B-Minus - B Complex - Capsules
EUR  36,75

B-Minus - B Complex - Capsules

 • Categorie: Vitamines & Energie
 • Vrij van folaat en vitamine B12
 • Bron van actieve B-vitaminen
 • Bevordert de energiestofwisseling*
 • Goed voor het geheugen*
 • Vrij van gangbare allergenen
 • 100 plantaardige capsules
Op voorraad
SKU
SH-02
EUR  36,75
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

B-Minus - B Complex van Seeking Health

Het B-Minus vitamine B-complex van Seeking Health is een puur supplement dat bestaat uit de B-vitaminen thiamine (B1), riboflavine (B2), niacine (B3), vitamine B6, pantotheenzuur (B5) en biotine (B8). De blend is vrij van de vitaminen B11 (folaat) en B12 en is dus ideaal voor diegenen die moeite hebben met het tolereren van gemethyleerde B-vitaminen. Doordat ze bewust niet aan dit complex zijn toegevoegd, is er de mogelijkheid om niet-gemethyleerde of andere gewenste vormen van de vitaminen B11 en B12 naar eigen inzicht en voorkeur toe te voegen aan je dagelijkse routine. Het complex is bovendien vrij van alle gangbare allergenen en van artificiële kleur- en smaakstoffen en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

B-vitaminen onder de loep

B-vitaminen werken samen als complex en zijn afhankelijk van elkaar om hun individuele taken goed uit te kunnen voeren. Zo worden daarom dan ook vaak als groep in een supplement verwerkt, zo ook in dit B-Minus - B Complex van Seeking Health. Iedere B-vitamine heeft specifieke kenmerken waar ze om bekend staan. Zo helpt niacine (B3) energie vrij te maken uit de voeding, ondersteunt het de normale huid en is het van belang voor het zenuwstelsel. Thiamine (B1) draagt bij aan het energieleverend metabolisme en riboflavine (B2) werkt celbeschermend, voedt de huid van binnenuit, is goed voor de slijmvliezen en activeert je natuurlijke energie in het lichaam. Panthotheenzuur (B5) ondersteunt de andere B-vitaminen bij het vrijmaken van energie uit de voeding en de actieve vorm van vitamine B6, ook wel bekend onder de naam pyridoxaal-5-fosfaat (P5P), ondersteunt het immuunsysteem, helpt bij vermoeidheid en ondersteunt de energiestofwisseling. Biotine (B8) ten slotte is belangrijk voor de huid en voor de conditie van het haar, draagt bij aan een normaal vet- en koolhydraatmetabolisme en ondersteunt het energieniveau.

Evolutie van de epigenetica

De epigenetica is een wetenschap die de laatste jaren sterk verandert en evolueert. Meer en meer dringt namelijk het besef tot ons door dat het DNA of onze genetische aanleg niet alle touwtjes in handen heeft, maar dat het ‘epigenomen’ zijn die feitelijk het DNA besturen door bepaalde genen ‘aan’ of ‘uit’ te zetten. We kunnen dus wel ons hele DNA in kaart brengen, maar dan zijn we er nog lang niet. Ons DNA is immers vergelijkbaar met een computer, waarbij het aan de software (de epigenomen) ligt op welke manier de computer gebruikt wordt. De belangrijkste epigenetische processen in ons lichaam zijn de methyleringsprocessen, en dan met name de DNA-methylering. Er wordt momenteel veel onderzoek gedaan naar de invloed van voeding en leefstijl op onze epigenomen en in hoeverre deze beïnvloeding ook kan worden doorgegeven aan volgende generaties. De wetenschap van de epigenetica bestudeert dus de veranderingen in genexpressie, die echter geen veranderingen in de DNA-sequentie zelf teweegbrengen.

Voordelen

 • Puur vitamine B-complex op basis van de B-vitaminen thiamine (B1), riboflavine (B2), niacine (B3), vitamine B6, pantotheenzuur (B5) en biotine (B8)
 • Vrij van vitamine B11 (folaat) en B12 voor meer controle en flexibiliteit bij het aanpassen van de dosering aan jouw routine
 • Riboflavine (B2) werkt celbeschermend, voedt de huid van binnenuit, is goed voor de slijmvliezen en activeert je natuurlijke energie in het lichaam
 • Niacine (B3) helpt energie vrij te maken uit de voeding, ondersteunt de normale huid en is van belang voor het zenuwstelsel
 • Biotine (B8) is belangrijk voor de huid en voor de conditie van het haar, draagt bij aan een normaal vet- en koolhydraatmetabolisme en ondersteunt het energieniveau
 • Vrij van melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, tarwe, soja, gluten, GMO’s en van artificiële kleur- en smaakstoffen

Het proces van methylering

Iedere minuut vinden er triljoenen methyleringsprocessen plaats in alle cellen van ons lichaam, die op hun beurt weer effect hebben op duizenden lichaamsprocessen. Methylering is een gecontroleerde overdracht van een methylgroep op voornamelijk eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA en het proces zorgt onder meer voor het onderhoud en de reparatie van ons DNA in al onze cellen en weefsels. Bepaalde stoffen die het vermogen hebben een methylgroep af te kunnen staan worden methyldonoren genoemd. Onder meer B-vitaminen, vitamine C, biotine, zink, foliumzuur en betaïne kunnen functioneren als een methyldonor. Methylgroepen vervullen een belangrijke rol binnen de genexpressie, aangezien ze de aan- en uitschakelaars van ons DNA mede faciliteren. Niet voor niets zijn ze één van de meest onderzochte moleculen binnen de epigenetica. Onderzoek wijst erop dat methylering reageert op omgevingsfactoren en afneemt naarmate men ouder wordt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de relatie tussen gezondheid en het vermogen om te kunnen methyleren een populair onderzoeksgebied is geworden.

Epigenetica & Seeking Health

Epigenetica verwijst naar de talloze factoren die onze genexpressie beïnvloeden. De naam epigenetica is in 1942 bedacht door bioloog Conrad Waddington en betekent letterlijk ‘ronden het DNA’, verwijzend naar de markeringen rondom het DNA die genen aan en uit kunnen zetten. Het idee erachter is dat de ervaringen, leefomstandigheden en voeding van een organisme grote invloed hebben op diens erfelijke aanleg. Voor Dr. Ben Lynch staat epigenetica voor de kracht van onze genen en voor het feit dat we ons niet hoeven te onderwerpen aan ons DNA, maar dat we met onze genen kunnen samenwerken en slechts moeten weten op welke manier we deze samenwerking moeten vormgeven. De methode van Lynch is er dan ook op gericht om onze DNA-markeringen (ook wel SNP’s of ‘single-nucleotide polymorphisms’ genoemd) op te kunnen sporen en om ze met behulp van supplementen, aanpassingen in het eetpatroon en de leefwijze beheersbaar te maken, om zo als het ware ‘vuile genen op te schonen’, in de woorden van Lynch.

Over Seeking Health

Al van jongs af aan is Dr. Ben Lynch, oprichter van Seeking Health, geïnteresseerd in de relatie tussen gezondheid en genexpressie en hij studeerde onder meer natuurgeneeskunde, moleculaire biologie en epigenetica. In zijn recente boek Dirty Genes beschrijft hij hoe de oorzaak van talloze gezondheidsproblemen kan liggen in het hebben van ‘vervuilde’ genen en hij laat zien hoe je door middel van de juiste voeding en levensstijl de werking van je genen kunt optimaliseren. Zo hielp hij de afgelopen jaren al duizenden cliënten, artsen en zorgprofessionals bij het inzetten van deze inzichten en hij is momenteel dan ook de meest geraadpleegde deskundige op het gebied van de epigenetica.

* B-vitaminen, waaronder vitamine B1, B3, B5 en B8 zijn goed voor het geheugen, zorgen voor geestelijke energie en bevorderen de energiestofwisseling

Meer informatie
Product Naam
B-Minus - B Complex - Capsules
Art.nr.
SH-02
Merk
Seeking Health
Inhoud
100 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 1 capsule na het ontbijt of zoals voorgeschreven door uw arts of therapeut

Ingrediënten per dosering

25 mg Thiamine (als thiamine hydrochloride) 2083%, 20 mg Riboflavine (als riboflavine-5'-fosfaat natrium) 1538%, 50 mg Niacine (50% als inositol hexanicotinaat en 50% als niacine) 313%, 20 mg Vitamine B6 (als pyridoxal-5'-fosfaat) 1176%, 500 mcg Biotine 1667%, 150 mg Pantotheenzuur zuur (als d-calcium pantothenaat) 3000%. % = Percentage van referentie-inname (RI); *RI niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

HPMC (capsule), microkristallijne cellulose, ascorbyl palmitaat, L-leucine, middellange-keten triglyceride olie, en silica.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:B-Minus - B Complex - Capsules
Uw waardering