Alfa Prebiotica - Galacto-Oligosachariden (GOS)

Van: Ergomax
Waardering:
100% of 100
 • Zuivere Galacto-Oligosachariden (GOS)
 • Effectieve voeding voor de darmflora
 • 100% ecologische verpakking 
 • Uitstekend te combineren met Kefir Probiotica
 • 400 gram 
Niet op voorraad
SKU
Erg-19
EUR  34,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Prebiotica poeder; voeding voor je darmflora

Prebiotica zijn belangrijke voedingsstoffen die de groei van goede bacteriën in de darmen ondersteunen. Het planten van “zaadjes” (probiotica) en het voeden met “mest” (prebiotica) in de tuin die het microbioom heet is effectief, gemakkelijk en verstandig.  Prebiotica bevatten in tegenstelling tot probiotica dus zelf geen levende bacteriën maar dienen ter ondersteuning van de probiotica en al aanwezige darmflora.

Rol van de darmflora

De rol van de darmflora wordt steeds meer gezien als een controlecentrum van het menselijk lichaam. Het onderhouden van een goede diversiteit en kwaliteit is daarom erg belangrijk.  Niet alleen vezelrijke en gefermenteerde voeding ondersteunen de darmen, maar ook probiotica en prebiotica kunnen hierin een belangrijke rol spelen.  

Fermentatie van prebiotica in de darmen

Prebiotische vezels zijn niet verteerbaar door de mens en hebben dus geen directe voedingswaarde. Prebiotische vezels passeren intact de maag en het bovenste deel van de dunne darm. In het onderste deel van de dunne darm en in de dikke darm worden de vezels gefermenteerd door verschillende soorten bacteriën en gistsoorten. In ruil voor deze voeding produceren ze een reeks van stoffen die weer wel te gebruiken zijn voor de mens.

Voordelen van Prebiotica poeder

 • Uitstekend te combineren met Kefir Probiotica
 • Door de licht zoete smaak kan de probiotica poeder zelfs gebruikt worden als zoetstof
 • Bijzonder effectief en makkelijk te doseren omdat de poeder fijn van structuur is en lost makkelijk op
 • De poeder is uitstekend te combineren met probiotica en heeft een synergetische werking
 • Door de natuurlijke oorsprong is het geheel vrij van allergenen en bevat het geen kunstmatige toevoegingen

Vezels in ruil voor voedingsstoffen

De micro-organismen produceren onder andere vitaminen, endocannabinoiden en korte keten vetzuren zoals butyraat, lactaat, acetaat en propionaat. Deze vetzuren hebben ongelofelijke effecten in het lichaam en dit is in essentie die de samenwerking tussen mens en de darmflora. Prebiotica worden overigens ook aangeduid als oplosbare vezels terwijl niet-oplosbare vezels (voedingsvezels) het beste bekend staan voor het stimuleren van de stoelgang.

Galacto-oligosachariden (GOS) de ultieme prebiotica

Galacto-oligosachariden (GOS) zijn een specifieke vorm van prebiotische galactose suikers. Het is één van de ruim 200 biologisch actieve suikers die van nature in moedermelk voorkomen. Ze behoren hierdoor tot de groep van 'Human Milk Oligosaccharides’ (HMO) koolhydraten. Ze zijn complex qua structuur en hebben een breed spectrum aan biologische effecten die verder rijken dan alleen het verschaffen van voeding voor zuigelingen.

De hoofdfunctie als prebioticum staat ook centraal bij volwassenen. Op basis van de beschikbare data kan GOS beschouwd worden als de meest ultieme prebiotica. Ze zorgen simpelweg voor een betere groei van de darmflora dan andere soorten prebiotica als fructo-oligosachariden (FOS), xylooligosachariden (XOS), soja-oligosachariden (SOS), inuline etc.. GOS wordt uitermate goed verdragen en het kan zelfs tijdens een FODMAP dieet gebruikt worden.

