Rhodiola Force™ 100

 • Voor geestelijke veerkracht en meer uithoudingsvermogen
 • Geeft balans bij spanning of vermoeidheid
 • Met Siberisch rhodiola rosea extract
 • 100 mg rhodiola extract per tablet
 • Sterk adaptogeen tegen stress
 • 100% vegan, whole food, non-GMO
 • Bevat geen zuivel en gluten
 • Vrij van kleur- en smaakstoffen of andere synthetische toevoegingen
 • 30 capsules
Niet op voorraad
SKU
NC-4503
EUR  31,16
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Rhodiola Force™ 100 van New Chapter

Ondersteun je conditie en uithoudingsvermogen tijdens periodes met veel stress, zware inspanningen of weinig slaap. De Rhodiola rosea of rozenwortel is een sterk adaptogeen dat jouw lichamelijke reactie op stress positief verandert. Het past jouw fysiologische stressreactie aan waardoor je stemming en uithoudingsvermogen verbeteren. De formule van Rhodiola Force™ 100 is samengesteld uit pure, onbewerkte natuurlijke ingrediënten (whole food) zodat jij het beste haalt uit de vele gezondheidsvoordelen van de rhodiola.

De medicinale werking van de rhodiola is zowel door traditioneel gebruik als door wetenschappelijk onderzoek bewezen. In deze hooggedoseerde, vegetarische capsule zit 100 mg rhodiola rosea extract. Het extract wordt gewonnen uit de rhodiola wortel uit Siberië. Een capsule per dag, liefst voor het ontbijt, verbetert jouw stemming en ondersteunt je uithoudingsvermogen onder stressvolle omstandigheden zoals bij zware inspanning of slaapstoornissen.

Voordelen:

 • Voor geestelijke veerkracht en meer uithoudingsvermogen
 • Brengt als sterk adaptogeen meer balans: rust in periodes van spanning en energie bij vermoeidheid
 • Goed voor de concentratie en het geheugen
 • Geschikt bij drukke werkzaamheden, sportprestaties, periodes met weinig slaap, een neerslachtig gevoel of de behoefte aan meer energie
 • Vermindert de aanmaak van cortisol
 • Goed voor mentale prestaties en cognitieve hersenfuncties
 • Veelzijdig antioxidant
 • Draagt bij aan een normale bloedcirculatie
 • Goed voor fysieke prestaties en de conditie
 • Ondersteunt een gezonde spijsvertering
 • Gunstige werking op hart- en bloedvaten
 • Bevordert een goede nachtrust
 • Alleen natuurlijke, onbewerkte voedingsstoffen (whole foods)
 • Met extract van de wortel van de Siberische rhodiola rosea
 • Capsule lost snel op voor gemakkelijke absorptie
 • 100% vegetarisch, non-GMO

Meer over de rhodiola

De rhodiola of rozenwortel is een traditionele botanical en een van de meest veerkrachtige plantaardige ingrediënten van de natuur. Voor supplementen wordt het extract van de wortel gewonnen. Zo komt de rhodiola ook aan de bijnamen 'gouden wortel' of levenselixer. Het woord rhodiola rosea (rozenwortel) komt van het Griekse ‘rhudon’, wat roos betekent. Het aroma van het kruid en de wortel lijkt namelijk op de geur van rozen.

De rhodiola rosea groeit van oorsprong hoog in de Russische gebergten. Het wordt al sinds jaar en dag gebruikt in de traditionele Noord-Europese geneeskunde ter verbetering van het uithoudingsvermogen en het humeur. De rhodiola is geschikt als je tijdens drukke werkzaamheden de rust wilt bewaren of als je bijzondere sportprestaties moet leveren. Ook bij een periode met weinig slaap, bij een neerslachtig gevoel of de behoefte aan meer concentratie en een heldere geest geeft de rozenwortel steun.

