Adrenal Cortex - Capsules

Waardering:
100% of 100
 • Categorie: Bijnieren & Immuunsysteem
 • Bijnierschorsextract
 • Grasgevoerde Argentijnse runderen
 • Kleine capsules voor optimaal gebruik
 • 50 mg bijnierschorsextract per dosis
 • 60 capsules
Niet op voorraad
SKU
SH-17
EUR  17,20
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Adrenal Cortex van Seeking Health

Eeuwenlang aten onze voorouders volgens het kop-tot-staart-principe, waarbij men ervan overtuigd was dat het eten van gezonde, dierlijke organen een verzorgend effect zou hebben op diezelfde organen in het menselijk lichaam. Orgaansupplementen, zoals Adrenal Cortex van Seeking Health, zijn volgens deze overtuiging geformuleerd. Adrenal Cortex levert 50 mg runderbijnierschors per capsule en is volgens een gestandaardiseerd proces gevriesdroogd om de biologische activiteit te kunnen behouden. Het supplement is een bron van bijnier-specifieke enzymen, peptiden en cofactoren en is gemaakt van runderbijnierextract afkomstig van grasgevoerde runderen uit Argentinië.

Over onze bijnieren

De bijnieren zijn kleine organen die zich boven de nieren bevinden en die de belangrijke hormonen cortisol, aldosteron, adrenaline, noradrenaline en de geslachtshormonen maken. Ze bestaan uit twee componenten: de cortex (de schors) en de medulla (het merggedeelte) die beiden specifieke chemicaliën produceren voor ons lichaam. Feitelijk is het de functie van de bijnieren om met moeilijke, stressvolle situaties om te gaan, doordat ze een rol spelen in reacties die bekend staan als de ‘vecht-of-vlucht-reacties’. Hoewel deze reacties in bepaalde situaties levensreddend kunnen zijn, is blootstelling aan chronische stress belastend voor dit reactiesysteem en dus voor onze bijnieren. Adrenal Cortex van Seeking Health bestaat per capsule uit 50 mg puur runderbijnierextract gemaakt van bijnierschors en bijniermerg. Het product is vrij van de meest gangbare allergenen en van artificiële kleur- en smaakstoffen en is met de grootst mogelijke zorg samengesteld.

Voordelen

 • Runderbijnierextract afkomstig van grasgevoerde runderen uit Argentinië
 • Bevat 50 mg runderbijnierextract per capsule
 • Volgens gestandaardiseerd procesgevriesdroogd om biologische activiteit te behouden
 • Bron van bijnier-specifieke enzymen, peptiden en cofactoren
 • Vrij van melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, tarwe en artificiële kleur- en smaakstoffen

Evolutie van de epigenetica

Onderzoekers zijn het er de laatste jaren steeds meer over eens dat ons DNA of onze genetische aanleg sterk wordt beïnvloed door omgevingsfactoren. Lange tijd dacht men dat we alles te weten zouden kunnen komen over het DNA, als we de meer dan 25.000 genomen ervan maar in kaart konden brengen. Inmiddels is duidelijk dat de manier waarop onze genen tot uiting komen niet vastligt, maar dat dit gestuurd wordt door ‘epigenomen’: dit zijn als het ware schakelaars die het DNA ‘aan’ of ‘uit’ kunnen zetten, vergelijkbaar met de software die een computer bestuurt. Epigenomen kunnen beïnvloed worden door voeding en andere omgevingsfactoren, zoals leefstijl en leefomgeving. De epigenetica bestudeert de veranderingen in genexpressie die plaatsvinden op het niveau van de epigenomen. Het gaat dus om veranderingen in genexpressie, zónder dat er veranderingen in de DNA-sequentie plaatsvinden. Het is een wetenschap die de laatste jaren sterk evolueert en die zich met name focust op het proces van methylering: het belangrijkste epigenetische proces dat in ons lichaam plaatsvindt.

