Marine Health Foods

Marine Health Foods is een klein, gespecialiseerd bedrijf gevestigd in Ierland dat is opgericht door Steven Kavanagh, een mariene bioloog met meer dan 25 jaar ervaring. Het bedrijf houdt zich bezig met het produceren van de hoogste kwaliteit natuurlijke superfoods en supplementen gemaakt van vis- en zeevruchten. Hiermee willen ze een bijdrage leveren aan de gezondheid en fitheid van haar wereldwijde klantenkring. Alle producten worden in-house ontwikkeld, getest en geproduceerd. Marine Health Foods werkt ook samen met individuele therapeuten en klinieken op het gebied van branding voor al haar producten en is vanwege haar unieke productieproces in staat zowel kleine als grote oplages te leveren. Het team achter Marine Health Foods is zeer gepassioneerd over haar producten en heeft het welzijn van haar klanten en partners, alsook van de natuurlijke voedselbronnen waar de producten van worden gemaakt, hoog in het vaandel staan.

Lees meer

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Marine Healthfoods - Oesterextract - 120 capsules OysterMax® - Oesterextract
    Waardering:
    100%
    EUR  43,50
    Niet op voorraad

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Oesters als beste natuurlijke bron van zink

Er is geen enkel ander voedsel in de natuur dat net zoveel zink bevat als oesters. In 6 middelgrote oesters zit gemiddeld meer dan 70 mg zink! Het mooie aan dit supplement is dat de nutriënten erin stuk voor stuk volledig biologisch beschikbaar zijn en dat alle cofactoren voor zink, zoals mangaan, koper en selenium, in de juiste verhoudingen aanwezig zijn. Hierdoor is er dus sprake is van een natuurlijke mineralenbalans, precies zoals de natuur het bedoeld heeft. Dit is van groot belang, aangezien het nemen van zink als op zichzelf staand supplement mogelijk kan leiden tot een disbalans van mineralen in het lichaam. Samen met andere micronutriënten in OysterMax® is zink onder meer van belang voor meer dan 300 enzymen in het lichaam.

Het goede van oesters op een rij

Het OysterMax® - Oesterextract van Marine Healthfoods is een uniek oesterextract in poedervorm dat onder meer 59 sporenelementen, 12 vitaminen, 19 aminozuren en de omega-3-vetzuren EPA & DHA bevat. Oesters zijn met name een goede bron van zink, dat het immuunsysteem helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen, bijdraagt tot een normale vruchtbaarheid en hormoonhuishouding en goed is voor huid, haar en nagels. Ook bevatten oesters veel koper, dat celbeschermend is, goed is voor huid en haar en het immuunsysteem ondersteunt. De zeevruchten bevatten ook veel selenium, dat goed is voor de schildklier, voor nagels en haren, voor het immuunsysteem en voor de vruchtbaarheid van de man. Het in oesters aanwezige jodium is eveneens goed voor de huid, de schildklier, het zenuwstelsel, het energieniveau en het geheugen. Oesters zijn ook een goede bron van vitamine B12, dat het immuunsysteem, het zenuwstelsel, het energieniveau en de aanmaak van rode bloedlichaampjes ondersteunt. Ten slotte zijn de omega-3-vetzuren EPA en DHA rijkelijk aanwezig, die goed zijn voor het hart en voor de instandhouding van een normale bloeddruk.

De rol van oesters in onze evolutie

Steeds meer onderzoekers zijn ervan overtuigd dat het eten van vis een belangrijke rol heeft gespeeld in de evolutie van de mens, aangezien de consumptie ervan doorslaggevend is geweest voor de ontwikkeling van ons huidige brein. Hersenen worden gevoed met vetten, met name door onverzadigde vetten met lange vetzuurketens. We weten inmiddels dat voedsel dat afkomstig is uit de zee, waaronder vis, zeewier, schelpen en schaaldieren zoals oesters, een goede bron is van deze vetten. Toen onze voorouders zich langs de rivieren en kusten over de wereld verspreidden, was het water een belangrijke voedselbron voor ze. Op die manier kregen hun lichaam dus de vetten binnen die ervoor hebben gezorgd dat het brein zich verder kon ontwikkelen en in een relatief korte tijd zo in omvang kon groeien.

Krachtig en natuurlijk oesterextract

De selectieve oogst van de oesters in het juiste seizoen en het unieke, zorgvuldige verwerkingsproces maken OysterMax® tot een zeer krachtig en puur natuurlijk oesterextract dat een waar complex is van micronutriënten. Het is het enige oesterproduct wereldwijd dat 59 sporenelementen in significante hoeveelheden bevat. De zorgvuldig geselecteerde oesters waaruit OysterMax® wordt vervaardigd groeien in de schone wateren van de Atlantische Oceaan aan de westkust van Ierland. De wateren in dit gebied worden constant streng gecontroleerd door de Irish Department of the Marine. Het supplement wordt vervolgens in een gekwalificeerde productiefaciliteit in Ierland vervaardigd dat aan alle Ierse en Europese eisen en controles voldoet. Het unieke proces dat wordt gebruikt zorgt ervoor dat voedingsstoffen zo min mogelijk worden beschadigd, waardoor het product zo rijk is aan micronutriënten als mogelijk is. In Frankrijk wordt OysterMax® al meer dan tien jaar ingezet bij specifieke en ingrijpende therapieën en ook het Franse leger onderzoekt of OysterMax® een waardevolle bijdrage kan leveren voor de gezondheid van haar uitgezonden militairen, wiens lichamen te maken hebben met onder meer vermoeidheid en oxidatieve stress.