De rhodiola als adaptogeen

De rhodiola rosea is een natuurlijk stress adaptogeen. Het kruid werkt met het lichaam samen aan een gezonde reactie op stressvolle situaties. Als adaptogeen werkt de rhodiola kalmerend bij rusteloosheid en juist stimulerend bij vermoeidheid. De wortel van de rhodiola bevat een complex mengsel van onder andere organische zuren, flavonoïden, vetten, fenolen, glycosiden en etherische olie. De gunstige adaptogene werking van de wortelroos komt voornamelijk van de bestanddelen salidroside en rosavin. Deze bioactieve stoffen worden gebruikt voor de adaptogene werking van de rhodiola en versterken elkaars effect positief. Adaptogenen verhogen het aanpassingsvermogen van de mens bij ongunstige omstandigheden.

Rhodiola heeft het vermogen om het gehalte van cortisol in jouw lichaam te verlagen, een van de belangrijkste stresshormonen die door de bijnieren wordt geproduceerd. Te veel cortisol kan leiden tot een lagere bloedsuikerrespons, minder energie, een zwakker geheugen en de toename van buikvet. Het verminderen van cortisol brengt meer balans in het hormonale systeem en heeft een gunstige invloed op jouw geheugen, energie en weerstand.

Wat is een adaptogeen?

Een adaptogeen is een bekende term in de holistische voedingsleer. In de Ayurvedische geneeskunde wordt al eeuwen gebruikgemaakt van kruiden en gewassen die als adaptogeen dienen. Het Latijnse ‘adaptare’ betekent aanpassen, dus adaptogenen helpen je lichaam om zich aan te passen aan negatieve prikkels van bijvoorbeeld stress of verdriet. Daardoor ontstaat er meer balans. Het farmacologische concept van adaptogenen gaat ervan uit dat ze fysiologische processen stabiliseren en homeostases bevorderen. Zo stimuleren adaptogenen het lichaam tot een gebalanceerde aanmaak van hormonen. Ze zorgen niet zelf voor de aanmaak van hormonen, maar verhelpen een disbalans.

Een veelzijdig en krachtig antioxidant

De rhodiola is een van de meest krachtige en veelzijdige antioxidanten. Antioxidanten bestrijden in ons lichaam de vrije radicalen die zorgen voor verstoring van het proces in de lichaamscellen. Naast de adaptogene rustgevende en opbeurende werking, waarmee rhodiola de geest helder houdt en jouw focus scherp, biedt dit sterke antioxidant een breed scala aan gezondheidsvoordelen. Zo werkt het kruid gunstig op de spijsvertering, draagt het bij aan het behoud van een normale bloedcirculatie, is het goed voor hart- en bloedvaten en bevordert het een goede nachtrust.

Over New Chapter – goed voor lichaam geest én de aarde

New Chapter zorgt met kwalitatief hoogstaande, natuurlijke producten al meer dan 35 jaar voor lichaam, ziel én de aarde. New Chapter produceert alleen supplementen die een nieuw hoofdstuk schrijven, ofwel als verbetering van een bestaand product of omdat zij een unieke bijdrage kunnen leveren in de complementaire gezondheidszorg.

Het Amerikaanse merk gelooft dat de kracht van de natuur het best kan worden benut met kwalitatief hoogstaande producten en pure, onbewerkte ingrediënten die gevalideerd worden door experts. Het vooraanstaande kwaliteitsproces van New Chapter garandeert dat jij exact binnenkrijgt wat er op het etiket vermeld staat. Kwaliteit die je kunt vertrouwen, elke keer weer.

De supplementen van New Chapter zijn uitgebreid getest en door wetenschappelijke experts. Ze voeden lichaam en geest met kruiden en pure, onbewerkte en ongeraffineerde voeding zonder toevoegingen (whole foods). New Chapter vindt het belangrijk om alleen ingrediënten te gebruiken die jij kunt vertrouwen, zoals fruit, groenten, kruiden en paddenstoelen. Deze schatten van de natuur worden zo duurzaam mogelijk gewonnen.

Meer informatie
Product Naam
Rhodiola Force™ 100
Merk
New Chapter
Inhoud
30 plantaardige capsule
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 1 capsule, bij voorkeur 30 minuten voor het ontbijt of zoals aanbevolen door een arts of therapeut.

Ingrediënten per dosering

100 mg rhodiola (Rhodiola rosea) (wortel) hydroethanolisch extract.

Overige Ingrediënten

Gemalen rijstvlies en hypromellose (capsule).

Dieet
Vegetarisch
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rhodiola Force™ 100
Uw waardering