Viproactive® Memory

 • Categorie: Hersenen & Noötropica
 • Met het gepatenteerde Vitaprotein 
 • Bevat glutamine & fosfatidylserine
 • Bron van vitamine B5 & B6
 • Met Bacopa monnieri & Ginkgo biloba
 • Ondersteunt een goede bloedcirculatie in de hersenen*1,3
 • Goed voor concentratievermogen en geheugen*2
 • 60 capsules
Niet op voorraad
SKU
VA-MMR
EUR  32,25
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Viproactive® Memory van Schaeffer Nutraceuticals®

Viproactive® Memory van Schaeffer Nutraceuticals® is een voedingssupplement op basis van plantenextracten, vitamines en andere stoffen. Het bevat onder meer vitamine B5, vitamine B6, glutamine, fosfatidylserine en extracten van Ginkgo biloba en Bacopa monnieri. Het supplement is erop gericht om het geheugen en andere cognitieve functies te ondersteunen. Zo draagt vitamine B5 (pantotheenzuur) bij aan normale mentale prestaties en draagt vitamine B6 bij aan een heldere geest en de geestelijke veerkracht. Bovendien helpt B6 bij het verminderen van vermoeidheid. Aan Viproactive® Memory is uiteraard ook het door Schaeffer Nutraceuticals® gepatenteerde ingrediënt Vitaprotein toegevoegd. Dit ingrediënt betreft een technologie die eraan bijdraagt de nutriënten gericht af te geven in het lichaam.

Kruiden ter ondersteuning van de geest

Hoewel veel kruiden in de moderne geneeskunde lange tijd onopgemerkt zijn gebleven, worden in andere delen van de wereld al eeuwenlang een scala aan plantenextracten ingezet ter ondersteuning van een gezond lichaam en een gezonde geest. Zo werd in oude Ayurvedische teksten al het kruid Bacopa monnieri genoemd onder de naam ‘Brahmi’, dat is afgeleid van ‘Brahman’, wat in het Sanskriet ‘bewustzijn en wijsheid’ betekent. Het wordt al meer dan 3000 jaar gebruikt, omdat het goed zou zijn voor het geheugen en de concentratie*3. Unieke stoffen die Bacopa bevat zijn onder meer alkaloïden, saponinen, suikeralcoholen en flavonoïden.

Ginkgo biloba wordt ook vaak ingezet ter ondersteuning van het geheugen, omdat het een goede bloedcirculatie in de hersenen ondersteunt*3. De boom heet ook wel Japanse notenboom en het is China’s nationale boom. Ginkgo biloba wordt gezien als een levend fossiel, omdat het de enige soort is die overbleef van een aparte orde van bomen die bestond op aarde tijdens de Jura (200 tot 145 miljoen jaar geleden). Vanwege de lange geschiedenis van de boom en de bijzondere eigenschappen die eraan worden toegeschreven, wordt de boom door boeddhisten en vele andere groepen mensen als heilig beschouwd.

Wat zijn noötropica en adaptogenen?

De termen noötropica en adaptogenen worden tegenwoordig vaak door elkaar gebruikt, terwijl er toch wel verschillen bestaan tussen beiden. Adaptogenen zijn namelijk plantaardige stoffen die zich aanpassen aan de behoeftes van het lichaam en die zo het lichaam helpen beschermen tegen stress, helpen aan te passen aan nieuwe omstandigheden en die aldus bijdragen aan het behouden van een goede lichamelijke en geestelijke balans. Adaptogenen worden al eeuwen gebruikt in diverse traditionele culturen en er zijn eindeloos veel verschillende adaptogenen, elk met unieke eigenschappen. Noötropica zijn feitelijk stoffen die zich specifiek richten op de hersenen, doordat ze bijvoorbeeld zoals Ginkgo biloba de bloedcirculatie in de hersenen verbeteren*3 of zoals Ashwagandha helpen bij een goede geestelijke balans*3. Het kunnen adaptogenen zijn, maar het kan ook gaan om niet-natuurlijke stoffen.