Het proces van methylering

Iedere minuut vinden er triljoenen methyleringsprocessen plaats in alle cellen van ons lichaam, die op hun beurt weer effect hebben op duizenden lichaamsprocessen. Methylering is een gecontroleerde overdracht van een methylgroep op voornamelijk eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA en het proces zorgt onder meer voor het onderhoud en de reparatie van ons DNA in al onze cellen en weefsels. Bepaalde stoffen die het vermogen hebben een methylgroep af te kunnen staan worden methyldonoren genoemd. Onder meer B-vitaminen, vitamine C, biotine, zink, foliumzuur en betaïne kunnen functioneren als een methyldonor. Methylgroepen vervullen een belangrijke rol binnen de genexpressie, aangezien ze de aan- en uitschakelaars van ons DNA mede faciliteren. Niet voor niets zijn ze één van de meest onderzochte moleculen binnen de epigenetica. Onderzoek wijst erop dat methylering reageert op omgevingsfactoren en afneemt naarmate men ouder wordt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de relatie tussen gezondheid en het vermogen om te kunnen methyleren een populair onderzoeksgebied is geworden.

Epigenetica & Seeking Health

Epigenetica verwijst naar de talloze factoren die onze genexpressie beïnvloeden. De naam epigenetica is in 1942 bedacht door bioloog Conrad Waddington en betekent letterlijk ‘ronden het DNA’, verwijzend naar de markeringen rondom het DNA die genen aan en uit kunnen zetten. Het idee erachter is dat de ervaringen, leefomstandigheden en voeding van een organisme grote invloed hebben op diens erfelijke aanleg. Voor Dr. Ben Lynch staat epigenetica voor de kracht van onze genen en voor het feit dat we ons niet hoeven te onderwerpen aan ons DNA, maar dat we met onze genen kunnen samenwerken en slechts moeten weten op welke manier we deze samenwerking moeten vormgeven. De methode van Lynch is er dan ook op gericht om onze DNA-markeringen (ook wel SNP’s of ‘single-nucleotide polymorphisms’ genoemd) op te kunnen sporen en om ze met behulp van supplementen, aanpassingen in het eetpatroon en de leefwijze beheersbaar te maken, om zo als het ware ‘vuile genen op te schonen’, in de woorden van Lynch.

Over Seeking Health

Na jarenlang zelf aan onverklaarbare gezondheidsproblemen te hebben geleden, ontdekte Dr. Ben Lynch dat de oorzaak van deze klachten moest worden gezocht in het hebben van ‘vuile’ genen. Na tien jaar onderzoek, studie en behandeling van duizenden cliënten over de hele wereld, schreef hij het boek Dirty Genes, waarin hij zijn methode om inzichten uit de epigenetica actief in te zetten bij het optimaliseren van onze gezondheid heeft ontwikkeld en verfijnd. Lynch is momenteel één van de meest geraadpleegde deskundigen op het gebied van de epigenetica. Hij is altijd al gefascineerd geweest door de invloed en kracht die onze genen hebben en hij is ervan overtuigd dat we via de juiste voeding en levensstijl met onze genen kunnen samenwerken om een hoog niveau van gezondheid te creëren.

Meer informatie
Product Naam
Adrenal Cortex - Capsules
Art.nr.
SH-17
Merk
Seeking Health
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing
 • Neem 's ochtends na het ontbijt 1 capsule of zoals voorgeschreven door uw arts of therapeut.
 • Neem niet binnen 5 uur voor het slapen gaan in.
Ingrediënten per dosering
 Hoeveelheid per portie% DV
Bijnierschorsextract van runderen uit Argentinië 50 mg **

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Microkristallijne cellulose, HPMC (capsule), ascorbylpalmitaat, silica en triglycerideolie van gemiddelde ketenlengte.

 

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Adrenal Cortex - Capsules
Uw waardering
Klantenreviews
 1. adrenal help
  Algehele beoordeling
  100%
  Seeking Health is one of the top quality brands on the market. This product supports my exhausted adrenals and therefore my sleep.

  Gereviewd door

  Gepost op