Optimal Electrolyte - Seltzer (naturel) - 30 Sachets

 • Categorie: Sportsupplementen & Spieren
 • Goed alternatief voor sportdranken
 • Slechts 15 calorieën per dosering
 • Met magnesium en niacine (B3) 
 • Draagt bij tot goede elektrolytenbalans*1
 • Activeert je natuurlijke energie*2
 • 30 doseringen (237 gram)
Niet op voorraad
SKU
SH-05
EUR  48,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Optimal Electrolyte van Seeking Health

Optimal Electrolyte van Seeking Health voorziet in belangrijke voedingsstoffen in een gemakkelijk te gebruiken poedervorm en is speciaal gericht op sporters die lange of zware fysieke prestaties leveren. Zo zijn onder meer niacine (B3), de natuurlijke suiker D-ribose, creatine en taurine toegevoegd. Ook zijn magnesium, natrium en kalium toegevoegd die naast mineralen ook bekend staan als elektrolyten. Het poeder bevat geen artificiële smaak- of kleurstoffen, is bij Ergomax verkrijgbaar in de neutrale ‘Seltzer’ smaakvariant en vormt hét gezonde alternatief voor sportdranken met een hoog suikergehalte.

Wat zijn elektrolyten?

Elektrolyten zijn stoffen die het vermogen hebben elektriciteit te kunnen geleiden wanneer ze in water zijn opgelost. Meerdere lichaamsfuncties zijn afhankelijk van elektrolyten, zoals het regelen van de hartslag en de samentrekking van spieren. Het is dan ook van belang dat de elektrolytenbalans in het lichaam op peil is. Wanneer je veel zweet in korte tijd, zoals vaak het geval is bij langdurige fysieke inspanning, verlies je niet alleen zout en water, maar ook veel elektrolyten. Het komt dan ook voor dat sporters voor of gedurende een training elektrolyten innemen in de vorm van een sportdrank. Dit supplement kan goed worden gecombineerd met NADH + CoQ10 – Zuigtabletten van Seeking Health, waarin twee belangrijke cofactoren voor de productie van ATP worden gecombineerd in één handige zuigtablet.

Ondersteuning voor sporters

Optimal Electrolyte van Seeking Health bevat de mineralen magnesium, natrium en kalium die ook bekend staan als elektrolyten. Magnesium draagt bij tot een goede elektrolytenbalans, is goed voor de spieren en ondersteunt het energieniveau. Natrium is belangrijk voor de vochthuishouding en draagt samen met kalium bij aan het in standhouden van de bloeddruk en aan een normale werking van de spieren. Het poeder bevat ook niacine (B3), dat de energiestofwisseling bevordert en helpt bij vermoeidheid, creatine, dat helpt prestaties te verbeteren bij explosieve krachtsinspanningen en taurine, dat van belang is voor de spieren*3, bijdraagt aan de hartfunctie*3 en goed is voor de bloeddruk*3

Voordelen

 • Gezonde, alternatieve sportdrank boordevol belangrijke voedingsstoffen
 • Blend van de elektrolyten natrium, kalium en magnesium met B-vitamine niacine (B3), taurine, creatine en de natuurlijke suiker D-ribose
 • Magnesium draagt bij tot een goede elektrolytenbalans, is goed voor de spieren en ondersteunt het energieniveau
 • Natrium is belangrijk voor de vochthuishouding en draagt samen met kalium bij aan het in standhouden van de bloeddruk en tot een normale werking van de spieren
 • Niacine (B3) bevordert de energiestofwisseling en helpt bij vermoeidheid
 • Creatine helpt prestaties te verbeteren bij explosieve krachtsinspanningen
 • Taurine is van belang voor de spieren*3, draagt bij aan de hartfunctie*3 en is goed voor de bloeddruk*3
 • Vrij van melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, pinda’s, tarwe, soja, gluten, GMO’s, artificiële smaak- en kleurstoffen en geschikt voor veganisten

Evolutie van de epigenetica

Tot op de dag van vandaag wordt gediscussieerd over de mate waarin we als mens zijn ‘voorgeprogrammeerd’ of juist worden gevormd door onze omgeving. De relatief nieuwe wetenschap genaamd epigenetica slaat een brug tussen deze twee uitersten. De studie onderzoekt de erfelijke veranderingen die in het genoom via ‘epigenomen’ plaatsvinden, zonder dat de DNA reeks wijzigt. Het verschil tussen genetica en epigenetica kan worden gezien als het verschil tussen het schrijven en het lezen van een boek. Wanneer een verhaal eenmaal op papier staat, zal deze informatie gelijk zijn in alle gedrukte exemplaren van het boek. Iedere afzonderlijke lezer heeft echter een andere interpretatie van het verhaal, of ervaart er andere gedachten of emoties bij. Zo ook wordt ons DNA als het ware geïnterpreteerd en ‘aan’ of ‘uit’ geschakeld door epigenomen. Zo kan het verhaal van ons DNA verschillende wendingen kan krijgen, afhankelijk van de manier waarop de epigenomen het verhaal beïnvloeden. Steeds meer onderzoekers zijn ervan overtuigd dat epigenomen op hun beurt door voeding en leefstijl beïnvloedbaar zijn. Dat is uiteraard een zeer interessant veld van onderzoek. Met name de methyleringsprocessen die constant in ons lichaam plaatsvinden en die de werking van onze epigenomen faciliteren, worden momenteel veelvuldig onderzocht door epigenetici.

