LifeShield™ Breathe

 • De medicinale kracht van vier paddenstoelen in één capsule
 • Voor een gezond ademhalingsstelsel, bevordert de longfunctie
 • Ontspannende werking op de luchtwegen
 • Optimale opname van zuurstof
 • Met organische cordyceps, reishi, chaga en poria
 • 100% vegan, whole food, non-GMO
 • Vrij van gluten of kleur- en smaakstoffen
 • 60 capsules
Niet op voorraad
SKU
NC-237
EUR  41,75
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

LifeShield™ Breathe van New Chapter

Optimaliseer je longfunctie, de opname van zuurstof en ontspan je luchtwegen met DNA-geteste cordyceps, reishi, chaga en poria. Het effect van deze vier paddenstoelen is zowel door duizenden jaren traditioneel gebruik als door wetenschappelijk onderzoek bewezen en in combinatie versterken ze elkaars werking.

LifeShield™ Breathe bevat het mycelium (de schimmeldraden), het vruchtlichaam en de sporen van de vier medicinale paddenstoelen. Dit LifeShield™ supplement biedt een beschermend schild voor jouw gezondheid met organische paddenstoelen die in de Verenigde Staten zijn geteeld en de kans krijgen om volledig uit te groeien. Daarmee worden de levenscyclus en de authentieke, medicinale eigenschappen gewaarborgd. In de dagelijkse portie van twee capsules zit 450 mg cordyceps, 300 mg reishi, 150 mg chaga en 100 mg poria.

Voordelen:

 • Voor een gezond ademhalingsstelsel, bevordert de longfunctie
 • Werkt ontspannend op de luchtwegen, zorgt voor optimale opname van zuurstof
 • Met organische cordyceps, reishi, chaga en poria
 • Bewezen door traditioneel gebruik en wetenschappelijk onderzoek
 • Ondersteunt de weerstand en het uithoudingsvermogen
 • Opwekkend voor lichaam en geest
 • Brengt de microflora van de darmen in balans
 • Vol bioactieve stoffen, bèta glucanen en antioxidanten
 • Rijke bron van essentiële vitamines, mineralen en sporenelementen
 • Effectief adaptogeen, DNA-getest
 • Met organische, onbewerkte medicinale paddenstoelen, 100% vegan

Cordyceps voor een gezond ademhalingsstelsel

Cordyceps wordt in China de keizerlijke paddenstoel genoemd en groeit in het hooggebergte van Tibet en China. Omdat de paddenstoel alleen op 3000 tot 5000 meter hoogte voorkwam, was het een exclusief en kostbaar product. Tegenwoordig kan de cordyceps goed geteeld worden, waardoor iedereen van zijn bijzondere medicinale kwaliteiten gebruik kan maken.

De langwerpige Cordyceps heeft een ontspannende werking op het gladde spierweefsel van de luchtwegen en bevordert de zuurstofutilatie, de opname van zuurstof. De paddenstoel optimaliseert de longfunctie en heeft een gunstige invloed op het ademhalingssysteem. Onderzoek wijst uit dat cordyceps de energieproductie van cellen en de doorbloeding van de organen stimuleert. Mede daardoor is de paddenstoel opwekkend voor lichaam en geest en ondersteunt het je uithoudingsvermogen, mentale helderheid en leervermogen. Bovendien verbetert de keizerlijke paddenstoel als adaptogeen het immuunsysteem en bevat het cholesterolverlagende bèta glucanen.

In China wordt de cordyceps vaak gebruikt als afrodisiacum of potentieverhogend middel. De cordyceps bevat L-tryptofaan, polysachariden (waaronder cyclofuranen, galactomannan, bèta glucanen, bèta mannanen), lipiden en nucleoside analogen, die virusremmende eigenschappen bezitten. De medicinale kracht van deze paddenstoel wordt vaak gecombineerd met reishi voor een sneller en sterker effect.

Sterker afweersysteem door reishi

Reishi (ganoderma lucidum) behoort tot de top 3 van medicinale paddenstoelen. Het staat hoog in aanzien bij de traditionele Chinese kruidenleer en is een van de meest wetenschappelijk onderzochte paddenstoelen. De Chinese naam voor de krachtige paddenstoel is ling zhi, paddestoel van onsterfelijkheid.

