Extra Virgin Draakvis Levertraan (Ratfish Oil) - Vloeistof

 • Categorie: Levertraan, Omega & Vetzuren
 • De enige echte Extra Virgin Ratfish Liver Oil
 • Traditioneel & gepatenteerd proces
 • Bron van alkylglycerolen
 • Bron van omega-3-vetzuren
 • Rijk aan vitamine A en D
 • 10 of 50 ml
Niet op voorraad
SKU
Erg-238-config
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Extra Virgin Draakvis Levertraan van Rosita Real Foods

In het verleden was het gebruik van de levertraan van bepaalde haaiensoorten wijdverbreid onder oude Scandinavische volkeren. Men geloofde er heilig in dat deze olie versterkende, helende en lichaamsbeschermende eigenschappen had. Pas recentelijk hebben biochemici stoffen in levertraan gevonden die dit traditioneel geloof in de kracht ervan zouden kunnen verklaren, namelijk de alkylglycerolen. Het zijn stoffen die ook rijkelijk aanwezig zijn in moedermelk en die het immuunsysteem ondersteunen*.

Zo is ook de levertraan van de Amerikaanse draakvis een rijke natuurlijke bron van alkylglycerolen, net als van de vitaminen A en D en omega-3-vetzuren. Rosita Real Foods™ Extra Virgin Ratfish Liver Oil (RFLO) is zeer waarschijnlijk de meest zeldzame en authentieke draakvis levertraan ter wereld. Niet allen wordt de levertraan volgens oeroude principes gewonnen via een gepatenteerd extractieproces waarbij geen hitte, chemicaliën of mechanische druk wordt gebruikt, ook wordt de draakvis wordt op duurzame wijze gevangen in Noorwegen en de levers worden vers verwerkt en streng gecontroleerd.

De kracht van levertraan

Levertraan is terug van weggeweest. En dat is maar goed ook! Want hoewel levertraan soms nog steeds wordt gekoppeld aan de vieze smaak die dit goedje in de jaren ’50 vaak had, en er nog altijd tegenstrijdige adviezen rondwaren over het internet over de voor- en nadelen van het binnenkrijgen van veel vitamine A, zijn er gelukkig steeds meer mensen die de kracht van levertraan (en de kracht van vitamine A) opnieuw ontdekken.

De hoogwaardige levertraan van Rosita is bijzonder rijk aan de vitaminen A en D, jodium, fosfor, omega-4, 6, 7, 9, 11-vetzuren en aan omega-3-vetzuren als EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Vitamine A speelt een rol in het celspecialisatieproces, helpt om normaal te kunnen zien, is belangrijk voor de huid, is goed voor de slijmvliezen en helpt net als vitamine D het immuunsysteem.

Vitamine D is bovendien goed voor de kalkhuishouding en voor het skelet van kinderen, helpt bij het celdelingsproces en is van belang voor het gebit en voor de spieren. Jodium ondersteunt de normale groei van kinderen, ondersteunt de energiestofwisseling en de schildklier, is goed voor de concentratie en voor het zenuwstelsel en is belangrijk voor de huid. Ook fosfor ondersteunt de tanden en botten van kinderen en bevordert de energiestofwisseling. De visvetzuren DHA en EPA zijn tezamen goed voor de bloeddruk, het hart, de hersenen en het gezichtsvermogen.

Levertraan, een oeroud middel

Sommigen zullen zich uit hun jeugd nog goed de smaak van een lepeltje levertraan herinneren. Veel kinderen uit de jaren ’50 kregen deze olie, die wordt gewonnen uit de levers van vissen als kabeljauw en heilbot, ter ondersteuning van hun weerstand en ter voorkoming van de Engelse ziekte (botmisvorming).

Toen echter sinds het Margarinebesluit van 1961 vitamine D verplicht toegevoegd werd aan producten als margarine en halvarine, is levertraan wat meer naar de achtergrond verdwenen en werd onder andere visolie populair, dat wel rijk is aan visvetzuren, maar niet de vitamines A en D bevat. Toch zeggen steeds meer artsen en gezondheidsexperts dat die levertraan van vroeger zo gek nog niet was.

Levertraan is dus weer aan een opmars begonnen! Gelukkig valt de smaak inmiddels ook reuze mee. Hoogwaardige levertraan anno nu is een kleurloze of lichtgele olie met een enigszins visachtige smaak en geur. Overigens verwarren veel mensen levertraan met walvistraan, de olie die vanaf de 17e eeuw tot ver in de 19e eeuw gebruikt werd als met name lampolie en die werd vervaardigd uit het vetweefsel van walvissen.