Voedingskeuzes en vezels

Het eten wat je binnenkrijgt is niet alleen voor jezelf maar ook voor de triljoenen microben in je darmen. Anders gezegd: je eet altijd voor twee en bij het maken van voedingskeuzes moet je ook altijd de darmflora meenemen in je overwegingen. Omdat meer dan 99% van de genen en ongeveer 9 op de 10 cellen in je lichaam bacterieel zijn is het belangrijk om “ecologisch en duurzaam” te denken.

Je moet dit essentiële orgaan dus onderhouden, voeden en ontwikkelen. Doe je dit goed dan zijn de effecten ongekend voor het lichaam. De velen manieren waarop de micro-organismen interacties hebben met de voeding die je tot je neemt worden geoptimaliseerd. Zo helpen ze bijvoorbeeld niet alleen mee met het verteren van vezels, het produceren van vetzuren, vitaminen en waterstof, maar ze consumeren ook calorieën. Het eten van diverse  prebiotische vezels en een natuurlijke blootstelling aan bacteriën staan centraal in de optimalisatie.

Synbiotica de effectieve combinatie van pre- en probiotica

Prebiotica verbeteren en complementeren de werking van probiotica zoals de gefermenteerde kefir capsules. Met een dergelijke combinatie lever je niet alleen diverse bacteriën en gistsoorten aan maar ook direct de voeding waar ze op gedijen. Dit is al een natuurlijke mest waarmee de levensvatbaarheid en robuustheid wordt geoptimaliseerd.

De effecten van een synbiotica combinatie overtreffen die van een opzichzelfstaande prebiotica of probiotica meerdere malen. Het is dus verstandig om dit te overwegen bij het optimaliseren van jouw persoonlijke microbioom.

Waterstofproductie: dat wist je nog niet!

De grootste output van de vezelconsumptie door de darmflora zijn korteketenvetzuren en gassen zoals waterstof en koolstofdioxide. De korteketenvetzuren staan meestal in de schijnwerpers als buitengewoon gunstig voor het lichaam. Waterstofgas (H2) is daarentegen, onterecht, sterk onderbelicht. Waterstof is samen met zuurstof diep verweven met het ontstaan van leven op aarde en de evolutie er van. De balans van zuurstof en waterstof ofwel oxidatie en reductie is essentieel in levende organismen. Tot voor kort was de aandacht van onderzoekers vooral gevestigd op zuurstof en werd de rol van waterstof grotendeels genegeerd. Gelukkig komt hier steeds meer verandering in.

Waterstof is interessant omdat het als een selectieve antioxidant werkt die de meest gevaarlijke vrijeradicalen (hydroxylradicalen) neutraliseert. Het is hierin uniek omdat het andere radicalen die belangrijk zijn voor het functioneren van het lichaam niet verstoort. Daarnaast activeert het ook andere antioxidantenzymen, cel beschermende eiwitten en functioneert het als een belangrijk signaalmolecuul.

Om van de voordelen van waterstofgas gebruik te maken hoef je geen geld te besteden aan dure therapieën of gadgets. Je kunt simpelweg gebruik maken van je lichaamseigen waterstofgasproductiesysteem: de darmflora. Het waterstofgas dat in de darmen geproduceerd wordt diffuseert snel in andere weefsels en kan daar effectief de mitochondriën en nuclei bereiken.

Meer informatie
Product Naam
Alfa Prebiotica - Galacto-Oligosachariden (GOS)
Merk
Ergomax
Inhoud
400 gram
Gebruiksaanwijzing

Neem 12 gram per dag (ongeveer 4 theelepels) en meng de poeder met vloeistof naar keuze

Ingrediënten per dosering

3 gram Galacto-Oligosachariden (GOS) †. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

Overige Ingrediënten

Allergenen: bevat ingredienten uit soja*. *Hoeveelheid allergenen onder het detectielimiet van 20 PPM.

Allergenen
Soja
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Alfa Prebiotica - Galacto-Oligosachariden (GOS)
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Zeer goed
  Algehele beoordeling
  100%
  Makkelijk te verwerken, lekker zoet, werkt heel stimulerend voor de darm

  Gereviewd door

  Gepost op