Folinezuur - Capsules

 • Categorie: Vitaminen & Immuunsysteem
 • Folinezuur (vitamine B11-groep)
 • Niet-gemethyleerde vorm van foliumzuur  
 • Goed voor het celdelingsproces*
 • Draagt bij tot normale bloedvorming*
 • 800 mcg folaat per capsule
 • 60 capsules
Niet op voorraad
SKU
SH-11
EUR  18,35
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Folinezuur van Seeking Health

Folinezuur van Seeking Health is een supplement dat per plantaardige capsule 800 mcg aan zuiver, biologisch beschikbaar folaat bevat in de vorm van folinezuur-calciumzout. Deze vorm van folaat (B9) kan gemakkelijk worden omgezet in L-methylfolaat, de voornaamste vorm van folaat in het lichaam. Voor degenen die gevoelig zijn voor gemethyleerde nutriënten, is folinezuur beter te verdragen dan L-methylfolaat. Folinezuur kan vervolgens in het lichaam omgezet worden naar de actieve vorm van folaat, wanneer het lichaam dit nodig heeft. Seeking Health heeft ook een folinezuur-supplement in de vorm van gemakkelijk in te nemen zuigtabletten, genaamd Folinezuur – Zuigtabletten. En wanneer de voorkeur toch uitgaat naar een actieve, gemethyleerde vorm van folaat, vind je bij Ergomax ook de L-5-MTHF – Zuigtabletten van Seeking Health.

Het belang van folaat

Folaat, ook wel vitamine B9 of B11 genoemd, heeft een aantal essentiële functies in het lichaam. Folaat draagt onder meer bij aan een normale celdeling, ondersteunt de aanmaak van rode en witte bloedlichaampjes, helpt het immuunsysteem, draagt bij aan geestelijke veerkracht, is goed bij vermoeidheid, heeft een rol in de productie en afbraak van homocysteïne en draagt bij tot de normale aminozuursynthese. De laatste jaren heeft de actieve vorm van foliumzuur ten opzichte van gewoon foliumzuur steeds meer de voorkeur gekregen in supplementen, omdat de omzetting van foliumzuur naar 5-MTHF (de actieve vorm van foliumzuur) bij relatief veel mensen moeizaam verloopt. In dit supplement is daarbij nog gekozen voor de niet-gemethyleerde vorm van methylfolaat. Het product is dus met name geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor gemethyleerde voedingsstoffen. De capsules van Seeking Health zijn bovendien vrij van de meest gangbare allergenen en zijn door haar plantaardige vorm ook geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten.

Evolutie van de epigenetica

De epigenetica is een wetenschap die de laatste jaren sterk verandert en evolueert. Meer en meer dringt namelijk het besef tot ons door dat het DNA of onze genetische aanleg niet alle touwtjes in handen heeft, maar dat het ‘epigenomen’ zijn die feitelijk het DNA besturen door bepaalde genen ‘aan’ of ‘uit’ te zetten. We kunnen dus wel ons hele DNA in kaart brengen, maar dan zijn we er nog lang niet. Ons DNA is immers vergelijkbaar met een computer, waarbij het aan de software (de epigenomen) ligt op welke manier de computer gebruikt wordt. De belangrijkste epigenetische processen in ons lichaam zijn de methyleringsprocessen, en dan met name de DNA-methylering. Er wordt momenteel veel onderzoek gedaan naar de invloed van voeding en leefstijl op onze epigenomen en in hoeverre deze beïnvloeding ook kan worden doorgegeven aan volgende generaties. De wetenschap van de epigenetica bestudeert dus de veranderingen in genexpressie, die echter geen veranderingen in de DNA-sequentie zelf teweegbrengen. 

