Para Balance 60cp

• Propriëtair kruidenpreparaat
• Met Absintalsem en Canadese geelwortel
• Bevat Blauwe gomboom (Eucalyptus globulus)
• Rijk aan bioflavonoïden
• Vrij van allergenen
• Categorieën: Kruiden, Darmen & Immuunsysteem
• 60 vegetarische capsules

Niet op voorraad
SKU
KR4515
EUR  39,75
  • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
  • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Para Balance van Nutramin

Para Balance is een door Nutramin samengesteld kruidenmengsel dat bestaat uit de kruiden Absintalsem (Artemisia absinthium), Canadese geelwortel (Hydrastis), Blauwe gomboom (Eucalyptus globulus) en bioflavonoïden uit citrusvruchten. Extract van Canadese geelwortel draagt bij aan een normale werking van het immuunsysteem* en bevat onder meer calcium, dat helpt bij de spijsvertering*. Bioflavonoïden zijn een uitgebreide groep plantenstoffen die als pigmenten zorgen voor de vaak felle kleuren in planten en die onder meer een antioxidant werking hebben*. De plantenextracten zijn bewust gekozen vanwege het synergetisch effect dat ze op elkaar hebben. Het supplement is geschikt voor vegetariërs, is vrij van allergenen en het wordt aanbevolen om tweemaal daags twee capsules te nemen, na het ontbijt en het avondeten.

De kracht van Canadese geelwortel

Canadese geelwortel (Hydrastis) werd door Amerikaanse kolonisten ontdekt in Noord-Amerika, waar het kruid al eeuwenlang werd gebruikt door Indianen. De plant is tegenwoordig vrij zeldzaam en werd in 1977 zelfs als beschermde soort geregistreerd door de Canadese overheid. De wortels van planten die minstens drie jaar oud zijn, kunnen in de herfst worden geoogst. Canadese geelwortel bevat onder meer de mineralen calcium, ijzer, mangaan, magnesium en zink en de vitaminen A, C, E, B1, B2, B3 en B8. Calcium helpt bij de spijsvertering en de vitaminen A, B2, B3 en B8 zijn goed voor de slijmvliezen. Met name vitamine A is goed voor de slijmvliezen in de darmen. Verder is Canadese geelwortel één van de vele planten die het alkaloïd berberine bevatten. Berberine bevattende planten worden in de Ayurvedische traditie al meer dan 3000 jaar gebruikt.

Voordelen:

• Bevat een uniek propriëtair kruidenmengsel
• Bestaat uit de kruiden Absintalsem (Artemisia absinthium), Canadese geelwortel (Hydrastis), Blauwe gomboom (Eucalyptus globulus) en bioflavonoïden uit citrusvruchten
• Canadese geelwortel bevat vitamine A, B2, B3 en B8, die goed zijn voor de slijmvliezen
• Canadese geelwortel draagt bij aan een normale werking van het immuunsysteem*
• De plantenextracten hebben een synergetisch effect op elkaar
Vrij van allergenen zoals melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, tarwe, soja, gluten, GMO’s en van artificiële kleur- en smaakstoffen
• Geschikt voor vegetariërs

Wat zijn bioflavonoïden?

Bioflavonoïden, ook wel kortweg flavonoïden, is de naam voor een uitgebreide groep plantenstoffen die als pigmenten zorgen voor de kleuren in planten. Vaak geldt dat de meest kleurrijke delen van een plant, zoals de schil van groente en fruit, de meeste bioflavonoïden bevat. Citrusvruchten vormen een uitzondering hierop, aangezien bij deze soorten juist de witte pulpachtige massa tussen de schil en het vruchtvlees hoge concentraties bioflavonoïden bevatten. Flavonoïden, met name die uit citrusvruchten, hebben een antioxidant werking, wat betekent dat ze cellen en weefsels beschermen tegen beschadiging*. Bovendien bevorderen bioflavonoïden de werking van vitamine C*. De groep plantenstoffen werd voor het eerst ontdekt aan het begin van de twintigste eeuw. Inmiddels zijn meer dan 5000 voorkomende flavonoïden in de natuur gedetermineerd en uit verschillende planten geïsoleerd. Wetenschappelijk onderzoek naar de bijzondere eigenschappen van deze plantenstoffen is nog altijd volop gaande.

Over Nutramin

Het natuurlijke supplementenmerk Nutramin werd bijna veertig jaar geleden opgericht door professor Henk Oswald en kent reeds een lange geschiedenis. Oswald runde in de jaren ’70 een eigen kliniek in Amsterdam die gericht was op natuurgeneeskunde en die van heinde en verre klanten trok. Zelfs leden van het Koninklijk huis behoorde tot de clientèle! Vanuit de therapeuten die werkzaam waren in de kliniek ontstond in de jaren ’80 een behoefte aan hooggedoseerde, natuurlijke supplementen ter ondersteuning van hun behandeling en vanuit die behoefte is Nutramin ontstaan. De therapeuten gingen na verloop van tijd hun eigen weg en de kliniek is uiteindelijk ook opgeheven. Nutramin is echter altijd blijven bestaan, doordat de therapeuten deze producten bleven gebruiken en bleven adviseren aan hun cliënten. Inmiddels is Nutramin dan ook uitgegroeid tot een gerenommeerd merk dat met name door gezondheidsprofessionals en natuurartsen wordt geadviseerd aan derden en dat een trouwe klantenkring kent.

De formules van Nutramin hebben door de jaren heen diverse vernieuwingen ondergaan en zullen ook in de toekomst blijven ontwikkelen; het streven blijft altijd om de best opneembare vormen van vitaminen en mineralen te gebruiken die beschikbaar zijn en zo weinig mogelijk e-nummers en hulpstoffen toe te voegen. “Wij gaan altijd voor kwaliteit, iedereen mag Nutramin challengen op de inhoud!”, aldus Mischa Strijder, huidige eigenaar van Nutramin.

*Gezondheidsclaim is in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Meer informatie
Product Naam
Para Balance 60cp
Art.nr.
KR4515
Merk
Nutramin
Inhoud
60 capsules
Ingrediënten per dosering

RI niet vastgesteld

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Para Balance 60cp
Uw waardering