Primal Gut™ - Probiotica Poeder

 • Categorie: Darmen & Darmflora
 • 7+ miljard organismen per dosering  
 • 13 verschillende stammen
 • Vrij van allergenen & hulpstoffen
 • Geschikt voor GAPS en Paleodieet
 • 17,25 gram
Niet op voorraad
SKU
OG-06
EUR  99,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Primal GutTM - Probiotica Poeder van Organic 3

Primal GutTM - Probiotica Poeder van Organic 3 is een complete formule, bestaande uit 13 bacteriestammen, die zorgvuldig is ontworpen voor de veeleisende gebruiker. Het is de meest uitgebreide formule van Organic 3 die ideaal is voor mensen die al eerder probiotica gebruikt hebben en nu naar een probiotica toe willen met een weider spectrum aan bacteriesoorten. Om handig en snel te kunnen doseren, heeft Organic 3 ook een handige lepelset ontwikkeld voor het afmeten van de juiste hoeveelheid.

De formule van Primal GutTM - Probiotica Poeder

Primal GutTM - Probiotica Poeder betreft de bekende, krachtige formule zonder additieven van Organic 3, die wordt gekenmerkt door een grotere variëteit aan microben. De formule is ontworpen voor mensen die D-lactaat kunnen verdragen en die toe zijn aan een meer complex supplement voor de darmflora. Het poeder bevat de 12 probiotische bacteriestammen Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus brevis, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus salivarius, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium lactis en de plantaardige probiotische stam Lactobacillus plantarum. De formule is erop gericht om de productie van histamine en D-lactaat te minimaliseren en is vrij van alle gangbare allergenen en additieven. Het product dient koel en droog bewaard te worden.

Over de darmflora

De darmflora, ook wel microbioom genoemd, is een uitermate belangrijk ecosysteem in ons lichaam. Wist je dat ons darmstelsel heel persoonlijk is en net zo uniek is als onze vingerafdruk? Er worden essentiële stoffen aangemaakt, zoals vitaminen en neurotransmitters. Het microbioom speelt bovendien een sleutelrol bij de vertering van voedsel en bij de daaropvolgende opname van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Voor deze processen werkt het lichaam samen met de aanwezige darmbacteriën. Het lichaam fungeert als het ware als gastheer voor deze microben. De darmbacteriën kunnen onderverdeeld worden in verschillende bacteriën en schimmels, gewenste en minder gewenste soorten en passerende soorten of permanente verblijvers. Zoals bij al het leven, draait het ook hier om balans.  

Hoe functioneren bacteriën en enzymen?

Voor een goed verloop van de spijsverteringsprocessen werkt het lichaam samen met de in de darmen aanwezige micro-organismen. Al deze micro-organismen in het darmstelsel hebben hun eigen functie, maar vormen ook als geheel een belangrijk systeem. Wanneer deze soorten met elkaar in balans zijn, spreken we van een gezonde darmflora. Deze balans is voor iedereen anders! Enzymen zijn de werkpaarden van ons lichaam. Ze zijn als het ware chemische fabriekjes die in staat zijn allerlei processen in ons lichaam te versnellen, zodat deze processen geen jaren, maar vaak slechts een paar seconden duren. Zo functioneren spijsverteringsenzymen dus als een soort katalysator in ons darmstelsel. Je bent niet wat je eet, maar wat je opneemt. Koester dus deze kleine helpers in je darmen.

Voordelen:

 • Zorgvuldig samengestelde, uitgebreide formule met 13 bacteriestammen
 • Bevat 7+ miljard CFU’s per dosering (lepel 3 van Organic 3’s lepelset)
 • Primal GutTM - Probiotica Poeder is gemakkelijk te doseren en is ideaal voor gebruikers die eerder Gut Pro® of een andere probiotica hebben gebruikt
 • De formule is erop gericht om de productie van histamine en D-lactaat te minimaliseren  
 • Primal GutTM - Probiotica Poeder is geschikt voor vegetariërs en is vrij van additieven en gangbare allergenen zoals zuivel, soja, caseïne, eieren, noten en gist

De ontrafeling van onze darmflora

De kennis over onze darmflora is volop in ontwikkeling. We weten eigenlijk nog maar heel weinig over dit complexe systeem en onze huidige kennis is slechts het topje van de ijsberg, maar bijna alle experts zijn het erover eens dat het de moeite waard is om onze darmflora nader te onderzoeken. Wist je bijvoorbeeld dat bacteriën op een bijzondere manier met elkaar communiceren? Overal in het lichaam, ook in de darmen, zijn bacteriën via een mechanisme dat we ‘Quorum Sensing’ noemen constant in gesprek met elkaar en stemmen ze hun gedrag op elkaar af via stoffen die ze uitscheiden, namelijk signaalmoleculen. Ze kunnen onder andere weten of er veel soortgenoten in hun buurt zijn of niet en er op ingenieuze wijze mee samenwerken. Door hun bijzondere communicatiesysteem weten bacteriën dus aan te voelen of ze alleen of met meer zijn en dit stelt ze in staat om samen te werken op manieren die we nu pas langzaam beginnen te begrijpen.

De geschiedenis van probiotica

De term ‘probiotica’ wordt voor het eerst gebruikt door de Duitse arts Werner Kollath, die probiotica omschrijft als ‘werkzame stoffen die essentieel zijn voor een gezond leven’. De ontwikkeling en het gebruik van probiotica zijn echter al veel ouder. Zo stamt het eerste gebruik al uit de neolithische periode, tussen 10.000 en 5.000 voor Christus. Omdat veehoeders in het Midden-Oosten destijds hun melk bewaarden in geitenvellen zakken, waar gedurende de dag de brandende zon op scheen, begon de melk te fermenteren. In deze tijd ontstond ook het gebruik van andere gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals kefir, bier en wijn. Pas veel later, in de 19e eeuw, ontdekte men pas welke processen hieraan ten grondslag lagen en wat het belang hiervan was. Met name de Franse scheikundige en bioloog Louis Pasteur was van betekenis met zijn theorie dat de oorzaak van veel ziekten een minuscuul levend wezen was, dat hij een ‘micro-organisme’ noemde. Deze belangrijke ontdekking in de medische wetenschap leidde uiteindelijk tot vele andere inzichten, zoals de ontwikkeling van vaccins, de sterilisatie van instrumenten en wondverbanden en de pasteurisatie van voedingsmiddelen.

Met zorg samengesteld

Organic 3 heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Zo worden de producten met zorg samengesteld en zijn er geen onnodige ingrediënten aan toegevoegd. Hierdoor zijn de producten breed inzetbaar en voor iedereen geschikt, ook voor diegenen die overgevoelig zijn of allergieën hebben. De producten worden aan de hand van de nieuwste inzichten samengesteld en bevatten specifieke, neutrale bacteriestammen die door bijna iedereen goed verdragen worden. Ook mensen die diëten als het GAPS-dieet of Paleodieet volgen, kunnen de producten van Organic 3 met een gerust hart nemen.

Over Organic 3

Organic 3 maakt supplementen voor de spijsvertering en darmen zonder onnodige toevoegingen. Hierdoor zijn de producten geschikt voor de meest gevoelige gebruikers. De drie oprichters begrijpen dat goede voeding de sleutel tot een goede gezondheid is. Zo is ook de naam Organic 3 ontstaan. Ze zijn ervan overtuigd dat niet alleen organische voeding, maar ook supplementen zonder onnodige toevoegingen het beste zijn voor onze gezondheid. Deze visie heeft geleid tot unieke producten waarvan de formuleringen met de grootste zorg worden samengesteld. Dit voorkomt niet alleen vervelende bijwerkingen, maar geeft ook het hoogst mogelijke resultaat. De oprichters van Organic 3 worden bij het samenstellen van hun productlijn geïnspireerd door hun passie voor het werk van Dr. Weston A. Price en Dr. Natasha Campbell-McBride.

Meer informatie
Product Naam
Primal Gut™ - Probiotica Poeder
Merk
Organic3
Inhoud
17.25 gram
Gebruiksaanwijzing

Kinderen (5-12 jaar): voeg 1/8e of 1/4e van de kleinste maatlepel Primal Gut ™ poeder toe aan het voedsel van uw kind en verhoog langzaam in de loop van de tijd tot de 1/2 of één hele dosering van de kleinste maatlepel.
Tieners en volwassenen: Neem 1/4e of 1/2e van de kleinste maatlepel Primal Gut ™ toe en verhoog naar verloop van tijd naar één dosering van de middelste maatlepel

Koeling
Gekoeld bewaren
Ingrediënten per dosering

Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus brevis, Lactobacillus salivarius, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium lactis

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Primal Gut™ - Probiotica Poeder
Uw waardering