Reishi of de gesteelde lakzwam groeit op boomstammen en wordt gebruikt vanwege de gunstige invloed op tal van gezondheidsklachten. Deze paddenstoel staat de laatste jaren sterk in de belangstelling van de wetenschap en recent onderzoek bevestigt dat reishi de conditie, vitaliteit en het afweersysteem verhoogt en het immuunsysteem versterkt en in balans brengt.

De oranje-bruine lakzwam bevat vitamines (C, B, D, E en foliumzuur), mineralen zoals ijzer, magnesium, calcium en zink, sporenelementen zoals mangaan, selenium, chroom en koper en aminozuren. Het meeste voordeel komt van de bioactieve stoffen zoals triterpenen en polysacchariden zoals cholesterolverlagende bèta glucanen. Reishi bezit antivirale en antibacteriële eigenschappen en heeft een ontgiftende werking. Het brengt de darmen in balans - en daar bevindt ons immuunsysteem zich voornamelijk.

New Chapter gebruikt van de lakzwam de schimmeldraden (mycelium), de sporen en het vruchtvlees, dus de hoed en de stam. Er zijn veel producten met reishi verkrijgbaar, maar deze zijn niet altijd even effectief. New Chapter test haar producten uitgebreid en verricht zelfs DNA-tests om er zeker van te zijn dat de authentieke, medicinale ling zhi stam in de LifeShield™ supplementen wordt gebruikt.

Traditioneel gebruik van chaga en poria

Elke dagelijkse portie van twee capsules LifeShield™ Breathe bevat naast cordyceps en reishi ook 150 mg poria en 125 mg chaga. Poria groeit op de wortels van de pijnboom en wordt traditioneel gebruikt als een Chi (levensenergie) tonic dat de organen ondersteunt. De voedzame, stevige bruine knol is licht vochtafdrijvend en verdovend; Taoïstische kluizenaars eten het om verlichting te bereiken. De chaga of berkenweerschijnzwam is een zwartbruine knol die op berkenstammen groeit. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de chaga zwam een groot aantal actieve componenten met antioxidante en antivirale werking bevat.

Medicinale paddenstoelen

Niet alleen de Chinese kruidenleer, ook de oude Grieken en Romeinen maakten gebruik van mycotherapie, het toepassen van medicinale paddenstoelen voor de gezondheid. In de Middeleeuwen waren ook de monniken geïnteresseerd in de heilzame krachten van paddenstoelen. Het traditionele gebruik van paddenstoelen kreeg halverwege vorige eeuw de aandacht van de wetenschap. Mycologen, biologen die onderzoek doen naar paddenstoelen, kregen ook belangstelling voor de medicinale eigenschappen.

Aanvankelijk waren alleen Japanse en Chinese wetenschappers geïnteresseerd, maar zo’n veertig jaar geleden volgde ook het westen. Paddenstoelen zijn evolutionair gezien ouder dan planten, maar we weten er nog niet veel van af. Er zijn inmiddels wel volop onderzoeksresultaten die de medicinale eigenschappen bevestigen van traditionele toppers zoals pruikzwam (lion’s mane), cordyceps, het elfenbankje (coriolus versicolor) shiitake en reishi.

Paddenstoelen als adaptogeen

Veel paddenstoelen zoals de reishi zijn adaptogenen, een bekende term in de holistische voedingsleer. In de Ayurvedische geneeskunde wordt al eeuwen gebruikgemaakt van kruiden en gewassen die als adaptogeen dienen. Het Latijnse ‘adaptare’ betekent aanpassen, dus adaptogenen helpen je lichaam om zich aan te passen aan negatieve prikkels van bijvoorbeeld stress. Daardoor ontstaat er meer balans. Het farmacologische concept van adaptogenen gaat ervan uit dat ze fysiologische processen stabiliseren en homeostases bevorderen. Zo stimuleren adaptogenen het lichaam tot een gebalanceerde aanmaak van hormonen. Ze zorgen niet zelf voor de aanmaak van hormonen, maar verhelpen een disbalans.

