Galblaas Voedingsstoffen - Poeder
EUR  39,95

Galblaas Voedingsstoffen - Poeder

 • Categorie: Lever & Galblaas
 • Unieke blend voor galblaas & lever
 • Ondersteunt lever & spijsvertering*1,2
 • Draagt bij tot normaal lipidenmetabolisme*1
 • Met choline, taurine & betaïne
 • Bevat artisjok, gember & kliswortel
 • Bevat antioxidanten*3
 • Geschikt voor veganisten
 • Vrij van allergenen & additieven
 • 162 gram / 60 porties
Op voorraad
SKU
SH-29
EUR  39,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Galblaas Voedingsstoffen – Poeder van Seeking Health

Het Galblaas Voedingsstoffen Poeder van Seeking Health bevat een unieke blend van vijf belangrijke voedingsstoffen en negen ondersteunende kruiden die specifiek is gericht op de galblaas en de lever. De blend is samengesteld om de reinigende werking van de lever te ondersteunen*1, om de spijsvertering te ondersteunen en om bij te dragen aan een normaal lipidenmetabolisme*1, zodat vetten en vetoplosbare nutriënten beter door het lichaam opgenomen kunnen worden.

Eén pot bevat 60 porties en het poeder is vrij van de meest voorkomende allergenen zoals gluten, eieren, vis, schaaldieren, noten en granen en vrij van artificiële kleur- en smaakstoffen. Het poeder is geschikt voor vegetariërs en veganisten dient niet op een lege maag, maar voor, tijdens of direct na een maaltijd innemen. In het geval van een zwangerschap, galstenen of allergie voor één van de ingrediënten kunt u het product niet gebruiken.

Gerichte formule boordevol voedingsstoffen

Maak kennis met het Galblaas Voedingsstoffen Poeder van Seeking Health, een nieuwe blend van essentiële nutriënten en kruiden die specifiek is gericht op de ondersteuning van de spijsvertering en de lever. Een goede galproductie is essentieel voor een goed verloop van de spijsvertering. Galvloeistof speelt immers een belangrijke rol bij de opname van voedingsstoffen in het maagdarmstelsel. Galvloeistof zorgt bovendien voor een zuiverende functie van de lever en dus voor het afvoeren van toxische stoffen uit de lever. Omdat de galblaas en de lever samenwerken in het produceren en gal, is het belangrijk om ook de lever te ondersteunen wanneer je je galblaasfunctie, lipidenmetabolisme en de opname van vetten wil ondersteunen. Deze unieke blend van Seeking Health bevat dan ook onder meer choline, taurine en mariadistel, die de reinigende werking van de lever ondersteunen*1. Choline draagt ook aan een normaal lipidenmetabolisme*1. De toegevoegde taurine, mariadistel en gember hebben een antioxidantfunctie*3 en kruiden als artisjok en gember ondersteunen de spijsvertering*2.

Voordelen

 • Unieke blend van vijf voedingsstoffen en negen kruiden die gericht is op de ondersteuning van lever en spijsvertering
 • Choline, taurine en mariadistel ondersteunen de reinigende werking van de lever*1
 • Choline draagt ook aan een normaal lipidenmetabolisme*1
 • Taurine, mariadistel en gember hebben een antioxidantfunctie*3
 • Artisjok en gember ondersteunen de spijsvertering*2
 • Eén pot bevat 60 porties en het poeder is vrij van de meest voorkomende allergenen en van artificiële kleur- en smaakstoffen
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten

Wat is de functie van de gal?

In de lever wordt continu gal geproduceerd uit cholesterol, wat vervolgens met taurine en glycine wordt samengevoegd en in de galblaas wordt opgeslagen. De gal heeft meerdere belangrijke functies. Eén ervan is de smering van de dunne darm voor het versoepelen van de stoelgang. De balans hierin is belangrijk, aangezien een teveel aan gal kan leiden tot diarree en een tekort juist tot constipatie, dat een verhoging van de toxische belasting in het lichaam tot gevolg heeft. Gal is ook een transporteur van gifstoffen van de lever naar de darm en het zorgt ervoor dat dit proces continu kan blijven doorgaan. Een andere belangrijke functie van gal is de levering van glycine en taurine, de bouwstenen voor galzouten, die nodig zijn voor het afbreken van vetten uit de voeding. Ook de in vet oplosbare vitaminen A, D, E en K kunnen alleen goed worden opgenomen in de dunne darm als er voldoende gal aanwezig is. Gal speelt dus een belangrijke rol bij het afvoeren van afvalstoffen, bij het goed laten verlopen van de spijsvertering en bij de opname van voedingsstoffen zoals essentiële vetten en vetoplosbare vitaminen.

Epigenetica & Seeking Health

Epigenetica verwijst naar de talloze factoren die onze genexpressie beïnvloeden. De naam epigenetica is in 1942 bedacht door bioloog Conrad Waddington en betekent letterlijk ‘ronden het DNA’, verwijzend naar de markeringen rondom het DNA die genen aan en uit kunnen zetten. Het idee erachter is dat de ervaringen, leefomstandigheden en voeding van een organisme grote invloed hebben op diens erfelijke aanleg. Voor Dr. Ben Lynch staat epigenetica voor de kracht van onze genen en voor het feit dat we ons niet hoeven te onderwerpen aan ons DNA, maar dat we met onze genen kunnen samenwerken en slechts moeten weten op welke manier we deze samenwerking moeten vormgeven. De methode van Lynch is er dan ook op gericht om onze DNA-markeringen (ook wel SNP’s of ‘single-nucleotide polymorphisms’ genoemd) op te kunnen sporen en om ze met behulp van supplementen, aanpassingen in het eetpatroon en de leefwijze beheersbaar te maken, om zo als het ware ‘vuile genen op te schonen’, in de woorden van Lynch.

Over Seeking Health

Seeking Health is opgericht door Dr. Ben Lynch, die in 2018 na jarenlang onderzoek het boek Dirty Genes schreef. Lynch behaalde zijn doctorstitel in de natuurgeneeskunde aan de Bastyr University in Washington en hielp wereldwijd al duizenden cliënten, artsen en gezondheidsprofessionals inzichten uit de epigenetica op een holistische manier in te zetten bij het optimaliseren van hun gezondheid. Lynch, momenteel de meest geraadpleegde deskundige op het gebied van de epigenetica, is ervan overtuigd dat ons genetisch lot niet vastligt, maar dat we via de juiste voeding en levensstijl met onze genen kunnen samenwerken en zo het genetisch potentieel van ons lichaam kunnen verwezenlijken.

*1 Choline, taurine en mariadistel ondersteunen de reinigende werking van de lever en choline draagt bij aan een normaal lipidenmetabolisme

*2 Artisjok en gember ondersteunen de spijsvertering*4

*3 Bevat taurine, mariadistel en gember, die een antioxidantfunctie hebben*4

*4 Gezondheidsclaims zijn in afwachting van Europese toelating

Meer informatie
Product Naam
Galblaas Voedingsstoffen - Poeder
Art.nr.
SH-29
Merk
Seeking Health
Inhoud
162 g
Gebruiksaanwijzing

Galblaasvoedingsstoffen dienen direct voor, tijdens of net na een maaltijd te worden ingenomen en nooit op een lege maag.

We raden aan om langzaam te beginnen en door te werken tot het aanbevolen gebruik van één maatlepel, tweemaal daags, of zoals aanbevolen door je arts. Als je begint, kun je proberen om 1/4 maatlepel galblaasvoeding in een 1/2 glas water of een drankje naar keuze te nemen bij je avondmaaltijd. Als dit goed wordt verdragen, overweeg dan om langzaam af te bouwen tot het aanbevolen gebruik van 2 maatlepels per dag gemengd in water of een drank naar keuze. De dosis kan worden verdeeld in 1 maatlepel tweemaal daags bij de middag- en avondmaaltijden.

Vaak voorkomende bijwerkingen zijn onder meer lichte krampen, misselijkheid en gasvorming. Sla in dat geval een dag over en verminder de ingenomen hoeveelheid de volgende dag met de helft. Zorg ervoor dat je galblaasvoedingsstoffen met voldoende voedsel inneemt. Blijf je stoelgang en symptomen volgen en pas de dosering indien nodig aan.

Choline kan het gevoel van alertheid en focus vergroten. Als je moeilijk in slaap valt, gebruik dan galblaasvoeding gedurende de dag en niet binnen 5 uur voor het slapengaan.

Ingrediënten per dosering

125 mg choline (als cholinebitartraat) 23% *, 100 mg magnesium (dimagnesiummalaat§) 27% *, 250 mg watervrij betaïne (trimethylglycine), 125 mg glycine, 125 mg taurine, 125 mg paardenbloem 5: 1 extract (Articum lappa) (wortel), 125 mg klis 4: 1 extract (articum lappa) (wortel), 125 mg artisjokextract (cynara scolymus) (blad) (7% caffeolyquninc zuren), 125 mg pepermunt 3-7: 1 extract (Mentha x piperita ) (bovengrondse delen), 125 mg gladde iep (ulmus fulva) (schors), 125 mg marshmallow (Altheae officinalis linn) (wortel), 100 mg mariadistel 30: 1 extract (Silybum marianum) (zaden), 75 mg bupluerum chinense ) (wortel), 25 mg gember (Zingiber officinale) (wortelstokken).

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Geen

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Galblaas Voedingsstoffen - Poeder
Uw waardering