Folinezuur - Zuigtabletten

 • Categorie: Vitaminen & Immuunsysteem
 • Folinezuur (vitamine B11-groep)
 • Niet-gemethyleerde vorm van foliumzuur  
 • Goed voor het celdelingsproces*
 • Draagt bij tot normale bloedvorming*
 • 800 mcg folaat per zuigtablet
 • 60 zuigtabletten
Niet op voorraad
SKU
SH-11-A
EUR  18,35
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Folinezuur van Seeking Health

Folinezuur van Seeking Health is een supplement dat per zuigtablet 800 mcg aan zuiver, biologisch beschikbaar folaat bevat in de vorm van folinezuur-calciumzout. Deze vorm van folaat (B9) kan gemakkelijk worden omgezet in L-methylfolaat, de voornaamste vorm van folaat in het lichaam. Voor degenen die gevoelig zijn voor gemethyleerde nutriënten, is folinezuur beter te verdragen dan L-methylfolaat. Folinezuur kan vervolgens gemakkelijk in het lichaam omgezet worden naar de actieve vorm van folaat, wanneer het lichaam dit nodig heeft. Seeking Health heeft ook een folinezuur-supplement in de vorm van handige capsules, namelijk Folinezuur – Capsules. En wanneer de voorkeur toch uitgaat naar een actieve, gemethyleerde vorm van folaat, vind je bij Ergomax ook de L-5-MTHF – Zuigtabletten van Seeking Health.

Het belang van folaat

Folaat, ook wel vitamine B9 of B11 genoemd, heeft een aantal essentiële functies in het lichaam. Folaat draagt onder meer bij aan een normale celdeling, ondersteunt de aanmaak van rode en witte bloedlichaampjes, helpt het immuunsysteem, draagt bij aan geestelijke veerkracht, is goed bij vermoeidheid, heeft een rol in de productie en afbraak van homocysteïne en draagt bij tot de normale aminozuursynthese. De laatste jaren heeft de actieve vorm van foliumzuur ten opzichte van gewoon foliumzuur steeds meer de voorkeur gekregen, omdat de omzetting van foliumzuur naar 5-MTHF (de actieve vorm van foliumzuur), bij relatief veel mensen moeizaam verloopt. In dit supplement is daarbij nog gekozen voor de niet-gemethyleerde vorm van methylfolaat. Het product is dus met name geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor gemethyleerde voedingsstoffen. De zuigtabletten van Seeking Health zijn bovendien vrij van de meest gangbare allergenen en zijn door haar plantaardige vorm ook geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten.

Evolutie van de epigenetica

Onderzoekers zijn het er de laatste jaren steeds meer over eens dat ons DNA of onze genetische aanleg sterk wordt beïnvloed door omgevingsfactoren. Lange tijd dacht men dat we alles te weten zouden kunnen komen over het DNA, als we de meer dan 25.000 genomen ervan maar in kaart konden brengen. Inmiddels is duidelijk dat de manier waarop onze genen tot uiting komen niet vastligt, maar dat dit gestuurd wordt door ‘epigenomen’: dit zijn als het ware schakelaars die het DNA ‘aan’ of ‘uit’ kunnen zetten, vergelijkbaar met de software die een computer bestuurt. Epigenomen kunnen beïnvloed worden door voeding en andere omgevingsfactoren, zoals leefstijl en leefomgeving. De epigenetica bestudeert de veranderingen in genexpressie die plaatsvinden op het niveau van de epigenomen. Het gaat dus om veranderingen in genexpressie, zónder dat er veranderingen in de DNA-sequentie plaatsvinden. Het is een wetenschap die de laatste jaren sterk evolueert en die zich met name focust op het proces van methylering: het belangrijkste epigenetische proces dat in ons lichaam plaatsvindt.

Voordelen:

 • Bevat de niet-methylvorm van folaat, die in het lichaam snel kan worden omgezet in het actieve L-5-MTHF
 • Bevat per zuigtablet 800 mcg aan biologisch beschikbaar folaat
 • Folaat draagt onder meer bij aan een normale celdeling, ondersteunt de aanmaak van rode en witte bloedlichaampjes en helpt het immuunsysteem
 • Folaat draagt bij aan geestelijke veerkracht, heeft een rol in de productie en afbraak van homocysteïne en draagt bij tot de normale aminozuursynthese
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • Vrij van melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, tarwe en artificiële kleurstoffen

Het proces van methylering

Iedere minuut vinden er triljoenen methyleringsprocessen plaats in alle cellen van ons lichaam, die op hun beurt weer effect hebben op duizenden lichaamsprocessen. Methylering is een gecontroleerde overdracht van een methylgroep op voornamelijk eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA en het proces zorgt onder meer voor het onderhoud en de reparatie van ons DNA in al onze cellen en weefsels. Bepaalde stoffen die het vermogen hebben een methylgroep af te kunnen staan worden methyldonoren genoemd. Onder meer B-vitaminen, vitamine C, biotine, zink, foliumzuur en betaïne kunnen functioneren als een methyldonor. Methylgroepen vervullen een belangrijke rol binnen de genexpressie, aangezien ze de aan- en uitschakelaars van ons DNA mede faciliteren. Niet voor niets zijn ze één van de meest onderzochte moleculen binnen de epigenetica. Onderzoek wijst erop dat methylering reageert op omgevingsfactoren en afneemt naarmate men ouder wordt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de relatie tussen gezondheid en het vermogen om te kunnen methyleren een populair onderzoeksgebied is geworden.

Optimale supplementen

Seeking Health is een bedrijf met passie voor kwaliteit dat haar producten met de grootst mogelijke zorg samenstelt. Zo zijn de meeste Seeking Health producten vrij van GMO’s en zijn ze ook geschikt voor gevoelige gebruikers, aangezien ze vrij zijn van veel voorkomende allergenen zoals melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, gluten, maïs, gist en soja. Leveranciers dienen aan specifieke standaarden te voldoen, voordat ingrediënten gebruikt mogen worden. Bovendien wordt ieder ingrediënt altijd eerst zorgvuldig onderzocht en getest. Supplementen die met zorg en kunde geformuleerd zijn, dat is waar Seeking Health voor staat en in gelooft!

Over Seeking Health

Na jarenlang zelf aan onverklaarbare gezondheidsproblemen te hebben geleden, ontdekte Dr. Ben Lynch dat de oorzaak van deze klachten moest worden gezocht in het hebben van ‘vuile’ genen. Na tien jaar onderzoek, studie en behandeling van duizenden cliënten over de hele wereld, schreef hij het boek Dirty Genes, waarin hij zijn methode om inzichten uit de epigenetica actief in te zetten bij het optimaliseren van onze gezondheid heeft ontwikkeld en verfijnd. Lynch is momenteel één van de meest geraadpleegde deskundigen op het gebied van de epigenetica. Hij is altijd al gefascineerd geweest door de invloed en kracht die onze genen hebben en hij is ervan overtuigd dat we via de juiste voeding en levensstijl met onze genen kunnen samenwerken om een hoog niveau van gezondheid te creëren.

* Folinezuur is de niet-gemethyleerde vorm van foliumzuur. Foliumzuur is goed voor het celdelingsproces en draagt bij tot een normale bloedvorming

Meer informatie
Product Naam
Folinezuur - Zuigtabletten
Art.nr.
SH-11-A
Merk
Seeking Health
Inhoud
60 zuigtabletten
Gebruiksaanwijzing
 • Neem dagelijks 1 zuigtablet of zoals voorgeschreven door je arts.
 • De zuigtablet kan in kleinere stukken worden gebroken als een lagere dosering gewenst is.
 • Neem niet binnen 5 uur voor het slapengaan, omdat dit de slaap kan verstoren.
Ingrediënten per dosering
 Hoeveelheid per portie% DV
Folaat (als folinezuur, calciumzout) 1360 µg DFE (800 µg) 340%

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Xylitol, ascorbylpalmitaat, natuurlijke aroma's en silica.

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Folinezuur - Zuigtabletten
Uw waardering