Een Life Shield van paddenstoelen

New Chapter combineert eeuwenoud traditioneel gebruik van de schatten van de natuur met inzichten uit de moderne wetenschap. De productenlijn op basis van paddenstoelen heet niet voor niets LifeShield™. Deze supplementen bieden namelijk een beschermend schild voor jouw welzijn. New Chapter gebruikt het mycelium van de paddenstoelen (de schimmeldraden) en het vruchtvlees dat boven de grond groeit voor producten die daadwerkelijk bijdragen aan jouw gezondheid. De LifeShield™ producten van New Chapter brengen balans in jouw leven en bieden elk een specifiek gezondheidsvoordeel, van meer mentale helderheid tot ondersteuning van de ademhalingsfuncties. De paddenstoelen van New Chapter zijn in de Verenigde Staten gekweekt. Ze krijgen de kans om volledig uit te groeien, waarmee hun levenscyclus en de medicinale eigenschappen worden gewaarborgd.

Hoe worden de paddenstoelen getest?

Niet elke paddenstoel biedt dezelfde voordelen voor de gezondheid – ook al zien ze er identiek uit. New Chapter is er dan ook trots op dat hun paddenstoelen het Identify Assured keurmerk dragen, wat betekent dat alle gebruikte stammen zorgvuldig gekwalificeerd en bevestigd zijn. New Chapter gebruikt geavanceerde technologie om alle bestanddelen van de paddenstoelen te matchen, controleren en waarborgen. Dit betekent dat zelfs het DNA van de stammen wordt getest om ze te identificeren en te vergelijken met de resultaten uit hun uitgebreide database. Vervolgens wordt de chemische vingerafdruk van de paddenstoelen onderzocht om de werking te verifiëren en bevestigen. Zo kun jij er zeker van zijn dat de juiste heilzame eigenschappen van de paddenstoel in jouw LifeShield™ supplementen aanwezig zijn.

Over New Chapter – goed voor lichaam geest én de aarde

New Chapter zorgt met kwalitatief hoogstaande, natuurlijke producten al meer dan 35 jaar voor lichaam, ziel én de aarde. New Chapter produceert alleen supplementen die een nieuw hoofdstuk schrijven, ofwel als verbetering van een bestaand product of omdat zij een unieke bijdrage kunnen leveren in de complementaire gezondheidszorg.

De supplementen van New Chapter zijn uitgebreid getest en gevalideerd door wetenschappelijke experts. De supplementen van New Chapter voeden lichaam en geest met kruiden en pure, onbewerkte en ongeraffineerde voeding zonder toevoegingen (whole foods). Het merk vindt het belangrijk om alleen ingrediënten te gebruiken die jij kunt vertrouwen, zoals fruit, groenten, kruiden en paddenstoelen. Deze schatten van de natuur worden zo duurzaam mogelijk gewonnen, New Chapter spant zich volop in om de aarde niet te belasten.

De natuurlijke supplementen van New Chapter zijn uitgebreid getest en gevalideerd door wetenschappelijke teams. Elk afzonderlijk product is mede ontworpen door holistische experts en elke formule is gestaafd door een team van wetenschappers waaronder klinische medici, toxicologen, kwaliteitsingenieurs en chemici die gespecialiseerd zijn in natuurlijke producten. Daarnaast bevatten de supplementen geen additieven (geen toegevoegde suikers, synthetische middelen of geur- en smaakstoffen) en worden de grondstoffen en producten strikt gecontroleerd.

Meer informatie
Product Naam
LifeShield™ Breathe
Merk
New Chapter
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks twee capsules met voedsel. Niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen.

Ingrediënten per dosering

450 mg cordyceps (Cordyceps militaris) (mycelium), 300 mg reishi (Ganoderma lucidum, ling zhi) (mycelium en vruchtlichamen), 150 mg chaga (Inonotus obliquus) (mycelium en sclerotia), 100 mg poria (Wolfiporia-cocos) (mycelium).

Overige Ingrediënten

Capsule (pullulan (Aureobasidium pullulans), carrageen, water en kaliumchloride) en bruine rijst.

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:LifeShield™ Breathe
Uw waardering