Histamine Block - Capsules

 • Categorie: Enzymen & Vitamine C
 • Bevat diamine-oxidase (DAO2™)
 • Bron van vitamine C
 • Werkt als antioxidant*
 • Ondersteunt het immuunsysteem*
 • Bevordert de energiestofwisseling*
 • Niet geschikt voor vegetariërs
 • 90 capsules
Niet op voorraad
SKU
SH-12
EUR  107,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Histamine Block van Seeking Health

Histamine Block van Seeking Health bevat een gepatenteerd enzym genaamd DAO2™. Het enzym levert 10.000 HDU aan diamine-oxidase (DAO), het enzym dat in het lichaam betrokken is bij de regulering van de hoeveelheid histamine in het lichaam. Histamine is een biogeen amine die van nature voorkomt in zowel plantaardige als dierlijke producten. De stof is in het lichaam betrokken bij de totstandkoming van de normale ontstekingsreactie van het menselijk lichaam als gevolg van bepaalde triggers. De gevoeligheid voor histamine verschilt per persoon. DAO is grondig getest en wordt bij inname niet direct geabsorbeerd, maar wordt pas actief in het spijsverteringskanaal. Aan het supplement is ook vitamine C toegevoegd, een vitamine waar het enzym DAO nauw mee samenwerkt.

Histamine & DAO

Histamine komt van nature voor in zowel plantaardige als dierlijke producten. De stof wordt ook op kleine schaal door bacteriën in ons lichaam geproduceerd en is betrokken bij onder meer het afweersysteem, het maag-darmkanaal en de prikkeloverdracht in de hersenen. Het kan, als het eenmaal gevormd is, worden opgeslagen in mestcellen of witte bloedcellen en komt vrij bij bepaalde immuunreacties, zoals in het geval van allergieën, ontstekingen of medicijngebruik. In sommige gevallen is de afbraak en blootstelling aan histamine niet in balans, onder meer wanneer er sprake is van een histamine-intolerantie, waarbij het lichaam zelf te veel histamine aanmaakt of wanneer iemand te veel histaminerijk voedsel eet. De afbraak van histamine in het lichaam gebeurt via het enzym diamine-oxidase (DAO), die daarbij onder meer samenwerkt met vitamine C, dé vitamine die ons immuunsysteem ondersteunt en die bijdraagt aan de energiestofwisseling.

Evolutie van de epigenetica

Tot op de dag van vandaag wordt gediscussieerd over de mate waarin we als mens zijn ‘voorgeprogrammeerd’ of juist worden gevormd door onze omgeving. De relatief nieuwe wetenschap genaamd epigenetica slaat een brug tussen deze twee uitersten. De studie onderzoekt de erfelijke veranderingen die in het genoom via ‘epigenomen’ plaatsvinden, zonder dat de DNA reeks wijzigt. Het verschil tussen genetica en epigenetica kan worden gezien als het verschil tussen het schrijven en het lezen van een boek. Wanneer een verhaal eenmaal op papier staat, zal deze informatie gelijk zijn in alle gedrukte exemplaren van het boek. Iedere afzonderlijke lezer heeft echter een andere interpretatie van het verhaal, of ervaart er andere gedachten of emoties bij. Zo ook wordt ons DNA als het ware geïnterpreteerd en ‘aan’ of ‘uit’ geschakeld door epigenomen. Zo kan het verhaal van ons DNA verschillende wendingen kan krijgen, afhankelijk van de manier waarop de epigenomen het verhaal beïnvloeden. Steeds meer onderzoekers zijn ervan overtuigd dat epigenomen op hun beurt door voeding en leefstijl beïnvloedbaar zijn. Dat is uiteraard een zeer interessant veld van onderzoek. Met name de methyleringsprocessen die constant in ons lichaam plaatsvinden en die de werking van onze epigenomen faciliteren, worden momenteel veelvuldig onderzocht door epigenetici.

Voordelen

 • Bevat het gepatenteerde DAO2™ enzym, dat een geoptimaliseerde stabiliteit kent
 • Levert 10.000 HDU diamine-oxidase (DAO)
 • Krachtige, synergetische formulering van diamine-oxidase en vitamine C
 • Vitamine C is een antioxidant die het immuunsysteem ondersteunt en de energiestofwisseling bevordert
 • Vitamine C helpt bij vermoeidheid, houdt de geest helder en ondersteunt botten, tanden en huid
 • Wordt geëxtraheerd uit dierlijke bron, maar is verder vrij van melk, eieren, vis, noten, tarwe soja, gluten en van artificiële kleurstoffen

Het proces van methylering

Het methyleringsproces is één van de belangrijkste en meest tot de verbeelding sprekende biochemische processen in ons lichaam. Er wordt momenteel veel onderzoek naar gedaan en diverse studies wijzen erop dat er waarschijnlijk een verband is tussen het vermogen om te kunnen methyleren en de gezondheid. Het proces van methylering vindt iedere minuut triljoenen keren plaats in alle cellen van ons lichaam en heeft onder andere een invloed op de energieproductie, DNA-regeneratie, de aanmaak van hormonen en reparatie- en herstelwerkzaamheden. Feitelijk is methylering een gecontroleerde overdracht van een methylgroep op voornamelijk eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA. Daarbij worden stoffen die in staat zijn om een methylgroep af te kunnen staan, methyldonoren genoemd, zoals onder meer B-vitaminen, vitamine C, biotine, zink, foliumzuur en betaïne. Methylgroepen faciliteren de aan- en uitschakelaars van ons DNA en vervullen dus een belangrijk rol binnen de genexpressie van ons DNA. Ze zijn daarmee één van de meest onderzochte moleculen binnen de epigenetica.

Optimale supplementen

De producten van Seeking Health worden gemaakt vanuit het geloof dat supplementen puur en met zorg en kunde geformuleerd dienen te zijn. De meeste Seeking Health supplementen zijn dan ook vrij van GMO’s en van veelvoorkomende allergenen zoals melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, gluten, maïs, gist en soja. Alle ingrediënten worden zorgvuldig onderzocht en getest en leveranciers dienen aan specifieke standaarden te voldoen, voordat de ingrediënten gebruikt mogen worden. Seeking Health is kortom een bedrijf met passie dat haar producten met de grootst mogelijke zorg samenstelt en naar kwaliteit streeft.

Over Seeking Health

Seeking Health is opgericht door Dr. Ben Lynch, die in 2018 na jarenlang onderzoek het boek Dirty Genes schreef. Lynch behaalde zijn doctorstitel in de natuurgeneeskunde aan de Bastyr University in Washington en hielp wereldwijd al duizenden cliënten, artsen en gezondheidsprofessionals inzichten uit de epigenetica op een holistische manier in te zetten bij het optimaliseren van hun gezondheid. Lynch, momenteel de meest geraadpleegde deskundige op het gebied van de epigenetica, is ervan overtuigd dat ons genetisch lot niet vastligt, maar dat we via de juiste voeding en levensstijl met onze genen kunnen samenwerken en zo het genetisch potentieel van ons lichaam kunnen verwezenlijken.

* Vitamine C is een antioxidant die onder meer het immuunsysteem ondersteunt en de energiestofwisseling bevordert

Meer informatie
Product Naam
Histamine Block - Capsules
Art.nr.
SH-12
Merk
Seeking Health
Inhoud
90 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 1 capsule binnen 15 minuten vóór een histamine-rijk product/maaltijd, of zoals aangegeven door uw arts of therapeut.

Ingrediënten per dosering
 Hoeveelheid per portie% DV
Vitamine C (als ascorbinezuur) 10 mg 11%
Diamine Oxidase (van varkensnier eiwitconcentraat) 4.2 mg (10000HDU) ** 

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Microkristallijne cellulose, plantaardige capsule (Hypromellose, water en gellangom) en ascorbylpalmitaat.

Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Histamine Block - Capsules
Uw waardering