Voordelen

 • Bevat de niet-methylvorm van folaat, die in het lichaam snel kan worden omgezet in actieve L-5-MTHF
 • Bevat per capsule 800 mcg aan biologisch beschikbaar folaat
 • Folaat draagt onder meer bij aan een normale celdeling, ondersteunt de aanmaak van rode en witte bloedlichaampjes en helpt het immuunsysteem
 • Folaat draagt bij aan geestelijke veerkracht, heeft een rol in de productie en afbraak van homocysteïne en draagt bij tot de normale aminozuursynthese
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • Vrij van melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, tarwe en artificiële kleurstoffen

Het proces van methylering

Het methyleringsproces is één van de belangrijkste en meest tot de verbeelding sprekende biochemische processen in ons lichaam. Er wordt momenteel veel onderzoek naar gedaan en diverse studies wijzen erop dat er waarschijnlijk een verband is tussen het vermogen om te kunnen methyleren en de gezondheid. Het proces van methylering vindt iedere minuut triljoenen keren plaats in alle cellen van ons lichaam en heeft onder andere een invloed op de energieproductie, DNA-regeneratie, de aanmaak van hormonen en reparatie- en herstelwerkzaamheden. Feitelijk is methylering een gecontroleerde overdracht van een methylgroep op voornamelijk eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA. Daarbij worden stoffen die in staat zijn om een methylgroep af te kunnen staan, methyldonoren genoemd, zoals onder meer B-vitaminen, vitamine C, biotine, zink, foliumzuur en betaïne. Methylgroepen faciliteren de aan- en uitschakelaars van ons DNA en vervullen dus een belangrijk rol binnen de genexpressie van ons DNA. Ze zijn daarmee één van de meest onderzochte moleculen binnen de epigenetica.

Epigenetica & Seeking Health

De term epigenetica is in 1942 bedacht door bioloog Conrad Waddington om het verschijnsel te kunnen duiden dat genen onder invloed van omgevingsfactoren aan of uit kunnen worden gezet. Bij epigenetische modificaties verandert de functie van een gen zonder dat diens code verandert, zoals wanneer een muziekstuk door verschillende muzikanten wordt gespeeld; het zijn dezelfde noten, maar ze klinken anders. Zo kunnen twee mensen die genetisch identiek zijn, toch epigenetisch heel verschillend zijn. Hierin ligt de basis voor het gezondheidsprogramma van Dr. Ben Lynch van Seeking Health besloten. Door de markeringen rondom het DNA op te sporen die genen aan of uit kunnen zetten en hier invloed op uit te oefenen met behulp van voeding, supplementen en aanpassingen in de leefstijl, stelt Lynch dat we als het ware onze ‘vuile genen op kunnen schonen’ en invloed kunnen uitoefenen op onze genexpressie.

Over Seeking Health

Al van jongs af aan is Dr. Ben Lynch, oprichter van Seeking Health, geïnteresseerd in de relatie tussen gezondheid en genexpressie en hij studeerde onder meer natuurgeneeskunde, moleculaire biologie en epigenetica. In zijn recente boek Dirty Genes beschrijft hij hoe de oorzaak van talloze gezondheidsproblemen kan liggen in het hebben van ‘vervuilde’ genen en hij laat zien hoe je door middel van de juiste voeding en levensstijl de werking van je genen kunt optimaliseren. Zo hielp hij de afgelopen jaren al duizenden cliënten, artsen en zorgprofessionals bij het inzetten van deze inzichten en hij is momenteel dan ook de meest geraadpleegde deskundige op het gebied van de epigenetica.

* Folinezuur is de niet-gemethyleerde vorm van foliumzuur. Foliumzuur is goed voor het celdelingsproces en draagt bij tot een normale bloedvorming

Meer informatie
Product Naam
Folinezuur - Capsules
Art.nr.
SH-11
Merk
Seeking Health
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing
 • Neem dagelijks 1 zuigtablet of zoals voorgeschreven door je arts.
 • De zuigtablet kan in kleinere stukken worden gebroken als een lagere dosering gewenst is.
 • Neem niet binnen 5 uur voor het slapengaan, omdat dit de slaap kan verstoren.
Ingrediënten per dosering
 Hoeveelheid per portie% DV
Folaat (als folinezuur, calciumzout) 1360 µg DFE (800 µg) 340%

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Microkristallijne cellulose, vegetarische capsule (hypromellose en water), ascorbylpalmitaat en siliciumdioxide.

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Folinezuur - Capsules
Uw waardering