E-COP - Creatinol-O-Fosfaat van Prototype Nutrition bij Ergomax

 • Categorie: Sportsupplementen
 • Creatinol-O-Fosfaat in bruisvorm
 • Ontwikkeld door Patrick Arnold
 • Verbetert prestaties bij explosieve krachtinspanningen*
 • Speciaal uitgebalanceerd voor sporters*
 • 50 doseringen
 • 195 gram (50 doseringen)
Niet op voorraad
SKU
KF-06
EUR  39,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

E-COP - Creatinol-O-Fosfaat van Prototype Nutrition

Prototype Nutrition heeft het supplement Creatinol-O-Fosfaat (Creatinol-O-Phosphate) nieuw leven ingeblazen door deze variant van creatine op de markt te brengen in de vorm van bruispoeder. Creatinol-O-Fosfaat (COP) werd namelijk al in de jaren ’60 ontdekt door Italiaanse onderzoekers, toen ze onderzoek deden naar effectieve nutriënten voor mensen met hartproblemen. Verder onderzoek dat in de jaren ’60 en ’70 naar Creatinol-O-Fosfaat is uitgevoerd, ontdekte onder meer dat deze stof via een ander mechanisme dan creatine invloed heeft op de ATP levels in de spieren, waardoor Creatinol-O-Fosfaat een interessant onderwerp van onderzoek werd.

Creatinol-O-Fosfaat versus Creatine

Onderzoekers vermoeden al in de jaren ’60 en ’70 dat Creatinol-O-Fosfaat (COP) op een andere manier werkt dan creatine. Creatine werkt namelijk doordat het bijdraagt aan het creatinefosfaat-systeem, dat energie levert gedurende korte, intensieve inspanningen. COP is geen fosfaatdonor en laat dan ook geen fosfaatgroepen los in de spieren. In tegenstelling tot creatine heeft COP bovendien geen laadfase nodig. Speciaal voor de serieuze atleet ontwikkelde Patrick Arnold dit product in pure vorm en als bruispoeder, zodat de stof beter opneembaar is. Bovendien is de hoeveelheid zorgvuldig gekozen, omdat het volgens Arnold van belang is om de juiste hoeveelheid Creatinol-O-Fosfaat in te nemen. Roer één schep door ongeveer 120 ml water, roer een paar seconden tot het begint te bruisen en drink het meteen op. Herhaal dit tweemaal per dag, bij voorkeur na een maaltijd.

Wat zijn ketonen?

Ketonen worden in de lever aangemaakt op het moment dat er in het lichaam geen glucose meer voorhanden is als brandstof. In zo’n geval gaat het lichaam over op ‘vetverbranding’ in plaats van ‘suikerverbranding’, waarbij de lever lichaamsvet afbreekt tot vetzuren en glycerol, die vervolgens verder worden omgezet in respectievelijk ketonen en glucose. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je een streng koolhydraatarm of ketogeen dieet volgt, aan het vasten bent of geen voedsel tot je beschikking hebt of wanneer je een langdurige, zware fysieke prestatie levert. Wanneer je lichaam overgaat op vetten als primaire brandstof, kom je in een staat van ‘ketose’, een welbekend fenomeen voor diegenen die het ketogeen dieet kennen of volgen. Wist je dat het ook de staat is van baby’s wanneer ze geboren worden? Het is bovendien de staat waarin onze vroege voorouders over het algemeen verkeerden. Ze leefden immers van nature meer van vetten en eiwitten dan van koolhydraten en kenden langere periodes zonder voedsel.

Voordelen:

 • Optimaal ontwikkeld op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten door organisch chemicus Patrick Arnold
 • Bevat Creatinol-O-Fosfaat in de vorm van bruispoeder, een bijzondere vorm van creatine die geen laadfase nodig heeft
 • Creatine stimuleert spiergroei en verbetert de prestaties bij explosieve krachtinspanningen
 • Speciaal uitgebalanceerd en optimaal ontwikkeld voor kracht- en duursporters en voor mensen met een actieve levensstijl
 • Bevat 50 dagdoseringen per pot van 195 gram

De functie van een ketogene stofwisseling

Het feit dat het lichaam in tijden van schaarste eerst de eigen vetreserves aanspreekt in plaats van dat het waardevolle spiermassa’s verteert, is een indrukwekkend overlevingsmechanisme dat er mede voor heeft gezorgd dat onze voorouders periodes van voedselschaarste konden overleven. Het proces van ketogenese dat dan in het lichaam plaatsvindt heeft bovendien tot doel dat de hersenen, ook wanneer er geen koolhydraten voorhanden zijn, verzekerd zijn van voldoende energie. Ketonen spelen daarbij een cruciale rol. De uit vet gewonnen vetzuren en glycerol zijn namelijk een prima brandstof voor de meeste organen en weefsels, maar kunnen de bloed-hersenbarrière niet passeren. Daarom breekt de lever vetzuren nog verder af tot ketonen, die vrijkomen in de bloedbaan en die deze barrière wel kunnen passeren. Dit aanpassingsvermogen in het stofwisselingsproces is een bijzondere en fascinerende eigenschap van het menselijk lichaam.

Het proces van ketogenese

Het proces van ketogenese vindt voornamelijk plaats in de mitochondriën van de levercellen en draait om het omzetten van vetten naar ketolichamen of ketonen. Er worden drie soorten ketolichamen geproduceerd door de lever: acetoazijnzuur, aceton en hydroxybutyraat (BHB). Acetoazijnzuur wordt als eerste aangemaakt, waarna dit vervolgens verder wordt omgezet in aceton en BHB. Aceton verlaat het lichaam via de urine en de adem, vandaar ook dat je adem in een staat van ketose tijdelijk naar aceton kan ruiken. BHB kan door de verschillende weefsels en organen van het lichaam worden gebruikt voor de productie van energie. Het is een bijzonder energieproces dat we langzaam maar zeker steeds beter beginnen te begrijpen!

Ketonen als premium brandstof

Onderzoek naar de gevolgen van een ketogene stofwisseling voor het lichaam is populair, mede omdat onderzoekers vermoeden dan het bewust inzetten van ketonen als brandstof voor ons lichaam diverse interessante toepassingen zou kunnen hebben. In principe kiest ons lichaam voornamelijk uit twee soorten energiebronnen: suikers of vetten. Gedurende onze evolutie hebben suikers de voorkeur gekregen van ons lichaam, omdat ze relatief gemakkelijk om te zetten zijn en omdat het de snelste manier is om vetten op slaan voor mindere tijden. Toch is een ketogene ‘vetverbranding’ onder de streep efficiënter dan een ‘suikerverbranding’. Ketonen leveren immers in verhouding meer energie en bij de verbranding ervan komen er minder afvalstoffen vrij. Vanwege deze ‘schonere verbranding’ en omdat ketonen ook als het ware ‘aan motoronderhoud doen’, worden ze wel gezien als een echte ‘premium brandstof’ voor het lichaam!

Over KetoSports

KetoSports is een echte pionier op het gebied van exogene ketonen supplementen. Diverse KetoSports-producten, zoals KetoCaNa, KetoBlitz en KetoForce zijn welbekend en het bedrijf blijft zich alsmaar ontwikkelen en vernieuwen. Het brein achter KetoSports is de Amerikaanse organisch chemicus Patrick Arnold, die door zijn eerdere werk ook wel bekend is als ‘vader van de prohormonen’. Hij werd in 2010 door de University of Florida gevraagd om bèta-hydroxybutyraat (BHB) chemisch te produceren, zodat dit kon worden gebruikt voor onderzoek. Toen Arnold de resultaten zag van de door de universiteit uitgevoerde experimenten, werd hij enthousiast; hij zag nieuwe toepassingen voor zich en begon zelf ook onderzoek te doen naar de stof. Algauw boekte hij resultaat met een product bestaande uit een verbinding van BHB met natrium en calcium. Door de jaren heen heeft KetoSports zich vervolgens ontwikkeld tot een hoogwaardig supplementenbedrijf met unieke producten voor iedereen die op zoek is naar exogene ketonen supplementen van kwaliteit.


* Creatine verbetert de prestaties bij explosieve krachtinspanningen en is speciaal uitgebalanceerd voor sporters

Meer informatie
Product Naam
E-COP - Creatinol-O-Fosfaat
Merk
Prototype Nutrition
Inhoud
195 gram
Gebruiksaanwijzing

Neem tweemaal per dag één dosering na de maaltijd. Meng één maatschepje met water en roer goed tot het bruizen is opgehouden en het schuim is verdwenen. Na het mengen direct opdrinken.

Ingrediënten per dosering

2 gram Creatinol-O-Fosfaat †. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Natriumbicarbonaat, malaatzuur, citroenzuur, aspartaam & acesulfaam-k (zoetstoffen), silica.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:E-COP - Creatinol-O-Fosfaat
Uw waardering