Nicotinamide Riboside - TRU NIAGEN® - Sachets

 • Gepatenteerd NIAGEN®
 • Categorie: Antiveroudering & Energie
 • Categorie: Voorloper NAD+ 
 • Nieuwe generatie B3
 • 30 sachets van 300 mg
Niet op voorraad
SKU
TN-02
EUR  55,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Niagen® - Nicotinamide Riboside sachets van Tru Niagen

Nicotinamide riboside is een nieuwe generatie van vitamine B3 (niacine of nicotinezuur). Nicotinamide riboside is een wateroplosbare vitamine (B3) die een rol speelt in meer dan 200 biochemische reacties in het lichaam. Het kent meerdere gezondheidsclaims. Zo bevordert het de energieproductie, draagt het bij aan het goed functioneren van het zenuwstelsel en een normaal psychologisch functioneren. Vitamine B3 is ook belangrijk voor de stofwisseling van vetten, koolhydraten en eiwitten.

In 30 handige sachets

Ergomax biedt nicotinamide riboside aan in diverse verpakkingen: 30, 60 of 90 capsules of sachets. Dit product bevat 30 handig inneembare sachets van 300 mg. Voor onderweg of op reis of voor op de sportschool of gewoon thuis. Meng het sachet met je favoriete koude drankje, zoals water, sap of een sportdrankje.

Voordelen:

 • Gepatenteerde en gelicentieerde formule
 • Geen flush na inname
 • Nicotinamide riboside, vitamine B3, ondersteunt het energiemetabolisme
 • Nicotinamide riboside is goed bij futloosheid en vermoeidheid 
 • Nicotinamide riboside is goed voor het zenuwstelsel
 • Nicotinamide riboside draagt bij tot een normale psychologische functie
 • Nicotinamide riboside is goed voor de leerprestaties
 • Nicotinamide riboside is goed voor de gemoedstoestand
 • Nicotinamide riboside is goed voor normale slijmvliezen 
 • Nicotinamide riboside ondersteunt de normale huid
 • Bevat geen noten, gluten en cafeïne
 • Bevat geen dierlijke bijproducten
 • Bevat geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen

Voorloper van co-enzym NAD+

Het lichaam gebruikt vitamine B3 onder meer als een grondstof voor het co-enzym NAD+. Het verschil tussen nicotinamide riboside en andere vormen van vitamine B3 is dat nicotinamide riboside een uitzonderlijk efficiënte voorloper is van NAD+ (nicotinamide adenine dinucleotide). Als natuurlijke stof is nicotinamide riboside te vinden in melk, echter alleen in minimale sporenhoeveelheden.

Krachtige flushvrije werking

Er zijn verschillende vormen van vitamine B3: niacine (of nicotinezuur) en niacinamide (of nicotinamide riboside). Niacine kan na inname een soort van flush of opvlieger veroorzaken waarbij de huid en het gezicht warm en rood worden. Dit gaat samen met een vervelend prikkelend, branderig en jeukend gevoel. Nicotinamide riboside geeft deze flush niet en heeft een zeer krachtig effect.

Miracle molecule

Nicotinamide riboside wordt ook wel het ‘miracle molecule’ genoemd omdat het de meest krachtige NAD+ booster is. NAD+, ofwel nicotinamide adenine dinucleotide, is een essentieel molecuul dat voorkomt in elke cel. Als co-enzym zorgt NAD+ er in de cel voor dat suikers, eiwitten en vetten worden omgezet naar energie. Deze bruikbare energie heeft de vorm van elektronen. NAD+ is een biochemische elektronendrager en is daarom de meest belangrijke stof in het functioneren van de mitochondriën, de energiecentrales in de cel.

Substraat voor NAD+ consumerende enzymen

NAD+ is ook een belangrijk substraat voor een verscheidenheid aan NAD+ -consumerende enzymen, waaronder PARP en sirtuïne enzymen. Sirtuine enzymen worden ook geactiveerd door onder andere resveratrol, vasten en calorierestrictie. Hoewel het molecuul NAD+ al ruim 100 jaar bekend is bij wetenschappers, wordt het steeds vaker gedocumenteerd. Ook gedocumenteerd is dat NAD+ met het ouder worden en door metabole stress kan afnemen. Aanvulling met de voorloper van NAD+, nicotinamide riboside, kan in bepaalde situaties dus zeer wenselijk zijn.

Gepatenteerde formule

Niagen® is de eerste en enige gepatenteerde vorm van nicotinamide riboside. Niagen is veilig in gebruik verklaard door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA); het heeft de Generally Recognized As Safe status (GRAS-status). Niagen® is uitgebreid gedocumenteerd, kent diverse gelicentieerde patenten. Ook wordt er veelvuldig onderzoek naar gedaan samen met andere partners.

Nicotinamide riboside of nicotinamide mononucleotide?

Zowel nicotinamide riboside (NR) als nicotinamide mononucleotide (NMN) zijn voorlopers van NAD+. Het NMN molecuul is echter groter dan het NR molecuul. NMN is moet dan ook eerst worden afgebroken, voordat het NAD+ kan maken. NR heeft rechtstreeks toegang tot de cel en is een vorm van vitamine B3, NMN is dat niet. NR heeft tot slot 3 Amerikaanse en 1 Europese veiligheidsnotificaties en wordt gemaakt door het Amerikaanse bedrijf Chromadex op basis van de standaarden van Good Manufacturing Practice (GMP).

Over Tru Niagen

Het hoofd Wetenschappelijk Advies van het bedrijf Tru Niagen, Dr. Charles Brenner, ontdekte in 2004 dat nicotinamide riboside, ofwel de nieuwste vorm van vitamine B3, een gunstige invloed heeft op het energiemetabolisme in onze cellen. Een belangrijke factor voor gezond ouder worden. Op basis van de patenten van Dr. Brenner en de gevestigde technieken van het moederbedrijf van Tru Niagen, ChromaDex, werd nicotinamide riboside exclusief gelicentieerd en ontwikkeld als Niagen®.

Meer informatie
Product Naam
Nicotinamide Riboside - TRU NIAGEN® - Sachets
Merk
TRU NIAGEN
Inhoud
30 sachets
Gebruiksaanwijzing

Meng 1 sachet per dag in een glas water of sap, of zoals geadviseerd door een professional.

Ingrediënten per dosering

300 mg NIAGEN® (nicotinamide riboside chloride) **.

** Referentie-Inname (RI) niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Inuline (extract van de cichoreiwortel)

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Nicotinamide Riboside - TRU NIAGEN® - Sachets
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: