Probiotica - Megaflora® Vrouwen - 50 miljard units
Vanaf EUR  52,95

Probiotica - Megaflora® Vrouwen - 50 miljard units

 • Categorie: Darmen & Darmflora
 • Speciaal voor vrouwen
 • 14 probiotische stammen
 • 50 miljard CFU bacteriën
 • Met cranberry & prebiotische vezels
 • 60 of 90 capsules
Op voorraad
SKU
MF-20-D-config
Vanaf EUR  52,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Probiotica MegaFlora® Vrouwen van MegaFood

Doordat vrouwen anatomisch gezien anders gebouwd zijn, heeft het vrouwelijk lichaam andere behoeften dan het mannelijk lichaam om gezond te kunnen blijven. Daarom heeft MegaFood een probiotica ontwikkeld met deze speciale vrouwelijk anatomie in gedachten. Probiotica Megaflora® Vrouwen is opgebouwd uit 14 verschillende bacteriestammen en bevat 50 miljard CFU levende bacteriën. Naast MegaFood’s Orginal MegaFlora® Blend, bevat de mix prebiotische voedingsbronnen in de vorm van extracten van rode biet, kliswortel en paardenbloem en is per dosering 400 mg cranberry toegevoegd. Bovendien is MegaFood's Women's Healthy Microbiome* blend toegevoegd, waardoor de bacteriestammen Lactobacillus plantarum en Lactobacillus rhamnosus hoger gedoseerd zijn in deze probiotica uitvoering voor vrouwen. 

Levende bacteriën

De bacteriën in probiotica komen via de maag in de darmen terecht. Om ervoor te zorgen dat de bacteriën in dit supplement het bijtend maagzuur in de maag of de gal vanuit de galblaas in voldoende mate overleven, zijn de capsules van MegaFood's Probiotica MegaFlora® zo gemaakt dat ze bestand zijn tegen de lichaamszuren die aanwezig zijn in de maag. Hierdoor is er sprake van een optimale opneembaarheid. Zo zijn de bacteriën in staat om vanuit de maag de dunne darm en uiteindelijk de dikke darm te bereiken.

Onze darmflora

De darmflora, ook wel microbioom genoemd, is een uitermate belangrijk ecosysteem in ons lichaam. Wist je dat ons darmstelsel heel persoonlijk is en net zo uniek is als onze vingerafdruk? Er worden essentiële stoffen aangemaakt, zoals vitaminen en neurotransmitters. Het microbioom speelt bovendien een sleutelrol bij de vertering van voedsel en bij de daaropvolgende opname van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Voor deze processen werkt het lichaam samen met de aanwezige darmbacteriën. Het lichaam fungeert als het ware als gastheer voor deze microben.

Deze microben kunnen onderverdeeld worden in verschillende bacteriën en schimmels, gewenste en minder gewenste soorten en passerende of permanente verblijvers. Zoals bij de rest van het leven, draait het ook hier om balans.

Voordelen:

 • Het product is speciaal ontwikkeld voor vrouwen
 • Het supplement bevat per capsule ruim 50 miljard CFU levensvatbare organismen
 • De probiotica is opgebouwd uit 14 verschillende bacteriestammen, waaronder Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium bifidum en Lactobacillus salivarius
 • De probiotica is aangevuld met cranberry, met de Foodstate® Prebiotic Blend met extracten van rode biet, kliswortel en paardenbloem en met de Women’s Healthy Microbiome* blend, bestaande uit de bacteriestammen Lactobacillus plantarum en Lactobacillus rhamnosus
 • Het product is vrij van kunstmatige ingrediënten en van gluten, zuivel, soja of glyfosaat en is geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • De capsules zijn bestand tegen de lichaamszuren in de maag, waardoor er sprake is van een hoge opneembaarheid

De ontdekking van probiotica

Hoewel de term ‘probiotica’ uit 1953 stamt, is het principe al veel ouder. De eerste sporen van het gebruik van probiotica stammen al uit de neolithische periode, tussen 10.000 en 5.000 voor Christus. Veehoeders in het Midden-Oosten bewaarden in die tijd de melk in zakken gemaakt van geitenvellen. Doordat de zon erop scheen, begon de melk door een combinatie van melkzuurbacteriën en gisten te fermenteren. Ook het ontstaan van andere gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals kefir, bier en wijn, gaat terug tot ongeveer 7.000 voor Christus.

Het belang van deze, soms toevallige ontdekkingen kwam echter pas veel later, in de 19e eeuw aan het licht. In deze eeuw ontwikkelde de Franse scheikundige en bioloog Louis Pasteur namelijk zijn theorie dat de oorzaak van veel ziekten een minuscuul levend wezen was, dat hij een ‘micro-organisme’ noemde. Deze microbe-theorie is één van de belangrijkste ontdekkingen in de medische geschiedenis die tot veel nieuwe inzichten heeft geleid op het gebied van de microbiologie. De echte probiotica-wetenschap komt in Europa echter pas in de jaren negentig van de vorige eeuw op gang en sindsdien zijn de effecten van probiotica het onderwerp van talloze onderzoeken.

Over MegaFood - Fresh from farm to tablet

MegaFood is een premiumbedrijf in de vitaminen- en supplementenindustrie dat vers en puur voedsel gebruikt voor het maken van haar producten. Alle producten worden geproduceerd met hoogwaardige ingrediënten en zonder toevoeging van chemische middelen. De producten zijn dan ook vrij van GMO, soja en allergenen. MegaFood is bovendien het enige bedrijf in dit segment dat zelf zijn eigen concentraten maakt en ook zelf de producten inkoopt bij lokale boeren en familiebedrijven. De bijzondere droogtechniek waarmee de concentraten worden gemaakt, is de nalatenschap van oprichter Carl E. Jackson. Door zo te werken, heeft MegaFood controle over ieder aspect van het productieproces en kan ze haar slogan ‘Fresh from farm to tablet’ garanderen.

Meer informatie
Product Naam
Probiotica - Megaflora® Vrouwen - 50 miljard units
Art.nr.
MF-20-D-config
Merk
MegaFood
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 1 of meerdere capsules per dag bij een maaltijd

Koeling
Gekoeld bewaren
Ingrediënten per dosering

FoodState Cranberry 400mg, FoodState Prebiotische Mix 240mg (80mg Bieten wortel, 80mg Kliswortel, 300mg Paardebloem wortel), Women's Healthy Microbiome 30 Billion CFU (Lactobacillus plantarum (LP115), Lactobacillus rhamnosus (HN001). Original MegaFlora Blend 50 Billion CFU; 50 miljard CFU's* (Bifidobacterium lactis, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus brevis, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus lactis, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis, Streptococcus thermophilus) †. * Gegarandeerd 50 miljard organismen ten tijde van productie. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Plantaardige cellulose, L-leucine, silica.

Dieet
Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Probiotica - Megaflora® Vrouwen - 50 miljard units
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: