E-COP - Creatinol-O-Fosfaat
EUR  39,95

E-COP - Creatinol-O-Fosfaat

 • Categorie: Sportsupplementen
 • Creatinol-O-Fosfaat in bruisvorm
 • Ontwikkeld door Patrick Arnold
 • Verbetert prestaties bij explosieve krachtinspanningen*
 • Speciaal uitgebalanceerd voor sporters*
 • 50 doseringen
 • 195 gram (50 doseringen)
Op voorraad
SKU
KF-06
EUR  39,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

E-COP - Creatinol-O-Fosfaat van Prototype Nutrition

Prototype Nutrition heeft het supplement Creatinol-O-Fosfaat (Creatinol-O-Phosphate) nieuw leven ingeblazen door deze variant van creatine op de markt te brengen in de vorm van bruispoeder. Creatinol-O-Fosfaat (COP) werd namelijk al in de jaren ’60 ontdekt door Italiaanse onderzoekers, toen ze onderzoek deden naar effectieve nutriënten voor mensen met hartproblemen. Verder onderzoek dat in de jaren ’60 en ’70 naar Creatinol-O-Fosfaat is uitgevoerd, ontdekte onder meer dat deze stof via een ander mechanisme dan creatine invloed heeft op de ATP levels in de spieren, waardoor Creatinol-O-Fosfaat een interessant onderwerp van onderzoek werd.

Creatinol-O-Fosfaat versus Creatine

Onderzoekers vermoeden al in de jaren ’60 en ’70 dat Creatinol-O-Fosfaat (COP) op een andere manier werkt dan creatine. Creatine werkt namelijk doordat het bijdraagt aan het creatinefosfaat-systeem, dat energie levert gedurende korte, intensieve inspanningen. COP is geen fosfaatdonor en laat dan ook geen fosfaatgroepen los in de spieren. In tegenstelling tot creatine heeft COP bovendien geen laadfase nodig. Speciaal voor de serieuze atleet ontwikkelde Patrick Arnold dit product in pure vorm en als bruispoeder, zodat de stof beter opneembaar is. Bovendien is de hoeveelheid zorgvuldig gekozen, omdat het volgens Arnold van belang is om de juiste hoeveelheid Creatinol-O-Fosfaat in te nemen. Roer één schep door ongeveer 120 ml water, roer een paar seconden tot het begint te bruisen en drink het meteen op. Herhaal dit tweemaal per dag, bij voorkeur na een maaltijd.

De ontdekking van creatine

Creatine is een lichaamseigen stof die in 1832 werd ontdekt door de scheikundige Michel-Eugene Chevrel toen hij op zoek was naar interessante bestanddelen van vlees. Hij wist de stof uit de spieren te extraheren en vernoemde zijn ontdekking naar het Griekse woord voor ‘vlees’: kreas. De stof werd later ook in het vlees van veel dieren aangetroffen. Creatine is betrokken bij de energievoorziening van de spieren en wordt door de lever en alvleesklier uit verschillende aminozuren gesynthetiseerd. Pas in 1992 kwam creatine op de markt als supplementen die zich met name richtten op de serieuze en professionele sporters en het wordt vanaf die tijd ook massaal gebruikt door deze doelgroep.

Voordelen

 • Optimaal ontwikkeld op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten door organisch chemicus Patrick Arnold
 • Bevat Creatinol-O-Fosfaat in de vorm van bruispoeder, een bijzondere vorm van creatine die geen laadfase nodig heeft
 • Creatine stimuleert spiergroei en verbetert de prestaties bij explosieve krachtinspanningen
 • Speciaal uitgebalanceerd en optimaal ontwikkeld voor kracht- en duursporters en voor mensen met een actieve levensstijl
 • Bevat 50 dagdoseringen per pot van 195 gram

Hoe werkt creatine?

Creatine verbetert de prestaties bij explosieve krachtinspanningen, doordat de stof is betrokken bij het transport van energie naar de lichaamscellen. Wanneer je lichaam namelijk energie produceert, bijvoorbeeld wanneer er een spier samentrekt, gebruikt je lichaam adenosinetrifosfaat (ATP). Dit gaat gepaard met het afsplitsen van één van de creatine-fosfaten. Adenosine trifosfaat (ATP) verandert op deze manier in adenosinedifosfaat (ADP), een stof die het lichaam niet meer voor energielevering kan gebruiken. Om dit op te lossen, neemt je lichaam een fosfaatmolecuul uit de lichaamsvoorraad creatinefosfaat, zodat weer nieuwe ATP kan ontstaan. Door via suppletie creatine te nemen, wordt je reservoir aan creatinefosfaten verhoogt, waardoor je tijdens intensieve trainingen langer gebruik kunt maken van dit systeem in je lichaam.

Het gebruik van creatine

Creatine is al jaren populair in de sportwereld, mede omdat het gebruik ervan veilig en effectief is bevonden door de EFSA, de onafhankelijke Europese autoriteit op het gebied van voedselveiligheid. Veel sporters, met name beoefenaars van krachttraining, gebruiken graag creatine als supplement omdat het ervoor zorgt dat hun spieren minder snel vermoeid raken en ze dus langer en krachtiger kunnen trainen. Creatine stimuleert aldus spiergroei en helpt prestaties te verbeteren bij explosieve krachtinspanningen. De hoeveelheid creatine die wordt aanbevolen voor sporters verschilt, aangezien de stof in elk lichaam een ander effect heeft en is onder meer afhankelijk van de hoeveelheid spieren die al van nature aanwezig zijn in het lichaam. Ook merken vegetariërs waarschijnlijk eerder iets dan mensen die wel vlees of vis eten, aangezien zij de stof al meer via voeding binnenkrijgen. Ten slotte is ook de spieropbouw en de verhouding tussen zogenaamde fast-twitch en slow-twitch spieren bepalend voor het resultaat dat creatine heeft in een lichaam.

Over Prototype Nutrition

Prototype Nutrition verkoopt unieke, temporele producten die op kleine schaal worden geproduceerd. Protoytpe Nutrition dient feitelijk als een soort testplatform voor nieuwe producten en ingrediënten. Dit zijn veelal producten die normaal gesproken te duur of te onpraktisch zijn om te verkopen. Het merk wil op deze manier graag opkomende producten, nieuwe ingrediënten en ontwikkelingen delen met een groter publiek. Omdat het om producten gaat die in kleine batches worden geproduceerd, zijn de productlijnen vaak maar in gelimiteerde hoeveelheden verkrijgbaar. Net als bij KetoSports is organisch chemicus Patrick Arnold de drijfveer achter het merk.

* Creatine verbetert de prestaties bij explosieve krachtinspanningen en is speciaal uitgebalanceerd voor sporters

Meer informatie
Product Naam
E-COP - Creatinol-O-Fosfaat
Merk
Prototype Nutrition
Inhoud
195 gram
Gebruiksaanwijzing

Neem tweemaal per dag één dosering na de maaltijd. Meng één maatschepje met water en roer goed tot het bruizen is opgehouden en het schuim is verdwenen. Na het mengen direct opdrinken.

Ingrediënten per dosering

2 gram Creatinol-O-Fosfaat †. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Natriumbicarbonaat, malaatzuur, citroenzuur, aspartaam & acesulfaam-k (zoetstoffen), silica.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:E-COP - Creatinol-O-Fosfaat
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: