ProBiota Bifido - Capsules

 • Categorie: Probiotica & Darmflora
 • Histamine-vriendelijke probiotica
 • 12 miljard CFU’s in iedere dosering
 • Bevat 7 Bifidobacterium-stammen
 • Zonder Lactobacillus-stammen
 • Vrij van gangbare allergenen
 • 60 plantaardige capsules
Niet op voorraad
SKU
SH-23
EUR  57,50
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

ProBiota Bifido van Seeking Health

ProBiota Bifido van Seeking Health is samengesteld uit zeven intensief onderzochte Bifidobacterium-stammen die voornamelijk voorkomen in het darmslijmvlies bij de uitgang van de dunne darm, in de dikke darm en in het genito-urinaire stelsel. ProBiota Bifido is gecapsuleerd in zuurbestendige, afgifte vertragende plantaardige capsules voor optimale aflevering van de bacteriestrengen in de dikke darm. Bovendien is de formule geschikt voor veganisten en vegetariërs, vrij van gangbare allergenen en van prebiotica, wat gunstig is voor iedereen die gevoelig is voor zetmeel of bepaalde vezels. Omdat deze probiotica enkel bestaat uit Bifidobacterium-strengen, is het product geschikt voor iedereen die liever geen Lactobacillus stammen gebruikt vanwege de mogelijk histamine-producerende activiteit van deze stammen.

Histamine en onze darmen

Histamine is een biogeen amine die van nature voorkomt in zowel plantaardige als dierlijke producten. De stof kan ook door bacteriën worden geproduceerd en komt in lage hoeveelheden voor in ons lichaam, waarin het een functie heeft bij onder meer het afweersysteem, het maag-darmkanaal en de prikkeloverdracht in de hersenen. Het kan, als het eenmaal gevormd is, worden opgeslagen in mestcellen of witte bloedcellen en komt vrij bij bepaalde immuunreacties, zoals in het geval van allergieën, ontstekingen of medicijngebruik. In sommige gevallen is de afbraak en blootstelling aan histamine niet in balans, onder meer wanneer er sprake is van een histamine-intolerantie, waarbij het lichaam zelf te veel histamine aanmaakt of wanneer iemand te veel histaminerijk voedsel eet. ProBiota Bifido van Seeking Health kan met recht een ‘histamine-vriendelijk’ probiotisch supplement genoemd worden, omdat het enkel bacteriestammen bevat waarvan bekend is dat ze het histamineniveau in het maag-darmkanaal niet verhogen.

Evolutie van de epigenetica

Onderzoekers zijn het er de laatste jaren steeds meer over eens dat ons DNA of onze genetische aanleg sterk wordt beïnvloed door omgevingsfactoren. Lange tijd dacht men dat we alles te weten zouden kunnen komen over het DNA, als we de meer dan 25.000 genomen ervan maar in kaart konden brengen. Inmiddels is duidelijk dat de manier waarop onze genen tot uiting komen niet vastligt, maar dat dit gestuurd wordt door ‘epigenomen’: dit zijn als het ware schakelaars die het DNA ‘aan’ of ‘uit’ kunnen zetten, vergelijkbaar met de software die een computer bestuurt. Epigenomen kunnen beïnvloed worden door voeding en andere omgevingsfactoren, zoals leefstijl en leefomgeving. De epigenetica bestudeert de veranderingen in genexpressie die plaatsvinden op het niveau van de epigenomen. Het gaat dus om veranderingen in genexpressie, zónder dat er veranderingen in de DNA-sequentie plaatsvinden. Het is een wetenschap die de laatste jaren sterk evolueert en die zich met name focust op het proces van methylering: het belangrijkste epigenetische proces dat in ons lichaam plaatsvindt.

Voordelen:

 • Histamine-vriendelijk probiotisch supplement
 • Samengesteld uit 7 intensief onderzochte Bifidobacterium-stammen
 • Bevat 12 miljard CFU’s aan bacterieculturen in iedere dosering
 • Bevat geen Lactobacillus-stammen, speciaal voor iedereen die deze stammen liever niet gebruikt vanwege de mogelijke histamine-producerende activiteit ervan
 • Doelgerichte levering aan de darmen met behulp van zuurresistente, afgifte vertragende, plantaardige capsules
 • ProBiota Bifido is vrij van melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, pinda’s, tarwe, soja en van artificiële conserveermiddelen
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten

Het proces van methylering

Iedere minuut vinden er triljoenen methyleringsprocessen plaats in alle cellen van ons lichaam, die op hun beurt weer effect hebben op duizenden lichaamsprocessen. Methylering is een gecontroleerde overdracht van een methylgroep op voornamelijk eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA en het proces zorgt onder meer voor het onderhoud en de reparatie van ons DNA in al onze cellen en weefsels. Bepaalde stoffen die het vermogen hebben een methylgroep af te kunnen staan worden methyldonoren genoemd. Onder meer B-vitaminen, vitamine C, biotine, zink, foliumzuur en betaïne kunnen functioneren als een methyldonor. Methylgroepen vervullen een belangrijke rol binnen de genexpressie, aangezien ze de aan- en uitschakelaars van ons DNA mede faciliteren. Niet voor niets zijn ze één van de meest onderzochte moleculen binnen de epigenetica. Onderzoek wijst erop dat methylering reageert op omgevingsfactoren en afneemt naarmate men ouder wordt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de relatie tussen gezondheid en het vermogen om te kunnen methyleren een populair onderzoeksgebied is geworden.

Optimale supplementen

Seeking Health is een bedrijf met passie voor kwaliteit dat haar producten met de grootst mogelijke zorg samenstelt. Zo zijn de meeste Seeking Health producten vrij van GMO’s en zijn ze ook geschikt voor gevoelige gebruikers, aangezien ze vrij zijn van veel voorkomende allergenen zoals melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, gluten, maïs, gist en soja. Leveranciers dienen aan specifieke standaarden te voldoen, voordat ingrediënten gebruikt mogen worden. Bovendien wordt ieder ingrediënt altijd eerst zorgvuldig onderzocht en getest. Supplementen die met zorg en kunde geformuleerd zijn, dat is waar Seeking Health voor staat en in gelooft!

Over Seeking Health

Na jarenlang zelf aan onverklaarbare gezondheidsproblemen te hebben geleden, ontdekte Dr. Ben Lynch dat de oorzaak van deze klachten moest worden gezocht in het hebben van ‘vuile’ genen. Na tien jaar onderzoek, studie en behandeling van duizenden cliënten over de hele wereld, schreef hij het boek Dirty Genes, waarin hij zijn methode om inzichten uit de epigenetica actief in te zetten bij het optimaliseren van onze gezondheid heeft ontwikkeld en verfijnd. Lynch is momenteel één van de meest geraadpleegde deskundigen op het gebied van de epigenetica. Hij is altijd al gefascineerd geweest door de invloed en kracht die onze genen hebben en hij is ervan overtuigd dat we via de juiste voeding en levensstijl met onze genen kunnen samenwerken om een hoog niveau van gezondheid te creëren.

Meer informatie
Product Naam
ProBiota Bifido - Capsules
Art.nr.
SH-23
Merk
Seeking Health
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing
 • Neem dagelijks 1 capsule met of zonder voedsel, idealiter na de laatste maaltijd van de dag of zoals voorgeschreven door je arts.
 • Capsules kunnen uit elkaar worden getrokken en voedingsstoffen afzonderlijk worden ingenomen.
 • In de koelkast bewaren en goed gesloten houden om de potentie van het product te behouden. Niet bevriezen.
 • Als ProBiota-producten bij gemiddelde kamertemperatuur worden bewaard, blijven ze 4 - 6 maanden krachtig.
 • Bij hogere temperaturen (30 graden Celsius) behouden ze hun potentie gedurende 1-2 maanden.
 • We raden aan dit product na opening goed afgesloten in de koelkast te bewaren voor een optimale potentie.
Koeling
Gekoeld bewaren
Ingrediënten per dosering
 Hoeveelheid per capsule% DV
Probiotisch mengsel 151 mg **
Bifidobacterium-soorten 12 miljard † CFU **
Bifidobacterium infantis (Bi-26)
Bifidobacterium bifidum/lactis (Bb-02)
Bifidobacterium longum (Bl-05)
Bifidobacterium bifidum (Bb-06)
Bifidobacterium lactis (Bl-04)
Bifidobacterium lactis (Bl-07)
Bifidobacterium breve (Bb-03)
Totaal aantal culturen 12 miljard † CFU **

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

† Op het moment van productie.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Microkristallijne cellulose, vegetarische capsule (hypromellose, water, gellangom) en L-leucine.

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:ProBiota Bifido - Capsules
Uw waardering