Active Folate - Foliumzuur

  • Bevat L-5-methylfolaat
  • Quatrefolic®
  • 800mcg per tablet
  • 60 zuigtabletten
Niet op voorraad
SKU
SH-01
EUR  15,50
  • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
  • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Wat is Foliumzuur?

Active Folate van Seeking Health levert 800 mcg folaat in tabletvorm. Als een van de in water oplosbare B-vitamines komt folaat van nature voor in voeding, bijvoorbeeld in groene bladgroenten, gedroogde bonen, citrusvruchten en erwten. L-5-methylfolaat (L-5-MTHF) vereist geen metabole stappen voor gebruik binnen het lichaam. Deze vorm heeft daarom de voorkeur in gevallen van absorptie- of metabole problemen. L-5-MTHF is de overheersende folaatvorm in de bloedsomloop; bovendien is het de enige foliumzuurvorm met de capaciteit om de bloed-hersenbarrière te passeren. Het ondersteunt op effectieve wijze DNA-biosynthese, methylering, het homocysteïnemetabolisme en het algehele functioneren van het zenuwstelsel. L-5-MTHF wordt gemakkelijk geabsorbeerd en dus gemakkelijk gebruikt in lichaamscellen.

Folinezuur

Folinezuur wordt snel omgezet in een van de andere actieve vormen van folaat, waaronder L-methylfolaat: dit naar behoefte in het lichaam. Het verschil: het is niet vooraf gemethyleerd. Voor mensen die gevoelig zijn voor gemethyleerde preparaten maakt deze eigenschap folinezuur veelal gemakkelijker te verdragen dan gangbare L-methylfolaatsupplementen. Deze twee voorkeursfolaatvormen worden gecombineerd in deze actieve foliumzuurtabletten, waardoor een gebalanceerde mix van niet-gemethyleerde en gemethyleerde vormen ontstaat. Dit is met name aanbevolen voor diegenen die op weg zijn naar een volledig methylfolaatschema. Deze vorm komt ook diegenen tegemoet voor wie niet alle inname van foliumzuur van de voorgemethyleerde vorm hoeft te zijn.

Voordelen van Active Folate - Foliumzuur

  • Een combinatie van L-5-MTHF en folinezuur.
  • Ondersteunt de algehele gezondheid van het zenuwstelsel.
  • Past bij een optimaal prenataal regime en een algehele gezonde levensstijl en voeding.
  • Ondersteunt methyleringsprocessen.
Meer informatie
Product Naam
Active Folate - Foliumzuur
Merk
Seeking Health
Inhoud
60 zuigtabletten
Gebruiksaanwijzing
Neem dagelijks 1 zuigtablet of gebruik dit zoals voorgeschreven door uw arts of therapeut. De tabletten kunnen in kleinere stukjes worden gebroken als een lagere dosering gewenst is.
Ingrediënten per dosering
Foliumzuur (50% als Quatrefolic® [(6S) -5-methyltetrahydrofolaat, glucosamine zout] en 50% als calciumfolinaat) 800 mcg DFE 200%. % = percentage RI, * RI niet vastgesteld.
Overige Ingrediënten
Xylitol, ascorbyl palmitate, natuurlijke kersensmaak en silica.
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Active Folate - Foliumzuur
Uw waardering