Het proces van methylering

Iedere minuut vinden er triljoenen methyleringsprocessen plaats in alle cellen van ons lichaam, die op hun beurt weer effect hebben op duizenden lichaamsprocessen. Methylering is een gecontroleerde overdracht van een methylgroep op voornamelijk eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA en het proces zorgt onder meer voor het onderhoud en de reparatie van ons DNA in al onze cellen en weefsels. Bepaalde stoffen die het vermogen hebben een methylgroep af te kunnen staan worden methyldonoren genoemd. Onder meer B-vitaminen, vitamine C, biotine, zink, foliumzuur en betaïne kunnen functioneren als een methyldonor. Methylgroepen vervullen een belangrijke rol binnen de genexpressie, aangezien ze de aan- en uitschakelaars van ons DNA mede faciliteren. Niet voor niets zijn ze één van de meest onderzochte moleculen binnen de epigenetica. Onderzoek wijst erop dat methylering reageert op omgevingsfactoren en afneemt naarmate men ouder wordt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de relatie tussen gezondheid en het vermogen om te kunnen methyleren een populair onderzoeksgebied is geworden.

Epigenetica & Seeking Health

Epigenetica verwijst naar de talloze factoren die onze genexpressie beïnvloeden. De naam epigenetica is in 1942 bedacht door bioloog Conrad Waddington en betekent letterlijk ‘ronden het DNA’, verwijzend naar de markeringen rondom het DNA die genen aan en uit kunnen zetten. Het idee erachter is dat de ervaringen, leefomstandigheden en voeding van een organisme grote invloed hebben op diens erfelijke aanleg. Voor Dr. Ben Lynch staat epigenetica voor de kracht van onze genen en voor het feit dat we ons niet hoeven te onderwerpen aan ons DNA, maar dat we met onze genen kunnen samenwerken en slechts moeten weten op welke manier we deze samenwerking moeten vormgeven. De methode van Lynch is er dan ook op gericht om onze DNA-markeringen (ook wel SNP’s of ‘single-nucleotide polymorphisms’ genoemd) op te kunnen sporen en om ze met behulp van supplementen, aanpassingen in het eetpatroon en de leefwijze beheersbaar te maken, om zo als het ware ‘vuile genen op te schonen’, in de woorden van Lynch.

Over Seeking Health

Seeking Health is opgericht door Dr. Ben Lynch, die in 2018 na jarenlang onderzoek het boek Dirty Genes schreef. Lynch behaalde zijn doctorstitel in de natuurgeneeskunde aan de Bastyr University in Washington en hielp wereldwijd al duizenden cliënten, artsen en gezondheidsprofessionals inzichten uit de epigenetica op een holistische manier in te zetten bij het optimaliseren van hun gezondheid. Lynch, momenteel de meest geraadpleegde deskundige op het gebied van de epigenetica, is ervan overtuigd dat ons genetisch lot niet vastligt, maar dat we via de juiste voeding en levensstijl met onze genen kunnen samenwerken en zo het genetisch potentieel van ons lichaam kunnen verwezenlijken.

*1 Magnesium draagt bij tot een goede elektrolytenbalans

*2 Niacine (B3) activeert je natuurlijke energie in het lichaam

*3 Gezondheidsclaim is in afwachting van Europese toelating

Meer informatie
Product Naam
Optimal Electrolyte - Seltzer (naturel) - 30 Sachets
Art.nr.
SH-05
Merk
Seeking Health
Inhoud
30 sachets
Gebruiksaanwijzing

Voeg de inhoud van een sachet toe aan 240 ml water. Roer of schud tot het is opgelost. Niet innemen binnen 5 uur voor het slapengaan, omdat dit de slaap kan verstoren.

Raadpleeg voor gebruik een arts als je een behandeling ondergaat voor diabetes of een andere medische aandoening, of als je medicijnen gebruikt (in het bijzonder insuline, aspirine of andere medicijnen die de bloedsuikerspiegel kunnen beïnvloeden, of diuretica).

Ingrediënten per dosering

25 mg Niacine (als inositol hexanicotinaat) 156%*, 150 mg magnesium (als Albion® dimagnesiummalaat en Creatine MagnaPower® magnesium creatine chelaat) 40%*, 140 mg natrium (als natriumbicarbonaat) 7%*, 510 mg kalium (als kaliumbicarbonaat) 26%*, 2 g D-ribose, 250 mg taurine, 225 mg creatine (als Creatine MagnaPower® magnesium creatine chelaat) , 15 calorieën, 4 g totaal koolhydraten 1%, 2 g totale suikers.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Citroenzuur, appelzuur.

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Optimal Electrolyte - Seltzer (naturel) - 30 Sachets
Uw waardering