Viproactive® Colest

 • Categorie: Cholesterol
 • Met het gepatenteerde Vitaprotein 
 • Met zuurbes (Berberis vulgaris)
 • Bevat vitamine E & rode gist rijst
 • Helpt normale cholesterolgehalten in het bloed behouden*1,3
 • Heeft een antioxidatieve werking*2
 • 60 capsules
Niet op voorraad
SKU
VA-CLT
EUR  32,25
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Viproactive® Colest van Schaeffer Nutraceuticals®

Viproactive® Colest van Schaeffer Nutraceuticals® is een voedingssupplement dat erop is gericht om normale cholesterolgehalten in het bloed te behouden*1,3. Hiertoe bevat het onder meer rode gist rijst, dat in China al meer dan 2000 jaar wordt gebruikt en nog altijd een belangrijk deel uitmaakt van de dagelijkse voeding. Monacoline K, een bestanddeel van rode gist rijst, draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalte in het bloed*3. Verder bevat het supplement ook vitamine E, dat een antioxidatieve werking heeft en plantenextracten van zuurbes (Berberis vulgaris) en Cassia nomame. Uiteraard bevat ook dit product van de Viproactive® lijn het unieke en gepatenteerde ingrediënt Vitaprotein, waarmee een technologie aan het supplement wordt toegevoegd die eraan bijdraagt de nutriënten gericht af te geven in het lichaam.

Wat is cholesterol?

Als het over gezond leven gaat, kom je vast en zeker de term cholesterol een keer tegen. Wat is dit precies? Cholesterol is een lipide, een vetachtige substantie die niet oplosbaar is in water. Omdat ons bloed voor 50% uit water bestaat, heeft het moeite om cholesterol te transporteren. Het wordt daarom in de lever aan een eiwitdrager gekoppeld, waardoor het wel kan circuleren in ons lichaam. Cholesterol roept vaak negatieve associaties op, maar cholesterol is heel belangrijk voor het goed functioneren van ons lichaam. Zo helpt het bij de bouw van lichaamscellen en is het een bouwsteen voor bepaalde hormonen. Er zijn echter twee soorten cholesterol, het LDL-cholesterol en het HDL-cholesterol. HDL-cholesterol is het goede type, en van LDL-cholesterol wil je de waarden in je bloed zo laag mogelijk houden. Toch zijn beide vormen belangrijk voor een goed functionerend lichaam. Om je cholesterolwaarden op peil te houden en een gezond metabolisme te behouden, is het dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de juiste vetten onderdeel zijn van je dieet.

Wat is rode gist rijst?

Door rijst te laten fermenteren met de schimmel Monascus sp. Ontstaat de rode rijst die al generaties lang in China wordt gebruik om voedingsmiddelen te kleuren, zoals azijn, pasta, saké en andere wijnen. Naast culinaire doeleinden, wordt het ook in de traditionele geneeskunst ingezet. In de jaren ’70 isoleerden wetenschappers monacolines uit gefermenteerde rode rijst, waarna de Amerikaanse Voedsel- en Warenautoriteit vond dat voedingssupplementen op basis van rode rijst onderworpen moesten worden aan de geneesmiddelenwetgeving. Hierdoor verdwenen deze supplementen een tijdje van de markt, om enige jaren later weer terug te komen, nog steeds als voedingssupplement. Er zijn diverse studies uitgevoerd naar de werkzaamheid van gefermenteerde rode rijst en nog steeds is het een voedingsmiddel dat de interesse wekt van onderzoekers.

Voordelen

 • Zorgvuldig samengestelde formule van nutriënten en plantenextracten
 • Bevat het baanbrekende ingrediënt Vitaprotein, dat is gebaseerd op een gepatenteerde eiwitdragertechniek
 • Bevat onder meer rode gist rijst, vitamine E, zuurbes (Berberis vulgaris) en extract van Cassia nomame
 • Rode gist rijst helpt normale cholesterolgehalten in het bloed behouden*1,3
 • Vitamine E heeft een antioxidatieve werking
 • Vrij van gluten en lactose

Het unieke ingrediënt Vitaprotein

Viproactive® voedingssupplementen zijn gebaseerd op het unieke ingrediënt Vitaprotein. Dit gepatenteerde ingrediënt is gebaseerd op een speciale eiwitdragertechniek. Nieuw gevormde eiwitmoleculen hebben namelijk interne signalen die ervoor zorgen dat ze worden afgeleverd op exacte locaties in de cellen om vervolgens energie te kunnen genereren. Hiertoe worden alle eiwitten continu getransporteerd door celmembranen en de binnenste delen van een cel, de organellen. Deze baanbrekende bevindingen, waarvoor in 1999 zelfs de Nobelprijs voor Fysiologie werd toegekend, vormden de basis voor Vitaprotein. Voedingssupplementen van Viproactive® bevatten het ingrediënt Vitaprotein waardoor de vitamines, mineralen en andere stoffen in de producten exact worden afgeleverd in de cellocaties waar ze worden gemetaboliseerd. Ze dragen zo snel en efficiënt bij aan optimale energie, gezondheid, welzijn en productiviteit.

Een gezond cholesterol behouden

Door gezond te leven en er goed op te letten dat je voldoende beweegt en gezond eet, kun je veel invloed uitoefenen op je gezondheid en er onder meer voor zorgen dat je cholesterol op peil blijft. Het is belangrijk dat je LDL-cholesterolgehalte zo laag mogelijk is, maar het goede HDL-cholesterolgehalte wordt juist verhoogt door een gezonde levensstijl. Het is van belang om weinig verzadigde vetten en zouten te consumeren en om overgewicht te voorkomen. Varieer zoveel mogelijk tussen gezonde voedingsmiddelen als groente, fruit en voedingsvezels. Ook roken en stress dienen te worden vermeden. Verder is het belangrijk om minimaal 2,5 uur per week te bewegen.

Over Schaeffer Nutraceuticals®

De Viproactive® voedingssupplementenlijn bevat het unieke ingrediënt Vitaprotein. Het Duitse Schaeffer Nutraceuticals® is het enige bedrijf ter wereld dat gebruikt maakt van deze unieke en geavanceerde Nobelprijswinnende biotechnologie in hun voedingssupplementen. Dankzij Vitaprotein komen de vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen in de producten exact op de goede plek terecht in de cellen. De diverse voedingssupplementen in het assortiment richten zich onder meer op de ondersteuning van het immuunsysteem, ontspanning, het hart en de bloedvaten, afvallen, de 50-plusser en de algehele activiteit. Mooie formules zijn bijvoorbeeld Viproactive® Complex, Viproactive® Cardio, Viproactive® Immuni Plus en Viproactive® Relax. Schaeffer Nutraceuticals® staat voor kwaliteit, excellentie en innovatie. De missie van het bedrijf is simpel: klanten voorzien van hoogwaardige voedingssupplementen die zorgen voor meer energie, gezondheid, welzijn en productiviteit.

*1 Rode gist rijst helpt normale cholesterolgehalten in het bloed behouden*3

*2 Vitamine E heeft een antioxidatieve werking

*3 Gezondheidsclaims zijn in afwachting van Europese toelating

Meer informatie
Product Naam
Viproactive® Colest
Art.nr.
VA-CLT
Merk
Schaeffer Nutraceuticals
Inhoud
60
Hoeveelheid
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 2 capsules per dag gedurende minimaal 3 maanden of zoals aanbevolen door een arts of therapeut.

Gebruik door zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven wordt niet aanbevolen.

Ingrediënten per dosering

RI niet vastgesteld

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Allergenen
Ei
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Viproactive® Colest
Uw waardering