Voordelen

 • Hoogwaardige, authentieke en ambachtelijk geproduceerde draakvis levertraan van ongeëvenaarde kwaliteit
 • Rijk aan alkylglycerolen, die het immuunsysteem ondersteunen*
 • Bron van vitamine A en D, jodium, fosfor en omega-3, 4, 6, 7, 9, 11-vetzuren, waaronder EPA en DHA
 • Vitamine A helpt het immuunsysteem, is belangrijk voor de huid en speelt een rol in het celspecialisatieproces
 • Vitamine D is goed voor de kalkhuishouding en het skelet van kinderen
 • Jodium ondersteunt de normale groei van kinderen
 • Vetzuren EPA en DHA zijn goed voor het hart, de hersenen en de bloeddruk
 • Rosita Real Foods mag als enige levertraanproducent ter wereld de term ‘extra virgin’ gebruiken voor haar producten
 • Onbewerkt, ongeraffineerd, extra virgin en niet gefermenteerd, waardoor de levertraan geschikt is voor kinderen en zwangere vrouwen

Levertraan versus visolie

Vaak worden de termen levertraan en visolie in één adem genoemd, terwijl er duidelijke verschillen zijn. Levertraan is immers een visolie, maar niet elke visolie is gelijk aan levertraan! Hoe zit dit nu precies? Reguliere visolie is rijk aan de omega-3-vetzuren EPA en DHA en wordt meestal vervaardigd door persing van gehele vissen, waarna de olie eruit wordt onttrokken. Die wordt vervolgens geraffineerd en soms worden ook nog vitamines toegevoegd. Levertraan daarentegen wordt enkel geëxtraheerd uit de levers van vissen als kabeljauw, schelvis of draakvis en is niet geraffineerd.

Levertraan is bovendien niet alleen rijk aan de omega-3-visvetzuren EPA en DHA, maar ook aan de vitamines A en D en nutriënten als fosfor en jodium. Feitelijk is levertraan dus de meest rijke en natuurlijke vorm van visolie. In haar zuiverste vorm gaat het om kleurloze of lichtgele olie die ruikt naar verse of gerookte vis. Levertraan is een populair supplement voor kinderen vanwege de vitamine D die het bevat. Deze vitamine is bij kinderen van belang voor het gebit en is goed voor het skelet en het immuunsysteem. Ook vitamine A in levertraan ondersteunt het immuunsysteem. Deze vitamine is verder goed voor het gezichtsvermogen, voor de huid en ze speelt een rol in het celspecialisatieproces.

Levertraan van de hoogste kwaliteit

Rosita Real Foods staat wereldwijd bekend om haar pure, natuurlijke oliën van de eerste koude persing. Voor het vervaardigen van de oliën wordt in de gepatenteerde methode die Rosita hanteert heel bewust geen gebruik gemaakt van hitte, druk of metalen. De gewonnen oliën zijn namelijk erg delicaat en om deze kwaliteit te kunnen behouden, mogen ze gedurende het extractieproces niet worden blootgesteld worden aan hitte, druk, lucht of metalen. De wildgevangen vis, die exclusief wordt geoogst uit de ongerepte Noorse wateren, wordt zorgvuldig behandeld, waarbij iedere lever wordt geïnspecteerd en enkel de beste levers worden uitgekozen om verder verwerkt te worden.

De olie wordt op natuurlijke wijze geëxtraheerd via dezelfde ambachtelijke methode die al honderden jaren geleden werd gehanteerd door onze Noorse voorouders. Het proces wordt constant gemonitord om ervoor te zorgen dat de oliën hun versheid en pure kwaliteit behouden. Bovendien worden alle producten van Rosita Real Foods onafhankelijk getest op puurheid en nutriëntwaarden. Aangezien het een puur en onbewerkt product is, kent iedere batch een natuurlijke variatie in de concentratie van voedingsstoffen. Rosita Real Foods is trots op het gegeven dat ze het enige bedrijf zijn dat toestemming heeft van ‘The Norwegian Institute of Food, Fisheries and Aquaculture research’ om voor haar producten de titel ‘extra virgin’ te gebruiken.

Over Rosita Real Foods

Rosita Real Foods is wereldwijd de enige producent van authentieke, ambachtelijke en extra virgin levertraan. Het bedrijf is opgericht door een Noor en een Engelsman, die na een teleurstellende zoektocht naar een hoogwaardige levertraan besloten hun eigen levertraanproducten op de markt te brengen. Het is het uitgangspunt van Rosita Real Foods om oude tradities te beschermen, in harmonie met de natuur te werken en om de wereld te dienen met superieure producten terwijl tegelijkertijd op een integere en zorgzame manier wordt gewerkt.

Met haar passie voor het oude ambacht en de wens om zowel tradities als de natuur te behouden, heeft Rosita Real Foods al vele mensen, bedrijven, universiteiten en instituten aan zich weten te binden en hebben ze de meest mooie en authentieke producten kunnen ontwikkelen die worden gekenmerkt door een zeldzame kwaliteit. Rosita Real Foods heeft controle over het gehele productieproces, van de visserij tot aan het definitieve product, waardoor ze de hoogwaardige kwaliteit en authenticiteit van haar producten kan garanderen.

* Gezondheidsclaim is in afwachting van Europese goedkeuring

Meer informatie
Product Naam
Extra Virgin Draakvis Levertraan (Ratfish Oil) - Vloeistof
Art.nr.
Erg-238-config
Merk
Rosita Real Foods
Inhoud
10 ml of 50 ml
Gebruiksaanwijzing

Neem 10 druppels per dag

Ingrediënten per dosering

100% wilde, met de hand geproduceerde extra-virgin draakvislevertraan †. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten
 1. Hitte, chemicaliën en mechanische apparaten worden niet gebruikt tijdens het productiepoces, alleen eeuwenoude principes.
 2. Bevat een breed spectrum aan natuurlijke vetzuren, vetoplosbare voedingsstoffen en antioxidanten.
 3. Rijk aan bio-actieve en natuurlijke Alkyl-glycerolen (AKG).
Allergenen
Vis
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Extra Virgin Draakvis Levertraan (Ratfish Oil) - Vloeistof
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: