HistaminX - Capsules

 • Categorie: Immuunsysteem & Histamine
 • Met quercetine & bromelaïne
 • Rijk aan flavonoïden & brandnetelblad
 • Werkt als antioxidant*1
 • Ondersteunt het immuunsysteem*2
 • Seizoensgebonden comfort
 • Vrij van gangbare allergenen
 • 60 plantaardige capsules
Niet op voorraad
SKU
SH-03
EUR  64,25
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

HistaminX van Seeking Health

HistaminX van Seeking Health biedt een combinatie van ondersteunende kruiden en plantaardige stoffen die kunnen samenwerken om onder meer cellen en weefsels te beschermen tegen beschadiging*1 en zo kunnen bijdragen aan seizoensgebonden comfort. Antioxidanten, flavonoïden en polyfenolen zijn bioactieve stoffen die met name voorkomen in verse groenten en fruit en die in ons lichaam verbindingen aangaan en elkaars werking ondersteunen. Zo versterken de flavonoïden quercetine en rutine elkaars werking en zorgt de uit ananas gewonnen enzymgroep bromelaïne ervoor dat quercetine beter wordt opgenomen door het lichaam. HistaminX is vrij van gangbare allergenen, bevat geen artificiële additieven en is geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten.

Van bioflavonoïden tot brandnetel

‘Bioflavonoïden’ is de naam voor een grote verzameling actieve stoffen die van nature voorkomen in planten. Ze spelen een belangrijke rol in de plantenstofwisseling bij onder meer de groei en de bescherming tegen licht, warmte en oxidatie en ze zijn meestal ook verantwoordelijk voor de kleur die groenten, fruit en bloemen hebben. Bioflavonoïden werken als een antioxidant*3, hebben mogelijk een gunstige invloed op de conditie van hart en bloedvaten*3 en hebben een gunstige invloed op de huid*3. Bovendien helpen sommige flavonoïden, waaronder quercetine, bij pollen in de lucht*3. In dit supplement zijn de bioflavonoïden quercetine, dihydroquercetine, rutine en luteoline gecombineerd met bromelaïne - een groep proteolytische enzymen die worden gewonnen uit ananas en die de werking van quercetine ondersteunen - en met brandnetelblad, dat het immuunsysteem ondersteunt*3 en goed is voor de nierfunctie*3 en de urinewegen*3. Bovendien is glucorafanine toegevoegd, de glucosinaat die rijkelijk voorkomt in bloemkool, broccoli en mosterdzaad.

Evolutie van de epigenetica

Onderzoekers zijn het er de laatste jaren steeds meer over eens dat ons DNA of onze genetische aanleg sterk wordt beïnvloed door omgevingsfactoren. Lange tijd dacht men dat we alles te weten zouden kunnen komen over het DNA, als we de meer dan 25.000 genomen ervan maar in kaart konden brengen. Inmiddels is duidelijk dat de manier waarop onze genen tot uiting komen niet vastligt, maar dat dit gestuurd wordt door ‘epigenomen’: dit zijn als het ware schakelaars die het DNA ‘aan’ of ‘uit’ kunnen zetten, vergelijkbaar met de software die een computer bestuurt. Epigenomen kunnen beïnvloed worden door voeding en andere omgevingsfactoren, zoals leefstijl en leefomgeving. De epigenetica bestudeert de veranderingen in genexpressie die plaatsvinden op het niveau van de epigenomen. Het gaat dus om veranderingen in genexpressie, zónder dat er veranderingen in de DNA-sequentie plaatsvinden. Het is een wetenschap die de laatste jaren sterk evolueert en die zich met name focust op het proces van methylering: het belangrijkste epigenetische proces dat in ons lichaam plaatsvindt.

Voordelen:

 • Krachtige combinatie van samenwerkende plantaardige stoffen die onder meer een antioxidant werking*1 hebben
 • Bioflavonoïden als rutine, quercetine, luteoline en dihydroquercetine werken als een antioxidant*3, hebben mogelijk een gunstige invloed op de conditie van hart en bloedvaten*3 en hebben een gunstige invloed op de huid*3
 • Sommige flavonoïden, waaronder quercetine, helpen bij pollen in de lucht*3
 • Brandnetelblad ondersteunt het immuunsysteem*3 en is goed voor de nierfunctie*3  en de urinewegen*3
 • Vrij van melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, tarwe, soja, gluten, GMO’s en van artificiële kleur- en smaakstoffen

Het proces van methylering

Het methyleringsproces is één van de belangrijkste en meest tot de verbeelding sprekende biochemische processen in ons lichaam. Er wordt momenteel veel onderzoek naar gedaan en diverse studies wijzen erop dat er waarschijnlijk een verband is tussen het vermogen om te kunnen methyleren en de gezondheid. Het proces van methylering vindt iedere minuut triljoenen keren plaats in alle cellen van ons lichaam en heeft onder andere een invloed op de energieproductie, DNA-regeneratie, de aanmaak van hormonen en reparatie- en herstelwerkzaamheden. Feitelijk is methylering een gecontroleerde overdracht van een methylgroep op voornamelijk eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA. Daarbij worden stoffen die in staat zijn om een methylgroep af te kunnen staan, methyldonoren genoemd, zoals onder meer B-vitaminen, vitamine C, biotine, zink, foliumzuur en betaïne. Methylgroepen faciliteren de aan- en uitschakelaars van ons DNA en vervullen dus een belangrijk rol binnen de genexpressie van ons DNA. Ze zijn daarmee één van de meest onderzochte moleculen binnen de epigenetica.

Epigenetica & Seeking Health

De term epigenetica is in 1942 bedacht door bioloog Conrad Waddington om het verschijnsel te kunnen duiden dat genen onder invloed van omgevingsfactoren aan of uit kunnen worden gezet. Bij epigenetische modificaties verandert de functie van een gen zonder dat diens code verandert, zoals wanneer een muziekstuk door verschillende muzikanten wordt gespeeld; het zijn dezelfde noten, maar ze klinken anders. Zo kunnen twee mensen die genetisch identiek zijn, toch epigenetisch heel verschillend zijn. Hierin ligt de basis voor het gezondheidsprogramma van Dr. Ben Lynch van Seeking Health besloten. Door de markeringen rondom het DNA op te sporen die genen aan of uit kunnen zetten en hier invloed op uit te oefenen met behulp van voeding, supplementen en aanpassingen in de leefstijl, stelt Lynch dat we als het ware onze ‘vuile genen op kunnen schonen’ en invloed kunnen uitoefenen op onze genexpressie.

Over Seeking Health

Na jarenlang zelf aan onverklaarbare gezondheidsproblemen te hebben geleden, ontdekte Dr. Ben Lynch dat de oorzaak van deze klachten moest worden gezocht in het hebben van ‘vuile’ genen. Na tien jaar onderzoek, studie en behandeling van duizenden cliënten over de hele wereld, schreef hij het boek Dirty Genes, waarin hij zijn methode om inzichten uit de epigenetica actief in te zetten bij het optimaliseren van onze gezondheid heeft ontwikkeld en verfijnd. Lynch is momenteel één van de meest geraadpleegde deskundigen op het gebied van de epigenetica. Hij is altijd al gefascineerd geweest door de invloed en kracht die onze genen hebben en hij is ervan overtuigd dat we via de juiste voeding en levensstijl met onze genen kunnen samenwerken om een hoog niveau van gezondheid te creëren.

*1 Luteoline is een (bio)flavonoïde uit de categorie van de flavonen en rutine behoort tot de subgroep flavanol. Flavonoïden staan erom bekend een rol te spelen in het lichaam als antioxidant en beschermen aldus cellen en weefsels tegen beschadiging*3

*2 Brandnetel ondersteunt het immuunsysteem*3

*3 Gezondheidsclaim is in afwachting van Europese toelating

Meer informatie
Product Naam
HistaminX - Capsules
Art.nr.
SH-03
Merk
Seeking Health
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing
 • Neem 2 capsules zonder voedsel of zoals voorgeschreven door je arts of therapeut

Waarschuwing

 • Kinderen, zwangere of vrouwen die borstvoeding geven moeten vóór gebruik hun arts raadplegen.
Ingrediënten per dosering
  Hoeveelheid per portie % DV
Brandnetel Extract (Urtica dioica)(bladeren) 200 mg **
Luteoline 100 mg **
Rutin (uit Sophora japonica) (knop) 100 mg **
Quercetine (als quercetine dihydraat van Sophora japonica)(knop) 100 mg **
Bromelaïne (2400 GDU/g) (uit Ananas comosus)(fruit) 100 mg **
Glucoraphanin (uit broccoli extract)(Brassica oleracea italica)(zaad)(SGS™) 25 mg **
Dihydroquercetin (uit lariksboom extract)(Larix dahurica)(Larix gmelinii)(Larix sibirica Ledeb)(Larix cajanderi)(zaagstammen) 20 mg **

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

HPMC (capsule), microkristallijne cellulose, ascorbyl palmitaat, L-leucine, middellange-keten triglyceride olie, en silica.

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:HistaminX - Capsules
Uw waardering