YeastBiotic™ - Probiotica Capsules - Smidge™
Aanbiedingsprijs EUR  49,26 Normale prijs EUR  57,95

YeastBiotic™ - Probiotica Capsules - Smidge™

Van: Organic
Waardering:
100% of 100
 • Categorie: Darmen & Darmflora
 • 3 miljard organismen per capsule
 • Saccharomyces boulardii
 • Antibiotica-bestendig
 • Vrij van allergenen
 • 60 vegetarische capsules
Op voorraad
SKU
OG-04
Aanbiedingsprijs EUR  49,26 Normale prijs EUR  57,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Smidge™ YeastBiotic Capsules

Saccharomyces boulardii is een niet-pathogene en niet-koloniserende gist met probiotische eigenschappen. Omdat het geen bacterie betreft, kan het gebruikt worden in combinatie met antibiotica en toch in leven blijven. De probiotische schimmel werd in 1923 in Indochina ontdekt. De capsules van Smidge™ YeastBiotic bevatten 3 miljard organismen per capsule en kennen, behalve de cellulose en L-leucine die nodig zijn voor de capsulering, geen andere toevoegingen.

Introductie van Smidge™ YeastBiotic Capsules

Smidge™ YeastBiotic Capsules is een supplement dat de bijzondere gistsoort Saccharomyces boulardii bevat, die zowel temperatuurtolerant als zuurbestendig is. De gistsoort is van origine een tropische soort die voor het eerst werd geïsoleerd van de lychee en de mangosteenvrucht in 1923 door de Franse wetenschapper Henri Boulard. Hij had namelijk ontdekt dat inheemse volken er traditiegetrouw de schil van verschillende tropische vruchten gebruiken als diarree-remmend middel en deed hier verder onderzoek naar. Inmiddels wordt Saccharomyces boulardii al meer dan zestig jaar gebruikt en zijn er in Europa drie grote onderzoeken uitgevoerd naar de effecten van Saccharomyces boulardii bij diarree als gevolg van antibioticabehandelingen. In de darmen produceert deze gist onder meer gistmelkzuur, boterzuur en B-vitaminen. Het supplement is vrij van zuivel, gluten en andere veel voorkomende allergenen en dient koel bewaard te worden.

Over de darmflora

Onze darmflora is een heel complex ecosysteem, dat zo ongeveer net zo uniek is als onze vingerafdruk! In onze darmflora, ook wel microbioom genoemd, worden essentiële stoffen aangemaakt, zoals vitaminen en neurotransmitters. Ook speelt het microbioom een sleutelrol bij de vertering van voedsel en bij een goede opname van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Het microbioom is dus een uitermate belangrijk ecosysteem in ons lichaam. Om al deze processen goed te kunnen laten verlopen, werkt het lichaam samen met de in de darmen aanwezige microben, waaronder bacteriën. Deze darmbacteriën kunnen worden onderverdeeld in welwillende en onhebbelijke bacteriën en tijdelijk of permanent verblijvende soorten. Een normale darmflora is in evenwicht.

Hoe functioneren bacteriën en enzymen?

Ons darmstelsel wordt bevolkt door miljarden micro-organismen die allemaal hun eigen taak hebben binnen het grotere geheel van onze darmflora. Om de spijsvertering goed te kunnen laten verlopen, werkt het lichaam samen met deze micro-organismen. Bij een normale darmflora zijn deze soorten met elkaar in balans, een balans die voor iedereen anders is. Enzymen zijn in staat allerlei processen in ons lichaam te versnellen, ze zijn als het ware de werkpaarden van ons lichaam. Enzymen kunnen processen soms wel tot een biljoen keer versnellen! Zo werken ook spijsverteringsenzymen als een soort katalysator in ons darmstelstel. Het zijn ‘chemische fabriekjes’ in ons lichaam die best door ons gekoesterd mogen worden.

Voordelen

 • Saccharomyces boulardii is een lichaamsvriendelijke, niet-pathogene en niet-koloniserende gist met probiotische eigenschappen
 • Bevat 3 miljard CFU’s per capsule
 • Is antibiotica-bestendig en kan dus tegelijk met antibiotica worden genomen
 • Smidge™ YeastBiotic Capsules bevat geen gluten, lactose en andere veelvoorkomende allergenen, is vrij van prebiotica en is gevriesdroogd
 • Dient gekoeld bewaard te worden

De ontrafeling van onze darmflora

We krijgen steeds meer inzicht in de werking en belangrijke functies van onze darmflora, maar eigenlijk weten we nog steeds heel weinig van dit mysterieuze ‘orgaan’ in ons lichaam. De kennis die we nu hebben is waarschijnlijk slechts het topje van de ijsberg! Zo beginnen we langzaam te begrijpen op welke bijzondere manieren bacteriën met elkaar communiceren via een mechanisme dat bekend staat als ‘Quorum Sensing’. Het mechanisme stelt bacteriën in staat om, via het uitscheiden van signaalmoleculen, constant met elkaar in gesprek te zijn en hun gedrag op elkaar af te stemmen. Ze kunnen onder andere weten met hoeveel soortgenoten ze zijn, om vervolgens bij een bepaald aantal soortgenoten een synchrone reactie teweeg te brengen. Vriendelijke bacteriën communiceren en werken samen via Quorum Sensing, een fenomeen dat nog altijd even fascinerend als mysterieus is voor veel onderzoekers.

De geschiedenis van probiotica

Hoewel de term ‘probiotica’ uit 1953 stamt, is het principe al veel ouder. De eerste sporen van het gebruik van probiotica stammen al uit de neolithische periode, tussen 10.000 en 5.000 voor Christus. Veehoeders in het Midden-Oosten bewaarden in die tijd de melk in zakken gemaakt van geitenvellen. Doordat de zon erop scheen, begon de melk door een combinatie van melkzuurbacteriën en gisten te fermenteren. Ook het ontstaan van andere gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals kefir, bier en wijn, gaat terug tot ongeveer 7.000 voor Christus. Het belang van deze, soms toevallige ontdekkingen kwam echter pas veel later, in de 19e eeuw aan het licht. In deze eeuw ontwikkelde de Franse scheikundige en bioloog Louis Pasteur namelijk zijn theorie dat de oorzaak van veel ziekten een minuscuul levend wezen was, dat hij een ‘micro-organisme’ noemde. Deze microbe-theorie is één van de belangrijkste ontdekkingen in de medische geschiedenis die tot veel nieuwe inzichten heeft geleid op het gebied van de microbiologie. De echte probiotica-wetenschap komt in Europa echter pas in de jaren negentig van de vorige eeuw op gang en sindsdien zijn probiotica het onderwerp van talloze klinische studies.

Met zorg samengesteld

De producten van Smidge™ worden zorgvuldig en in kleine batches samengesteld en bevatten geen onnodige toevoegingen, waardoor ze van optimale kwaliteit en breed inzetbaar zijn. Doordat de producten zijn ontwikkeld aan de hand van de nieuwste inzichten en omdat ze specifieke neutrale bacteriestammen bevatten, worden ze door bijna iedereen goed verdragen. De producten zijn daardoor ook uitermate geschikt zijn voor mensen met gevoeligheden of allergieën en ze passen bovendien binnen diëten als het GAPS-dieet en het Paleodieet.

Over Smidge™

De drie oprichters van Smidge™ - voorheen Organic3 - begrijpen dat goede voeding de sleutel is tot een goede gezondheid. Ze hebben alle drie in het verleden te kampen gehad met gezondheidsklachten en hebben er hun levenswerk van gemaakt om nu anderen met behulp van voeding te begeleiden naar een goede gezondheid. De supplementen van Smidge™ richten zich dan ook specifiek op de spijsvertering en de darmen en de formuleringen worden met de grootst mogelijke zorg en zonder onnodige toevoegingen samengesteld.

De naam ‘Smidge’ betekent ‘een kleine hoeveelheid’, waarmee ze willen wijzen op het feit dat ze hun producten altijd in kleine batches produceren om de kwaliteit extra goed te kunnen waarborgen. Hierdoor zijn de producten geschikt voor de meest gevoelige gebruikers en wordt een zo hoog mogelijk resultaat behaald.

Bij het samenstellen van hun unieke productlijn is het werk van Dr. Weston A. Price en Dr. Natasha Campbell-McBride een belangrijke inspiratiebron. Bij Smidge™ werken ze al jaren samen aan hun missie om producten met essentiële voedingsstoffen te bieden die het spijsverteringsstelsel kunnen ondersteunen en die de opname van nutriëntrijke voeding kunnen helpen maximaliseren.

Meer informatie
Product Naam
YeastBiotic™ - Probiotica Capsules - Smidge™
Art.nr.
OG-04
Merk
Organic
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem één capsule tweemaal per dag bij de maaltijd of zoals voorgeschreven door een arts

Koeling
Gekoeld bewaren
Ingrediënten per dosering

3+ miljard CFU's, Saccharomyces boulardii (320 mg)†. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld; CFU's: colony-forming units.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Cellulose, plantaardige capsule (hydroxypropylmethylcellulose, water), l-leucine.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:YeastBiotic™ - Probiotica Capsules - Smidge™
Uw waardering
Klantenreviews
 1. goed produkt
  Algehele beoordeling
  100%
  helpt erg goed tegen de schimmels

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook: