Enviromedica

Enviromedica hanteert een evolutionaire visie op welzijn in de moderne tijd. Het bedrijf belichaamt een respect voor de natuurlijke intelligentie die overal om ons heen te vinden is, terwijl het innoveert op het gebied van welzijn en gezondheid. Enviromedica baseert zich op wetenschappelijke evolutionaire theorieën, om te begrijpen wat het menselijk lichaam helpt of juist weerhoudt een optimale gezondheid te bereiken en te behouden. Deze benadering uit zich in een volledig spectrum van symbiotische producten die het lichaam op fundamentele wijze kunnen ondersteunen. Het is de missie van Enviromedica om de evolutionaire kennis over gezondheid verder te ontwikkelen en de negatieve impact van de moderne wereld op ons welzijn te bestrijden.

Lees meer

1 product

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. Enviromedica - Terraflora - 60 capsules Terraflora™ - Probiotica Advanced
    Waardering:
    100%
    EUR  52,50
    Op voorraad

1 product

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Evolutionaire gezondheidsfilosofie

De voorouderlijke gezondheidsfilosofie die ook Enviromedica aanhangt, stelt dat hoe verder we verwijderd zijn van onze verbinding met de aarde en de culturele tradities die ons verbinden, hoe meer we uit balans raken en onze vitaliteit verliezen. Enviromedica zoekt dan ook over de hele wereld naar specifieke ingrediënten uit natuurlijke bronnen die ooit in onze voorouderlijke omgeving aanwezig waren, maar die in onze geïndustrialiseerde wereld ontbreken. De gebruikte ingrediënten zijn samengevoegd in symbiotische combinaties zoals die ook in de natuur voorkomen. Met haar superieure formuleringen van de hoogste kwaliteit wil Enviromedica ons helpen opnieuw in verbinding te zijn met onze natuurlijke omgeving en in lijn te zijn met ons genetisch erfgoed.

Probiotica op basis van bodembacteriën

Met haar Terraflora™-lijn presenteert Enviromedica een nieuw, breed spectrum aan synbiotische formules bestaande uit een combinatie van probiotica en prebiotica. De probiotische stammen in deze geavanceerde Terraflora™ formule zijn onder meer de goed onderzochte Ribospore® (Bacillus pumilus) en Bacillus megaterium EM144™ en de formule is aangevuld met een prebiotisch complex bestaande uit gecertificeerd biologische extracten van onder meer reishi, wild geoogste chaga, wild geoogste Nova Scotia blaaswier (Fucus vesiculosus), wild geoogste Patagonische Wakame en humuszuren. Het voordeel van bodembacteriën is dat ze langdurig en ongekoeld houdbaar zijn en dat ze natuurlijke mechanismen en sporenstructuren hebben die de bacteriestrengen beschermen tegen de barre omstandigheden in de maag. Hierdoor zijn conserveringsmiddelen en synthetische coatings bij bodembacteriën niet nodig en bereikt het grootste gedeelte ervan de darmen levend.

Waarom Soil Based Organisms?

Onze vroegste voorouders werden via hun dieet en levensstijl regelmatig blootgesteld aan sporenvormende bacteriën. In onze moderne, hyper-gesaneerde samenleving is deze primitieve, maar vitale connectie met de natuur grotendeels verloren gegaan. Terraflora™’s innovatieve formule bevat twee nieuwe, goed onderzochte probiotische stammen waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze antioxidanten en riboflavine (vitamine B2) produceren met een hoge biologische beschikbaarheid. Hoewel bodembacteriën geen oorspronkelijke bewoners zijn van onze darmflora, vormen ze wel al sinds jaar en dag een onmisbaar onderdeel van de micriobiotische puzzel van de menselijke darmflora.

De belofte van Enviromedica

Enviromedica heeft een goede vertrouwensrelatie opgebouwd met haar klanten en ziet er als producent op toe dat er volgens strikte richtlijnen wordt gewerkt in elke fase van het productieproces. Het bedrijf heeft een passie voor het verrijken van het leven en de gezondheid van anderen via inspirerende ingrediëntcombinaties en revolutionaire formules en het team streeft naar het creëren van producten van een ongeëvenaarde kwaliteit en waarde. Ze formuleren, testen, produceren en distribueren eigenhandig volwaardige voedingssupplementen met superieure ingrediënten van de zuiverste bronnen. Enkel leveranciers die voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van Enviromedica worden geaccepteerd. Enviromedica is dan ook er trots op te kunnen zeggen dat ze voor de volle 100% de verantwoordelijkheid voor haar producten draagt!