KetoForce - Exogeen Ketonzout - Bèta-hydroxybutyraat (BHB) - Vloeistof

 • Categorie: Ketogeen & Sportsupplementen
 • KetoSports’ originele ketonzoutdrank
 • Bron van bèta-hydroxybutyraat (BHB)
 • Gebonden aan kalium en natrium
 • Goed voor bloeddruk en zenuwstelsel*
 • Meng in een shake of smoothie
 • 480 ml
Niet op voorraad
SKU
KF-01
EUR  82,75
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

KetoForce - Exogeen Ketonzout van KetoSports

KetoForce is het originele ketonzoutsupplement van KetoSports en het is een bron van het exogene ketonlichaam bèta-hydroxybutyraat (BHB), gebonden aan de mineralen natrium en kalium. Het keto-vriendelijke supplement wordt vaak gebruikt door mensen die een ketogeen dieet volgen. Dit dieet heeft als doel de hoeveelheid koolhydraten in het lichaam te reduceren, zodat het lichaam vet gaat verbranden in plaats van uit koolhydraten gewonnen glucose. KetoForce is ook geschikt voor intensieve duursporters, met name voor sporters die een ketogeen dieet volgen.

Kennis van KetoForce

KetoForce is een gerenommeerd, ongezoet en niet-gearomatiseerd ketonen-supplement in vloeibare vorm dat geen koolhydraten bevat. Door de binding van BHB met de mineralen kalium en natrium, heeft het supplement een hydraterend effect. Niet onbelangrijk, aangezien het ketogeen dieet een licht vochtafdrijvend dieet is. Kalium is bovendien ook goed voor de werking van de spieren, goed voor de bloeddruk en is van belang voor het zenuwstelsel, aangezien het bijdraagt aan de prikkeloverdracht tussen (zenuw)cellen. KetoForce kan tijdens de eerste fase van een ketogeen dieet, wanneer het lichaam overgaat in een staat van ketose, drie keer per dag worden ingenomen. Wanneer het lichaam eenmaal een staat van ketose heeft bereikt, kan het gebruik ervan worden gereduceerd tot eenmaal per dag. Doordat KetoForce een alkalische pH-waarde heeft van 10-11, smaakt de drank niet bijzonder aangenaam. Wanneer de vloeistof echter wordt gemengd met een zure drank, zoals limonade of grapefruitsap, kun je gemakkelijk en snel een heerlijke keto-limonade creëren!

Wat zijn ketonen?

Scheikundig gezien zijn ketonen in water oplosbare moleculen die in de lever worden aangemaakt op het moment dat er geen glucose in het lichaam voorhanden is. Bij een voedingspatroon dat hoofdzakelijk uit koolhydraten en minder uit eiwitten en vetten bestaat, zet het lichaam koolhydraten om in glucose als brandstof voor het lichaam. Wanneer er echter weinig glucose in het lichaam voorradig is, bijvoorbeeld als er sprake is van voedselschaarste, je een tijdlang koolhydraatarm eet, een periode vast of een langdurige en zware fysieke inspanning levert, gaat je lichaam over op de verbranding van vetten om energie te kunnen blijven leveren. De lever breekt hierbij vetten af in vetzuren en glycerol, die kunnen worden omgezet in respectievelijk ketonen en glucose. Zo kom je op den duur in een staat van ‘ketose’, een welbekend fenomeen voor diegenen die wel eens een ketogeen dieet hebben gevolgd. Wist je dat je als baby in een staat van ketose geboren wordt? Het is ook de staat waarin de lichamen van onze vroege voorouders vaak verkeerden. Pas sinds de komst van de moderne voedselindustrie krijgt ons lichaam immers te maken een hogere inname van koolhydraten en gebruikt het voornamelijk koolhydraten omgezet in glucose als primaire brandstof.

Voordelen:

 • Keto- en Paleo-vriendelijk supplement op basis van het exogene ketonlichaam bèta-hydroxybutyraat (BHB)
 • Vloeibare ketonzouten gebonden aan de mineralen kalium en natrium
 • Kalium is goed voor de werking van de spieren, is van belang voor het zenuwstelsel en is goed voor de bloeddruk
 • Met name geschikt voor mensen die een ketogeen dieet volgen, waaronder topsporters die intensieve fysieke inspanningen leveren
 • Gebruik tot driemaal daags in de eerste fase van het ketogeen dieet
 • Eenvoudig te mengen met een shake of smoothie voor een lekkere smaak
 • Vrij van suikers, zuivel, lactose, koolhydraten en onnodige additieven

De functie van een ketogene stofwisseling

Het proces van ketogenese is feitelijk een overlevingsmechanisme van het lichaam om ten alle tijden de hersenfunctie optimaal te kunnen te behouden, ook wanneer koolhydraten niet verkrijgbaar zijn als energiebron. Wanneer je lichaam moet overschakelen op een ketogene stofwisseling, worden er ketonen aangemaakt uit het opgeslagen lichaamsvet dat in de lever eerst wordt afgebroken tot vetzuurmoleculen en glycerol. Vetzuren en glycerol zijn een uitstekende brandstof voor de meeste lichaamscellen, maar kunnen de bloed-hersenbarrière niet passeren. Daarom breekt het lichaam de vetzuren verder af tot ketonen, die deze barrière wel kunnen passeren. Het over kunnen schakelen op een ketogene stofwisseling is een indrukwekkend vermogen van het lichaam om zich te kunnen aanpassen aan het voedsel dat voorradig is. Het mechanisme zorgt ervoor dat het lichaam in tijden van schaarste eerst de vetreserves aanspreekt, in plaats van dat het de waardevolle spieren gaat verteren en het zorgt dat de hersenen verzekerd zijn van voldoende energie. Zonder deze mogelijkheid hadden onze voorouders periodes van voedselschaarste waarschijnlijk niet kunnen overleven.

Het proces van ketogenese

Bij het proces van ketogenese zet het lichaam uit vet gewonnen vetzuren dus om in ketonen, een proces wat voornamelijk in de mitochondriën van de levercellen plaatsvindt. De lever kan drie soorten ketolichamen produceren: acetoazijnzuur, aceton en hydroxybutyraat (BHB). In eerste instantie wordt acetoazijnzuur aangemaakt, wat vervolgens verder wordt verwerkt tot aceton en BHB. De ketolichamen worden door de bloedstroom naar verschillende weefsels getransporteerd. Aceton verlaat het lichaam als restproduct via de adem en de urine. Vandaar ook dat je adem, wanneer je in ketose verkeert, tijdelijk de geur van aceton kan hebben. BHB daarentegen is een energiebron die door lichaamscellen efficiënt kan worden ingezet. Langzaam maar zeker leren we meer over deze ‘superbrandstof’ van het lichaam, maar er valt nog genoeg over te ontdekken!

Ketonen als premium brandstof

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de gevolgen van een ketogene stofwisseling voor het lichaam. Sommige onderzoekers vermoeden dat het lichaam de voorkeur geeft aan de verbranding van ketonen, maar omdat glucose sneller en gemakkelijker dan andere energiebronnen door het lichaam wordt omgezet, is het toch de primaire bron van energie wanneer het in ons lichaam aanwezig is. Onder de streep is een ketogene ‘vetverbranding’ echter efficiënter dan een ‘suikerverbranding’, omdat ketonen per saldo meer energie leveren en minder afvalstoffen produceren dan glucose. Zo werken ketonen als een heuse ‘premium brandstof’ voor je lichaam: een brandstof die tot stand komt door een schonere verbranding en die bovendien goed is voor 'het onderhoud van de motor'.

Over KetoSports

De Amerikaanse organisch chemicus Patrick Arnold - door zijn eerdere ontdekkingen ook wel bekend als ‘vader van de prohormonen’ - kreeg eind 2010 een aanvraag van de University of Florida om bèta-hydroxybutyraat (BHB) chemisch te produceren voor gebruik in onderzoek. Toen de chemicus hierin slaagde, konden er zeer interessante experimenten worden gedaan met de stof. Ook Patrick Arnold was onder de indruk van de experimenten en zag ineens nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van deze stof. Hij ging ermee aan de slag en het resultaat van zijn onderzoeksproces was een nieuw product: een verbinding van BHB met natrium en calcium. In de jaren die volgde ontwikkelde hij onder de naam KetoSports een hoogwaardige lijn van verschillende producten met exogene ketonen in de vorm van BHB verbonden aan mineralen, waaronder KetoCaNa, KetoForce en KetoBlitz.

* Kalium, waaraan BHB in dit supplement is gebonden, is goed voor het zenuwstelsel en voor de bloeddruk

Meer informatie
Product Naam
KetoForce - Exogeen Ketonzout - Bèta-hydroxybutyraat (BHB) - Vloeistof
Art.nr.
KF-01
Merk
Ketosports
Inhoud
480 ml
Gebruiksaanwijzing

Neem drie dopjes per keer, dit is één dosering van 30CC. Let op: Neem niet meer dan drie doseringen (9 dopjes) per 24 uur. Keto Force kunt u het beste innemen met een zure drank zoals sinaasappelsap of grapefruitsap.

Ingrediënten per dosering

11,7 g Bèta-hydroxybutyraat (BHB/Beta-hydroxyboterzuur)*

Calorieën † 68 0%
- Calorieën uit vetten 0 0%
Totaal aan vetten 0 0%
Cholesterol 0 mg 0%
Natrium 1,6 g 67%
Totaal aan koolhydraten 0 g 0%
Eiwitten 0 g 0%
Kalium 1,6 g 46%

 

* Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

† Caloreën afgeleid van ketonen. 

% = Referentie inname

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Water, citroenzuur en natriumhydroxide

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:KetoForce - Exogeen Ketonzout - Bèta-hydroxybutyraat (BHB) - Vloeistof
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: