Probiotica - Gefermenteerde Kefir
EUR  40,95

Probiotica - Gefermenteerde Kefir

Van: Ergomax
Waardering:
100% of 100
 • Koop 2 voor EUR  30,00 en bespaar 27%
 • Koop 3 voor EUR  25,00 en bespaar 39%
 • Gefermenteerde handgemaakte kefir probiotica
 • 43 miljard organismen per capsule
 • 40+ verschillende stammen
 • 250 mg per capsule
 • Uitstekend te combineren met Prebiotica - Galacto-Oligosachariden
 • 60 capsules
Op voorraad
SKU
Erg-14
EUR  40,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Gefermenteerde Kefir probiotica capsules

Iedere capsule bevat 250mg ambachtelijk gefermenteerde (gecultiveerde) kefir poeder. Het levert een gemiddelde van 43 miljard gunstige bacterie- en gistkiemen uit meer dan 40 verschillende stammen. Dit probiotica product omvat de kracht en essentie van traditionele kefir met de complexe mix van gunstige organismen en voedingsstoffen.

Kefir, het ultieme probioticum

Kefir is een gefermenteerde melkdrank dat wordt gevormd door de werking van gunstige bacteriën en gisten die symbiotisch leven in kefirkorrels. Dit natuurlijke en evolutionaire voorbeeld van een interactieve samenwerking tussen micro-organismen staat aan de basis van de het gezonde kefir. Dit staat ook wel bekend als een SCOBY ofwel een Symbiotic Community of Bacteria and Yeasts.

Het grote aantal micro-organismen in kefir, de bioactieve stoffen die het resultaat zijn van de microbiële stofwisseling  en de voordelen die gepaard gaan met de consumptie van kefir maken het een echte natuurlijke probiotica.

Voordelen gefermenteerde kefir capsules

 • Probiotica uit rauwe kefir poeder die langzaam wordt gefermenteerd
 • Het product bevat 43 miljard bacteriën uit verschillende bacterie- en giststammen.
 • De probiotica capsules zijn volledig natuurlijk en maken geen gebruik van kunstmatige toevoegingen
 • De capsules zijn zachtaardig en ambachtelijk geproduceerd met de grootste zorg
 • Hoeft niet in de koelkast bewaard te worden

Verschil met andere probiotica producten

De meeste probiotica productietechnologieën zijn gebaseerd op het kunstmatig laten groeien van individuele stammen in steriele een steriele omgeving. Na het vriesdrogen worden de “slapende” individuele bacteriën of gisten samengemengd in een formulering.

De verschillende stammen hebben nooit de gelegenheid gehad om op elkaar in te werken tijdens de cultivatiefase, dit gebeurt pas op het laatste moment in de darmen. Het productieproces van onze probiotica is fundamenteel anders omdat alle micro-organismen samen groeien en symbiotische interacties ontwikkelen tijdens de cultivatiefase, net zoals het in de natuur gebeurt.

Elegante co-evolutie van microbiële gemeenschappen

De micro-organismen vormen kleine ecosystemen terwijl ze worden gevoed tijdens het natuurlijke fermentatieproces. Iedere stam ontwikkelt zich in een complexe omgeving  terwijl het interacties heeft met alle andere organismen. Dit resulteert in een sterkere en meer potente probiotica.

Naast de gunstige bacteriën en gisten bevat deze probiotische formulering veel vitaminen, mineralen, aminozuren en enzymen. Vooral calcium, fosfor, magnesium, B2, B12, vitamine K en vitamine D. Ook de prebiotische polysaccharide kefiran is te vinden in dit product.

Op kleine schaal ambachtelijk met de hand gecultiveerd

De kwaliteit van kefir wordt voornamelijk bepaald door de micro-organismen die aanwezig zijn in de kefirkorrels en de manier waarop ze verwerkt worden. Grote commerciële kefir productie is tot nu toe nog niet succesvol geweest door contaminatie- en productieproblemen. Onze kefir probiotica wordt daarom met de hand geproduceerd in een toegewijde en gespecialiseerde productielijn op kleine schaal. Dit specifieke en propriëtaire proces garandeert de beste microbiële diversiteit en voedingswaarde.  Deze kefir probiotica is het meest traditionele en voedingsrijke product op de markt.

Zachtaardig en rauw

Het zachtaardige, onverhitte, langzame fermentatie en droogproces is ontwikkeld na velen jaren van experimenteren en analyseren. De “happy zone” waarin de gunstige bacteriën en gisten zich ontwikkelen zijn geoptimaliseerd voor vermenigvuldiging en potentie. Alle goede en natuurlijke eigenschappen van kefir blijven behouden in de uiteindelijke poeder. Hieronder vallen de kwetsbare bioactieve stoffen zoals enzymen, kefiran, lactoferrine, vetzuren en peptiden.

Meer dan 40 verschillende bacterie- en giststammen

De complexe interacties tussen de gistsoorten en bacteriën en hun afhankelijkheid van elkaar in de kefirkorrels worden nog niet helemaal goed begrepen. De mate van interactie kan gestimuleerd of beperkt worden door de groei van de een of de ander. De micro-organismen strijden namelijk met elkaar voor de voedingsstoffen waar ze op groeien of produceren metabolieten waar de andere organismes op gedijen of juist niet. Een goed uitgedacht en zorgvuldig onderhouden cultivatieproces door experts is dus erg belangrijk. Iedere capsule bevat tenminste 18 Lactobacilli stammen, 9 streptococci stammen en 27 giststammen.

Complexe samenstelling

Lactobacilli

Lb. acidophilus
Lb. brevis
Lb. kefiri
Lb. casei subsp. casei
Lb. casei subsp. rhamnosus
Lb. paracasei subsp. paracasei
Lb. fermentum
Lb. cellobiosus
Lb. delbrueckii subsp. bulgaricus
Lb. delbrueckii subsp. lactis
Lb. fructivorans
Lb. helveticus subsp. lactis
Lb. hilgardii
Lb. helveticus
Lb. kefiri
Lb. kefiranofaciens subsp. kefirgranum
Lb. kefiranofaciens subsp. kefiranofaciens
Lb. parakefiri
Lb. plantarum
Gisten

Dekkera anomala Brettanomyces anomalus
Kluyveromyces marxianus Candida kefyr
Pichia fermentans  firmetaria
Yarrowia lipolytica
lipolytica
Debaryomyces hansenii  famata
Deb. Schwanniomyces occidentalis
Issatchenkia orientalis krusei
Galactomyces geotrichum  Geotrichum candidum
C. friedrichii
C. rancens
C. tenuis
C. humilis
C. inconspicua
C. maris
Cryptococcus humicolus
Kluyveromyces lactis var. lactis
Kluyv. bulgaricus
Kluyv. lodderae
Saccharomyces cerevisiae
Sacc. subsp. torulopsis holmii
Sacc. pastorianus
Sacc. humaticus
Sacc. unisporus
Sacc. exiguus

Streptococci / Lactococci


Streptococcus thermophilus
St. paracitrovorus Lactococcus lactis subsp. lactis
Lc. lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis
Lc. lactis subsp. cremoris
Enterococcus durans
Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
Leuc. mesenteroides subsp. mesenteroides
Leuc. dextranicum

 

Wat is het verschil tussen de kefir capsules en de kefir starterspakketten?

Er is een fundamenteel verschil tussen onze met de hand gefermenteerde kefir poeder en de kefir starterspakketten. De kant en klare starterspakketten bestaan uit een goedkoop bijproduct van de kefirkorrels. Vergeleken met onze capsules bevatten ze slechts een heel laag aantal micro-organismen. Dit varieert van 7-9 stammen ten opzichte van onze ruim 40 stammen en subsoorten.

Gebruik tijdens antibiotica

Een groot voordeel van een breedspectrum aan probiotische gistsoorten is het feit dat ze niet gevoelig zijn voor antibiotica, deze hebben alleen een effect op bacteriën. Om deze reden kan kefir helpen met het in balanshouden en het functioneren van het microbioom tijdens en na het gebruik van antibiotica. Korte keten vetzuren, vitaminen, waterstof en velen andere bioactieve stoffen worden zowel door gistsoorten als bacteriën geproduceerd

Een gemakkelijke manier om kefir te nemen

Niet iedereen vindt de smaak van kefir lekker en de meeste mensen vinden het teveel werk om het thuis zelf te maken. Gefermenteerde kefir in capsules biedt de perfecte oplossing voor diegene die toch graag de voordelen van kefir willen genieten zonder de ongemakken. Met slecht 2 capsules per dag krijg je de volledige voordelen van een traditionele kefir drank zonder onpraktische handelen van het zelf maken of een vloeibare drank. Je kunt het vergelijken met gedroogd fruit  en vers fruit, beide hebben dezelfde voedingsstoffen alleen de vorm waarin ze komen verschilt.

Synbiotica, pre- en probiotica samen

Prebiotica zijn simpelweg de niet-verteerbare componenten uit ons eten die als directe voeding voor de darmflora dient. Prebiotica stimuleren hiermee de groei van de goede organismen in de darmen en de levensvatbaarheid van probiotica supplementen. De effectieve combinatie van een probiotica en een prebiotica staat bekend als synbiotica omdat ze elkaars werking versterken. Wil je de darmflora optimaal beïnvloeden en voeden dan raden wij aan om naast onze gefermeneerde kefir capsules een goede prebiotica te nemen. De natuurlijke niet-verteerbare koolhydraten galacto-oligosachariden (GOS) zijn het beste die je kan nemen.

Meer informatie
Product Naam
Probiotica - Gefermenteerde Kefir
Merk
Ergomax
Inhoud
60 plantaardige capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 1-2 capsules per dag bij een maaltijd.

Ingrediënten per dosering

250 mg gefermenteerde kefir probiotica †. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

Overige Ingrediënten

Biologische aardappelzetmeel (vulmiddel), plantaardige cellulose (capsule).

Allergenen
Melk
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Probiotica - Gefermenteerde Kefir
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Krachtige probiotica
  Algehele beoordeling
  100%
  Na jarenlang zelf echte verse melk kefir te hebben gemaakt vonden wij het op een gegeven moment teveel gedoe worden. Na een jaar zonder echte kefir kwamen we deze probiotica tegen. De probiotica op zich is goed, maar voor ons toch niet voor herhaling vatbaar.

  Gereviewd door

  Gepost op

 2. Great product
  Algehele beoordeling
  100%
  I order it for someone with IBS for a long time and it helped.Also for someone who been using too much antibiotic.it's also special with the kefir in the probiotic.Hardly can find probiotic with fermented kefir in the markets,thats why it make it so special.I truly recommend it.

  Gereviewd door

  Gepost op

 3. zeer goed
  Algehele beoordeling
  100%
  weer aan mensen om heen geadviseerd, zelfs mijn therapeut was zeer enthousiast.

  Gereviewd door

  Gepost op

 4. Top
  Algehele beoordeling
  100%
  Erg goed produkt, mijn dochter heeft last van prikkelbare darm syndroom en gebruikt het nu ook sinds een paar maanden met goed resultaat!

  Gereviewd door

  Gepost op

 5. Super probiotica
  Algehele beoordeling
  100%
  probiotica die is gemaakt van gefermenteerde kefir mooier kan je niet hebben, buiten de koelkast te bewaren en nu zeer aantrekkelijk geprijsd, wij gebruiken het al even en het werkt geweldig voor het herstel van de darmflora, zeer hoog in probioticastammen.
  geweldig dat dit produkt is gemaakt!

  Gereviewd door

  Gepost op

Toon meer reviews