Taiga Professional

Prenolica (voorheen Solagran International) is een Australisch biotechnologiebedrijf dat in 1995 werd opgericht door Russische wetenschappers en Australische zakenpartners om het decennialange onderzoek en de ontwikkeling van Bioeffectives® veilig te stellen voor de toekomst. In 2003 vestigde het bedrijf zich in Australië en in 2016 werd de naam veranderd in Prenolica. Het bedrijf achter Taiga Professional heeft als belangrijkste doel om een bijdrage te leveren aan het verlichten van acute en chronische ziekten via de ontwikkeling, productie en distributie van unieke biologisch actieve substanties die bekend zijn onder de naam Bioeffectives®. Deze veilige, effectieve en natuurlijke complexen worden onttrokken aan de ‘levende elementen’ van een aantal dennensoorten uit de noordelijke Russische oerbossen. Het onderzoeksprogramma is al bijna 90 jaar oud en de kennis hieruit heeft geresulteerd in diverse succesvolle producten die wereldwijd aftrek vinden, waaronder Taiga Professional A320.

Lees meer

1 product

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

1 product

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Het geheim van de Noordelijke oerbossen

Twee prominente Russische wetenschappers van de Forest Technical Academy observeerden in de jaren '30 naaldbomen en ze raakten gefascineerd door het vermogen van bepaalde dennensoorten om te kunnen gedijen, ziektevrij te blijven en hun rijke groene kleur te behouden bij extreme temperaturen en temperatuurwisselingen van -50 tot +40 graden Celsius. Het gaat met name om de Pinus sylvestris (Grove den), Picea Abies (Fijnspar) en de Abies sibirica (Siberische zilverspar). Deze bomen hebben bovendien te maken met seizoenen waarin het 24 uur lang nagenoeg donker blijft en er dus nauwelijks fotosynthese kan plaatsvinden. De bestudeerde boomsoorten zijn door hun geografische leefgebied onderworpen aan extreme omstandigheden en ze hebben een biochemische balans weten te ontwikkelen die hun voortbestaan in 1,5 miljoen jaar evolutie heeft kunnen waarborgen.

Russisch onderzoek naar Bioeffectives®

De actieve component in de Taiga A320 capsules is Bioeffective® A, het eerste product in een reeks van Bioeffectives®, een productserie die vanaf 1933 is ontwikkeld door de twee hierboven genoemde Russische wetenschappers, prof. Fjodor Solodky en dr. Asney Agranat van de Forest Technical Academy in Sint Petersburg. In de Tweede Wereldoorlog en in de periode erna werd deze eerste Bioeffective® veelvuldig gebruikt in Rusland voor de behandeling van wonden, verbrandingen en bevriezingen. Het wordt in Rusland zelfs algemeen beschouwd als een middel dat vele mensen in die tijd heeft gered van ziekte en dood. In deze periode werden meerdere Bioeffectives® ontwikkeld en getest voor medicinale, cosmetische, agrarische en dierengeneeskundige doeleinden. Drie Bioeffectives® werden zelfs ingezet door een reddingsteam van de Tsjernobylramp om zich te beschermen tegen de extreme stralingsniveaus. Helaas werd de ontwikkeling van Bioeffectives® een halt toegeroepen in de jaren ’90 door de aanhoudende sociale en politieke onrust in Oost-Europa. Een groep Australische zakenlieden en Russische wetenschappers richtte vervolgens Solagran International op, om het intellectuele eigendom gerelateerd aan de technieken van Bioeffectives® veilig te kunnen stellen voor de toekomst.

Boom boordevol vitaminen

De dennenboom is te herkennen aan de naalden, die per twee zijn gegroepeerd. De boom kan wel 35 meter hoog worden en is verankerd in de grond met een rechte, meterslange penwortel, waarmee ze haar voedingsstoffen diep uit de grond kan halen. Ze kan dan ook goed op zeer arme grond leven. De naalden zijn met name rijk aan vitamine C. Een kopje dennenthee bevat gemiddeld ongeveer net zoveel vitamine C als vijf sinaasappelen! Verder zit er veel vitamine A & E en bètacaroteen (provitamine A) in de naalden. Vitamine C is een antioxidant die celbeschermend werkt en die het immuunsysteem, de huid en het energieniveau ondersteunt. Ook vitamine E beschermt cellen tegen oxidatieve schade. Vitamine A ondersteunt het immuunsysteem en de normale huid en is goed voor het gezichtsvermogen en de slijmvliezen. Bètacaroteen (provitamine A) heeft een antioxidant werking ter bescherming van gezonde cellen en weefsels en kan de huid beschermen tegen Uv-straling en zonlicht*4.

Het eeuwenoude gebruik van dennennaalden

Al duizenden jaren wordt de dennenboom in vele landen gebruikt als middel voor allerhande luchtweg, maag-, darm- en vitaliteitsklachten. Hoewel verschillende delen van de dennenboom gebruikt kunnen worden, zie de Wild Canadian Pine Pollen in ons assortiment, zijn van oudsher de groene naalden het onderdeel waaraan de meeste heilzame eigenschappen worden toegedicht. In een 4.600 jaar oud archief dat handelt over traditionele Chinese medicijnen, zijn formules gevonden die dennennaalden als werkzaam ingrediënt bevatten. Er bestaat zelfs een taoïstische gewoonte om enkel op dennennaalden te overleven, om zo bovennatuurlijke krachten te kunnen verkrijgen. Ook bij verschillende Indiaanse stammen worden al eeuwenlang groene naalden ingezet voor de behandeling van allerlei fysieke ongemakken. Scandinaviërs gebruiken de dennentakken in de sauna en andere culturen vullen matrassen met dennennaalden om zo luizen, vlooien en andere insecten af te weren.