Probiotica - MegaFlora® 200 - 200 miljard CFU (intensieve kuur)

 • Categorie: Darmen & Darmflora
 • Intensieve 7-daagse kuur
 • 14 zuurbestendige stammen
 • 200 miljard CFU bacteriën
 • Geen zuivel, soja en gluten
 • 7 capsules 
Niet op voorraad
SKU
MF-66
EUR  34,45
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Probiotica Megaflora® 200 van MegaFood

De intensieve 7-daagse kuur van MegaFood bestaat uit zeven capsules met bacteriën uit 14 verschillende bacteriestammen. De formule is extra sterk gedoseerd en is geformuleerd als zevendaagse kuur: het is een stootkuur die speciaal is ontwikkeld voor volwassenen die tijdelijk een extra hoge dosering probiotica tot zich willen nemen. De capsules zijn opgebouwd uit unieke zuurbestendige probiotische stammen en bevatten maar liefst 200 miljard CFU levende bacteriën. Net als de andere producten van MegaFood is deze probiotica vrij van gluten, zuivel en soja en gecertificeerd glyfosaatvrij, daar kun je je onderbuikgevoel op vertrouwen!

Bereiken de darmen levend

Via de maag komen de bacteriën in probiotica in de darmen terecht. Vaak worden bacteriën al in de maag door het maagzuur, of in dunne darm door de gal gedood. Om ervoor te zorgen dat de bacteriën in dit supplement de maag in voldoende mate overleven, zijn de capsules van MegaFood's MegaFlora® Probiotica zo ontwikkeld dat ze bestand zijn tegen de lichaamszuren die aanwezig zijn in de maag, om zo te zorgen voor een optimale opneembaarheid. Vanuit de maag bereiken de darmen vervolgens de dunne darm en uiteindelijk de dikke darm.

Onze darmflora

De darmflora is een verzamelnaam voor alle in de darm levende micro-organismen. Dat zijn er in totaal ongeveer 100 biljoen! Het lichaam is als het ware een gastheer voor deze microben. De ene soort is meer gewenst dan de andere soort en ze kunnen worden onderverdeeld in de ‘residente’ en de passerende darmflora-microben. Wanneer deze met elkaar in balans zijn is er sprake van homeostase, een sleutelproces in ons lichaam. Er worden niet alleen essentiële stoffen aangemaakt, zoals vitaminen en neurotransmitters, het microbioom speelt ook een belangrijke rol bij de vertering van voedsel en dus bij de opname van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Ons darmstelsel is niet alleen heel complex, het is ook net zo uniek als onze vingerafdruk! De samenwerking tussen het lichaam en de darmbacteriën is één van de meest ingenieuze samenwerkingen in ons lijf.

Voordelen:

 • De probiotica is geformuleerd als intensieve zevendaagse kuur voor volwassenen
 • Het product bevat per capsule ruim 200 miljard CFU levensvatbare organismen
 • De probiotica is opgebouwd uit 14 verschillende bacteriestammen
 • De capsules bevatten alle bekende bacteriën zoals Bifidobacterium lactis, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus en Bifidobacterium infantis
 • Het product is vrij van kunstmatige ingrediënten en van gluten, zuivel, soja of glyfosaat en is geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • De capsules zijn bestand tegen de lichaamszuren in de maag, waardoor er sprake is van een hoge opneembaarheid

De ontdekking van probiotica

De term ‘probiotica’ wordt voor het eerst gebruikt door de Duitse arts Werner Kollath, die probiotica omschrijft als ‘werkzame stoffen die essentieel zijn voor een gezond leven’. De ontwikkeling en het gebruik van probiotica zijn echter al veel ouder. Zo stamt het eerste gebruik al uit de neolithische periode, tussen 10.000 en 5.000 voor Christus. Omdat veehoeders in het Midden-Oosten destijds hun melk bewaarden in geitenvellen zakken, waar gedurende de dag de brandende zon op scheen, begon de melk te fermenteren. In deze tijd ontstond ook het gebruik van andere gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals kefir, bier en wijn.

Pas veel later, in de 19e eeuw, ontdekte men welke processen hieraan ten grondslag lagen en wat het belang hiervan was. Met name de Franse scheikundige en bioloog Louis Pasteur was van betekenis met zijn theorie dat de oorzaak van veel ziekten een minuscuul levend wezen was, dat hij een ‘micro-organisme’ noemde. Deze belangrijke ontdekking in de medische wetenschap leidde uiteindelijk tot vele andere inzichten, zoals de ontwikkeling van vaccins, de sterilisatie van instrumenten en wondverbanden en de pasteurisatie van voedingsmiddelen.

Over MegaFood - Fresh from farm to tablet

Al sinds haar oprichting is MegaFood een pionier in de supplementenindustrie: de FoodState vitamines en mineralen van het merk behoren inmiddels dan ook tot de beste die er verkrijgbaar zijn. MegaFood onderscheidt zich door haar transparante manier van produceren en door het gebruik van hoogwaardige ingrediënten zonder de toevoeging van chemische middelen. Hierdoor zijn alle producten vrij van GMO, soja, glyfosaat en allergenen. Het bedrijf is uniek, niet alleen doordat het haar eigen concentraten maakt, maar ook doordat het zelf haar producten inkoopt bij lokale boeren en familiebedrijven. De superieure producten zijn uitermate geschikt voor mensen die een gezonde levensstijl nastreven en alle supplementen zijn ook geschikt voor vegetariërs.

Meer informatie
Product Naam
Probiotica - MegaFlora® 200 - 200 miljard CFU (intensieve kuur)
Art.nr.
MF-66
Merk
MegaFood
Inhoud
7 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem een capsule per dag tijdens een maaltijd.

Koeling
Gekoeld bewaren
Ingrediënten per dosering
 Hoeveelheid per portie% DV**
Probiotische MegaFlora® Mix 200 miljard KBE ♦
Bifidobacterium lactis   **
Lactobacillus acidophilus   **
Lactobacillus casei   **
Lactobacillus plantarum   **
Lactobacillus rhamnosus   **
Lactobacillus salivarius   **
Lactobacillus brevis   **
Lactobacillus bulgaricus   **
Lactobacillus gasseri   **
Lactococcus lactis   **
Bifidobacterium longum   **
Bifidobacterium bifidum   **
Bifidobacterium infantis   **
Streptococcus thermophilus   **

**% Dagelijkse waarde (DV) niet vastgesteld.
♦ Kolonie-vormende eenheden

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Cellulose, L-Leucine, Silica.

Dieet
Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Probiotica - MegaFlora® 200 - 200 miljard CFU (intensieve kuur)
Uw waardering