Voordelen

 • Zorgvuldig samengestelde formule bestaande uit plantenextracten, vitaminen en andere stoffen
 • Bevat het baanbrekende ingrediënt Vitaprotein, dat is gebaseerd op een gepatenteerde eiwitdragertechniek
 • Bevat onder meer vitamine B5, vitamine B6, glutamine, fosfatidylserine en extracten van Ginkgo biloba en Bacopa monnieri
 • Ginkgo biloba ondersteunt een goede bloedcirculatie in de hersenen*3
 • Bacopa monnieri is goed voor het geheugen en de concentratie*3
 • Vitamine B5 & B6 zijn goed voor het concentratievermogen en het geheugen en vitamine B6 helpt vermoeidheid te verminderen

Het unieke ingrediënt Vitaprotein

Duits onderzoeker dr. Harald Guse erkende de potentie van Blobel's ontdekkingen en gebruikte zijn concepten om een gepatenteerde technologie te creëren om vitamines en mineralen sneller en efficiënter bij de cellen te brengen. Hij verkreeg het oorspronkelijke patent in 2008. Schaeffer Nutraceuticals® verwierf ten slotte het patent in 2016 en gebruikte dit als basis om Vitaprotein te ontwikkelen, het belangrijkste ingrediënt in de Viproactive® voedingssupplementenlijn van het bedrijf. Het resultaat zijn voedingssupplementen met stoffen die snel en efficiënt op de juiste plek terecht komen en zo zorgen voor maximale energie, welzijn en een optimale gezondheid.

Tips voor een gezonde en frisse geest

Het is een bekend gegeven dat onze huidige drukke levens nogal veel van ons hoofd vragen. Het is dan ook voor veel mensen een uitdaging om een goede concentratie te behouden. Gelukkig is ook een volwassen brein nog flexibel genoeg om het te beïnvloeden en te trainen, zodat je een goed geheugen en een goede focus kunt behouden, ondanks de hectiek van je dagelijkse bezigheden. Probeer bijvoorbeeld eens dagelijks even te mediteren, al is het maar vijf minuten per dag. Je zorgt er zo voor dat je even volledig focust op het nu en opgaat in het moment, waardoor je alert en rustig wordt.

Ook yoga en ademhalingsoefeningen kunnen jouw aandacht naar het nu brengen en helpen je hoofd leeg te maken, zodat er weer ruimte is voor nieuwe informatie. Verder helpt het ook om je werkdag te onderbreken met een wandeling in de buitenlucht. Ten slotte werkt het vaak beter om niet te multitasken, maar om je om de beurt écht goed te focussen op iedere taak. Veel onderzoeken bepleiten namelijk dat het productiever is om één taak tegelijk uit te voeren en daar je onverdeelde aandacht aan te geven. Dit geldt overigens niet alleen voor je werkzaamheden. Je zult er bijvoorbeeld van versteld staan hoeveel meer je proeft van je maaltijd als je je telefoon en tv uit laat staan!

Over Schaeffer Nutraceuticals®

Het Duitse bedrijf Schaeffer Nutraceuticals® gebruikt Nobelprijswinnend biotechnologisch onderzoek om state-of-the-art supplementen te ontwikkelen gebaseerd op een speciaal ingrediënt dat ervoor zorgt dat de voedingsstoffen exact op de goede plek terecht komen. De missie van het bedrijf is simpel: klanten voorzien van hoogwaardige voedingssupplementen die zorgen voor meer energie, gezondheid, welzijn en productiviteit. De Viproactive®-lijn met het unieke ingrediënt Vitaprotein bevat diverse voedingssupplementen die zich onder meer richten op de ondersteuning van het immuunsysteem, ontspanning, het hart en de bloedvaten, afvallen, de 50-plusser en de algehele activiteit. Bijvoorbeeld Viproactive® Complex, Viproactive® Cardio, Viproactive® Immuni Plus en Viproactive® Relax. Schaeffer Nutraceuticals® staat voor kwaliteit, excellentie en innovatie.

*1 Ginkgo biloba ondersteunt een goede bloedcirculatie in de hersenen*3

*2 Vitamine B5 & B6 zijn goed voor het concentratievermogen en het geheugen

*3 Gezondheidsclaims zijn in afwachting van Europese toelating

Meer informatie
Product Naam
Viproactive® Memory
Art.nr.
VA-MMR
Merk
Schaeffer Nutraceuticals
Inhoud
60
Hoeveelheid
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 2 capsules per dag gedurende minimaal 3 maanden of zoals aanbevolen door een arts of therapeut.

Gebruik door zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven wordt niet aanbevolen.

Ingrediënten per dosering

RI niet vastgesteld

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Allergenen
Ei
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Viproactive® Memory
Uw waardering