Melatonine - Natuurlijke Afgiftecurve van Pierpaoli bij Ergomax

  • We hebben dit product uit het assortiment gehaald.
Niet op voorraad
SKU
PP-01
EUR  21,50
  • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
  • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Melatonine met natuurlijke afgiftecurve

Melatonine is een lichaamseigen molecuul dat geproduceerd wordt in de pijnappelklier, een orgaan dat zich tussen de beide hersenhelften bevindt. Er is veel mystiek rondom deze klier die ook wel bekend staat als het derde oog. De Franse filosoof Descartes betitelde het zelfs als de “zetel van de ziel”.

De mystieke kant staat onlosmakelijk verbonden met productie van DMT (Dimethyltryptamine) een hallucinogene en entheogene lichaamseigenstof die qua moleculaire structuur erg veel op serotonine lijkt.

Samen met de hypothalamus controleert de pijnappelklier het dag- en nachtritme. In de avond als het donker wordt komt de productie van melatonine op gang en dit brengt het lichaam in de nachtstand door de hartslag en lichaamstemperatuur te verlagen.

Melatonine is de “Master Hormone-Modulating Molecule” omdat het bijna alle andere hormonen in het lichaam reguleert. De meeste mensen kennen melatonine echter alleen als regulator van slaap. Omdat de werking zo breed is in het lichaam wordt het ook wel “The Miracle Molecule” genoemd.

Melatonine is één van de oudste biologisch actieve moleculen op aarde en erg diep verweven met het functioneren van ons lichaam. Niet alleen dieren produceren melatonine, zelfs bacteriën en planten maken gebruik van dit cruciale neurohormoon.

Als “hormoon van de nacht” wisselen de melatonine concentraties overigens niet alleen in een 24-uurs cyclus met de functie van dag- en nachtklok. Het is ook bekend dat de melatonine concentraties wisselen op basis van de maan- en seizoencycli. Melatonine is dus niet alleen een klok voor het lichaam maar ook een kalender

Voordelen

  • Lichaamseigen molecuul
  • Regulator van slaap
  • Biologisch actief molecuul

Suboptimale slaap

Slaap is cruciaal voor de gezondheid en algemeen welbevinden. De gemiddelde volwassen persoon heeft ongeveer 8-9 uur slaap per nacht nodig maar vandaag de dag komen de meeste mensen in de Westerse wereld niet eens aan de 7 uur.

Het optimaliseren van de slaap en de melatonine-concentraties is dus voor velen een ontbrekende lifestyle factor.

Dr. Walter Pierpaoli

Dr. Pierpaoli is een van de meest vooraanstaande anti-aging onderzoekers ter wereld. Vooral op het gebied van melatonine en andere neuropeptiden wordt hij gezien als dé expert. In de loop der jaren hebben zijn bijdrages aan het ontrafelen en in kaart brengen van verschillende biochemische vraagstukken en theorieën, alsmede zijn boek "The Melatonin Miracle”, veel mensen geholpen.

Melatonine Zink-Selenium van Dr. Pierpaoli

Als melatonine expert weet Dr. Pierpaoli dat de natuurlijke afgiftecurve van melatonine erg belangrijk is voor de werking en de mate waarop het lichaam er positief op reageert. Het hormonale systeem en de complexe symfonie tussen verschillende hormonen, hun timing en de balans is erg gevoelig en precies. Hoe dichter we in de buurt komen bij de natuurlijke afgifte des te beter het lichaam reageert en functioneert.

Gewone melatonine producten pieken te vroeg in het bloed en time-released melatonine producten pieken te laat of zelfs helemaal niet. Naast de verkeerde timing zijn ook hoogtes van de pieken niet adequaat genoeg.

Het Melatonine Zink-Selenium supplement van Dr. Pierpaoli is de enige melatonine supplement ter wereld die op het juiste moment in het bloed piekt en hiermee het natuurlijke afgifte patroon simuleert. Dit is precies op dezelfde manier zoals de pijnappelklier het doet. Je wordt fris en uitgerust wakker zonder het lichaam in verwarring te brengen.

Waarom de toevoeging van zink en selenium?

Dr. Pierpaoli en zijn collega’s hebben ook ontdekt dat het toevoegen van zink en selenium synergetisch werkt met melatonine in het reguleren van fundamentele lichaamsprocessen. zink en selenium zijn essentiële mineralen die betrokken zijn bij de werking van honderden enzymen en de productie van gluthation, de sterkste antioxidant in het lichaam.

Kwaliteit

Dit melatonine product bevat alleen maar de meest pure en effectieve vorm van synthetische melatonine. De synthese komt tot stand door serotonine uit koffiebonen om te zetten naar een melatonine molecuul dat identiek is aan de melatonine die het lichaam produceert. Dierlijke of natuurlijke varianten van melatonine voldoen niet aan de strenge eisen van Dr. Pierpaoli en worden daarom nooit gebruikt.

Iedere nieuwe batch wordt uitgebreid getest op biologische activiteit en chemische zuiverheid.

Let op!

Alhoewel synthetische melatonine een van minst toxische stoffen ter wereld is en bijna geen bijwerkingen veroorzaakt gelden wel de volgende waarschuwingen.

Bij het gebruik van MAOI geneesmiddelen enkel gebruiken bij goedkeuring of onder toezicht van een medisch professional. MAOI geneesmiddelen remmen de afbraak van melatonine. Gebruik melatonine supplementen niet tijdens zwangerschap of borstvoeding. Combineer melatonine niet met alcohol, NSAID’s (niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen) of betablokkers.

Meer informatie
Product Naam
Melatonine - Natuurlijke Afgiftecurve
Merk
Pierpaoli
Inhoud
60 tabletten
Gebruiksaanwijzing

Neem één tablet vlak voor het slapen gaan. Let er goed op dat na inname van het tablet de lampen uitblijven en er geen fel (blauw) licht meer aanwezig is. Blauw licht breekt melatonine af.

Ingrediënten per dosering

1 mg melatonine †, 8,7 mg zink gluconaat (87% ADH*), 50 mcg selenomethionine (90% ADH*). * Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid; † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Microkristallijne cellulose, mannitol, polyvinylpyrrolidone, magnesiumstearaat.

Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Melatonine - Natuurlijke Afgiftecurve
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: