KetoForce - Exogeen Keto-Zout- Beta-Hydroxyboterzuur
EUR  72,00

KetoForce - Exogeen Keto-Zout- Beta-Hydroxyboterzuur

 • Exogene keto-zout-fomulering
 • Direct in ketose
 • Beta-hydroxyboterzuur (BHB)
 • Suikervrije energiedrank
 • Voor (duur)sporters en professionals
 • KetoForce
 • 480 ml
Op voorraad
SKU
KF-01
EUR  72,00
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Keto Force, De Nieuwe Suikervrije Energiedrank

Eind 2010 kwam er een aanvraag via de University of Florida bij Patrick Arnold van Prototype Nutrition binnen. Een professor wilde namelijk graag weten of het mogelijk was om de keto-ester “beta-hydroxyboterzuur” (BHB)  te laten produceren voor gebruik in onderzoek. De naam “Patrick Arnold” klinkt wellicht wel bekend in de oren omdat dit de man was die androsteendion, 1-Androsteendiol en methylhexanamine (geranamine) introduceerde als voedingssupplementen. Hierdoor staat hij ook wel bekend als de vader van de prohormonen.

Voordelen Keto Force

 • Snel in ketose, zelfs zonder ketogeen dieet
 • Energie van vetten in plaats van koolhydraten
 • Voor duursporters en gezondheidsbewuste mensen

Zo slim als Patrick Arnold is als organisch chemicus, lukte het hem om de productie rond te krijgen waardoor de professor baanbrekende en zeer interessante experimenten kon doen met de exogene ketonen. Zelfs Patrick Arnold was er van onder de indruk en als supplementenfabrikant zag hij ineens veel mogelijkheden. Het boosten van ketonen-concentraties kan namelijk verreikende gevolgen hebben voor het fysieke en mentale presteren en functioneren van het lichaam.

De productieprijs was helaas het grootste nadeel. De eerste productieronde van de keto-esters was zo duur dat dit nooit verkocht zou kunnen worden als voedingssupplement. Gelukkig werd dit probleem omgezet in een oplossing en hierop volgend ontwierp Patrick Arnold een alternatief proces. Van de twee hoofd keto-esters, beta-hydroxyboterzuur” (BHB) en acetoacetaat (AcAc), viel acetoacetaat al snel af vanwege het feit dat het zeer onstabiel is. Met beta-hydroxyboterzuur zag hij echter mogelijkheden in een zoutvorm.

Het resultaat van zijn onderzoek en zijn eigen productieproces was een gemengd natrium en kalium beta-hydroxyboterzuur zout. Natrium en kalium zijn specifiek gekozen om de balans van deze mineralen in het lichaam te handhaven bij de nodige hoge innames van keto-esters. Keto Force is een supplement dat de serum concentraties van ketonen snel laat stijgen. Je hebt er geen ketogeen dieet voor nodig omdat de ketonen van buitenaf worden aangeleverd. Het aantal ketonen in het bloed zullen daarom altijd stijgen, ook al heb je een bord spaghetti gegeten!

Ketolichamen

Ketolichamen zijn een natuurlijke energiebron voor het lichaam en worden endogeen geproduceerd en verbrand ten tijde van speciale metabole omstandigheden. Denk hierbij aan uithongering maar ook een vetrijk en koolhydraatarm dieet, ook wel bekend als een ketogeen dieet. Ketonen zijn de eindproducten van vetzuurmetabolisme en ten opzichte van glucose, de hoofd energieleverancier op caloriebasis, erg wonderbaarlijk.

Anders dan glucose hebben ketonen geen insuline nodig om opgenomen te worden in cellen waar ze als onderdeel van metabolische cycli ATP genereren. Ook kunnen ketonen niet omgezet worden naar lichaamsvet en kunnen ze in tegenstelling tot de meeste andere vetten vrij de bloed-hersenbarrière passeren. In de hersenen zijn ketonen een superieure bron van energie voor hersencellen. Ketonen leveren per eenheid meer ATP per eenheid zuurstof dan andere energiebronnen. Ketonen zijn dus een super brandstof voor het lichaam!

Keto Force, direct in ketose!

Keto Force bevat de endogene ketolichaam beta-hydroxyboterzuur” (BHB) in de natrium en kalium zoutvorm. Inname van Keto Force verhoogt de bloedniveaus van ketonen BHB en AcAc voor 2,5-3,0 uur na inname.

Wanneer Keto Force een uur voor de training wordt ingenomen vermindert het de zuurstofconsumptie bij ieder geleverd vermogen. Met andere woorden: er kan evenveel output gegenereerd worden als normaal tijdens je trainingen of wedstrijden alleen gebruik je hiervoor minder zuurstof, dit betekent meer efficiëntie. Keto Force word gebruikt door (duur)sporters, navy seals, zakenmensen en mensen die een ketogene lifestyle volgen.

In een artikel gepubliceerd op 9 januari 2015 met de titel “Ketones: Controversial new energy drink could be next big thing in cycling”. Schrijft men over een nieuwe superdure keto-energiedrank die ontwikkeld is aan Oxford University. Professionele wielrenners gebruiken deze directe bron van ketonen tijdens hun trainingen en wedstrijden als ergogeen (prestatieverhogend ) middel. Volgens ingewijden is dit het ‘the next big thing” in het wielrennen, ondanks de bittere smaak en kosten van ruim € 2500 per liter.

Er zijn zelfs al wielerwedstrijden geweest waarin wielrenners de keto-energiedrank al gebruikt hebben met veel succes en podium plaatsen tot gevolg. Exogene ketonen staan momenteel niet op de dopinglijst van de Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA).

Meer informatie
Product Naam
KetoForce - Exogeen Keto-Zout- Beta-Hydroxyboterzuur
Merk
Ketosports
Inhoud
480 ml
Gebruiksaanwijzing

Neem drie dopjes per keer, dit is één dosering van 30CC. Let op: Neem niet meer dan drie doseringen (9 dopjes) per 24 uur. Keto Force kunt u het beste innemen met een zure drank zoals sinaasappelsap of grapefruitsap.

Ingrediënten per dosering

11,7 g Bèta-hydroxybutyraat (BHB/Beta-hydroxyboterzuur)*

Calorieën  68 0%
- Calorieën uit vetten 0 0%
Totaal aan vetten 0 0%
Cholesterol 0 mg 0%
Natrium 1,6 g 67%
Totaal aan koolhydraten 0 g 0%
Eiwitten 0 g 0%
Kalium 1,6 g 46%

* Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

† Caloreën afgeleid van ketonen. 

% = Referentie inname

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Water, citroenzuur, natriumhydroxide.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:KetoForce - Exogeen Keto-Zout- Beta-Hydroxyboterzuur
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: