Prescript Assist

Prescript Assist is al jarenlang één van de bekendste en krachtigste probiotica die is samengesteld op basis van Soil Based Organisms (SBO’s), bodembacteriën die van nature voorkomen in de aarde. Het product werd met trots samengesteld door het in de Verenigde Staten gevestigde moederbedrijf Safer Medical of Montana, dat zich in deze bijzondere bacteriën specialiseerde. Uitzonderlijk is de diversiteit van de formule, die een combinatie van prebiotica en 28 probiotische stammen afkomstig uit de aarde betreft. Recent nog werd de formule - gebaseerd op bijna 20 jaar aan klinisch behaalde resultaten - vernieuwd en ook deze nieuwe productlijn van de enige echte Prescript Assist is bij Ergomax verkrijgbaar. Safer Medical of Montana wil met haar producten een terugkeer naar Moeder Natuur vertegenwoordigen. Daarbij is ze toegewijd aan het behalen van de hoogst mogelijke kwaliteit en begaan met de gezondheid en het welzijn van haar klanten. De probiotica van Prescript Assist voldoet dan ook aan de strengste milieuvoorschriften en veiligheidseisen. 

Lees meer

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat zijn bodembacteriën?

De wonderlijke wereld onder onze voeten is voor veel onderzoekers nog altijd grotendeels onbekend. Wat we wél weten, is dat bodembacteriën, ofwel Soil Based Organisms (SBO’s), er net als schimmels een zeer belangrijke rol spelen. Zo zijn ze onmisbaar voor het fotosyntheseproces van planten en voor de afweer van planten en bomen tegen ziektekiemen. Hoewel ongeveer driekwart van onze medicijnen tot stand komt door middel van bodembacteriën, is het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen lastig, omdat de organismen zich moeilijk laten onderzoeken in een lab. De manier waarop bacteriën groeien en reageren is namelijk afhankelijk van hun context. Zo maken deze organismen bijvoorbeeld gebruik van ‘quorum sensing’, een fenomeen waarbij de genexpressie afhankelijk is van de aanwezigheid van de hoeveelheid soortgenoten en van bepaalde signalen die in de omgeving worden opgepikt. Voor verreweg de meeste bodembacteriën is het nog niet mogelijk om de ideale groeiomstandigheden kunstmatig na te bootsen. Wel weten we inmiddels uit onderzoek dat een diversiteit aan bacteriën en een goede balans van de juiste soorten essentieel is voor het bevorderen van leven in zowel de aarde als in bijvoorbeeld onze darmen. ‘Voor het leven’ is ook de letterlijke betekenis van het woord ‘probiotica’.  

Verschillen in probiotica

De balans in je darmen valt of staat met de juiste verhouding tussen de verschillende bacteriën die er leven. Probiotica zijn er in allerlei soorten en maten en bestaan over het algemeen uit een aantal bacteriestammen, variërend van lactobacillen en bifidobacteriën tot bodembacteriën. Mede door deze productvariaties en door ieders unieke darmflora, verschilt het effect van probiotica per persoon. Het is altijd goed om bij de aanschaf van probiotica te letten op de soorten en hoeveelheden van de in het product aanwezige bacteriestammen. Het is bovendien belangrijk dat probiotica de darmen levend bereiken, zodat ze niet door maagzuur of galsap worden uitgeschakeld. Ten slotte is beweging, slaap en een gezond voedingspatroon essentieel om je darmen gezond te houden. Met name het drinken van voldoende water en het nuttigen van vezelrijke voeding is van belang, omdat dit een voedingsbodem creëert die de gunstige bacteriën ten goede komt.

De allereerste probiotica

De term ‘probiotica’ wordt voor het eerst gebruikt door de Duitse arts Werner Kollath, die probiotica omschrijft als ‘werkzame stoffen die essentieel zijn voor een gezond leven’. De ontwikkeling en het gebruik van probiotica zijn echter al veel ouder. Zo stamt het eerste gebruik al uit de neolithische periode, tussen 10.000 en 5.000 voor Christus. Omdat veehoeders in het Midden-Oosten destijds hun melk bewaarden in geitenvellen zakken, waar gedurende de dag de brandende zon op scheen, begon de melk te fermenteren. In deze tijd ontstond ook het gebruik van andere gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals kefir, bier en wijn. Pas veel later, in de 19e eeuw, ontdekte men welke processen hieraan ten grondslag lagen en wat het belang hiervan was. Met name de Franse scheikundige en bioloog Louis Pasteur was van betekenis met zijn theorie dat de oorzaak van veel ziekten een minuscuul levend wezen was, dat hij een ‘micro-organisme’ noemde. Deze belangrijke ontdekking in de medische wetenschap leidde uiteindelijk tot vele andere inzichten, zoals de ontwikkeling van vaccins, de sterilisatie van instrumenten en wondverbanden en de pasteurisatie van voedingsmiddelen.

Toegewijd aan kwaliteit

Met de probiotica van Prescript Assist weet je zeker dat je goed zit. Alle producten worden namelijk schoon en veilig geproduceerd in door de FDA en NSF gecertificeerde faciliteiten. De eindproducten zijn allemaal op kwaliteit gecontroleerd voor, tijdens en na het maakproces en de machines worden telkens opnieuw gecontroleerd op resten van stof en allergenen. Safer Medical of Montana streeft constant naar verbetering van kwaliteit en efficiëntie en blijft zich ongestoord verder ontwikkelen en nieuwe technologieën integreren in het productieproces. Het bedrijf heeft tot doel de beste probiotica op basis van bodembacteriën op de markt te brengen en haar klanten van goede informatie te voorzien over probiotica naar aanleiding van hun eigen jarenlange onderzoek.