulering van de lichaamstemperatuur, de hartslag, het zenuwstelsel, het spijsverteringskanaal, het voortplantingssysteem en ook voor de gezondheid van ons haar, huid en nagels.

Jodium in hersenen, spieren, hart en nieren

Elke 17 minuten stroomt al het bloed in het lichaam door de schildklier. Elke bloedcyclus die door de klier stroomt, wordt onderworpen aan jodiumsecreties. Ons lichaam bevat normaalgesproken ongeveer 20 tot 30 mg jodium, hoofdzakelijk verdeeld over de hersenen, spieren, huid, hart, hypofyse en nieren. Naast de belangrijke functie in de werking van de schildklier speelt jodium een rol in diverse aspecten van het lichaam.

De familie van halogenen

Jodium behoort tot de familie van halogenen. Halogenen zijn een subgroep van de Mendelejev-tabel, waartoe ook fluor, broom en chloor behoren. Jodium is het zwaarst van alle halogenen vanwege de hoogste atomaire massa. In het lichaam nemen in een verhouding van 1:1 de lichtste elementen de plaats in van de zwaarste. Wanneer het milieu steeds grote hoeveelheden andere halogenen bevat zoals fluor, chloor en broom, dan krijgen we deze ook meer binnen in ons lichaam. Deze elementen concurreren met jodium op receptoren in het hele lichaam.

Leefstijl met meer fluor en broom

Fluor en broom zijn elementen die we niet in grote mate in ons lichaam willen. Broom wordt toegevoegd aan diverse voedingsmiddelen, zoals bijvoorbeeld graanproducten of bewerkte voedingsmiddelen. Fluoridebronnen in water en tandpasta's zorgen voor een dagelijkse inname van fluor. De huidige leefstijl in het westen kan dan ook leiden tot een disbalans van halogenen in ons lichaam met onvoldoende jodiumniveaus. Gedocumenteerd is bijvoorbeeld dat de Japanse bevolking via een dieet met veel vis en zeewier gemiddeld 13 tot 43 mg jodium per dag consumeert. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid jodium in Europa is 150 microgram, dus minstens 100 keer lager.

Let op

Dit product wordt op de huid gebruikt. Het is vanwege de hoge jodiumconcentraties niet geschikt voor orale inname. Het gebruik van jodium wordt afgeraden voor mensen met Hashimoto of Graves en voor mensen met een jodiumallergie.

 

Meer informatie
Product Naam
Lugol's Jodium 5%
Art.nr.
MD-178
Inhoud
100 ml
Ingrediënten per dosering

~ 6,25 mg jodium. 10,0% kaliumjodide, 5,0% jodium.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

99-100% water.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lugol's Jodium 5%
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Heel tevreden
  Algehele beoordeling
  100%
  Top.

  Gereviewd door

  Gepost op

 2. Goed spul
  Algehele beoordeling
  100%
  In januari 2015 heb ik Lugol's jodium besteld. Nu, in juli 2017, ben ik aan het volgende flesje toe. Je doet er best wel lang mee. Ik had het toen besteld om de status van mijn jodium te testen. En die was beroerd. Ik ben toen jodium op mijn huid blijven aanbrengen, (één maal daags), en zag dat de status van de jodiumvoorraad in mijn lijf langzaam verbeterde. Tegelijk nam mijn energie toe en viel ik overtollige kilo's af. Koude handen en voeten behoren tot het verleden. Als je het op je huid aanbrengt kun je nooit overdoseren. Maar toch een paar kanttekeningen. De huid wordt erg gevoelig als je het steeds op de zelfde plek aanbrengt. Ik wissel daarom af, linker binnenkant arm, rechter binnenkant arm. Linker binnenkant bovenbeen, rechter binnenkant bovenbeen. Als de jodium na 24 uur uur nog zichtbaar is, neem ik een week pauze. Jodium lost het rubber in de pipet op. Dat is niet handig. De pipet kun je ook weglaten en de jodium met een wattenstaafje aanbrengen. Stel dat Ergomax ook Nascent zou gaan verkopen, dan stap ik over op Nascent. Die kun je onder je tong druppelen. De opname is onmiddellijk en gaat langs de in de buurt liggende schildklier. Het is een veilige vorm van jodium die niet agressief is, zoals Lugol. Lugol blijf ik dan wel gebruiken voor het testen van de status. Naast jodium gebruik ik ook Boron (ook niet bij Ergomax op de plank) en paranoten voor selenium. Boron en selenium helpen bij de hormoonhuishouding.

  Gereviewd door

  Gepost op

 3. werkt echt
  Algehele beoordeling
  100%
  We gebruiken nu al 2 maanden jodium. Onze energie en herstel is stukken verbeterd.
  Mijn hormonale wisselingen zijn stabiel geworden.

  Voor goed naslag is het boek van Bruce Fife

  Het ketogeen kokosvoedingspatroon : pep je stofwisseling op, verbeter je schildklierwerking, verminder epilepsie en raak overtollig gewicht kwijt (oktober 2015)

  Staat een uitgebreide beschrijving waarom Jodium zo belangrijk is.

  Gereviewd door

  Gepost op

 4. Stuk minder vermoeid
  Algehele beoordeling
  100%
  Na een aantal dagen al effect. Ook voor mijn kinderen.
  Minder moe en voel me fitter!

  Gereviewd door

  Gepost op

 5. Vermoeidheid verdwenen
  Algehele beoordeling
  100%
  Sinds lange tijd had ik last van zware vermoeidheid en een "mistig" gevoel in mijn hoofd.
  Sinds het gebruik van Lugols Jodium voel ik me stukken beter, meer energie, vrolijker en ook slaap ik beter. Jodium gebrek komt bij de meeste mensen voor, onze bodem bevat te weinig van dit spul. Ook eet niet iedereen genoeg vis, waardoor al snel een tekort ontstaat.
  Neem dit niet op eigen houtje in maar raadpleeg een arts of alternatief genezer.

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook: