Hydrox-Adeno B12 - Zuigtabletten

 • Categorie: Vitaminen & Energie
 • Biologisch actieve vormen van B12
 • Bevordert de energiestofwisseling*  
 • Helpt bij vermoeidheid*
 • Goed voor het zenuwstelsel*
 • 2000 mcg vitamine B12 per zuigtablet
 • 60 zuigtabletten
 • Wordt verwacht in mei 2021
Niet op voorraad
SKU
SH-15
EUR  28,75
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Hydrox-Adeno B12 van Seeking Health

Hydrox-Adeno B12 van Seeking Health bevat biologische, actieve vormen van vitamine B12 in de vorm van handige zuigtabletten. Iedere zuigtablet bevat 2000 mcg vitamine B12 en bestaat voor de helft uit hydroxycobalamine en voor de andere helft uit adenosylcobalamine. Adenosylcobalamine staat ook bekend als de mitochondriale vorm van vitamine B12 en komt het meest voor in celweefsels. Zowel hydroxycobalamine als adenosylcobalamine zijn geschikt voor mensen die op zoek zijn naar niet-gemethyleerde alternatieven voor het vaak in supplementen gebruikte cyanocobalamine, een vorm van vitamine B12 die niet lichaamseigen is.

Het belang van vitamine B12

Vitamine B12 is een vitamine die steeds meer in de belangstelling staat. Veel mensen vragen zich bijvoorbeeld af of ze een tekort hebben van deze vitamine, met name mensen die geen of weinig dierlijke voedingsmiddelen eten zoals vegetariërs en veganisten, omdat deze vitamine in de natuur enkel in dierlijke producten voorkomt. Vitamine B12 speelt een belangrijke rol in ons lichaam. Zo draagt het bij aan de normale vorming van rode bloedcellen en aan een normale psychologische functie. Bovendien bevordert het de energiestofwisseling, helpt het bij vermoeidheid, is het goed voor het zenuwstelsel en speelt het een rol in het celdelingsproces. Deze handige zuigtabletten van Seeking Health zijn geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten en zijn vrij van de meest gangbare allergenen.

Evolutie van de epigenetica

Tot op de dag van vandaag wordt gediscussieerd over de mate waarin we als mens zijn ‘voorgeprogrammeerd’ of juist worden gevormd door onze omgeving. De relatief nieuwe wetenschap genaamd epigenetica slaat een brug tussen deze twee uitersten. De studie onderzoekt de erfelijke veranderingen die in het genoom via ‘epigenomen’ plaatsvinden, zonder dat de DNA reeks wijzigt. Het verschil tussen genetica en epigenetica kan worden gezien als het verschil tussen het schrijven en het lezen van een boek. Wanneer een verhaal eenmaal op papier staat, zal deze informatie gelijk zijn in alle gedrukte exemplaren van het boek. Iedere afzonderlijke lezer heeft echter een andere interpretatie van het verhaal, of ervaart er andere gedachten of emoties bij. Zo ook wordt ons DNA als het ware geïnterpreteerd en ‘aan’ of ‘uit’ geschakeld door epigenomen. Zo kan het verhaal van ons DNA verschillende wendingen kan krijgen, afhankelijk van de manier waarop de epigenomen het verhaal beïnvloeden. Steeds meer onderzoekers zijn ervan overtuigd dat epigenomen op hun beurt door voeding en leefstijl beïnvloedbaar zijn. Dat is uiteraard een zeer interessant veld van onderzoek. Met name de methyleringsprocessen die constant in ons lichaam plaatsvinden en die de werking van onze epigenomen faciliteren, worden momenteel veelvuldig onderzocht door epigenetici.

Voordelen:

 • Bevat hydroxycobalamine en adenosylcobalamine, twee biologisch actieve vormen van vitamine B12
 • Bevat 2000 mcg vitamine B12 per zuigtablet
 • Vitamine B12 is goed voor het zenuwstelsel, draagt bij aan de normale vorming van rode bloedcellen en aan een normale psychologische functie
 • Vitamine B12 bevordert de energiestofwisseling, helpt bij vermoeidheid en speelt een rol in het celdelingsproces
 • Vrij van melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, artificiële kleur- en smaakstoffen en geschikt voor vegetariërs en veganisten

Het proces van methylering

Iedere minuut vinden er triljoenen methyleringsprocessen plaats in alle cellen van ons lichaam, die op hun beurt weer effect hebben op duizenden lichaamsprocessen. Methylering is een gecontroleerde overdracht van een methylgroep op voornamelijk eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA en het proces zorgt onder meer voor het onderhoud en de reparatie van ons DNA in al onze cellen en weefsels. Bepaalde stoffen die het vermogen hebben een methylgroep af te kunnen staan worden methyldonoren genoemd. Onder meer B-vitaminen, vitamine C, biotine, zink, foliumzuur en betaïne kunnen functioneren als een methyldonor. Methylgroepen vervullen een belangrijke rol binnen de genexpressie, aangezien ze de aan- en uitschakelaars van ons DNA mede faciliteren. Niet voor niets zijn ze één van de meest onderzochte moleculen binnen de epigenetica. Onderzoek wijst erop dat methylering reageert op omgevingsfactoren en afneemt naarmate men ouder wordt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de relatie tussen gezondheid en het vermogen om te kunnen methyleren een populair onderzoeksgebied is geworden.

Optimale supplementen

Seeking Health is een bedrijf met passie voor kwaliteit dat haar producten met de grootst mogelijke zorg samenstelt. Zo zijn de meeste Seeking Health producten vrij van GMO’s en zijn ze ook geschikt voor gevoelige gebruikers, aangezien ze vrij zijn van veel voorkomende allergenen zoals melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, gluten, maïs, gist en soja. Leveranciers dienen aan specifieke standaarden te voldoen, voordat ingrediënten gebruikt mogen worden. Bovendien wordt ieder ingrediënt altijd eerst zorgvuldig onderzocht en getest. Supplementen die met zorg en kunde geformuleerd zijn, dat is waar Seeking Health voor staat en in gelooft!

Over Seeking Health

Al van jongs af aan is Dr. Ben Lynch, oprichter van Seeking Health, geïnteresseerd in de relatie tussen gezondheid en genexpressie en hij studeerde onder meer natuurgeneeskunde, moleculaire biologie en epigenetica. In zijn recente boek Dirty Genes beschrijft hij hoe de oorzaak van talloze gezondheidsproblemen kan liggen in het hebben van ‘vervuilde’ genen en hij laat zien hoe je door middel van de juiste voeding en levensstijl de werking van je genen kunt optimaliseren. Zo hielp hij de afgelopen jaren al duizenden cliënten, artsen en zorgprofessionals bij het inzetten van deze inzichten en hij is momenteel dan ook de meest geraadpleegde deskundige op het gebied van de epigenetica.

* Vitamine B12 bevordert de energiestofwisseling, is goed voor het zenuwstelsel en helpt bij vermoeidheid

Meer informatie
Product Naam
Hydrox-Adeno B12 - Zuigtabletten
Art.nr.
SH-15
Merk
Seeking Health
Inhoud
60 zuigtabletten
Gebruiksaanwijzing
 • Neem dagelijks 1 zuigtablet of zoals voorgeschreven door je arts of therapeut.
 • De zuigtablet kan in kleinere stukjes worden gebroken als een lagere dosering gewenst is.
 • Niet binnen 5 uur voor het naar bed gaan gebruiken, in verband met verstoring van de slaap.
 • Waarschuwingen: kinderen en zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven moeten voor gebruik een arts raadplegen.
 • Niet gebruiken als de verzegeling is beschadigd. Raadpleeg voor gebruik een arts als je antibiotica of andere medicijen gebruikt.
Ingrediënten per dosering
 Hoeveelheid per portie% DV
Vitamine B12 (50% hydroxocobalamine, 50% adenosylcobalamin) 2000 µg 83.333%

DV = aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Xylitol, ascorbylpalmitaat, silica, natuurlijke kersensmaak.

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hydrox-Adeno B12 - Zuigtabletten
Uw waardering