Probiotica - MegaFlora® Baby & Me - 30 miljard units

Waardering:
100% of 100
 • Categorie: Darmen & Darmflora
 • Voor zwangere vrouwen
 • 30 miljard CFU organismen
 • 14 verschillende stammen
 • Met gember & prebiotische vezels
 • 60 capsules
Niet op voorraad
SKU
MF-20-E
EUR  47,15
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Probiotica MegaFlora® Baby & Me van MegaFood

De World Health Organisation definieert probiotica als zijnde 'levende micro-organismen die een positief effect hebben op de gezondheid wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden geconsumeerd'. Hoewel probiotica meestal bacteriën omvatten, kan het ook om gisten gaan. Probiotica worden over het algemeen aangeboden in de vorm gefermenteerde drankjes, yoghurtdranken of als voedingssupplement.

Bij probiotica is het in ieder geval essentieel dat de bacterien in het product levend zijn en dat ze in voldoende hoge mate aanwezig zijn. MegaFood ontwikkelde speciaal voor zwangere vrouwen deze MegaFlora® Baby & Me probiotica. Het product is samengesteld uit 30 miljard CFU actieve bacteriën uit 14 verschillende stammen.

Aan de probiotica is MegaFood's Prebiotic Blend toegevoegd met extracten van rode biet, kliswortel en paardenbloem en de Baby & Me Healthy Microbiome* Blend, die bestaat uit de bacteriestam Lactobacillus rhamnosus (HN001). Ook is aan de formule Foodstate® Gember toegevoegd. Gember ondersteunt de spijsvertering en helpt bij een goede maagfunctie, bijvoorbeeld bij zwangerschapsmisselijkheid*1.

Bereiken levend de darmen

De bacteriën in probiotica komen via de maag in de darmen terecht. Vaak worden bacteriën al in de maag door het maagzuur, of in dunne darm door de gal gedood. Om ervoor te zorgen dat de bacteriën in dit supplement de maag in voldoende mate overleven, zijn de capsules van MegaFood's MegaFlora® Probiotica zo ontwikkeld dat ze bestand zijn tegen de lichaamszuren die aanwezig zijn in de maag, waardoor er sprake is van een optimale opneembaarheid. Vanuit de maag bereiken de darmen vervolgens de dunne darm en uiteindelijk de dikke darm.

Onze darmflora

De darmflora is een verzamelnaam voor alle in de darm levende micro-organismen. Dat zijn er in totaal ongeveer 100 biljoen! Het lichaam is als het ware een gastheer voor deze microben. De ene soort is meer gewenst dan de andere soort en ze kunnen worden onderverdeeld in de ‘residente’ en de passerende darmflora-microben. Wanneer deze met elkaar in balans zijn is er sprake van homeostase, een sleutelproces in ons lichaam.

Er worden niet alleen essentiële stoffen aangemaakt, zoals vitaminen en neurotransmitters, het microbioom speelt ook een sleutelrol bij de vertering van voedsel en dus bij de opname van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Ons darmstelsel is niet alleen heel complex, het is ook net zo uniek als onze vingerafdruk! De samenwerking tussen het lichaam en de darmbacteriën is één van de meest ingenieuze samenwerkingen in ons lijf.

Voordelen:

 • De probiotica is speciaal ontwikkeld voor moeder en kind
 • Het product bevat per capsule ruim 30 miljard CFU levensvatbare organismen
 • De probiotica is opgebouwd uit 14 verschillende bacteriestammen
 • De capsules bevatten alle bekende bacteriën zoals Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis en Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus brevis
 • De probiotica is aangevuld met MegaFood's Prebiotic Blend met extracten van rode biet, kliswortel en paardenbloem en met de Baby & Me Healthy Microbiome* Blend
 • De formule bevatFoodstate® Gember, dat de spijsvertering ondersteunt en helpt bij een goede maagfunctie, bijvoorbeeld bij zwangerschapsmisselijkheid*1.
 • Het product is vrij van kunstmatige ingrediënten en van gluten, zuivel, soja of glyfosaat en is geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • De capsules zijn bestand tegen de lichaamszuren in de maag, waardoor er sprake is van een hoge opneembaarheid

De geschiedenis van probiotica

De term ‘probiotica’ wordt voor het eerst gebruikt door de Duitse arts Werner Kollath, die probiotica omschrijft als ‘werkzame stoffen die essentieel zijn voor een gezond leven’. De ontwikkeling en het gebruik van probiotica zijn echter al veel ouder. Zo stamt het eerste gebruik al uit de neolithische periode, tussen 10.000 en 5.000 voor Christus. Omdat veehoeders in het Midden-Oosten destijds hun melk bewaarden in geitenvellen zakken, waar gedurende de dag de brandende zon op scheen, begon de melk te fermenteren. In deze tijd ontstond ook het gebruik van andere gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals kefir, bier en wijn.

Pas veel later, in de 19e eeuw, ontdekte men welke processen hieraan ten grondslag lagen en wat het belang hiervan was. Met name de Franse scheikundige en bioloog Louis Pasteur was van betekenis met zijn theorie dat de oorzaak van veel ziekten een minuscuul levend wezen was, dat hij een ‘micro-organisme’ noemde. Deze belangrijke ontdekking in de medische wetenschap leidde uiteindelijk tot vele andere inzichten, zoals de ontwikkeling van vaccins, de sterilisatie van instrumenten en wondverbanden en de pasteurisatie van voedingsmiddelen.

Over MegaFood - Fresh from farm to tablet

Al sinds haar oprichting is MegaFood een pionier in de supplementenindustrie: de FoodState vitamines en mineralen van het merk behoren inmiddels dan ook tot de beste die er verkrijgbaar zijn. MegaFood onderscheidt zich door haar transparante manier van produceren en door het gebruik van hoogwaardige ingrediënten zonder de toevoeging van chemische middelen. Hierdoor zijn alle producten vrij van GMO, soja, glyfosaat en allergenen. Het bedrijf is uniek, niet alleen doordat het haar eigen concentraten maakt, maar ook doordat het zelf haar producten inkoopt bij lokale boeren en familiebedrijven. De superieure producten zijn uitermate geschikt voor mensen die een gezonde levensstijl nastreven en alle supplementen zijn ook geschikt voor vegetariërs.

*1 Gezondheidsclaim is in afwachting van Europese toelating

Meer informatie
Product Naam
Probiotica - MegaFlora® Baby & Me - 30 miljard units
Art.nr.
MF-20-E
Merk
MegaFood
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 1 of meerdere capsules per dag bij een maaltijd

Koeling
Gekoeld bewaren
Ingrediënten per dosering

380 mg FoodState® Prebiotische Mix* (230 mg paardebloemwortel#, 150 mg biet); 230 mg FoodState gemberwortel^*; 10 miljard CFU Baby & Me™ Healthy Microbiome* (Lactobacillus rhamnosus (HN001)); 20 miljard CFU Original MegaFlora® Blend* (Bifidobacterium lactis, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus brevis, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus gasseri, Lactococcus lactis, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium bifi dum, Bifidobacterium infantis, S treptococcus thermophiles). * Referentie-inname (RI) niet vastgesteld; CFU = kolonievormende eenheden; # Bevat gecertificeerde biologische kruiden; ^ Bevat gecertificeerde biologische gemberwortel van Kauai Organic Farms.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Plantaardige cellulose, silica, calciumlauraat.

Dieet
Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Probiotica - MegaFlora® Baby & Me - 30 miljard units
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Goed product
  Algehele beoordeling
  100%
  Erg fijn product en goede werking, aanrader!

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook: